Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 254
  • 780
  •   1
Отговори
# 150
Да се включа и аз малко по темите
За даването и ползването на чужди неща - едрите неща като колички, кошари и т.н. си запазих след първото с ясното съзнание, че ще имам второ дете, а след второто, едната причина за задържане бе това, че сестра ми все още нямаше дете, а другата, че си бяха толкова използвани, не захабени, но някак си ме бе срам да ги давам, сега живот и здраве, ще ги ползвам за третото. За дрешките, запазвах си тези, които ми харесват, останалите- на принципа "предай нататък", повечето дадени дрехи са били от приятелки, които не са искали да им ги връщам. Единствената кофти ситуация съм имала с проходилката ми, поиска ми я приятелка за нейна позната, аз не отказах, не ми се върна, но и аз не я потърсих, след време, когато ми потрябва за малкия, си я потърсих, но се оказа, че "познатата" не си е направила труда да я върна ( а бе уж само временно у нея, за седмица две, докато бяха на гости в моя роден град). Тогава моята приятелка се почувства неудобно като посредник.
За килограмите- почвам от  много, винаги съм си била едричка, но си и похапвам доста, та и тази бременност ще си ударя кантара с 25 килца отгоре ( засрам).
За прането и багажа- все още не съм започнала. Секциото трябва да ми е около средата на април, мисля след 20 март да я мятам.
Welinity, полската количка Baby design lupo сестра ми си я поръча и днес трябваше да й я доставят, но забравих да питам дали е дошла. Ще ти докладвам, когато и тя ми сподели впечатлението си.
За 45 дневния - моя започва на 9.03, а на 5.03 ми свършва предния и се разбрахме с акушерките да ми променят датата на термина, за да не ми се издава болничен за четири дни, за който и да плащам 15 лв.
А да се оплача, не мога да спя Sad. Снощи, приспивайки децата, съм дремнала за около час и после до 3 и половина не можах да заспя. Гледах филм, четях, рових се нета, сменях стаи и легла, но няма и няма заспиване. Отделно тъкмо се унеса, и ми се допиша, или се стресна нещо покрай шум от детската.
И имам гаден хемороид от два дни, който ме боли. Не съм се чула с док. Правя си топли вани, но не успокоява много?

# 151
chudesna, аз правя минимум упражнения, нищо екзотично. Отнема ми по 10 минути на ден, но просто нямам нерви вкъщи да си припомням повече упражнения. Дано съм полезна, ето ги:
Скрит текст:
1. Започвам от раздвижване на стъпалата и пръстите на краката в седнало положение - напред назад, после в кръг.
2. Кръгови движения на коленете - изправена и подпряна някъде, иначе не мога в момента
3. Кръгови движения на бедрото от таза, тип "пеперуда"
4. Поза котка
5. Легнала на пода, упражнение happy baby с клатене от таза наляво-надясно - това е най-важното за мен, масажира таза
6. Изправяне - раздвижване на пръстите на ръцете и китките
7. Въртеливи движения на лактите
8. Кръгове с раменете - поставям длани на раменете, допирам лакти отпред, после разгръщам назад максимално и правя пълен кръг. Вдишвам при движението навън, и издишвам при допиране на лактите
9. Движения с глава за шийните прешлени - напред, назад, встрани, кръгови
10. Лунна поза, но с подпряно на юмруци чело за междинни почивки

11. А, и още едно важно - клекнала с широко разкрачени крака, а ръцете натягат навън бедрата. Казват, че индийките по цял ден така стоели, защото готвят на нисък огън и изобщо шетат на земята. И раждали много леко  Simple Smile

Сигурна съм, че има много други полезни упражнения, в youtube ще се намерят. Правя всичко изброено, не само тези на таза, за да раздвижа и загрея цялото тяло, и да не си докарам някоя контузия. Това е много важно, тъй като релаксина по време на бременността много разхлабва връзките.

Ох, детенце още е с кашлица и температура, много ми е криво. Не бяхме дали единия сироп достатъчно често, че ММ много си е патил от него и не го харесва, и се укорявам сега. Направих за пореден път синапени лапи, дадох всички сиропи, дано утре е по-добре, че иначе няма да ни се размине антибиотика...

# 152
Някоя мама има ли представа в Благоевград къде мога да видя на живо колички Adbor?

# 153
Взех си един прах за пране "Angel", от един онлайн био магазин, без аромати и вредни неща. Стори ми се добра цена 32 пранета за 8лв. Като го пробвам ще ви кажа.

Този ли е прахът? Аз на този съм хвърлила око, пиши моля те като го пробваш ако е същият. Търся си прах, който да не мирише на нищо, всички изброени по-рано в темите ми миришат.

# 154
  • Перник
Някоя мама има ли представа в Благоевград къде мога да видя на живо колички Adbor?
http://baby.galix.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%81  Тук можеш да видиш партньорите на галикс във всеки град, в който предлагат колички. Предполагам, че ако нямат наличен желания от теб модел ще могат да ти го доставят да го разгледаш, поне на мен така ми казаха.
Аз също съм се спряла на Адбор, но се чудя между S line и Марсел спорт, но като че ли втората повече ми харесва.

# 155
Момичета вие как сте с емоциите? Аз май съм доста по-емоционална от обикновено. Не мога да заспя и като на филм ми се върти преживяното през деня. Вече започнах да се чудя дали не си вредя  - и на бебка също и не е ли по- добре с нищо да не се занимавам и да не излизам. Rolling Eyes

# 156
  • Под кленовите дървета
printsipessa и аз съм се обзавела с хемороид, който не се скрива Sad вчера изчетох темите по въпроса и се моля след раждане сам да се скрие. Ако не, цял живот ще си го нося и само трябва да се внимава да не се възпали.

Признавам, че това много ме депресира снощи, днес чак сълзи ми избиха Sad реално не боли, не сърби (откакто ползвам само мокри бебешки кърпички след голяма нужда), но създава едно такова усещане за обреченост...и изхода ако искам да се махне бил само лекарска намеса Sad
ще видим след раждането де, може да извадя късмет и да се скрие.

а дори съм с по-малко кила сега, дори ходя по 2-4 пъти до тоалетна, нямам запек от месеци насам.

# 157
Добро утро  Hug
Май на всички ви мина безсънието и още спите  Laughing

# 158
  • София
Оооо, не!
Добро утро и честит празник!
Аз продължавам сагата с термометрите - май искахме да поръчваме на браун в предната тема? Ама аз май ще се откажа, че 120лв не ми се дават за термометър.
Гледах тези: http://www.hippoland.net/nuk-termomet-r-2-v-1 - някой да има отзиви?

# 159
*карамел* златнаа си, сега виждам, че освен в Благоевград, има някакъв представител и в родни ми град, но няма адрес-ще се издирва ясно е.Още веднъж благодаря  Hug

# 160
Аз пък не мога да се наспя от доста време насам. Със сигурност ми се събират поне 6-7ч сън, но защо не ми стигат нямам представа Tired.
Метличина Погледни ако искаш течния на Бочко, той почти няма миризма. За мен си е голям проблем този с миризмите още от предната бременност ми се Sick от всякакви аромати, било то и хубави.
Вени Дано след раждането се скрие сам и повече да не се показва Hug
За прането - другата седмица смятам да изпера и изгладя всичко да ми е готово.

От днес и аз в девети месец bowuu. Не знам защо, но нямам усещане скоро да се случи нещо Whistling. Тези дни ще спирам магнезия и остава само да чакаме.

# 161
  • София
Термометрите за кога трябват? newsm78 Сега знам че няма гаранция но си мислех че след първите ваксини?Знам че този на Браун е най добър ама наистина струва много.Този Нук изглежда добре?

Ici-bici казва се трудна и бременна. Като родиш ще ти мине.

Жасмин, уф гадно, дано се разкара сам. Това четене по форуми и нета и мен ме докарвало до плач.

Бебешката стая при нас е готова. Много добре се получи. Да живее Икеа! Останаха дреболии и можеби днес количка. ММ иска да отиде днес, но ще видим.

Честит празник!

Ейми честит 9 ти месец. Аз моя от събота съм го смятала че влизам?

# 162
Добро утро и честит празник от мен.
Рози аз попитах за термометрите,когато говорихме,каква е цената,но нещо не ме отразихте и тъй като не съм търсила в нета си изчаквах.Аз също като теб няма да дам толкова пари за термометър.Помисли си добре дали си струва 60 лв,защото имам приятели,които са имали такива термометри(по-скъпи)и всеки казва,че не си заслужава.Аз си купих един с мек накрайник за 12 лв и ще пробвам първо с него.Ако не стане,чак тогава ще му мисля.

За прането: Този прах "My Forest"мисля ,че също няма аромат.Дали и той не става?
Ако в 9-ти месец Маце се влиза от 36 седмица,а не от датата на термина,аз чаааааааааак в неделя влизам.И мисля тогава да започвам първо с багажа за болницата.

# 163
Маце Аз се ориентирам по първоначалния ми термин - 03.04, следователно на 03.03 влизам в 9м. Ако гледам термина по ехограф или от документите, които ми дадоха за раждането, значи съм влезнала още миналата седмица в 9м Crazy. Но за няколко дни надали има чак такова значение Simple Smile

# 164
  • София
Честит 9 месец, ейми!

Цвети - извинявай, съвсем съм изключила Sad Не съм сигурна дали за тези на Браун говорихме, но със сигурност става дума за над 90-100лв.
Затова тръгнах да търся нещо по-евтино. Какъв е този твоя с мек накрайник?
Маце - те за по-натам трябват, но е хубаво да имаме под ръка. Аз няма да купувам сега, след раждането, но понеда сме готови с избора, мм само да трябва да го вземе.

Myforest пак има аромат, но е доста лек. На мен и той не ми понесе и се пренесохме директно на тео бебе и рекс. Поне вече от няколко месеца перем и нашите дрехи с бебешки прах, хаха:)

Общи условия

Активация на акаунт