Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 264
  • 780
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте на всички! И аз отдавна ви чета и се вълнувам с вас - много сте готини и мисля, че ще бъдете добри мами.
Терминът ми е 02.04.2015г., но акушерката ми го сметна 31.03.2015г. и официално така ме водят. На 34г. съм, от Варна и ще ми е второ раждане - каката е на 4г.
Изпрала съм дрешките и съм стегнала багажа за болницата - сигурно защото предния път родих в началото на 9-ти месец, а вече влизам в 9-тия. А пък и така съм се отпуснала, откакто излязох в 45-дневния, че ме е страх да го оставя за по-късно.
Относно даването и връщането на бебешки вещи съм твърдо "за". На нас ни бяха дали количка, дървена кошарка, стерилизатор, много дрешки и др., с което си спестихме сигурно  поне 1000 - 2000 лева. Аз като любител на тази практика съм давала на близките си вещи, с които съм им спестявала големи разходи, като съм очаквала да ми ги върнат, в случай че оцелеят разбира се. Не смятам, че има сърдити, а само доволни, но може би хората трябва да са си близки. След второто дете живот и здраве ще подарявам всичко на първия, на който му потрябва.
Мога да си позволя да купувам и нови, но честно казано ще е за сметка на нещо друго. Сега, когато детето ми е по- голямо има куп неща, в които мога да вложа тези средства така,че и да то да им се радва.
А такива псевдо приятели, които нямат желание да се съобрзяват, но в същото време приемат и ползват леко ми бият на лицемерие и егоизъм.

# 136
Момичета въпрос не по темите.Случвало ли ви се е от ютията да ви изтече водата от дупката,от която излиза кабела?

# 137
Брех, каква дискусия за даването на неща  Grinning Пък и всякакви коментари има, което е чудесно. Като цяло уважавам мнението на всеки, дори и да не го споделям. Няма да отговарям на крайните коментари, защото ... така.  Sunglasses
За да приключа ще соделя само, че дрешките, които бях запазила се оказа преди няколко месеци, че са дадени на друга жена, без да ме питат дори. Всичко от 0 до 6м беше заминало. Тя пък ги дала на друга приятелка. Въпреки това се оказа много свястна и ни даде сума ти неща, включително количка 3в1 на Чико, ел. помпа, друго стлче за ядене, защото нашето е при нея, а е голямо и за момена не виждам къде ще го турим, както и още куп неща е приготвила. Благодаря на всички, които участваха в "анкетата"  Hug Както казах - сверих си часовника.

Мария92, за полските колички съм чела и чувала отзиви от първа ръка, че са много стабилни, много добре напшравени, здрави, със сума ти екстри, както и, че са тежки. Почти, да не кажа всички се сгъавт по начин "тип книга", което си заема място в багажника. Специално от полските и преди съм казвала, че съм фенка на Bexa. Те обаче са 800 2в1 и 900 3в1.

РоЗи,  Hug На мен ми правиха и тест на слуха. Доктора каза, че имам слух на новородено; на музикант. Понякога ми се ще да не чувам толкова, защото е досадно...  Crazy

Giada, чудесни новини! Можеш ли да споделиш, ако е обяснимо, какви са упраженията за кръста? Ще съм ти много благодарна! Има ли и за таза?

За прането не можах да се сдържа и преди седмица и половина пуснах първата партида дрешки и пелени. Сега нямам търпение да изпера новите, които ММ донесе (чудесни са, просто са много сладурски). Искам да ми е спокойно и да знам, че съм готова. Взех си един прах за пране "Angel", от един онлайн био магазин, без аромати и вредни неща. Стори ми се добра цена 32 пранета за 8лв. Като го пробвам ще ви кажа.

А за багажа за родилното, кога да си го събера? Май като вляза в 9-тия? Предния път отидох на контролен преглед и взех та родих. Бях без багаж, без документи, без подготовка  Crazy Има ли някъд списък с нещата, които да си взема. Имам някаква идея, но все пак една подсказка винаги е от полза.  Heart Eyes

За излизането в болничен по майчинство да питам само: Ако термина ми е на 25-ти, то излизам в болничен към 10-ти март, нали така? Последния път АГ ми каза чак 18-ти март, но аз не разбрах как така го сметна, при положение, че дори ми каза, че бебето вървяло със седмица напред и термина даже вече бил 21-ви.... Педния път родих 10-15 дни преди термин и мисля, че е добре да изляза по-рано, отколкото по-късно, вие как мислите?

Veneta VD, как ще ти изтече вода оттам бре!  Shocked Не ми се е случвало. Според мен имаш нужда от нова ютия или връщане/ремонт на тази, ако е в гаранция.

# 138
Аз пък да кажа за болничните. Понеже всеки ден проверявам как се движат нещата, та в събота имах промяна в таблицата като кода се беше променил от 0 на 1. А днес са ми изчислени паричките и пише "изплатен". Супер странно при положение, че са почивни дни. Та се чудих дали няма да ми ги преведат утре по случай празника  Laughing

# 139
Вчера с мерак изпрах първата пералня бебешки дрешки.Днес съответно реших да погладя това онова,сипвам вода и хоп изненада.Ютията е на година и е ползвана два три пъти.Нищо реших ,че нова ще се купува и купих.Същата случка ми се случи и с новата, та си викам аз ли не правя нещо както трябва  newsm78 Просто като налея вода (не до горе) и я изправя ,за да я сложа да загрее и водата изтича от кабела  newsm78

# 140
chudesna и аз слушам само хубави отзиви за полските колички, за това се ориентирах и натам.Bexa наистина са много сладурски, но нещо доста пари ми се виждат 900 лв, защото търся 3в1, а тези до към 700-720 си заслужават.А за това, че заемат място добре дошло за ММ, тъкмо ще си има повод да вземе нова кола, че до сега не се решаваше  hahaha
Veneta VD според мен нещо ни пързаля и иска да развали добрия тон, нищо лично Simple Smile
В чуденка бях и аз за багажа за родилното, но тази седмица като отида  на ЖК ще си поговоря с АГ-то и тя да ме насочи, да не мъкна излишни неща.
Вкъщи най-накрая ММ се усети, че нещата са сериозни  Joy до сега гледаше малко неглиже и за него все "има време", но сега се е стегнал и малко по-малко взехме да разместваме, да преподреждаме и да се нагласяме за новото човече Simple Smile
а, забравих, за болничния-аз съм с термин 24.04 и на 10.03 трябва да изляза в 45-дневния.То нали си се смята по последна менструация, а не да се влияе от това дали върви със седмица напред или назад.

# 141
Аз пък да кажа за болничните. Понеже всеки ден проверявам как се движат нещата, та в събота имах промяна в таблицата като кода се беше променил от 0 на 1. А днес са ми изчислени паричките и пише "изплатен". Супер странно при положение, че са почивни дни. Та се чудих дали няма да ми ги преведат утре по случай празника  Laughing

И моя е изплатен, случайно реших да погледна днес и не можах да повярвам, дано да са си променили системата, а да не е нещо инцидентно.

# 142
chudesna според мен не е проблем да излезеш по-рано или пък по-късно в 45 дневния. На мен последния 30-дневен болничен ми изтича днес , а 45-дневния трябваше да започне на 9 март, но личната ми каза, че ще ми го пусне от днес. Допитах се до АГ-то и тя каза, че нямало проблем. То така или иначе след като родиш пак ти дават болничен.

Относно багажа за болницата, аз още не съм подготвила нищо, но се допитах до една приятелка, която роди скоро в нашата болница за багажа и тя ми сподели какво е необходимо - не е много голям списъка , но смятам да го подготвя като вляза в 9 месец.

За количките се чудех ли чудех , тъй като в нашия град просто няма къде да идеш и да си избереш количка на живо. Трябва да се поръча по каталог, а аз честно да си кажа не искам така на сляпо. Мислех да поръчам от интернет, на база отзиви от форума, но реших , че е за предпочитане да изпратя майка ми, свекито и ММ в друг град , като не мога аз да пътувам насам-натам ще им се доверя те да изберат.

# 143
За момента прането само го обмислям, мисля една пералня с бодита, ританки, блузки и други такива на 60градуса, една пералня с гащеризони, дънки и цветни на 40 градуса, една с пелени, хавлийки, чаршафи (когато най-сетне се наканя да ги купя) на 90 градуса. Ама одеалото от билла и това полареното от лидл още не мога да реша на колко градуса трябва да ги пера....
Багажа за болницата ми е напазарен, но не е стегнат, чакам консултацията на 13,03 да каже Аг-то нейните изисквания и тогава ще го стегна!

Количките - определено ще е полска нашата - колебанието ми е между два модела на Dizain Baby и BABY-MERC. Ако някой от вас има мнение по въпросните марки, ще съм страшно благодарна да го сподели, че вече съвсем се обърках какво да вземем.  newsm78

Да се оплача и аз от киселините....  Sickднес понеже нещо усетих лек дискомфор в гърлото и веднага мед с джинджифил, и като се почна с едни взерски киселини. От три дни вечер като легнех се почва, за момента с прясно мляко, ако не помогне с талцид се церя, ама като ви чета че спират да помагат започвам да се притеснявам...

А и направих едни акробатики тука с кола-маска в ръка, и малкия реши да ме бойкотира. Съвсем слаби движения цял ден, мисля, че ми отмъстява за причиненото неудобство... Thinking

# 144
Ама одеалото от билла и това полареното от лидл още не мога да реша на колко градуса трябва да ги пера....

И двете ги прах на 40 градуса, нищо им няма.

# 145
Аз не бих се доверила на никого да ходи да ми харесва количка, при положение, че аз ще движа с нея и трябва на мен да ми допадне, не на някой друг, а и всеки е с мнение, с изисквания.Но всеки сам преценява за себе си  Whistling

# 146
То и на мен  ми е трудно да взема това решение и се колебая дали да не изчакам да родя та тогава да я купим, но ще видим.

Между другото мисля, че открих лек за киселините - бонбони теменужки и лукчета с мед и лимон, от известно време смуча постоянно 1 от двете и киселините в началото усетих, че намаляха, а сега хич ги няма (радвам се много, че направо бяха зверски).

# 147
Аз за сега се справям с киселините, които не са зверски и не са често, с газирана вода  smile3521

# 148
  • Пловдив
И аз смуча лукчета или ментови бонбони, за киселините. През деня, само да усетя иии бонбонче Simple Smile

# 149
Ей това с бонбоните е най-приятното лечение, за което съм чувала. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт