Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 157
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
Оооо Amy_lee със сигурност ще те ревнува, поне малко.

# 586
  • София
Арника пих предния път и според мен ми повлия много добре. Сега пак ще си купя и започна да го пия към 15 март.

На Филип почти никакво доверие нямам и не мисля да то оставям сам с бебето. Ревност има от сега... Иска да го храня, да му мия зъбите  да то обличам... Като бебе.

Задължително ще му купим голям подарък от името на бебето.

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 16:45 от Red tree

# 587
ici_bici, при нас ситуациите са аналогични, аз даже се чудя дали не сме се засичали в отчетните теми от 2010-та? newsm78 И моята кака е на 4.5 години, септемврийче. С желание и нетърпение очаква бебето, но като я познавам, ще срещнем доста трудности в адаптацията. А в момента такъв пубертет я тресе - всяко нещо е НЕ, не иска да върши елементарни неща и се караме за всичко. Както съм си говорила с приятелки с подобни по-ангажиращи деца, голямото дете остава във фокуса, и е основно обгрижвано, а бебето се отглежда покрай другото...Няма да се учудя, ако и при нас е така. Чувала съм, че е добре да се направи един запас от дребни играчки и подаръчета, и през първите седмици да се дават отвреме-навреме като жест на внимание. В старата ми отчетна тема също има нови бебета, и съответно проблеми с по-голямото. Та говореха си, че трябва майката да отделя по 1 час на ден (примерно), който изцяло да прекарва само с голямото дете, напр. разходка в парка, или някакво друго мероприятие.

Red_tree, според нашата хомеопатка арника да се пие след раждането за възстановяване, не предварително.

# 588
  • София
Гиада, така я вземах първия път по съвет на Д-р Михайлов. Ето какво съм си запазила:

Арника
Arnica действа във всички потенции, но все пак за ефект на физическо ниво са за предпочитане по- ниски потенции- 5 СН примерно. Влиза и в стандартните предоперативни профилактики и следоперативна грижа. Назначаваме месец преди термина, примерно 2 х 3 зрънца. Когато раждането започне, може на 1/2, 1, 2 часа по 3 зрънца. Така и деня след раждането. След него, пак 2 х 3 зрънца. 

# 589
  • Бургас
При нас ревност от каката няма (за сега). Но тя си иска братче или сестричка от много време и се радвам, че ще й се сбъдне желанието преди да е минало. Всеки  ден обясняваме как като се роди бебенцето то много ще я обича и ще й се радва, как ще имаме нужда от нейната помощ и че ще бъде най-страхотната кака на света, раздала съм памперси на половината кукли и яко се тренира смяна на пелени Simple Smile  Мисля, че ще й имам доверие за повечето неща, тя е голяма вече на 7г. и като цяло доста самостоятелна. Ей сега например ние с ММ си поспахме 2 часа на обяд, а детето си игра в стаята и пази тишина  hahaha 
Това за подаръка е страхотна идея, ние като й казвахме, че ще става кака също й бяхме купили нещо символично за 3-4лв. + една малка тортичка, така представихме новината като повод за празник. Е нямаше такава радост!

# 590
  • Пловдив
paKris аз пия от както съм в 9 месец и смятам да пия до 1-2 седмици след като родя Simple Smile

# 591
Оооо Amy_lee със сигурност ще те ревнува, поне малко.

Сигурно ще съжалявам за думите си,но ще се радвам поне малко да ме ревнува Blush.

Това за подаръчетата и аз си го мисля. Досега, който ме е попитал какво да вземе за бебето, все казвам че предпочитам нищо за бебето и нещо дребно за каката. Особено за погачата и всякакви гости в началото - всички ще се "захласват" по бебето и ми се иска да има частица от вниманието и за каката. Надявам се само с бабите да не се получи някакво разделение между децата и да показват предпочитания.

Маце Честит 9 месец Hug

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 17:48 от amy_lee

# 592
  • София
0033 супер инфо от лекцията си събрала, мерси че сподели.

Рози, честита количка и аз много се чудих за този цвят, но накрая количката си избрах зелена, а кошарата е в цвета на твойта количка.

Маце, честит 9ти месец и от мен.

Аз пък днес започвам 34та седмица. Да се похваля също и ние с ММ днес ходихме да си вземем количката и кошарата и още разни други нещица си накупих Simple Smile
А иначе сутринта пак бях супер отпаднала и имах чувството, че ще се свлеча от стола, ама се стегнах покрай емоцията за количката и сега съм добре.

# 593
  • Под кленовите дървета
Добро утро Simple Smile
И ние сме приготвили подарък от името на бебето. Няма да го пускам на лятна занималня това лято, точно за да няма ревност и да мога да разпределям времето между двамата Simple Smile

Между другото, Съни, добра идея е да й намираш на свеки само домашна работа. И предупреди мъжа ти, че си чела във форума, колко семейства си скапват отношенията в такива ситуации. Само едно влизане в "Семейни отношения" е достатъчно да откаже нормално мислещ човек от намесата на бабите (изключая, когато не се месят, а са разбрани като при Мацето)

Честит 9ти месец на Мацето и Ейми:) обратното броене започна Simple Smile)

# 594
  • София
Жасмин трай си ти сега че при мен са разбрани че знаеш ли на къде ще ги избие хахах  Whistling Joy, аз у свекърва вяра нямам. Винаги съм в готовност!

# 595
Маце честит 9 месец! Много се радвам! Ти си герой!
 Свекърите дойдоха да ме видят и когато останах насаме със свекървата, кротко и спокойно й казах, че държа в началото да сме си двамата, ако имам нужда от помощ, ще се обадя. Съгласи се, Но както казва Мацето- винаги в готовност  Grinning
0033 много полезно,благодаря

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 04:41 от kalitarka

# 596
Здравейте мами,
в този толкова снежен ден.
Честито на тези дето влизат вече в заветния девети месец, както и на тези, които вече си знаят датите за раждане (със секцио).   bouquet
Аз да ви се оплача днес ми се случи нещо супер странно.  Thinking Моят маймунчо последните няколко дни шаваше супер интензивно, но не болезнено и не се притеснявах, защото реших че понеже прекалявам с шоколада тези дни и вероятно това е причината да е по-буен. За това днес реших да не хапвам сладко, за да не го превъзбуждам излишно горкото, и той по обяд реши че трябва да се намества нещо лека, полека, и в един момент сякаш застана странично на корема ми. Имах чувството, че ще ми пробие корема отстрани. Усещах му телцето по цялата ширина на корема ми, а от лявата страна съвсем отстрани, усещах като че ли крачетата му са там. Самият корем ми беше станал твърд като камък. В един момент така се притесних, че не знам дали заради болката, която усещах заради позата му или от моите си психо-глупости и получих контракции. После си представих как в тоя голям сняг може да се наложи да търчим до болницата и направо ми прилоша. После се стегнах, легнах на дивана на дясната страна, за да не му смачкам краченцата от лявата и започнах да дишам и издишам дълбоко, поне паниката да си укротя. И ми поотмина, май и бебо се понамести по-нормално не знам, но поне корема ми омекна пак.
Оф, чакам с нетърпение понеделник да дойде да идем и ние на ЖК, че да видя колко кг е станал вече кюфтенцето ми и да разбера евентуално как ще се ражда - нормално или секцио. Тука чета мами дето се притесняват че бебчовците им са малки, мен само ме стресират, че нашия щял да бъде прекалено голям и заради това можело да се наложи секцио. (Вчера от очния преглед във Vision ми казаха, че за очите ми няма проблем да раждам нормално) То пък угодия няма, като че ли сме роботи-инкубатори и можем да си настройваме организмите, колко да кг да станат бебетата ни.

# 597
Честит 9 месец всички, които го започнаха вече!   bouquet
Ро3u, честита количка! Супер е! Wink
vodna_lilq, на мен ми се случва едно такова втвърдяване, но на част от корема. На ЖК ясно се видя, че това и е дупето на малката буболечка и много силно и стабилно се дупи. Чак имам една червена точка на корема от тази страна.  hahaha
0033, супер полезно инфо си ни предоставила.  Hug А кога са тези лекции в Aiko, къде мога да видя инфо за тях?  newsm78
Аз да се оплача, не ми стига ниския хемоглобин и лекарствата за него. Ами и нямам апетит, че чак и днес вече имам пориви за повръщане и гадене.  Sick
А по темата за свекитата, Мацето много добре го е казала, нищо не е окончателно и трябва винаги да сме на в пълна бойна готовност.  Joy

# 598
Оф, чакам с нетърпение понеделник да дойде да идем и ние на ЖК, че да видя колко кг е станал вече кюфтенцето ми и да разбера евентуално как ще се ражда - нормално или секцио. Тука чета мами дето се притесняват че бебчовците им са малки, мен само ме стресират, че нашия щял да бъде прекалено голям и заради това можело да се наложи секцио. (Вчера от очния преглед във Vision ми казаха, че за очите ми няма проблем да раждам нормално) То пък угодия няма, като че ли сме роботи-инкубатори и можем да си настройваме организмите, колко да кг да станат бебетата ни.
Колко голямо се очаква да е бебето? Освен ако не става въпрос за гестационен диабет и 5кг бебе и няма други фактори, аз бих потърсила второ мнение...
За справка - имам едно много леко нормално раждане на бебе 4260г, след като първият ми лекар също смяташе, че едва ли не няма как да не е секцио. Та тогава съм го проучвала - само кг не са абсолютно показание за секцио, още повече, че няма как да го измерят съвсем точно.

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 19:33 от ada_smiles

# 599
Водна Лилия, на мен това ми прилича на контракция. Не си спомням първо детенце ли ти беше? С първата бременност дълго време си мислех, че бебето нещо се дупи и разтяга, и едва по-късно осъзнах че са контракции. При мен подготвителната контракция напр. изглежда като две еднакви бабуни вляво и вдясно на корема, целия корем е втвърден.

Недей се връзва много за килограмите и секциото, това е класически довод на лекарите, но усещането е, че често прекаляват с уповаването на него. А и данните от видеозона са приблизителни.

Моето кюфте пък нещо забави растежа, което мен много ме изненадва. 8 месеца се плашех, че имам ГД и разни други глупости, защото растеше бързо, а на последния преглед нарастването беше минимално. Опитвам се да не се впрягам, и да изчакам следващия видеозон спокойно. А и както казах, видеозонът не е точен.

Ada, писали сме едновременно. Аз родих бебе 3750, а съм 153 см. и твърдяха, че тазът ми е тесен.

Общи условия

Активация на акаунт