Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 159
  • 780
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Маце,ами каза последен,че ще го спирам.В 35 живот и здраве АП ще ми спре.Май към 37 каза.

Аз съм чак за края на април,но и на мен адски ми тежи тоя шкембак.Направо някой път имам чувството,че сухожилията ми ниско долу ще се спраскат от напрежение.

# 571
  • София
Хаха, Giada, нали!

Didolino, голяма госпожица, браво!

Абе, swаmpi, с тия сухожилия - тъкмо се успокоя и пак. Сега ако ви кажа къде ме боли Grinning
Срамната кост, нали, но само на едно място - в дясно. Съответно като се обръщам в леглото стискам двата крака, държа ги събрани и на 3 се премятам, като тюлен съм.  Joy

# 572
Ааааа Рози това с обръщането е голяма тренировка....не тюлен, ами направо..... Аз успявам да се обърна на три пъти.... Joy, а пък през нощта и ръцете ми изтръпват и става една луда работа Shocked

# 573
  • София

Red tree   Моята верно взе, че падна и си счупи крака Shocked Беше решила на своя глава да си вземе самолета и да дойде и взе, че се подхлъзна.  Та нищо не се знае.

Хахахаха, Кари! Страхотен късмет!  Joy  hahaha Съни, пожелавам ти го!

# 574
Онзи ден бях на преглед, лекарката каза, че бебка е 2400, ако не се обърне скоро / според нея са малки шансовете вече да се обърне/, да си харесвам дата за секцио в края на март  Shocked Въобще не исках да има клъцни- срежи, но какво да правя.. нали важното е бебка да се роди жива и здрава  bowuu

Моя ужас да не е седалищно. #Crazy При мен около 28 г.с. се обърна седалищно и според Аг-то и други АГ-та работата отивала на секцио, едва ли щял да се обърне. В 33-34 г.с. прекарах няколко ужасни дни и нощи с болки, които до момента не бях имала, а и не продължиха, и О! Изненада Shocked, на преглед в 34г.с и 4 дни беше вече доказано главично.  Laughing Сега пак нещо ми се върти, ама аз само визуализирам, говоря му и правя по няколко минутни упражнения, просто повече не ми издържат ръцете, че ми се оказаха най-слабото място тая бременност и се надявам да не се завърти отново седалищно. Praynig
 Така че, искам да те успокоя, както преди няколко седмици мен успокояваха момичетат тук Hug, че нищо не е толкова окончателно колкото АГ-тата го изкарват. Simple Smile

Съни - Всички съвети които са ти дали момичетата са много на място и можеш да пробвам всички и дано има успех! Peace Ама моето крайно мнение - мале тва ако е моя мъж... еми няма да е дълго още моя... щом токлова не ми вярва и не уважава мнението и уменията ми, да си ходи при мама. Без него мисля, че хем ще съм по-спокойна, хем има вероятност да срещна някой който да ме има за човек!!! Но аз като цяло  съм с едно особено мнение към мъжете, които се мислят за център на вселената и са типа "глава" на семейството дето само подвиква и нарежда. Започвам да оставам с това впечатление при теб - че няма диалог между вас, а това не е проблем само за първите седмици в отглеждането на бебето, а за цял живот...

Маце
- Честито!!! То не остана!!!  Party
Фраксито аз до края ще си го слагам, че не ми е ок психиката и без това! Crazy

# 575
  • София
Хаха,еми Рози и аз да помрънкам малко.А пък аз снощи съм задрямала и някак си съм си избутала възглавницата за бременни.ММ отдавна и се точи да я пробва и снощи лягайки си я вижда безпризорна,решава да си я присвои.Аз обаче като орлица пазител отварям едното око,усещайки,че ще ми вземе "безценното",просъсквам:"Да не си посмял!" и си я сграбчвам.Сутринта ме спука от бъзици как го хванало страх от мен снощи Simple Smile

# 576
  • София
Хаха,еми Рози и аз да помрънкам малко.А пък аз снощи съм задрямала и някак си съм си избутала възглавницата за бременни.ММ отдавна и се точи да я пробва и снощи лягайки си я вижда безпризорна,решава да си я присвои.Аз обаче като орлица пазител отварям едното око,усещайки,че ще ми вземе "безценното",просъсквам:"Да не си посмял!" и си я сграбчвам.Сутринта ме спука от бъзици как го хванало страх от мен снощи Simple Smile

Хахах ние имаме две възглавници за бременни, и ММ си спеше с едната и и викаше любовницата, докато една вечер докато се въртеше не ме фрасна с възглавницата по главата, така изпищях че и двамта се стреснахме в съня. Изгоних му я от леглото и я изпрах и прибрах хихиххи

# 577
  • Бургас
Здравейте, момичета!  Heart Eyes

Честито за покупките (Рози, количката е страхотна)! Като чета то за някои мами почти не останало и скоро ще си гушкат бебоците Simple Smile Пожелавам на всички здрави и доносени бебенца!  На тези с неразположения и ремонти - да приключат най-скоро!

Маце, честит ти 9-ти месец!

Synni_, момичетата са те посъветвали много добре. Успех и гледай позитивно, все пак появата на едно такова прекрасно нещо в живота ви трябва да е повод за радост, всичко друго минава и отминава.

Аз вчера бях на лекция на тема "Какво ви предстои през първата година с бебето" в Айко в Бургас. Лектор беше Ася Демирева, консултант по кърмене към НАПК - много усмихната и лъчезарна. Започна с това, че колкото и да не ни се вярва бебето е най-несчупливото същество в природата и само изглежда беззащитно, всъщност знае и може много повече и ни командва.
Първите дни след раждането е нормално да се сме неспокойни, да плачем за всичко - че бебето е неспокойно, че бебето е прекалено спокойно, че нямаме кърма, че имаме много кърма и т.н. Но ако успяваме да си измием зъбите 2 пъти на ден, да се срешем веднъж и да сменим нощницата с анцуг, то тогава сме супер-майки  Mr. Green
Първия ден / нощ след изписването е нормално бебто да плаче постоянно и това не трябва да ни притеснява, нищо му няма, просто и то има нужда да се адаптира към новите условия.
Относно режима - такъв имало в затворите, при бебетата има биоритъм и това е, което трябва да спазваме, т.е. да се нагласяме според неговите нужди.
За кърменето - отрича се подготовката на гърдите, както вече коментирахме. Възможно е през първите 3 седмици да има дискомфорт или болка по време на кърмене, но това не трябва да ни притеснява, след този период всичко се нормализира. При проблем винаги може да се потърси консултант по кърмене, било за съвет по телефона или домашно посещение. Нормално е в началото бебето да суче / стои на гърдата между 20 и дори 40-50 минути, но само след месец се е специализирало дотолкова, че е възможно да се нахранва дори и за 5 минути. През първия месец е добре да се буди за нощно хранене поне на 2-3 часа, така се стимулира лактацията и се осигурява нормалното наддаване на теглото на бебето. След това то вече само си показва дали има нужда от нощно хранене.

Не е необходимо да се дава вода, за глюкоза и захарна вода - абсурд. Когато се започне с водата (след 6 месеца) препоръчително е да е с лъжичка, за да не се обърква бебето с биберона.

За увеличаване на кърмата е полезен приемът на много вода. Може да се яде и пие всичко - шоколад, кафе, бобови растения, зеле, бира, вино и др. са позволени, разбира се в нормални количества.

При проблеми с гърдите - ако при допир се усещат топчета (бобчета) - до размера на нокът са нормални, при по-големи е необходимо да се потърси професионална помощ.

За термометрите - най-обикновен дигитален, както писа някой - гушка се бебенцето и под мищничката, може и по време на хранене. Тези за ухо не били подходящи за малки бебета, тъй като при тях е прекалено малка ушната мида и само при възрастни мерят правилно.

За захранването - след шестия месец и при наличие на следните признаци, че детето е готово: може да стои седнало самостоятелно, може да придвижва с ръка храна към устата си, наблюдава ни как ядем и прави дъвкателни движения като нас. Добре е детето да се социализира, да стои с нас на масата, да му се дава лъжичка и т.н. Изцедени сокове не са препоръчителни, защото те не съдържат фибрите на плода, много по-добре е да се дават намачкани плодове. Най-важното захранването трябва да бъде "захранване", а не "нахранване", т.е. в началото само да се запознае детето с другите вкусове.

Имаше и още доста неща, но още не са ни на дневен ред, пък и стана доста дълго...

Пожелавам ви усмихнат уикенд!

# 578
Хм..само аз ли ще имам инжекции и след раждането? Моята препоръка (така е написано след изследванията ми за това как понасям хепарина) е да се спре 24 часа преди секциото и 24 след него да слагам 4 седмици само, че 0,4, сега съм на 0,6... #Crazy

Вече ми писна от тия инжекции, смятах ги, днес ми е 218 инжекция   ooooh!

# 579
  • София
Хм..само аз ли ще имам инжекции и след раждането? Моята препоръка (така е написано след изследванията ми за това как понасям хепарина) е да се спре 24 часа преди секциото и 24 след него да слагам 4 седмици само, че 0,4, сега съм на 0,6... #Crazy

Вече ми писна от тия инжекции, смятах ги, днес ми е 218 инжекция   ooooh!

Аа не и аз ще имам след раждането.Просто аз не съм с тромбофилия и за това ги спираме по рано. Всичко зависи за какво са ти изписани, какви са ти показателите. Още малко остана мамата им. Wink

0033 супер систематизирана информация. Полезна лекция е било!

# 580
0033  newsm10

Pepit0 лелееее 218 как си имала търпението да ги броиш.....направо сме герои с тези инжекции...

И аз ще имам след раждането, просто АГ-то каза, че ще прецени колко време и каква доза...Споко Peace не си сама...

# 581
  • София
0033  newsm10

Pepit0 лелееее 218 как си имала търпението да ги броиш.....направо сме герои с тези инжекции...

И аз ще имам след раждането, просто АГ-то каза, че ще прецени колко време и каква доза...Споко Peace не си сама...

Аз даже тея дни се замислих,че толкова свикнах всяка сутрин да се бода,че сигурно ще ми е крайно неестествено после.Ама си е голяма гадория,пак се радвам,че не сме бременни лятото,че целите ми баджаци и ръце са в синки.Все едно ММ системно си ме побийва Simple Smile

# 582
Йеййййй, във вторник ще има парички!  Money Проверете си линковете, които пуснах, момичета.  Peace Януарският болничен ще ми го изплатят целия, а следващият и 45-дневният вече се обработват.  Whistling
Съни, кажи му, че нямаш нищо против майка му да ти помага с къщната работа, пък даже можеш да кажеш и на майка си да си вземе дълъг болничен, щото ще ти трябва много помощ. Пък ако може ще им даваш и да кърмят ...  ooooh! Определено трябва да му тропнеш с крак на мъжа ти и да отстояваш своето със зъби и нокти. И му обясни, че майката знае как се гледа дете още преди да е родила. Кофти е, че нямаш подкрепата му, понеже това е едно от най-важните неща за самочувствието на всяка майка. Peace
Маце, честито!   bouquet
Определено и на мен много повече ми тежи втората бременност, въпреки че нямам болежки ...  ooooh!

# 583
  • Варна
Здравейте и от нас Simple Smile
вчера бехме на преглед - 2500г е бебето - седалищно и не иска да се обръща ..... главата му ми опра в ребрата и затова ме боли. Говорихме с лекаря за дата на секциото, т.к. се пада на Великден... и той каза или 9 или 14...защото от 10 до 13 са почивни дни. Та засега си избрах 14 април. Ама ще видим. Термина ми е на 19.04. Ако тръгне по-рано, каза няма проблем да ми се обадиш и ще направим спешно секцио - няма по-щастлива мама от мен! Само чаках да чуя тези думи. Simple Smile на седмото небе съм. Сега остава да лежа - което ми е много трудно, щото все нещо измислям за правене....но, пък като ми тежи, нямам избор. Бая е голямко човечето.

Да ви питам, някой ще взима ли Арника относно раждането и по-лесното преминаване на раждането и въобще какво ви е мнението? В тази връзка пускам това клипче: https://www.youtube.com/watch?v=QKeyb5LxY_A

# 584
kukumiavka, и аз имам подобни притеснения. Тя и моята кака уж е голяма - 4,5 г., обаче отвреме на време такива ги върши  ooooh!  Наскоро, докато си играеше във ваната и изпищя - отивам аз и какво да видя, направила си в канчето бира (като на тати) с вода и сапун с мнооого пяна и цапнала една.
Вчера пък една приятелка ми разказва за нейните  - момиче на 4,5 и момче на 2 как каката го карала да бърка в тоалета и да си ближе ръката и умирала от смях - брутално. Laughing
А смяташ ли да купиш подарък на баткото, като се роди бебето?

Общи условия

Активация на акаунт