Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 162
  • 780
  •   1
Отговори
# 555
 Synni__  Hug Ако не искаш да се конфронтираш с тях, можеш да използваш:"ДОкторът така каза!" за всяко нещо,което е отживелица и не се прави.. На теб може и да не ти имат вяра, тъй като не си гледала деца(макар тя да го е правила за последно преди 30 години), може пред тях твоите думи да са недостатъчно авторитетни,защото си "неопитната първескиня",но с док не се спори. Скоро  и аз бях на ръба на нервна криза. Осъзнах, че мъжете са съгласни да допуснат майките си в ежедневието ви от страх! ММ искаше майка му да идва в началото да ни къпе бебето(внучето от другия й син до 1 година само тя го е къпала). Като питах защо, ММ отговори, че ние нямало да знаем откъде да го подхванем. Избухнах и обясних, че това не е мозъчна операция,а и да бе, в това сме двамата. За мен не е вариант да се изпокараш с него, не води до нищо. По-скоро някак трябва да му обясниш, че не е страшно, че сте готови и каквотто не можеш сама, той ще ти помага. Викането само ще те направи хормонална истеричка в неговите очи и няма да го убеди, че ти си права и да застане зад теб.  Hug
РоЗи  Joy Joy радвам се ,че не само ММ се е вманиачил  hahaha hahahaн Честито за количката   Hands Thumbsup

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 11:42 от kalitarka

# 556
  • София
Synni_ най-напред опитай да се успокоиш и да погледнеш на нещата отстрани. Според мен, както го описваш ТМ се страхува, че той самият няма да се справи и затова иска майка му да е наблизо. Мисля, че трябва отново да поговорите спокойно, както казаха и другитв момичета. Припомни му други примери, в които двамата заедно сте се справяли. Кажи му, че поне трябва да опитате, пък ако нещата не потръгнат винаги може да извикате за помощ свекърва ти или майка ти. Все пак майка му за да придобие този опит и тя е трябвало да си гледа сама децата иначе как се е научила?! Все си мисля, че когато човек обяснява спокойно много по-лесно може да убеди другите. Дръж на мнението си, но не изпадай в крайности. В крайна сметка, бебетата оцеляват дори и да им се дава вода, така че ако тя те издебне и му даде няма да се случи нещо чак толко лошо. Важното е вие с ТМ да постигнете съгласие. Имай пред вид, че със спорове и караници до никъде не се стига, най-много временно да се съгласят с теб, защото си бременна, а после проблема пак да лъсне. Само бъди спокойна, да не си навредиш и знай че решение винаги има дори да трябва да се правят компромиси. Успех.

# 557
  • София
Съни спокойно. Ти вече си го събрала на тая жена, предполагам че като се роди бебчо майчинския инстинкт ще ти даде кураж да я поставиш на място. Имах една приятелка дето ей така изрита от вкъщи"помагаща " свекърва и сега е любимата снаха. Тя Съни се притеснява но нищо чудно много от нас да имат такива проблеми, елем първескините. Аз ММ го дресирах, пускам му клипчета и казах че моята мама ще дойде, не неговата.

Ро3и снимай Карерата да я видя. Wink

Ииии 36 та гс.!!!!!! Днес слагам последните инжекции и пия последните хапчета!!!!!!!! Надявам се да издържим още една седмица, в понеделник сме на док да видим какво ще каже.

# 558
Synni_ Няма да ти казвам да не се стресираш точно сега, защото знам какво е просто да ти е непосилно да не се ядосаш за нещо.

Достатъчно адекватни съвети са ти дали другите момичета и аз мога само да ти кажа, че наистина със скандали нищо не се постига. Мъжете са по-страхливи от нас при всички положения, така че наистина ТМ със сигурност се чуди как ще се справите с бебето. Дори и свекърва ти да дойде при вас - всеки ден бъди с нагласата, че още малко и ще си замине. А каквото и да ти говори, просто не си го слагаш на сърцето, ако не се припокрива с твоите възгледи. Може пък накрая да излезе, че притесненията ти са били излишни.

Честит 9 месец на Мацето и още малко да постои бебчето на топличко.  bouquet

# 559
  • София
Маце, какви хубави новини!!!
А, да ти е честит 9-я месец! Пожелавам добри новини в понеделник Simple Smile
Eто, подарък:
Скрит текст:

# 560
РоЗи, много е яка количката!Със здраве слънчице да си я ползвате!! Hug Споко, ти си такъв боец, донт паник  Heart Eyes!
А аз виждам, че Николчето я няма и се питам - къде е този сладур? Кари я държим под стриктно наблюдение и няма да я изпускаме от поглед, близнашката мафия, уверявам ви Simple Smile))
Много време само чета от дъжд на вятър, както обясних, защото ако бях чела редовно, нямаше да се сдържа и едно девойче щеше да отнесе много повече от писмена забележка, но виждам, че дружно сте я отвяли:)  
Радвам се, че всички са наред, живи, здрави и в очакване  bouquet Настиналите да оздравяват и ремонтите скоро да приключат щастливо при всички, дай Боже и при нас:)

# 561
Ей, тва свекървите са, нямам думи.А и щом синчетата им дават да се месят-още по-зле!!!Съни, стъпи си на твоето и не позволявай да ти късат нервичките.Аз от сега съм заявила на свеки, че грижите са бебето са на нас двамата с баща й, ако се наложи и тя ще я гледа, но друга помощ може да оказва винаги-като пусне прахосмукачка, направи нещо за хапване и ей такива неща.Също я предупредих да не си въобразява, че акъл ще ми дава, защото ще се изпокараме и уж се съгласи, та ще видим.
Ро3и, честита количка.Гусиото бе първата количка, която бях харесала, но като я видях на живо нещо ме отказа това "сложно: отлепване, залепване на покривалото, мушнато-подмушнато и се отказах.
А за изследванията ми някой бе писал какви са ми пуснали-нямам идея честно казано, ЛЛ каза само че ми пуска кръв и урина.Но като попрочетох някои неща, се успокоих, че бебка е Ок, защото и доки така каза, а и гледам, че си отговаря и по разни таблички в нета.

# 562
  • София
Съни, успокой се сега! Има време до бебето. Може пък свеки да падне и си счупи крак в това време!  Party Wink Послушай момичетата, добри съвети са ти дали! Обработи мъжа ти! Номерът е него да прикоткаш и убедиш! Постъпи умно, за да не изглеждаш ти лошата!

Рози, мнохо хубава количка! Със здраве да си возите бебка с нея! Много ми харесва тази комбинация от цветове.

Маце, честит 9ти месец! Simple Smile

Като гледам какво е навън и се депресирам! Така ми се иска да е топло и зелено!   Confused

# 563

Red tree   Моята верно взе, че падна и си счупи крака Shocked Беше решила на своя глава да си вземе самолета и да дойде и взе, че се подхлъзна.  Та нищо не се знае.

# 564
  • София
Рози,много е хубава количката! Със здраве да се вози бебка Simple Smile
Маце,айде честито.Тая сутрин като си слагах фраксипарина и като ме заболя зверски една бабуна дето оцелих,се сетих че на теб ще ти е за последно и да си призная малко ти завидях  Embarassed Simple Smile

Относно свекървите,отношение не взимам,защото нямам свекър и свекърва,но майка ми се справя достойно и за двете Simple Smile

# 565
  • София

Red tree  Моята верно взе, че падна и си счупи крака Shocked Беше решила на своя глава да си вземе самолета и да дойде и взе, че се подхлъзна.  Та нищо не се знае.

Joy hahahaхахах егаси късметлийката!

Ро3и страхотна е! Хайде НОИ да плаща и на нас и да купим и нашата. Ти последно беше за ПИК нали? От Стамболийски го извади нали? Някаква декларация попълва ли се или просто даваш лична карта и готово? Че с ММ спорим че е 2 мин работа и искам да отида в понеделник след прегледа живот и здраве.

swampi кога каза че ще ти го спира на теб?

# 566
Добро утро, сложих малко линкчета на НОИ на 1 стр. . Може да ги проверите дали работят.

Аз тия дни повече чета. Явно и мен ме тресат хормони, и в обхваналите ме настроения не съм много за писане. Рева по разни дребни поводи, вдигам дребнави скандали...абе ужас!

На всичкото отгоре настинах, аз си знам кога, и вчера бях като парцал. Ударна доза лимон с джинджифил и мед, и фреш грейпфрут май ме вдигнаха на крака. Абе тоя джинджър как го ядете, такава лютивина?! #Crazy Но пък вечерта ново 20, в 2 през нощта ме хвана разстройство и така откарах до 3 будна. Явно е страничен ефект от Тотемата, която пия, пише го в брошурата.

Рози, много добре те разбирам, 9-я месец е много тежък. Мисля, че тази бременност ми е по-тежка, боледувах няколко пъти, проблеми със стомаха, болки в таза (те не са минали за съжаление)....Много хубава количка!!

Съни, те момичетата са казали всичко. Съчувствам ти, мисля че трябва да подходиш дипломатично, но да си създадеш някакъв комфорт в бъдещата ситуация. Аз мисля, че колкото е важно човек да си отстоява позицията, толкова е и важно да има добри семейни отношения. Набележи си някаква стратегия, говори с ТМ Hug

А на мен ми остават май около 26 дни, вече така ми тежи всичко, изнемогвам. Чакам да се изтъркулят дните...Представям си на финала хубаво време и пълна къща  Simple Smile

Маце, даваш си картата и ти дават ПИК-а, наистина е 2 мин. работа.

# 567
Добро утро от снежен Пловдив... Shocked
Така ми се иска да изляза навън и да се поровя в снега ама с този корем най много да има паднал ангел Laughing

Големи спорове и постове по темата, лелеее скоро не се беше заформяла такава дискусия....
Съни успокой се, първо има доста време, второ скоро по този повод за който се притесняваш ми бяха казали една народна приказка, малко е груба Embarassed "Кучката започва да хапе, след като роди" т.е. като се роди бебока живот и здраве, ще намериш сили да й се изрепчиш...и да сте си тримата самички Hug

Маце браво за фраксито, оттърва се Peace, аз ще съм с него до раждането.... Rolling Eyes

Рози честита количка, файска е...

Бебка е добре, 3 кг. е дундата, след 20 март секциото и живот и здраве след това ще се гушкаме....

# 568
  • София
Ро3и страхотна е! Хайде НОИ да плаща и на нас и да купим и нашата. Ти последно беше за ПИК нали? От Стамболийски го извади нали? Някаква декларация попълва ли се или просто даваш лична карта и готово? Че с ММ спорим че е 2 мин работа и искам да отида в понеделник след прегледа живот и здраве.

Heart Eyes
Не две, ами половин минута работа и то ако има човек пред теб Simple Smile
На Стамболийски, да, влизаш и първото коридорче в дясно - в дъното една вратичка. Влизаш, даваш си личната карта и жената ти принтира кода. И това е.

Giada - аз като ви слушам, повечето ми "симптоми", ако мога да ги нарека така, всички ги споделяте за присъщи на втората бременност.  Joy

# 569
Рози, абе не знам, може да съм забравила как е било преди  newsm78 Тя природата го е измислила умно, тия неща бързо се забравят, че иначе нямаше да се навиваме да раждаме втори, че и трети път  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт