Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 192
  • 780
  •   1
Отговори
# 540
  • София
И аз се чудех днес за Карина, радвам се, че имате връзка с нея и е добре Simple Smile

Po3е, според мен на нервна почва ти бучат ушите, както го описваш, а й ти прилошава...
Може да не го усещаш, а то подсъзнателно си работи напрежението. Peace

# 541
Съни,не е виновна свекърва ти, ами мъжа ти. Такива въпроси относно отглеждането,възпитанието и помагането,даже и имената  на детето/децата се обсъждат преди да се правят деца. И какво значи да си вземе дълъг болничен? Дълъг,дълъг колко да е дълъг. Ти майка имаш ли? Тя няма ли да иска да дойде да помага
Да, тя ще помага, но няма как всички да сме скупчени заедно. Ще помага, когато мъжа ми тръгне на работа и свеки си замине.  Cry Ами да ти кажа мъжа ми преди създаваше впечатлението, че не допуска родителите да му се бъркат в живота, защитавл ме е пред тях. Но сега какво му стана не знам. Все едно че има някаква магия направена  Cry

# 542
  • Бургас
Когато една жена роди иска майка и да е при нея,не свекърва и. Това може да му го покажеш на мъжа ти. Когато роди той,да идва неговата майка да му помага!

# 543
Съни, направо не те разбирам.. Не знам колко е лоша свекърва ти и колко точно не те подкрепя мъжа ти, но за моите разбирания и ти също имаш вина! Не може да очакваш друг да ти реши проблемите..още не си родила, а вече си в стрес! Ти пък тропни с крак и кажи, че искаш майка ти първо да дойде и това е! Не знам толкова ли сте зависими от семеййството на мъжа ти, че се притесняваш да отстояваш своето? Седнете и го обсъдете...кажи какво те притеснява и така...а пък на който не му изнася да се спасява! Бебето си е ваше..ти ще го раждаш Simple Smile

# 544
  • Под кленовите дървета
ако майка му дойде, взимай си бебето и се изнасяй при твоята, щом име нуъжда от помощ. Защо изобщо някой ще идва да ви помага? с какво? Ще кърми вместо теб ли, що?

# 545
Абсолютно не сме зависими от семейството на мъжа ми и не ме е и толкова страх от самата свекърва, а от това, че ако направя всичко това ще си имам много проблеми с мъжа ми. Просто в момента той ме има за лошата, как не съм знаела да гледам дете и не може така свекървата да не се намесва, защото тя има много по-голям опит от мен. На мен лично въобще не ми пречи да я изгоня, да и тропна с крак или да се изнеса при нашите, но тогава ще настанат големи бъркотии.

# 546
  • Под кленовите дървета
Пак питам...бабите с кое точно ще помагат? С домакинството ако е - ок. С бебето ако е ... не е ок.

# 547
Естествено моята идея е да помагат с домакинството, но това е моята идея...майка ми ще помага с каквото и кажа, но свеки смята, че ще помага с бебето естествено. Няма как да го кърми естествено, но ще следи дали ще му дам вода например ще ми каже естествено както вече ми го е казвала. "Това е човек! Ти можеш ли да живееш без вода и то не може!" И не  знам какво друго смята да приложи от собствения си опит.

# 548
Съни, според мен във всички случай ще има проблем. С мъжа, със свекървата и накрая в семейството. Но точно сега трябва да си твърда. Предадеш ли се, цял живот ще е така - ще ти се налага някои, без значение кои. После ще почнат да избират детска градина, училище, университет. Подобни отношения винаги водят до проблеми. И накрая някои просто не издържа и си тръгва.

Моята майка беше уикенда у нас ( да изпере някои дрешки и да ги изглади, да сготви нещо, че не мога да ставам), е след 24 часа осъзнах, че не желая никой да ми помага, камо ли свекърва ми с която имаме много добри отношения. И двете могат да помагат, като спрем да се кърмим и искаме да излезем някъде с ММ - да гледат децата. До тогава - има готова храна, ММ може да чисти, няма да умрем. Но всеки външен за семейството в къщата създава напрежение. Колкото и добри отношения да имаме помежду си. Това няма как да не се отрази на околните.

# 549
Е тя да кажем майка ми няма да спи у нас и да ни се пречка, когато ММ се прибере. Ще свършва нещо за няколко часа през деня и си заминава или пък ще излезем на разходка и тн.

# 550
  • Под кленовите дървета
Ами купи й книги да чете, разпечатай статии. Ти си майката и ти решаваш. В крайна сметка ако мъжа ти толкова държи...да си се гледат двамата.
Оф...защо така мъжете изперкват???
А може и мъжа ти да седне да попрочете и тогава да спори с теб. Навремето някой като опитваше да се налага го питах колко книги и прочел, да цитира изследвания и лекари и тогава да говори.свекито колко време е кърмила?

# 551
Е тя да кажем майка ми няма да спи у нас и да ни се пречка, когато ММ се прибере. Ще свършва нещо за няколко часа през деня и си заминава или пък ще излезем на разходка и тн.

Ето това е супер Simple Smile За какво му е и майка му на ТМ? Ама както и да е, разбирам те, ти не искаш, ама няма как и се тормозиш, за да няма разправии... #Crazy Неприятно.

# 552
Sunny  Няма ли вариант да му обясниш на мъжа ти, че все пак от тук нататък вие сте семейство, тримата с бебето, че ти се иска да се опитате да се справяте сами, да се грижите двамата за детето, което чакате. Моята свекърва е супер властен типаж и не исках да ми се меси след раждането, за да няма убидени обясних точно това, че искам да се справим двамата, че когато имаме нужда ще се обадим да ги повикаме и т.н. И моята майка не дойде да помага, от части за да не се убиди свекървата, но по-скоро защото найстина не исках да ми се бъркат. В моя случай мъжа ми беше съгласен с мен обаче, та ти първо с него трябва да се разбереш. Обясни му, че не мразиш майка му, просто искаш нормално семейство от двама души ( възрастни) няма нужда цялата рода да се бърка. Няма ли вариант това да го обясниш и на свекървата?  Много кофти ситуация, но отстъпиш ли само ти ще се тормозиш. Късмет, дано пък се чукне тази жена, че нейното време за гледане на деца е минало.

# 553
Никой не е идвал да ни помага с предното дете, никой не планираме да идва и сега. По-спокойно ми е така.

Относно това как ще си гледате децата и кой ще взима решенията - както са казали, това се говори още преди да се направят децата, а и след това има още 9м да се подготвят и двамата родители. Още с предната бременност сме ходили заедно с мъжа ми на курс за бременност и за гледане на деца, през самата бременност обсъдихме много неща и за тези, за които имахме различни мнения, стигнахме до консенсус. Аз чета повече, но всичко прочетено обсъждам с него - и това, с което съм съгласна, и това с което не съм.

Подобни налагания не са ок, и сега да премълчиш, после ще избие. Иначе на загрижените роднини винаги можеш и да обясниш защо не даваш вода, донякъде и техните притеснения са оправдани - нови са тия неща, не са ги чували, страх ги.  

Ето ти синтезирани причините на едно място - няма бозайник, който да дава; едно време се е давало, защото се е кърмило масово на режим през 3ч, ако се кърми на поискване няма нужда; в началото на кърменето кърмата е по-рядка точно, за да удовлетворява жаждата; стомахчето на бебето е изключително малко, като черешка при новородено и даването на вода намаля приемът на кърма, от което може да страда и наддаването на бебето, и лактацията... Не случайно в България над 50% от жените започват да кърмят и до към 2-3 месец спират, защото "нямат кърма", а всъщност просто получават некоректна информация и битуват неадекватни схващания, които пречат на установяването на добра лактация или пък си докарват невероятни мастити и усложнения по същите причини, зависи много от организма. Изключително малко жени наистина не могат да кърмят по физиологични причини.

Аз на моите родители и на свекърите съм им обяснила, че когато са имали деца са се информирали и са ги гледали както са решили, за нашите деца с мъжа ми, тази отговорност е наша. Могат да дават съвети и понякога са много добри, но ние с мъжа ми имаме последната дума дали да ги следваме или не.

Та - седни с мъжа си, питай го защо смята, че ти не можеш да се справиш, какво го притеснява точно и т.н., може би не се е замислял даже. Обясни му ти от какво се притесняваш и му напомни, че като баща си има нови отговорности, включително да пази автономността на семейството, когато е нужно. Седнете и прочетете заедно - за кърменето, за гледането на дете, за всичко важно, обсъдете, преценете кое е най-добро за вас и решете вече дали викането на свекървата ще има смисъл и ако да - при какви условия.

# 554
  • София
Карамел - мерсиии:)
Килограми - някъде към 10кг според мен, със зимния кош. Струва ми се доста лека.
Шасито пишеше, че е към 8-9кг, но да ри кажа честно ми се струва много по-лекп от самите кошчета. Ттоя летния едвам го вдигнах снощи.
Супер маневрена е, поне на сухи тренировки в хола:)Simple SmileSimple Smile Заобикалям саксиите като тренировъчни колчета:)

Sunny - само спокойно!
Можеш да предприемеш следната тактика - АКО дойде свекървата, да й намираш някак си работа по къщата, да ти помага с домакинството. Така тя хем ще помага, хем с нещо, което няма да ти е много присърце в тоЗи момент, защото ще си заета с бебчето.
Стискам палци да убедиш мъжа ти поне в началото, първите дни щ, да няма никой около вас.... Той дали ще издържи присъствието на майка си денонощно, толкова време, особено в отпуска си по бащинство?
Аз с моята майка, която както споменах е доста твърдоглава понякога, използвам точно техниката на Жасмин, когато нещо ме ядоса - "докторът каза така" и няма мърдане.
Отделно си запиши телефона на някой ллл или напк консултант около теб и викай него, ако имаш проблем, не се допитвай до свеки.
Щях да ти кажа, че Трябва да викнеш майка си да ти помага в началото, щом мъжа ти иска да викате свеки. Като ще се меси някой, да е твоята майка, макар че си мисля, че в този случай има огромна вероятност да се изпокарате и да тръгнат на зле нещата. Най-добре е докато той е болничен да сте си сами, да се напаснете.

Елица - помислих си го и даже съм 99,99% убедена, че всичко е на нервна почва. От 1-2 седмици не мога да се позная направо, този спокоен и ведър човек се е превърнал в някаква притеснена топка:) Ще се боря;)

Общи условия

Активация на акаунт