Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 169
  • 780
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Jasmin - мерси за линковете!!! Ще се заредя:)

Vaseto, карамел -
Пия много фрешове, въпреки че ми дразнят покрай киселините, но определено ми дават сили.
Ям много ядки, но печени и много сушени плодове, ама явно дребосъчката си казва своето;)

Да ви се похваля - великата количка gusio carrera вече е вкъщи! Не издържахме и им казхме да я докарат:)
Голяма хамалогия, лелеее, не съм си представяла, че е такова чудо сглабянето на количка:) И това беше най-лесното - щрак, трак и готово. Ама се почна "това покривало сега за къде е, тоя бутон какво прави"....;Simple SmileSimple Smile
Мм поне се вдъхнови н тема гуми, задните се оказаха някакви много хубави, които се използвали и за някои марки детски велосипеди (kalitarka) и сега гледа по сайтпвете дали не може да поръча още по-хубави, хехех.

Знам, че вече 100 пъти го споменахте назад, но може ли някой да пусне пак линк към сайта за проверки на болничния? Не този, от по-горе, че и на мен ми дава "няма данни".

# 526
Мами, а на някоя да и се смъква корема, моят през последните 2 дена малко по-малко взе да се смъква, първо си мислех, че си въобразявам, но уви не.

Рози, аз с този си проверявам
https://benefits.nssi.bg/detailedegn/ReportBolnForEGN1_br.asp

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 21:42 от Rafi_11

# 527
Благодаря, Васе, но там положението е съвсем кофти... Липсват данни за 2015
И при мен пише така, ама провери пак в понеделник, вторник - тогава вече трябва да им е излязла ведомостта и си пише за колко работни дни, от кой месец, по колко лева на ден ...  Peace
Аз нямам идея баткото как ще приеме бебето ... За сега знае, че ще има бебе, казва, че ще го гушка, знае че ще спи в неговата кошара ... С другото ще се справяме в крачка.  Whistling
Рози, ето гоPeace

# 528
Мами, а на някоя да и се смъква корема, моят през последните 2 дена малко по-малко взе да се смъква, първо си мислех, че си въобразявам, но уви не.
Да и аз имам такова чувство, както писах по-рано, имам чувството - че всеки момент ще го изтърва това бебе. Mr. Green А до преди седмица ми беше много високо корема, може би заради това имам такова усещане и аз не знам вече.  newsm78

# 529
Да и аз имам такова чувство, както писах по-рано, имам чувството - че всеки момент ще го изтърва това бебе. Mr. Green А до преди седмица ми беше много високо корема, може би заради това имам такова усещане и аз не знам вече.  newsm78

Уха, и какво ще е продължението, трябва ли да се притесняваме и на двете мисля ни е рано  newsm78

# 530
Като си отворя компютъра, ще сложа линкове към нои на 1 стр, момичета

# 531
С предната бременност си бях отбелязала къде ми е пъпчето на касата на вратата Crazy. Всеки ден минавах да видя дали не ми се е смъкнал корема, но уви, това така и не се случи. Но доколко знам, със смъкнат корем може и 3-4 седмици да си откара без проблем, всичко е индивидуално Peace.

И аз като Васето нямам представа как ще реагира каката на бебето. Говоря и обяснявам всеки ден, но не мисля че все още осъзнава за какво иде реч. Сигурна съм, че ще иска много да помага Crazy както и за всичко останало вкъщи и да се изживява като кака. За ревност по не се притеснявам, ММ да му мисли Mr. Green. Мен не ме е ревнувала до сега, даже като лежах в болница не изглеждаше много да и липсвам Tired

# 532
  • София
Привет момичета  Hug
От няколко дни не съм писала, но сега се връщам да изчета всичко  Embarassed
При нас уж лекия ремонт пак се закучи и вече нервите са ми пред скъсване  #Cussing out Писна ми от тази свинщина и от това да прескачам някакви багажи на всякъде Sad На всичкото отгоре лепнах някакъв гаден вирус и от два дни не мога да мръдна от леглото! Чувствам се отпаднала, за щастие температура нямам, но се чувствам все едно съм с 39 градуса! Гърло, хрема ... абе пълна програма  Cry
Аз имам същите усещания ниско долу, като стана все едно ще ми изпаднат от долу и бебето и всичките ми чаркове Simple Smile Другата седмица съм при док и ще питам.
Мисля като се пооправя от този вирус, другата седмица да изпера и подготвя дсичко за бебка, че имам чувството че няма да си дочакам до термин Simple Smile
Иначе тия в НОИ и на мен ми скъсаха нервите!!!  #2gunfire Днес най-накрая имам изчислена сума за януарския болничен, но още пише, че се обработва и нямам дата на ведомостта  #2gunfire

Лека вучур на всички коремчета Simple Smile

# 533
Rafi, да рано ни е още. Аз викам поне до началото на април да изчака бебка. Praynig Но преди два дни бях на преглед и доктора каза, че всичко си е ок. Матката си била спокойна и не реагира, няма контракции. Ама да не се филмираме много, имам познати цяла почти бременност си изкараха със смъкнат корем, че и преносиха. Рано ни е ще и толкова. Peace
amy_lee, това за отбелязването е добра идея.  Grinning

# 534
  • София
Момичета, мерси за НОИ!

И аз мисля, че ми се е смъкнал корема, но май си е така от край време... Днес док поне ме успокои, че шансовете да родя преди термин са минимални. Най-много 4-5 дена по-рано, зависи какво реши бебка.
Аз обаче направо не знам как ще издържа до края:)
Сега като сглобихме количката и съвсем ми се прииска да родя:( Освен физическите неудобства напоследък, станала съм и супер паника... Направо мога да се меря с някои други хора в темата:)
Още не осъзнавам явно, че има жив човек в корема ми и се гъна, подпирам, преди малко се опрях на един шкаф и добре че се усетих, че може и да го притискам това бебе... И се препотих от притеснение да не съм го "пронизала". И това при все че знам, че е добре защитено отвътре.
Пълно безумие:)

# 535
Абе момичета,къде се загуби Карина 81?Нещо да не е станало?

# 536
Кари е добре, нищо не е станало Simple Smile Просто няма интернет в момента.

# 537
Момичетааааааааа, съжалявам, че пак ще ви се оплаквам от свеки, но няма на кого, а не издържам вече  #Cussing out  #2gunfire Толкова съм изнервена напоследък, знам , че това е вредно за бебчо, но не мога да се овладея. ММ вече много ме разочарова, той е на мнение, че свеки има пълното право да се меси в отглеждането на детето ни, защото тя е отгледала 2 деца, а аз нито едно. Свекито щяло да си взема дълъг болничен, за да дойде след раждането и аз трябвало да се разбирам с нея и да се вслушвам в съветите и  newsm45 newsm45 Не издържам. Страх ме е, че от стрес като се появи това чудо може да ми спре кърмата, а това няма да си го простя. Опитвам се да говоря с него съвсем нормално, но той не разбира. Мразела съм била майка му, имала съм предразсъдъци и тн. Абсолютно съм отчаяна как ще съм сама срещу всички. Но мъжа ми определя това като патологично състояние на повечето майки, че след като родят приемали бебето като тяхна собственост и не давали на никой да го докосва и други подобни глупости.

# 538
  • Перник
РоЗи, честита количка, със здраве да си я ползвате! Можеш ли да ми кажеш горе-долу колко килограма е?
Sunny, много неприятна история. Аз бих те посъветвала, ако можеш спокойно да се разбереш с нея като дойде да ви помага за бебето, за да не се създава само излишно напрежение около вас и ти да се ядосваш. Ако имате някакви много сериозни разминавания в разбиранията за отглеждането на детето можеш да действаш, както Жасмин май беше казала преди, с репликата "докторът така каза" и да и обясниш, че нещата са се поизменили от преди 20-30 години. Дано не стигате до излишни спорове, но все пак и твоят мъж трябва малко да те подкрепи, обясни му защо твоят начин е правилният за вашето дете. Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 00:07 от *карамел*

# 539
  • Бургас
Съни,не е виновна свекърва ти, ами мъжа ти. Такива въпроси относно отглеждането,възпитанието и помагането,даже и имената  на детето/децата се обсъждат преди да се правят деца. И какво значи да си вземе дълъг болничен? Дълъг,дълъг колко да е дълъг. Ти майка имаш ли? Тя няма ли да иска да дойде да помага

Общи условия

Активация на акаунт