Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 165
  • 780
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Red tree Погледни за кой месец е изчислена тази сума. Сутринта и аз така се стреснах, докато не видях че всъщност са два реда и малката сума се оказа само половината болничен (частта за януари са я сметнали отделно от тази за февруари) Wink.

amy_lee, гледах, за няколко дни от януари е, но там част се плсщс от работодателя, първите три дни и после тези 218 лв като ги деля на дневното обещение от предишни болнични, не се получава дори цяло число! Нещо не е както трябва...  newsm78
После имам болничен от 22.01. до 22.02. и там нямам сума все още.

# 511
На мен също ми е едно отпаднало през последната седмица. Нищо не ми се прави, а вървенето ми е някаква мъка, постоянно имам усещането, че или ще ми изтекат водите или ще родя на пътя. Много тежи вече, но имам повече от месец, така че бебка да си чака.

Момичета, спомням си че в някоя от предните теми се обсъждаше, но не го откривам. Затова се извинявам предварително, че пак ще повторя темата за подготовка на гърдите за кърмене. Т.е. въпроса ми е трябва ли още от сега да ги мажа с кремовете за зърна?

Red tree, ако болничния ти е от 22.01. до 22.02 сега са ти изплатили от 22.01 до 31.01 (там трябва да пише колко е дневното обезщетение и да видиш дали е грешно изчислено). Иначе да, когато обхваща болничния два месеца, излизат едни и същи дати на два отделни реда. В твоя случай единият ред за януари, а другия за февруари.

# 512
  • София
Моника, имам 2 болнични от 8.01. до 21.01. и втори от 22.01. до 22.02. Ще чакам да видя какво ще се появи до понеделник и ще се обаждам. Още не пише колко е дневното обещетение и за колко дни е.

По мое мнение нищо не трябва да се прави за зърната. За после е добре да се вземе крем без отмиване, примерно на Лансинох, за да е по-лесно.
Това с крема предварително ми е странно, почти като да се мажеш с крем за ръце, за да  се предпазиш от ужулване от рендето.  Thinking

# 513
Едно нещо ме притесни, не слагат епидурална упойка, само могат да ми забъркат коктейлче от разни обезболяващи  ooooh! ще ми трябва малко време за да приема факта.
Рафи, не се шашкай! Не е толкова страшно раждането без упойка!  Whistling
Рози, така е, няма начин - сега се притиска бял дроб, сърце, натоварването е голямо!  Hug
Сладоледче, ами пъпчето не се връзва ... Слагат му щипка и то изсъхва под нея.  Peace
Ред трий, виж тукPeace
Моника, не, гърдите не се обработват по никакъв начин преди раждане!  Peace

# 514
Сега чета разни статии как да подхождаме към каката / баткото след раждането, защото като се огледах измежду познатите ми с по две деца и какви проблеми имат ми се стори, че повече внимание трябва да се обръща на голямото. Rolling Eyes

Вие как се подготвяте по този въпрос? Казват, че голяма ревност падало.

# 515
  • Под кленовите дървета
Рози, ето тази е книгата:

http://www.book.store.bg/p31057/pyrvite-stypki-na-tatkoto-robyrt … zhejms-siyrs.html

тази я купих на таткото и беше супер Simple Smile

и тази също е добра Simple Smile
http://www.helikon.bg/author/%D0%94-%D1%80%20%D0%A3%D0%B8%D0%BB% … B4%D1%80._104689/

а тази ми беше като библия на д-р Додсън:
http://www.book.store.bg/p4588/izkustvoto-da-bydesh-roditel-d-r- … ichiu-dodsyn.html

# 516
И аз се притеснявам баткото да не се почувства пренебрегнат, голям е, но на моменти се държи като голямо бебе. Напоследък по-често. Rolling Eyes

# 517
  • Под кленовите дървета
От вчера исках да ви споделя тази статия, за кърменето на обществено място, за всички, които искат да кърмят Simple Smile
http://www.edna.bg/za-roditeli/deca/brelfi-za-pravoto-da-kyrmish … commentsContainer

# 518
  • Перник
Рафи, в нашата болница също не слагат епидурална упойка, но ще го преживеем, няма как  Simple Smile
ред трий, обезщетението се изплаща само за работните дни в месеца. Да не би да ти излиза от там разликата?
РоЗи, пий някакви фрешове от цитруси (ако не ти дразнят стомаха), както и сурови ядки. Дано да си върнеш силите по-бързо. Simple Smile
Най-накрая си избрахме количка - Марсел на Адбор. Още не сме я поръчали, мисля като вляза в 9-тия да го направим, че столчето за колата ще ни трябва за изписването.

# 519
ada smiles -значи не би трябвало с нищо да се третира пъпчето и преди и след катто паден така ли?
Защото предния път на мен никой не ми беше казал да го третирам с нищо, то падна още в болницата, обаче след около 2 седмици бебо направи такава ужасна инфекция на пъпчето, пълнеше се постоянно с гной и почти месец го обработвахме след това. И аз все си мислех, че ако съм го третирала преди това е нямало да развие тази инфекция. Ама може би зависи и как е вързано самото пъпче...  newsm78
Доколкото съм говорила с педиатър от Педиатрията в София, има разлика как се реже по-скоро и колко се оставя, а не колко спирт ще му сложиш. Сподели, че от определени болници имат по-кофти практики по темата и съответно по-често в Педиатрията пристигат малки пациентчета с проблеми Sad
Важно е да се пази сухо и чисто, да не се дърпа останалото парченце, дори да изглежда, че ще падне всеки момент и ако все пак имаме съмнение, че нещо е по-различно от обичайното да се консултираме с лекар. Иначе има някакви стандартни бактерии, които си се развиват, за да го изсушат, доколкото съм чела, точно с тяхното избиване от спирт и антибиотик се свързва забавянето, а може и това да раздразни кожата на бебето и да направи допълнителни проблеми.

От вчера исках да ви споделя тази статия, за кърменето на обществено място, за всички, които искат да кърмят Simple Smile
http://www.edna.bg/za-roditeli/deca/brelfi-za-pravoto-da-kyrmish … commentsContainer
Благодаря, че сподели Simple Smile Проблемът с Фейсбук и цензурирането е от години, не е от сега. Много ме забавлява мнимият пуританизъм, как щели да се развратят подрастващите. Не е проблем, че всяка мастика и автомивка се рекламират с голи каки  Joy ама кърменето си развращава... В интерес на истината при едно дискретно кърмене (каквото съм виждала от над 90% от кърмещите навън) не се вижда почти нищо, просто майка, гушкаща бебето си. Кърмеща майка, която да е по-разсъблечена от всяка втора тинейджърка, не съм срещнала досега. На мен ми се е случвало често да се учудят хора, с които съм навън, когато кажа, че преди малко детето е сукало, просто въобще не са забелязали, въпреки, че са гледали в моята посока. За почти две години кърмачески стаж никога не съм получавала забележки по този повод, мисля че основният хейт е онлайн... И ето една забавна реклама по повода:
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 20:40 от ada_smiles

# 520
Минавам за бърз отчет-в 33г.с бебка е 2200 грама, според лекарката е добре, но й показах изследвания на кръв преди 2 седмици и прецени, че има риск от сгъстяване на кръвта, което можело да е причина за малктие размери на бебка (пък уж каза, че е в норма) и ми изписа за 1 седмица през ден да ми бият в ръката Фраксипарин.Сега и по нета се ровя и грамчетата са й Ок за седмиците, та така й не разбрах защо ми изписа инжекциите.

# 521
Благодаря момичета!  Hug И аз имах спомени от коментираното тук, че няма нужда от мазила и подготовка на гърдите.

Мария92, другите показатели/размери отговарят ли си на седмицата?

# 522
  • София

Благодаря, Васе, но там положението е съвсем кофти... Липсват данни за 2015

*Карамел*, по работни дни ги смятам... Ще се разгадае! В понеделник ще звъня я НОИ, явно без натискане не стават нещата!

Мария92, какви кръвни изследвания ти е пускала?

# 523
  • София
Минавам за бърз отчет-в 33г.с бебка е 2200 грама, според лекарката е добре, но й показах изследвания на кръв преди 2 седмици и прецени, че има риск от сгъстяване на кръвта, което можело да е причина за малктие размери на бебка (пък уж каза, че е в норма) и ми изписа за 1 седмица през ден да ми бият в ръката Фраксипарин.Сега и по нета се ровя и грамчетата са й Ок за седмиците, та така й не разбрах защо ми изписа инжекциите.

Кръвта и грамажа на бебечето нямат нищо общо. Не се притеснявай, много от нас са на фраксипарин от самото начало. Най вероятно са ти изследвали протромбиново време или как там се казвашв.

# 524
  • София

Диляна браво за датата! Май ти си първата, която вече знае със сигурност?  Hug

Моника наистина няма смисъл сега нищо да се прави на гърдите, най-много някоя контракция да предизвикаш. Аз си купих Лансинох. Даже вече си мажа устните и на баткото бузките  Laughing

Ици Бици аз ще гледам да давам разни задачки на баткото, щом се роди бебка. Искам да го накарам да се чувства съпричастен, може би даже ще се допитвам до неговото мнение по разни въпроси после /напр. какво да и облечем и т.н./ Имам известен страх, ако не съм около бебка, той да не реши да и дава нещо, например нещо за ядене, или нещо подобно. Макар, че той си е голям вече - на 5 и половина, но откъде да знам какво може да му роди детския мозък  Crazy

Днес нали изплащат пенсиите, та си мислех, че и нас може да ни огрее. Но разбира се, че не, все още всичко се обработва.. Ако и вторник нямам превод, ще трябва да има разправия със сигурност  Crossing Arms

Офф днес бая контракции имам...И аз като Моника имам чувството, че като ходя ще ми текнат водите  Crazy  Тежи ми вече много, навеждането ми е ужасно трудно и сигурно много смешно отстрани  hahaha

Онзи ден бях на преглед, лекарката каза, че бебка е 2400, ако не се обърне скоро / според нея са малки шансовете вече да се обърне/, да си харесвам дата за секцио в края на март  Shocked Въобще не исках да има клъцни- срежи, но какво да правя.. нали важното е бебка да се роди жива и здрава  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт