Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 169
  • 780
  •   1
Отговори
# 495
 Hug  bouquet Благодаря ви!

# 496
Изписали сте света, дамиии   bouquet
Аз сега се връщам от тест на БЧК-и него взех и съм много хепи, че ще си пусна документите и ще си имам черно на бяло документ, че ми се кара кола, та 2 не виждам.Сега трябва да ходя и на ЖК и там 100 часа висене и днес общо взето така ще ми мине, като парцал съм.  hahaha
За антибиотика някой беше писал, и аз съм на мнение, че ако има проблем е добре да се пие.Даже съм решила в 9 месец като влезна, живи и здрави, да си поискам МБ и ако има някакви гадини да ги махам, че майка ми едно време никой не й е обърнал внимание и като съм се появила, лееееко и тактично съм "забърсала" от гъбичките и хайде на антибиотик, та и до ден днешен очите са ми чувствителни.
Да се похваля и тук-вече си имаме количка и като лапе й се радвам, надзъртам по 50 пъти на ден да й се любувам хаха
За имената-и аз съм го мислила, ако се роди на Лазаровден, Цветница, Великден и тем подобни априлски чудесийки дали бих кръстила, или не.Ами, честно казано, май не.Защото не са постоянни празници, а се менят и ми се струва излишно, но всеки сам преценява Simple Smile

# 497
Мария92 Честито за БЧК-то. И по-бързо да се вредиш за ЖК.

Аз вече съм си избрала име за моята бебка. Още като забременях бях категорична, когато и да се роди името ще си остане същото.

# 498
Т.е ако другата седмица до сряда няма промяна, ще трябва да звъня да видя какво става. Нали правилно смятам?
Точно така е. Предполагам, че във вторник ще имаме преводи всичките, понеже и моят още се обработва.  Peace

# 499
metlichina аз се следя и ще раждам при Ненев
Карамел не съм от най-капризните, но хигиената на Пещерско е под всякаква критика. Често няма и топла вода. Не се мие, а се замазва, мухъл има почти във всеки санитарен възел. Но това се преживява, ако не си с нагласа на хотел.      По-кофти за мен е безхаберието, некомпетентността и равнодушието,което е обзело почти всички там. Мое мнение. Давам ти пример(май вее съм го давала,сори за повторението)- кумата ми раждаше преди няколко месеца там. Отишла, видяла и почнала да чисти тоалетната,ама тя си е хахо. Тва го оставяме. Та...кумата има човешки папиломен вирус, кандида, изразени папиломи и стрептококи от група Б, както се оказва от изследванията. Влизат доктори-мъж и жена и й казват да си избира как да ражда, квото им кажела,тва щяло да е.  #Crazy Кумата ми е тур-оператор...хал хабер си няма кво й говорят,какви са рисковете при нормално раждане с тия гадини,дето си ги е завъдила. Обади се на мен, аз й обясних. Ама тва за мен е безумица!Не може да оставиш родилките сами да избират, не и без да ги информираш какви биха били последиците. Не всеки има на кого да се обади за съвет, а и не мисля, че е редно да се прави така. Те са АГ, не аз. Но на нокой не му се занимава и не му се носи отговорност. Роди моята кума и 1000 пъти съжали, че отиде там. НО мина все пак. Пристрастна съм. Отношението също не ми харессва. Третират те зле(не всички). Нацупени са, а поискаш ли нещо, те гледат на кръв. Там не е за мен.

# 500
vstoilova благодаря, дано да е така, ти знаеш какво е там.
Мами, не поръчвайте нищо от detski-magazin.com или нещо подобно, седмица и половина се занимавам с тях, само лъжи, неспазване на реда, пълна безотговорност.Сега пак се разправях с така "любезната" служителка и накрая се отървах от тях.Няма да го погледна повече този сайт, все пак нервите ми и търпението ми са изчерпаем ресурс.  Naughty

# 501
  • софия
Имаме си дата за секцио 27.03 Heart Eyes.

# 502
оооооо чудооо! Обадиха ми се от НОИ ! Аз миналата седмица ги вдигнах във въздуха,телефони,жалби запитвания...абе с каквото можех, ги тероризирах. Явно е имало ефект. Обадиха ми се, да ми заявят лично, че във вторник съм щяла да имам превод за януари   hahaha , били се извинявали, грешката била в тяхната програма. Аз тва още миналата седмица им го казах, ама те въпреки всичко искаха да ида лично в клона в Пловдив, защото: За да ми оправят болничния,аз трябва да дам сгрешения и да го оправят, но моя болничен не е сгрешен,само при тях излиза така и на практика няма какво да се поправя. А те без оправен болничен лист, не знаели как да го попратят в системата им..стана объркано..ама то си е чиста безумица

# 503
Добро утро! Hug
Аз имам въпрос към момичетата от Пловдив - Някоя смята ли да ражда в Хирургиите на Пещерско?
Като чета оставам с впечатлението, че май предпочитате повече Окръжна болница?
Аз предният път раждах в Хирургиите и сега смятам пак там да се озова, но вие май не сте на това мнение.Интересно ми е защо предпочитате Окръжна?

... Аз май само от пловдивчанки съм се ориентирала към Хирургиите, а то е защото се следя при Амалиев, на клексан съм, ще ми бъде трето секцио, бебето ще се извади в първия възможен момент от деветия месец...... Следя се и в Торакс, но заради третото рязане ме е страх май за в частна клиника, въпреки че започват да нахлуват мисли и колебания в главата ми..... 

То и аз си бях избрала Хирургиите(без избор на екип),но днес на ЖК моя доктор ми наговори неща от сорта на 'Ако искаш студенти да се учат върху теб отивай там,но аз лично не те съветвам...' и други подобни,които като че ли ме разубедиха  newsm78 Аз се следя в Торакс и май днес успя да ме убеди да ида там.

Иначе от днешната ЖК нещото,което ме притесни е,че водите ми са на долната граница  Sad

Относно книгите аз прочетох 'Близо до бебето' на Василена Доткова,ако някой иска мога да му я заема,но като цяло някои неща ми допаднаха,други не.

# 504
  • София
Vaseto - много се изплаших тия дни, ама така като чуя, че и друг "страда".... Днеска ми прилоша за 50м, докато стигна от таксито до сладкарницата. А само преди 3 седмици ходих по баирите, егати:)
Redtree - всичките ми изследвания са изрядни, хемоглобинът ми беше 119 последния път. За всеки случай днес се стягам и ще си направя една салатка от цвекло като се прибера довечера.
Поразминаха ли ти на теб болежките?

Мария92, супер новини, и бчк-то и количката:)

Dilyanad

Kalitarka - чак не мога да повярвам, че и твоята НОИ сага върви към приключване. Алелуя!!!

# 505
На отчет беба е супер 2350-2400, от последната ЖК на 19.02, нито тя е мръднала с килограмите, нито аз. Доки каза, че не е проблем, те така или иначе не могат да се определят с точност. Не съм притеснена, добре я огледа, само каза, че ако тръгне преди 20-ти ще се задържаме.

Едно нещо ме притесни, не слагат епидурална упойка, само могат да ми забъркат коктейлче от разни обезболяващи  ooooh! ще ми трябва малко време за да приема факта.

# 506
  • София
ada smiles -значи не би трябвало с нищо да се третира пъпчето и преди и след катто паден така ли?
Защото предния път на мен никой не ми беше казал да го третирам с нищо, то падна още в болницата, обаче след около 2 седмици бебо направи такава ужасна инфекция на пъпчето, пълнеше се постоянно с гной и почти месец го обработвахме след това. И аз все си мислех, че ако съм го третирала преди това е нямало да развие тази инфекция. Ама може би зависи и как е вързано самото пъпче...  newsm78

За енергичността - аз от тази седмица не съм на работа, обаче постоянно тичам по задачи - обикалям мебелни магазини, бебешки магазини по цял ден и се чувствам учудващо добре. Повече се изморявам, отколкото на работа като ходех, но се чувствам по-добре като цяло, може би защото не седя само седнала, а вървя, сядам, почивам, продължавам и така. Simple Smile

# 507
  • София
Диляна, честито:)

ALIS, в ЖК ми казаха да ида за болничния точно на датата заради новата система. Не знам официално какви са сроковете, но по-добре звънни на лекаря и питай.

Ada_smiles, благодар за инфото за кошчетата. Права си, че май избързваме този път, понеже предлагането в магазините не отговаря на изискванията. Или наистина стандартът трябва да се промени, но това ще отнеме време.

# 508
  • София
Рози, добре ти е хемоглобинът, явно е от общото състояние.
Почивай повече, явно няма какво друго да се прави...затова на бременните са им викали "трудни" едно време. Simple Smile

Аз нещо не съм добре, но явно е от стомаха. Гадно ми е, боли ме, киселини имам,  раздразнен го усещам, сега и някакво разстройство получих. Ще се сложа малко на диета и ще видя как ще съм. Принципно моят стомах е железен, какви ли диети и гадости не е видял, но от 4-5 месеца пия магнезии и папаверин, и явно вече му идва в повече. Sad

Имам изчислени някакви 218 лв на сайта на НОИ, но не ми се връзват на нищо... Аз очаквах поне 1500... Не знам какви са тези сметки. Има още един болничен, който стои със статус "обработва" се и един, който вчера трябваше да са отнесли от счетоводството, но още не се е появил... В понеделник ще се обаждам.

dilyanad, хубава дата!

Аз съм чак на 26.03. на ЖК, но мисля да ходя другата седмица, че много време без преглед ми се вижда. Последно бях на 19.02.

# 509
Red tree Погледни за кой месец е изчислена тази сума. Сутринта и аз така се стреснах, докато не видях че всъщност са два реда и малката сума се оказа само половината болничен (частта за януари са я сметнали отделно от тази за февруари) Wink.

Днес съм се отдала на основно почистване на кухнята Crazy. Направо не мога да се позная от къде ми дойде музата, пък е рано за гнездене още Thinking. Да видим дали с детето покрай мен и постоянните ми почивки ще успея да приключа преди да се е стъмнило Laughing

Общи условия

Активация на акаунт