Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 185
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Маце, нямат онлайн магазин. Но в бременния ми мозък се върти информация, че ако отидеш на място в петък, и си поръчаш доставка, е безплатна. Но може и да съм в пълна грешка де...

Звънни им на контакт центъра ще ти кажат. Wink

Swampi не виждам защо да не ти го плащат, то на теб осигуровките не са ти прекъснати?

Де да ги знам вече? Ти като спомена самостоятелни стаи,питала ли си колко са? Преди ремонта беше само 1 и трябваше доста от по-рано да си я заявиш.

Не знам? Някой ходи ли на отворени врати в Щерев? Аз имах план за Януари. Ще питам акушерките в понеделник. Между другото в Щерев си трябва много досаждане и сгъстяване с акушерките, станеш ли им симпатичен те глезят страшно много. И да досаждаш многооо.  Wink аз ги разкарвах по 100 пъти, за спане ме местеха винаги в самостоятелна стая в стационара.

# 481
Привет момичета.

Аз мога само да се оплаквам от неприятното време , че ме е страх да изляза някъде и си стоя вкъщи. Вчера като видях снега цял ден бях в лошо настроение. Горкия ММ не му завиждам вече.

По повод постовете на Ани, този път и аз се ядосах. Не за друго, ами ако съм на мястото на другата Ани наистина щях да ги взема много навътре и да се притесня излишно. Старая се по принцип да не взимам много присърце виртуалните коментари , но все пак като по-чувствителен човек веднага бих се вкарала във филма. Не е редно и трябва да се съобразяваме какво говорим!
Годините не са фактор - Аз съм на 20, но никога не бих изказала мнението си по този начин. Недопустимо е. Нищо лично към никой.
Многократно сме коментирали, че еднакви бебета няма, еднакви хора също няма. Тези мерки и теглилки са мноооого относителни. Има ли повод за сериозна тревога, едва ли лекаря ще го спести.

# 482
Само дано и тя не се окажа чувствителна и да се притесни нещо. Все пак всички сме бременни и всеки различно си ги слага нещата

# 483
25.03 че не го казвам за първи път...
Скрит текст:
Аз не веднъж съм писала вече,че ММ е роден на тази дата и е кръстен с друго име, което смятам, че е огромна грешка. Характера му отгаваря на 100% да е Благой или Благовест, защото изключително благ човек Blush. Затова съм решила малкия (водя преговори с него да се роди и той на 25.03 Mr. Green) да го кръстя Благой. Ако все пак не послуша майка си и се роди я на Цветница, Лазаров ден или Великден - ще му мисля друго име, но определено ще е свързано с празника. А ако си се роди в непразничен ден - имам си име с много хубав имен ден през зимата. Така, че избора е на малкия, за това може би и толкова не ми се иска секцио и да избирам аз дата.

Калитарка
- супер, че всичко се е нормализирало.  Hug

Аз да похваля нашето ТП на НОИ, във вторник чакам превод за първите 9 дни от 45-дневния за февруари. Да на им се надява човек. Иначе 45-дневния ми е представен на 23.02.

И сега официално се оплаквам  #Cussing out - писна ми от тая хрема ли е, вирус ли е какво е незнам, ама вече не искам да ми е главата като камбанария. Искам да съм здрава отново!!!  Crossing Arms

# 484
Та въпросът е: дали от НОИ ще започнат изплащане на 45 дневния,преди да ми е издаден тоя от ТЕЛК?  ooooh!
45-дневният сигурно ще ти го представят в НОИ в началото на април, ако до тогава ти издадат и болничния, може да ги представят заедно. Няма значение този от ТЕЛК кога е издаден. Всичко зависи от това кога работодателят ти ги носи в НОИ.  Peace
Браво за чудесните мерки на бебоците на всички!  Hug
Рози, ти ако се храниш зле, какво да кажа за себе си като почти нищо не ям ... Чак се чудя от къде качва това бебе ... Нормално е пулсът ти да е по-висок, моят последния път за 200 м. разходка беше 118.  Rolling Eyes

# 485
Благодаря за изразеното мнение. Акушерка от Токуда каза, че те не ползват спирт за пъпа, а този лосион и бил мн. хубав и по този повод се зачудих. Но то при тях ползваните продукти са и с рекламна цел.
Според мен просто гледат да си рекламират, все пак ако на бъдещ или нов родител не продадеш нещо ненужно, то кога иначе Simple Smile  

По принцип и самият спирт е отречен вече чрез изследвания, защото се е оказало, че не намалява риска от инфекция на пъпчето, а забавя оздравяването. Ето едно изследване по темата: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9836156

Повечето педиатрични асоциации в западните държави затова вече не препоръчват употребата на спирт: http://www.babycenter.com/0_caring-for-your-newborns-umbilical-cord-stump_127.bc  За антибиотични пудри, които също често се прилагат у нас рутинно, да не говорим...

# 486
Благодаря за изразеното мнение. Акушерка от Токуда каза, че те не ползват спирт за пъпа, а този лосион и бил мн. хубав и по този повод се зачудих. Но то при тях ползваните продукти са и с рекламна цел.
Според мен просто гледат да си рекламират, все пак ако на бъдещ или нов родител не продадеш нещо ненужно, то кога иначе Simple Smile  

По принцип и самият спирт е отречен вече чрез изследвания, защото се е оказало, че не намалява риска от инфекция на пъпчето, а забавя оздравяването. Ето едно изследване по темата: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9836156

Повечето педиатрични асоциации в западните държави затова вече не препоръчват употребата на спирт: http://www.babycenter.com/0_caring-for-your-newborns-umbilical-cord-stump_127.bc  За антибиотични пудри, които също често се прилагат у нас рутинно, да не говорим...

Тук найстина с нищо не третират пъпчето. Нито една от мойте приятелки не е третирала и аз не съм, никакви проблеми не сме имали  Peace   И сега не смятат да слагам каквото й да е.

А за вит D какво мислите?

# 487
  • София
Рози, как ти е хемоглобинът?
Аз днес съм така... Нещо ми е гадно, стомахът ме наболява, имам 3 болезнени контракции от сутринта, снощи също имах... Ако продължава така следобед ще се упътя към АГ...

Вит Д ще давам задължително! Аз също взимам и на Филип давам. Не може да се набави нужното количество само от слънцето в града.

# 488
  • София
Уф, явно с наближаването на края и неволите стават все повечеь
Аз от два дни съм супер безжизнена и отпаднала, не мога да се позная. Загубила съм мускулен тонус, мога да припадна от умора на улицата:(
И кръвното почнах да вдигам - не достатъчно, че да е притеснително, но стига за да е високо за мен :/ и пулса ми е висок, направо си чувам сърцето как бие понякога, сякаш съм притеснена от нещо, а не съм.

Така че, да се възползвам от вашите знания - дайте малко акъл с какви храни да обогатя менюто си? Напоследък се храня много зле, според апетита и ми е уморено, отпаднало.

РоЗи аз съм по същия начин вече от няколко дни се задъхвам дори като седя и нямам сили за нищо. Нито готвя, нито нищо. Даже и телевизия на гледам. Само си чета от телефона разни неща и се чудя как да се наместя, че нито седнала, нито легнала си намирам място. Мрън.
Хемоглобина ми уж беше наред преди седмица, като се изследвах. Продължавам си да си пия допълнително малтофер в по-малка доза и не мисля, че е от него. Рози, при теб как е, че може и от това да е?
На всичкото отгоре явно хормоните при мен сега си казват думата. През цялата бременност до сега не съм имала кой знае какви изцепки, но последните дни непрекъснато съм омърлушена, а онзи ден изкарах ъкъла на ММ, обадих му се по тел. в офиса да го питам нещо и като ревнах - направо ужас. Добре че една приятелка ми се обади да се разходим малко в квартала, че се поразсеях. Оплаках се и аз, за съжаление не знам как да си помогнем с тази отпадналост.

Сега по-ведро Simple Smile чакам си поръчка бебешки неща от asda и вече нямам търпение да пристигнат. Аз като ви чета май много малко дрешки имам за бебо, че не са повече от една пералня общо. Ама си мисля, че на първо време стигат, път после ще преценя какво още трябва като видя какво ще е времето след раждането. Сега не мога да преценя тънки или дебели неща да взимам.

Вече и аз съм 45-дневен болничен. Вчера ходих на ЖК, бях вдигнала и кръвно, но после вечерта вкъщи като мерих беше наред. Сигурно е било нещо моментно. Док слуша тоновете на малчо с някакъв допотопен апарат, но каза че са наред. През това време малкия не спря да шава. Напоследък непрекъснато се мести ту в ляво гърба, ту в дясно. Направо не мога да му хвана спатиите Simple Smile
А уж им било по-тясно сега и не мърдали много  Laughing

Маце малкия размер на памперс го има на същата цена тук, но не съм питала за наличност. Иначе като гледам картинката е точно от турския, дето го препоръчваха всички.
http://www.minimod.bg/4470/pampers-prima-premium-care-1-%D0%BF%D … D1%80%D0%BE%D1%8F
Аз в щерев ходих на отворени врати преди месец поне, ама с моя загубен мозък не мога да си спомня точно за самостоятелните стаи, мисля че бяха 1 или 2. Може би пак ще отида на отворени врати, че тогава още не бях решила там да раздам и явно съм била много разсеяна и неориентирана.

Малко късно се включвам по темата, която коментирахте за мъж или жена АГ. Аз също до скоро ходех само при жени, някак странно ми беше при мъж да отида. Като стана въпрос обаче за записване по здравна каса при АГ се видях в чудо при кой да ида. В нашата поликлиника и двамата АГ са мъже. Така че се записах при единия и честно да ви кажа по-внимателен лекар май до сега не ме е преглеждал. Човека е възрастен и има доста опит, но да си призная за първи път като ми взимат секрет не само че не ми беше гадно ами напротив. А хем се бях стегнала, че ми беше притеснено. Цялата работа мисля, че беше в това, че го направи много бавно и внимателно за разлика от останалите АГ-та при които съм ходила, а аз съм обиколила доста.

Оф пак ми стана супер дълъг поста. Хайде хубав ден от мен. Поздрави на всички, които се похвалиха с хубавите резултати за бебоците. Още малко ни остана и ще си гушкаме сладки гукащи бебета Simple Smile
Така че остава да стискаме и всичко ще е наред.

# 489
Момичета, моят 45- дневен болничен започва на 16- ти а аз съм на преглед на 23- ти. Проблем ли е ако го пуснем на 23- ти с дата 16- ти? newsm78   Съжалявам ако ми е глупав въпроса- не ги разбирам тези неща Blush

# 490
  • София
Болничният може да се пусне с предходна дата, така че няма да имаш проблем.

# 491
За болничните, моля да ми потвърдите дали правилно помня:
Работодателят има срок да занесе болничния до 15то число на месеца, следващ месеца, за който е болничния. След това НОИ имат срок 15 работни дни от датаа на получаване да го обработят и изплатят?
Вчера си взех ПИК-а най-после и днес проверих - имам предаден болничен (за януари)  в НОИ на 16.02. До тук всичко точно. Пише, че се обработва. Аз броя до тук 13 раб дн оттогава. Т.е ако другата седмица до сряда няма промяна, ще трябва да звъня да видя какво става. Нали правилно смятам?

# 492
Болничният може да се пусне с предходна дата, така че няма да имаш проблем.

Благодаря .

# 493
Нали правилно смятам?
Точни са ти сметките. Във вторник може да очакваш превод, ако нямаш - обаждаш им се да ги питаш защо!!!

# 494
  • Перник
Точно така е, metlichina. 

Общи условия

Активация на акаунт