Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 060
  • 780
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Маце и аз така си ги мечтая да се случат нещата към 38 г.с.  Mr. Green

Аз днес купих праха и памперси Simple Smile Утре имам работа, но от сряда след прегледа започвам да пера Simple Smile Ремонта почти приключи, чакаме да дойде матрака на баткото и да доподредим и неговата стая и вече ще отдъхна Simple Smile

# 751
От капките Отипакс и аз съм много доволна. Всяка година се връщам с отит от морето и те ме спасяват. Даже като бях бременна предния път пак си докарах от морето отит и искам, не искам до тях опрях.

Ох, мен също ме чака основно почистване, пране и гладене на бебешките неща. Специално си ги оставих за накрая тези неща, пък дано спомогнат за по бързо започване на нещата. Не че предния път имаха ефект - то не бе чистене, катерене на стълби до 5 етаж по няколко пъти и многоо се*с... ми не, родих 3 дни преди термин. Те децата си знаят най-добре кога да дойдат, ако ще и на челна стойка да застанем Wink.

# 752
Рози, имаш ли мерак да пуснеш нова тема? И аз мога, но съм нещо безидейна. От 2 дни насам ме е хванал канапа...Вие се гласите и подскачате от нетърпение да раждате, а аз тотално съм се вглъбила и мозъчната дейност е забавена до амебно ниво... Blush

# 753
Оооо това с яденето - напълно съчувствам, аз след няколко изпъления по Коледно-новогодишните празници спрях да ям до последно, т.е. като се нахраня просто се дръпвам на дистанция от масата да не прилапвам разни ядки и сладки и така се спасих от ужаса на болката в корема.  Sick Иначе за последната седмица даже съм свалила. Като хапна хляба от овесени трици който си правя и после 2 часа не мога да мръдна...
     Нали ви се похвалих как ще съм студентка пак - еми вчера видях,че вече имам и график за лекциите - от 21.03 до 21.06 всяка събота и неделя по цял ден и то на 50км от града в който живея. Притесни ме факта, че дадената дисциплина е сбита в 1 или 2 уикенда, т.е. ако тази седмица не отида няма и физиономията на преподавателя да съм видяла, а както след 20.03 е възможно във всеки един момента да родя, просто откачих.  Shocked И цяла нощ на тръни съм спала. Днес вече се поуспокоих малко след разговора с една моя съученичка, която е същата специалност и с бебе, ама още ми е притеснено как ще тръгнат нещата.
     За самото раждане аз гледам да не се панирам, вярвам си и си набивам в главицата че всичко ще е ок и няма да има излишна паника.Някакси още ми се вижда далечно, и като си погледна лентичката и леко подскачам. Повече ме притеснява че до момента така и не разбрах кво е туй чудо контракция,т.е. и да съм имала не съм се осъзнала. От днес спрях магнезия и но-шпато, та ще гледам какво ще става. Иначе съм решила в края на тая седмица и секс да включа в програмата Blush
     Тая сутрин се излежавахме с ММ до късно и той се събуждал на няколко пъти и вика ако знеш ти докато спиш какви ритници отнасяш ooooh!, а аз си мислех, че малкия спи заедно с мен, и си викам - еее той златно дете ще е, ще си спим до късно заедно.  Crazy
    В края на тази седмица вече вали-гърми мятам кошарата да пера и пращам килима на пране... а после и чаршафи, дрехи, одеалца, хавлийки... всичко. До 20.03 мисля да съм на 100% готова и само да чакам събититето Wink

# 754
  • Пловдив
Мм и на мен ми се ражда преди термин, но от лиготия. Искам да е рибок, като мен хаха. Иначе нямам против да си го нося още дълго време Joy
Сутринта се ядосах с тия чанти и си купих една по голяма Crossing Arms след малко ще видим потенцияла й хаха

# 755
Здравейте мами,
гледам упорито наваксвате забавянето от този уикенд, много ми харесва предложението за заглавие на новата темичка.  Peace
Да си призная честно малко ви завиждам на мамите дето сте вече в 9-ти месец и чакате вече всеки ден за бебовци  Blush
Да ви се оплача, до вчера ревах, че нямам търпение вече да дойде времето за ЖК днес и днес като отидох, та сега съм тотално в стрес вече. Cry  Доки ни изкара 3200-3400 гр, а сме в 34 седмица в началото още. Даже и коремче имал кюфтето hahaha И ми обясни, че от тук нататък, се очаквало да нараства с по 300 гр на седмица #Crazy После като ме пита как искам да го раждам и аз се изцепих, че искам нормално и тя жената вика ами добре, то ако има зор ще се режем.
После съответно свекито и мама нямаха търпение да разберат "новините" и свекито пак - оф то това голямо бебе как ще го родиш нормално - то не може, само ще се мъчиш. А майка ми обратната страна, аа какво като стане 4 кг и половина или повече, не можело да не стане с нормално раждане. (Да не говорим, че тя напъва даже и въобще без упойка да ходя, което няма как да стане, в това поне съм сигурна, че поне епидурална ще искам)
Вярно, че ми ударихте по едно рамо преди няколко дни и ме успокоявахте - имаше ефект, за което ви благодаря от сърце, но моля ви споделете пак вашите мнения, дали след две седмици като ходим пак, да не й кажа на жената, че вече искам секцио, или пък да изчакам да видя, ако прескочим 4300, тогава да напъвам за секцио, пък преди това каквото дойде - той пък юнака може и по-рано да излезе преди да се докара до някакви стресови кг.
Съжалявам, ако ви досадявам вече с моите тревоги, но колкото повече наближава, толкова повече параноята ме хваща яко  Rolling Eyes

# 756
Pepit0, имам един чорап пълен на 1\2 с морска сол и много лесно затоплям в МВ. ММ го използва за синузит.

И аз така в МВ ги греех, и запалих един чорап, та щяхме да се задушим...голяма гадост. Та сега изсипвам солта, слагам в МВ и после обратно в чорапа. Хамалогия, ама не ми се пали пак нещо  Joy

# 757
Водна лилия, не е задължително бебето да нараства с 300 гр. на седмица. По-назад едно момиче, не помня кое, беше споделило, че според нейния лекар нарастват с 15 гр. на ден, което е около 100 гр. на седмица. А и видеозоните не са съвсем точни, така че успокой се и задръж топката. И моята майка е за естествено раждане, когато й споделям някакви тревоги относно килограми и как ще излезе, винаги казва - аз съм ви родила по 4 кила, и ти ще се справиш. Не взимай ничие мнение твърде насериозно, има време да видиш как се развиват нещата, и да помислиш.

И аз ползвам морска сол в торбичка и в микровълновата, но чак да направя пожар не ми се е случвало, това си е талант  Mr. Green

# 758
Е как по 300гр на седмица?! На мен АГ преди 2 седмици ми каза че чаквали средно по 15 гр/ден, което е 105 гр на седмица....  newsm78

Заедно ссме писали с Giada Simple Smile

Не се шашкай предварително! Simple Smile

# 759
  • София
Водна лилия, не се шашкай толкова, те ако видят, че е много голямо като зараждаш, няма да те оставят да се мъчиш. Като раждах Филип, момичето след мен беше как секцио с бебе 5,800 и 60см. И никой не я е питал как иска да ражда.
Отделно при прегледите Фил все го изкарваха към 4-4200, пък се роди 3500.

# 760
  • София
И аз ползвам морска сол в чорапче за синузит, ама го пускам на такива градуси във фурната, че да не го паля. Sunglasses

Доколкото зная, от основно значение е размерът на главичката, не толкова килограмите.
Освен това определено тия кг по ултразвук са си относителни.
Принципно предния път раждах секцио заради тесен таз и голяма главичка на бебето.
Докторът изказа мнение, че според него иначе ще раждаме все едно два пъти, защото накрая пак ще се наложи да ме среже.
Но са си гадове докторите, въпреки че горното беше потвърдено и от ЖК, и от този, при когото раждах, в деня на приемането една злобна докторица ме гледа на УЗ и заяви, че тва били глупости, не ми бил тесен тазът, бебето било дребно 2800, главичката му била не знам си колко, та ревах цял ден, защото не мога да взема решение какво да правя. А то си излезе с главичка на максимума по таблиците де.
Та не зная какво да ви кажа, сигурно го има и моментът да прикоткват към секцио, защото им е по-удобно, ама може ли да знае човек Rolling Eyes

# 761
Благодаря ви момичета и аз това се надявам на неверен ехо и безпроблемно раждане. Просто като почнат роднините да изказват мнения и опасения и не се съобразяват че ме ошашкват мен, а на тях само проветрение на устите си правят. Така не ми помагат грам, ама нейсе. От тия хормони съм станала голяма лигла, чак не мога да се търпя.

# 762
  • София
Водна лилия ехографа мери ориентировъчно, според големина на главичка, дължина на краченца, нали се сещаш, че не е кантар  Grinning  А и няколко момичета вече споделиха как предишните пъти са ги мерили по 4 кг, а те са си били с напълно нормални мерки после  Peace  А защо не отидеш и при др лекар?

Аз се моля кожицата ми на корема да издържи още малко на разтягането  Praynig  Миналия път ми се нацепи в 9-я, но сега се надявам старите стрии да удържат фронта  Whistling

# 763
  • Пловдив
И аз съм готова с чантите за болницата,ама ми е едно противоречиво хем ми се ражда вече,хем искам да изчакаме малко да качим още кг,а  ремонт имаме още,а и ММ тези дни има 2 наряда,а и са звън града,които няма как да отложи.А и ми е притеснено ,че каката е голяма,ама е като бебе,шашка се лесно и реве като за световно ,и 100% ще ми направи панаир ако тръгвам да раждам по среднощ баща  и като го няма,ще се чудя да раждам ли,нея ли да успокоявам.За някой може да звучи лигаво,но тя си е такава,ще се притесни дали няма да ми се случи нещо в болницата ,как щяла да остане сама.Още пред месец викаше на баща си ''Когато мама влиза да ражда ,идваш и ме взимаш от училище и ще я чакаме да роди''.
Относно WC,проблем имам за около месец,докато влезна в ритъм,но го отдавах повече на фолиевата     киселна,която ме запече,но с вит. за бременни и магнерота,като се отприщих ,та стигам до 2-3 пъти дневно,но това е нормално като цяло за мен.
Относно ушите,открай време практикувам това с загрято олио,наистна успокоява,а за синузита и аз сгрявам едра сол и помага.

# 764
  • София
Добро утро, момичета!

Както се точех днес да се разходя, май ще има "мисията невъзможна". Егати бедствието е при нас, не искам да си представям по малките и планинските градове как е:(
Надявам се поне да поспре да вали, че до магазина да Отида, бавно-бавно... Забелязвате как ме хващат бесните като седя по цял ден вкъщи... На всичкото отггоре от два дни ми е отпаднало, усещам че и гърлото се опитва да ме заболи. Цяла зима не боледувах и накрая да се изложа...:/

Welinity - искат ли ви заверки? Аз наесен, живот и здраве, се надявам да презапиша, да си довърша поне "вишуту"....:/

Абе,момичета, има ли някоя, която още пие фолиева киселина?

Giada - ей сега пускам лаптопа и ще направя тема:)

Общи условия

Активация на акаунт