Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 272
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Cvety - тези клинове са върха, но задължително със спорт. Аз си бях взела преди 1 година, бях наддала малко в бедрата след една операция и за 2-3 месеца се стегнах, носене нон стоп разбира се. Само че има един минус- много топлят! И направо не знам пролет-лято с тях какво ще е ... Аз затова питах дали може от началото, за да го нося повечко преди да започнат жегите.

Giada - то под спорт май в началото разбираме лека аеробика тип "сутрешен блок". аз нямам търпение да се върна на народните танци, ама май ще трябва да си почакам още...Simple SmileSimple SmileSimple Smile
И аз мисля да си сваля това видео, Mace

Да ви питам още нещо - трябва да си вземем и дамски превръзки за след раждане, нали? Какви, колко...??? Егати, като не съм имала нужда от подобен атрибут скоро и днеска в дм гледах като теле в калчища:)

Между другото - явно в момента в аптеки ремедиум има промоция на тоя памперс сенситив. В дм днес беше с 3лв и нещо по-скъп, към 15лв.

# 196
Рози, и аз си мечтая вече да спортувам. В началото ми беше много приятно да си почивам, да се излежавам на дивана, защото обикновено все бързаме за някъде. А сега вече така ми омръзна, искам си тялото обратно  #Cussing out. Тя природата го е измислила, 9 я месец вече става толкова тежък и досаден, че въпреки страха от раждането предпочиташ да идва, и да минава  Simple Smile.

Няма да забравя как след раждането на каката успях да отида до магазина на собствен ход с припкаща походка. Още имах корем, но я нямаше вече тежестта. Толкова ми беше приятно!

С предната бременност родих септември, някъде след нова година май тръгнах на фитнес, досадно беше, но полезно. И после вече се стопли, и лека полека животът и килограмите си влязоха в нормалния ритъм. Сигурна съм, че жените с по-лека бременност са се възстановили по-бързо. А аз и тогава имах проблеми с кръста и таза, доста време ми беше трудно да ходя и шетам.

# 197
Рози, трябват ти просто нощни превръзки.  Peace Тези дни ще си взема два-три пакета на първо време.
Аз имам точно три по-дълги блузи за навън и две черни долнища, които са като панталони. Вкъщи също съм с тениска и долнище на пижама.  Peace
Не съм от спортуващите. По-скоро ще заложа на яденето след раждането, че имам да си наваксвам ...  hahaha Казах на ММ като се върна от болницата да ме чакат с отрупана маса.  Rolling Eyes

# 198
  • София
Giada - ти остави тялото, аз хем към края се залежах, ама имам чувството, че силичките ми ги няма. Оня ден оправях леглото и само да изпъна завивките и да ги сгъна и веднага ми омаляха ръцете. Безжизнено ми е едно такова. Бях си обещала като спра танците да почна стриктно упражнения вкъщи, ама... мотивация нулева. После се амбицирах - почна да ме боли таза. Мина, пак се надъхах - шкембето рязко натежа. И такааа....

Много е вярно това, което пишеш. Сега към края вече нямам търпение, защото нищо друго не правя освен да лежа и да пуфтя:)

Vase - мерси! Имах такова предчувствие, ама гледах в Хиполенд някакви специални и си викам "леле, какво ли не измислят хората"...

# 199
  • София
Мерси за съветите за термометрите!
Ние имаме, но е обикновен електронен и идея си нямам как е възможно с него да измеря температурата на бебе:) Най-малкото му трябва към минута...

Нищо сложно - гушваш бебето, мушваш под мишничката и готово:) Не е страшно.
Може и докато спи, без да го събличаш дори, само заголваш мястото. В дупето не съм мерила, само под мишницата.
Може термометърът да се забърше със спирт преди това и да го стоплиш в ръката си, за да не му е студено от допира.

Не знам защо мислите, че за бебета трябват специални термометри, че и толкова скъпи. Ако имате какъв да е вкъщи, който мери точно, може да се ползва за бебето.

За превръзките - аз купих едни специални за родилки от Пакостник, но може и най-обикновени, просто най-големия възможен размер да са.

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 16:12 от Мohita

# 200
  • София
Миналия път си бях взела превръзки за родилки, те са по дълги. Лохиите при секцио са по оскъдни, докато при нормално раждане, нощните превръзки може и да не са достатъчни.

# 201
И аз знам,че при нормално раждане е по-обилно и за това мисля да си взема 1 пакет за родилки и 2 пакета нощни за болницата,а после за в къщи ще го мисля.

# 202
Замислихте ме тук с тези превръзки. Моя списък за родилното е нощници и чехли за баня. Нищо не искат друго, по желание ако искаш носиш дрешки за бебо. Аз ще нося дрешки, но друго какво да си взема като не искат? Превръзки, памперси, подплънки за гърди, друго какво може да ми потрябва ?

# 203
  • София
И моят списък е такъв - нощница и джапанки, ама трябва и тоалетни принадлежности някакви да си носим, та все си мисля, че подплънките, превръзките спадат към тях, затова мисля да се презастраховам:)

# 204
Замислихте ме тук с тези превръзки. Моя списък за родилното е нощници и чехли за баня. Нищо не искат друго, по желание ако искаш носиш дрешки за бебо. Аз ще нося дрешки, но друго какво да си взема като не искат? Превръзки, памперси, подплънки за гърди, друго какво може да ми потрябва ?
Освен изброеното от теб, аз ще си взема: сапун, шампоан, самобръсначка, четка и паста за зъби, хавлия за баня, четка или гребен за коса, зарядно за телефон, бельо, сухи и мокри кърпички Peace. Това се сещам на първо време. Някои от нещата ще ги има и там, но определено предпочитам моите си Laughing

Последна редакция: вт, 03 мар 2015, 16:43 от amy_lee

# 205
Честит Празник на всички! bg
И моят списък е такъв чехли, нощници, козметични и тоалетни  принадлежности(тук смятам че влизат превръзките, подплънките, четката за зъби и т.н.), но аз ще си взема и хавлия за банята, че съм си гнуслива. А за бебчо само една залъгалка ми казаха за всеки случай да взема.  А и помпата за кърма ми казаха да си нося, че в болницата имат, но май не им достигат.

# 206
Мерси за отговорите   bouquet четки, пасти, сапун и др. от този род не съм си мислила да не си взимам  Laughing като за екскурзия  Laughing За хавлия обаче добре ме подсетихте. Мисля да се пробвам този път без помпа аз.
Мъжа ми каза днес: " Аз почвам да гнездя"  newsm78  Joy и сега с детето подреждат мазите, слагат нови рафтове, подредил си е частите за кошарата и гнезди  hahaha Аз се излежавам и чета книжка.

# 207
Четох,че е полезно да си вземем и от тези едноккратните пелени,че ако се наложи ние да си преобуваме бебето,да има на какво да го сложим,че на чаршафа не върви.В частните клиники може и да дават,но аз и това ще си нося.
А и кремчето за зърната.

# 208
Отвара от смрадлика за промивки. Аз този път ще си я направя преди да тръгна, ако има време. Предния път ММ я донесе чак в деня преди изписването, а това са си 2 дни по-късно

# 209
Само първият-вторият ден след раждането са по-обилни лохиите и затова в повечето болници към списъка искат лигнин или памперс-гащи. На мен ми сложиха памперса веднага след като ме свалиха от стола.  Embarassed В началото ми се струваше много странно това с памперс-гащите, защото в списъка ми пишеше 5 бр., но пък излязоха много удобни и дори карах ММ да ми купува още /въпреки че раждах в средата на август/. Затова и казах, че /на мен като нормално раждала/ след това нощните превръзки ми бяха напълно достатъчни. Peace Между другото в моя списък преди имаше и фотоапарат и ни снимаха с бебето като ми го дадоха. Сега със смартфоните е по-различно, ама ако се падне някой, който не знае как се работи с него не е лоша идея да се носи ...  Thinking Аз ще си взема и пластмасови прибори за хранене.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт