Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 196
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
Тази тухличка "Какво те чака през първата година на детето' ми я подариха и на мен, но честно казано не ми допада и не ми е полезна

# 391
  • София
Хехех хормони ни момичета, какво да направя

Жасмин знам, от години съм по форуми, виж ми броя на публикации.

Swampi  защо да ти се смеем, аз постоянно гледам клипчета. Даже и за кърмене. Показах едно на ММ и му стана зле. Ей сега ше го намеря. Защо зърната на всички са огромни?

https://www.youtube.com/watch?v=LDl3SDfomk8

# 392
  • София
Хехех хормони момичета, какво да направя  Mr. Green

Жасмин знам, от години съм по форуми, виж ми броя на публикации.

Swampi  защо да ти се смеем, аз постоянно гледам клипчета. Даже и за кърмене. Показах едно на ММ и му стана зле. Ей сега ше го намеря. Защо зърната на всички са огромни? Crazy

https://www.youtube.com/watch?v=LDl3SDfomk8

# 393
Здравейте момичета,
не се изнервяйте излишно, всички сме напрегнати последни "напъни" сме вече, хормоните ни бушуват като за последно, всичко ни тежи, чувстваме се като плондери, всичко ни изнервя Simple Smile
На мен ми беше крив света от два дни, но ме разсеяхте днес не мога да ви изчета от сутринта, а само 5 дни не ви бях чела хихих.
Най-важното е всички да останем спокойни, защото знаете, че това се отразява на бебовците ни  Hug

Та да се отчета и аз с оплаквания и похвали  Joy
По празниците дойде мама и ходихме тримата с нея и мм да накупим количка, кошара, ваничка, матрачета за кошарата, взехме и стерилизатор и някаква помпа за кърмачки (честно казано се чувствам като индианец с последните две неща, но вероятно с времето ще се науча как да ги ползвам  Grinning)
Някой някъде беше питал за Adbor Marsel нашата е такава - много си я харесвам, вярно доста голяма и масивна изглежда, на косъм сме с асансьора  Grinning. Ще трябва бързо да заслабвам след раждането, за да се побираме в него, но пък ми се струва доста маневрена, та ще видим като тръгнем по разходки как ще е. А и най-вече ме удовлетворява височината й, че другите колички са ми много ниски. (Бабите малко са възмутени, че била "малко тъмна" - графитено сиво, но тях никой не ги пита  Grinning)
Кошарата и тя ни е от сгъваемите, еми да шушлякова е, но решихме да е сгъваема, че често ходим насам-натам и решихме, че ще ни е по-полезна такава.
Матраци взехме два, по препоръка на жената от магазина - единия по-твърдичък с алое вера, а другия сгъваем някакъв, дето да ни е удобен при пътуванията.
И още един куп глупости - ваничка със стойка, пелени, и т.н. И всичко ни е от магазин Дундьо, да ви кажа от много зяпане и гледане насам-натам по сайтове и магазини на живо, ми се стори, че там е най-изгодно. Другото, което е ни издадоха карта за покупка над 500 лв, с 10% от стойността на покупката ни, които може да си ползваме, когато решим, дори и след месеци.
На следващия ден ни дойде и колета от испанските баба и дядо с всички дрешки и джундурийки за бебо, та даже и играчки беше пратила свекървата Simple Smile Въпреки че ги възпирах доста, но като им е първо внуче, не можах да им счупя мерака на хората, само гледах да не се прехласнат в прекалено много щуротийки, а да са само полезни неща. Че по едно време в началото бъдещия дядо така се беше въодушевлил, че беше решил да ни накупят памперси за 3 месеца напред  #Crazy нямате представа какви усилия положихме, за да ги откажем  Laughing
Та сега всички са доволни и щастливи, че всеки е купил по нещо за бебо и се чувстват значими, което за мен е най-важно. След това два дни имаше видео разговори по скайп да покажем на едните и на другите какво сме купили и получили, та да са спокойни всички  Simple Smile
След това два дни чистихме из къщи да използвам мама да ми помогне, че аз съм като хипопотам, на всеки 10 мин. права, почват едни болки и едно дърпане долу в дясно, ама такова е с тоя голям корем ми натежава явно  Sad Което ми пречи и за разходките, не успявам повече от 30 мин сама да се клатушкам като патица до пазара и обратно. Вкъщи пробвам йога за бременни, намерих едни клипчета на една рускиня в Youtube, но и те не помагат като решат да ме болят костите, което ме мъчи вече 3-ти ден, та не мога място да си намеря в леглото нощно време, ни на едната страна, ни на другата, кръста и ставите на краката направо ме спукват от болки. На всичкото отгоре, не стига че от болките не мога да заспя като хората, ми съм зачестила и ходенето до WC - вече съм часовник на всеки час. И между 3 и 5 часа през нощта, чета книжка, а Малчо си прави среднощна гимнастика. Някой беше писал, по-нагоре, че се опитвали да си пробият тунел - еми и ние сме същите, голямо ръчкане, голямо чудо, но явно им е тесничко вече накрая на душиците и те не мога да си намерят удобно място, та са се заели с разширяване на интериора, ама още малко не остана  Simple Smile
Мацки, пак се отплеснах, пожелавам ви слънчев и усмихнат ден (макар с такъв снеговалежен тук)   bouquet

# 394
  • Бургас
Vodna_liliq , моята свекърва при първата ми бременност искаше да започва да купува памперси от петия месец,че да сме били подготвени.  ooooh! Бързо и мина,де.

# 395
  • София
Маце зърната стават по-големи и по-тъмни, за да се ориентират бебковците, или поне това четох някъде..

И днес не получих никакъв превод.. Омръзна ми вече..  Tired

# 396
Ани, не се шашкай от заключенията на твоята съименничка. И аз се озадачих от извода й.
Сина ми го родих 3850кг- 10 дни преди термин, дъщеря ми- 3200- 1 седмица преди термин,сега ще видим- казват, че голямо било, но аз на тези ехографи не вярвам, защото изчисляват теглото спрямо различни параметри и е супер относително. А това колко кг си качила ти, на себе си, си е само и единствено за теб, бебето си взима каквото му е нужно и качването на кг просто са си на твоята глава след това. Така, че всички сме различни- височина, кг, гени, структура и т.н. и т.н. и просто такива изводи са крайно неуместни  Peace /извинявам се, обаче и аз не издържах/

# 397
  • София
Pepit0
Просто ми стана странно ,че е толкова мъничко сравнение с моята бременност и си мисля ,че все пак има нещо ,не би ли трябвало да е поне около 3 кг вече по седмиците  newsm78 или аз така си мисля ? А иначе ми е ясно ,че не само кг определят дали ще е здраво бебето ,а дали е доносено възможно най- близко до термин  Simple Smile Мисля си ,че със специална диета е можело да порасне повечко .Дано все пак всичко да е наред и да родим здрави деца   Simple Smile

Стигнах до тук и не мога да се стърпя, после може и да се редактирам, но Ани Иванова, хайде да родиш и ти първо пък после си мерете пиш...бебетата де!
Давам ти още едно обяснение и приключвам.... Не напразно преди време те питах на колко години си, защото по такт и умения да общуваш за мен си на към 12... Максимум!

Та, ако една жена е 153см, а бащата на бебето е 165см, колко голямо бебе се очаква да се роди? Разбира се, че няма да е 5,600 и 60 см.
Хайде стига глупости!

kukumiavka, и при мен така... От 8.01. Не съм взимала нищо... Добре че мъжът ми, иначе направо не знам.... :\

# 398

И днес не получих никакъв превод.. Омръзна ми вече..  Tired

и аз съм в този отбор..... просто от нои прекаляват вече Sad

# 399
  • Бургас
Имате ли ПИК код? Вижте кога ви са занесени документите. Иначе и аз нямам превод,но това е защото са внасяни някакви корекции на 27.02. Няма как да бъдат изчислени и преведени за толкова кратко време парите.

# 400
  • София
и моя декемврийски предаден на 06.02 още се обработва..... чакам и аз новини.... мисленно изнасилвам всички в НОИ  #2gunfire Joy

Red tree отвори и профила и прочети и първите постове и ще ти стане ясно  Mr. Green

# 401
Според мен Ани Иванова е тук само за да дразни и да изпробва до къде ни стига границата на търпимост Joy
 Момичета, не и се вързвайте.

# 402
  • Под кленовите дървета
Не мисля
 Наистина е много малка  и е пропуккала часовете по биология...едва ли е нарочно.

# 403
Не мисля
 Наистина е много малка  и е пропуккала часовете по биология...едва ли е нарочно.

Само се шегувам. Просто не искам да се ядосвате Hug

# 404
За мен не е до годините, до човек си е. И аз съм "малка", на нейните години родих дъщеря ми пък не си спомням да съм имала чак такива крайни изказвания и коментари Peace.

Дайте да сменим темата с нещо по ведро. Я кажете какво мислите за видео по време на раждането Crazy. Вчера гледах едно много сладко клипче, събрани първи моменти на различни майки и техните бебета. Изглеждаше много нежно, но определено не искам да виждам в този момент камера. Като знам как изглеждах първия път... и фотошоп няма да помогне hahaha

Общи условия

Активация на акаунт