Баба Марта мартеничка връзва, Априлче да излиза (не) бърза - тема 16

• 32 179
  • 780
  •   1
Отговори
# 435
Sun, мерси за милите думи. Надяавам се, че ще се справя с 2 някакси. Тифани да издаде трикове от кухнята  Wink

Сериалът беше за някаква булка на село тадиционалистка, мила и почтителна, със знойни уста и окорени очи. А мъжът й беше студент в големия град, и вече мразеше селото и порядките му и флиртуваше с някаква по телефона. Беше многа наивно, чак запленяващо, традиционното беше добро, а мъжът беше лошия...Абе бременен мозък, беба ще е мното умна!

# 436
  • София
Тахан също май помагаше за хемоглобина.

Ох аз съм с болки в кръста и безболезнени стягания на корема, стряскат ме... Или червата?

Гиадааа гледаш ми сеира днес Stuck Out Tongue  не се обвинявай за детенце. Не си му дала отрова, това е просто антибиотик, налага се понякога. Hug

# 437
  • София
Маце, мерси за клипчето, готино е:) според мен са ти червата - моите подобни болежки се оказаха от това, а и напослддък не ям добре.
Аз също си намирам разни неща за гледане.
Това с книгите нещо не е за мен. Изчетох поредицата "аз съм бременна" ама с мноооооого зор и подбор.
Сега имам една подобна на тази за бебето след първата годинка, ама и нея ще чета на диагонал.
Полезни ми бяха лекциите, от които отсявах иформацията. На една от тях ми подариха и една книжка, като справочник, която и мм даже изчете:)

И аз влизам в групата на чакащите от нои. Тази семица трябва да са ми занесени документите, тръпна.
Маце, не ги изнасилвай, че ще вземе да им хареса:)

Това с видеото не бих си го причинила:)

Giada - я се успокой Hug
Няма по-добър и по-лош родител, за твоите деца и мъжа ти ти винаги ще си най-разумната, най-сигурната, най-любящата и това е истината, с която трябва да се примириш:) А и АБ не е чак такава драма, понякога сд налага и е по-добре с него, отколкото без - в името на детенце.

Момичета, в нас сякаш е паднала бомба. От два днк ям такива сухоежбини - сандвич на закуска, някакви глупости на обяд, само снощи хапнах манджичка на вечеря и направо усещам как останах без силички, днес даже ми прилоша малко и трябваше да споря с мама на тема "сандвичът не е хранителна закуска". Нали установихме, че оплакването във форума помага, така че сега отивам да се глезя с едно кисело мляко, оплаквам се, че ми е отпаднало и от утре пак влизам в норма!

# 438
  • София
Маце, не се стряскай, дори да са контракции, щом не са болезнени, най-вероятно са подготвителни.

# 439
  • София
Карамел, баш книгата на майка ти е бестселърът на Спок:) Аз съм му голям фен. Естествено, има отживелици, но те лесно се пресяват.
От практическа гледна точка ми е полезна "Какво ме чака през първата година на детето", само ме дразнят малоумните примери от типа "Малката Мелани реве вече втори час. Какво да правя?". Ама все пак е писана най-вече за американска публика, там изглежда това се харесва.

Гиада, познато чувство. Не му се давай!

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 00:37 от Мohita

# 440
Карамел, баш книгата на майка ти е бестселърът на Спок:) Аз съм му голям фен. Естествено, има отживелици, но те лесно се пресяват.
Хихи, да, и аз точно тази старата класика чета (сигурно има и други негови, както и други по-нови издания). Прескачам и отсявам, което не ми харесва.

Както някой спомена в предишните постове, никоя книга, дори и най-обожествяваната, не трябва да се прилага на всяка цена и 1:1... Здрав разум на първо място  Peace

# 441
Минавам, както обещах днес на пловдивската група, да дам отчет: в Окръжна няма проблем със спиналната упойка. Ако някой го интересува повече, ще пиша. Уговорихме се за нормално, ако всичко е наред и бебето е малко - днес беше 2300 по ехограф и според него точно по средата на нормата. Научих и други подробности, ама да не занимавам цялата общественост, ще пиша на който се интересува на Л.С.

Чакам отново да се съберем, че днес не ми стигна нещо времето  Joy
Пиши ми на мен на лични какво друго интересно за окръжна болница научи Simple Smile
И аз да кажа, че днес с Пловдивските мами ми беше много приятна срещата..надявам се после и с бебчовците да имаме възможност така да се събираме, че то малко остана Simple Smile
Ох, аз вече нямам търпение да дойде другата седмица и да ходя на преглед! Купих си чанта за болницата и мисля вече да започвам да пера другата седмица, макар да имам мн време до края на април Simple Smile
Утре борбата ми за намиране на педиатър продължава..стискайте палци.
А относно заформилия се спор..не само годините са водещи, човек трябва да си има обща култура и възпитание поне малко! Аз направо се забавлявам, защото не мисля че го прави нарочно.

# 442
  • софия
Днес ми е изключително лош ден, за капак на регистратурата в поликлиниката 20 мин. ме разиграваха и подиграваха .Трябваше да ми обяснят къде е кабинета информационно обслужване за да ми дадат копие на документ.Бяхме с детето и ММ и те ме разиграват връщах се сто пъти да питам къде  е.Добре ,че някаква санитарка се смили и ме упъти правилно. #2gunfire
Все едно не съм бременна, но дори и да не бях това да обясниш е голямо усилие.

Иначе бебка в почти 9 месец е 2700гр.

# 443
Не разбрах точно какъв е спора около килограмите на детето, но с удоволствие ще се забъркам в него  Laughing
Понеже пъвата ми бебка беше 2050 гр. като ни изписаха, искам да кажа, че беше в много добро здравословно състояние, с развити дробчета и т.н. Хранеше се много добре и дори на втория месец докторката каза да и намаля дажбите (от мамината шоко кърма - щото много го любя тоз шоколад), че много качва. Две години не е боледувала от нищо. Но и до момента си е миньонче, пълно с енергия. Така, че кг са проблем по-скоро, когато са в повече.  Crazy

Аз за някои проблеми ползвах книгата на д-р Спок, но електронния вариант, че ми е по-удобно да търся по ключова дума, а пък е и безплатна. Всъщност децата са толкова различни, че някои съвети, които съм чела са абсолютно неприложими към моето дете. Доверявала съм се на 99% на интуицията си, а когато не знаех какво да правя изчитах целия интернет и разпитвах приятелки.

# 444
  • Варна
А книгите припокриват ли се или всяка книга ти дава различни напътствия. Една приятелка беше изчела много книги и сега казва, че съжалява, че е отглеждала детето си по написаното в тях. Ако има второ не би го гледала по този начин. Но това си е лично нейно мнние, не е миродавно.  newsm78

Ами не се припокриват...тази седмица по седмица - в нея има психо-моторното развитие на бебето  и дават за всяка седмица какво трябва да се е научило да прави, тя е хубава от гледна точка на това, че виждаш как се развива, като не твърдят че трябва всичко да става точно в тази седмица, то се води +-2 седмици...На Елизабет Фенуик книгата е много хубава, с картинки и нагледно показано всчико, направеена е буквално като за малоумни, но пък ако търсиш нещо - например как с е повива бебето или как да го успокоиш или каквото и да е, го намираш с картинки за 1 мин. ... Аз си взех от всяа книга по нещо си направихмое мнение за отглеждането на детето - а най-добре да се водиш от самото дете.

Рози, Маце - много хубави видеоклипове   Hug

Аз продължавам с болките под ребрата, явно яко са ми се преразтегнали коремните мускули. Утре сме на консултация, ще давам отчет.

Значи на 17 март евентуално ще си имаме бебе, нали? Коя мама написа, че са й изместили секциото за 17, че то е след 10 дни това,  Grinning  Grinning Grinning

# 445
Аз ще имам среща с бебето  на 17😊

# 446
Ехе, не мога да ви изчета Simple Smile

Официално съм студентка - отново.  Wink Преди 4 години като си взех последния държавен, чак не можех да повярвам, че повече няма да се явявам на изпити и да чета за тях. Е в последствие, за да си намеря работа, пак се наложи да изчета хиляди страници закони и да се явя на няколко изпита. Явно и аз като баща ми цял живот ще уча  Laughing

Да се похваля - най-сетне имаме платове за чаршафи  newsm44. Толкова съм щастлива, с влизането в първия магазин и веднага си харесах 2 десена ранфорс и дори взех един метър зелен бархет за пелени, че като ви прочетох негативните мнения за Лорели, Бретони или каквото там има из Хиполенд, викам няма се набутвам, нали съм информирана.  newsm53 Само що не си купих и тензух - не разбрах... ама бременен мозък. hahaha
Имаме стерилизатор, 2 нокторезачки, ножичка за ноктите и 2 кутийки за залъгалките. Само помпа и шишета си нямаме още. Обещаха ми и едно одеалце и аха -аха сме готови. Само с прогнозираните снегове незнам как ще се пере кошарата... това ми е най-големия проблем сега.  smile3506

За книгите - имам само една за съня на бебето, беше бонус към списание и на заем взех др. Спок. Еми прочетох ги леко диагонално и това което ми остана - остана. Нещо не ми се четат книги. Мързи ли ме, незнам и аз какво, може би щото не ми се лежи и затова избягвам четенето.

# 447
  • Пловдив
Пупи, аз също искам инфо за Оръжна. Hug

# 448
  • Под кленовите дървета
Подадох и аз документи за университета, стискайте ми палци да ме приемат на 1во желание Simple Smile

Аз се опитах да се изразя по-меко просто за Ани Laughing и аз на 23г. забременях, но имах "щастието и късмета" да поработим с мъжо за това и да се запознаем отблизо с трудно забременяване. Покрай това, а и не само, много четях...аз по принцип много чета, както виждате съм всезнайка на моменти.  Та така, експириънса в живота си казва думата, включая и в онлайн общуването.

Сега, аз като видях, всички бебоци са перфектни според седмиците си, затова, горе главата и положителни мисли. Аз вчера позволих да ме ядосат и после до вечерта само кипвах...защо, на кой навредих - само на мен си.

Хвърлете тази на Спок на линк, ако може Simple Smile

А иначе, 100% подкрепям Ада-Смайлс за д-р Сиърс...изключително полезни автори, ама и съвременни. Някои неща не ми допаднаха, но като цяло си личи, че хората просто обичат деца и ги изучават с душа и сърце.

Аз имам няколко учебника по детска психология и как се развива връзката дете-майка, много са интересни и ги чета понякога като книга. Не е зле да се интересува човек от различни гледни точки и учения.

Гиада
, ако мислиш, че всяка жена, не си мисли, колко лош родител е понякога, жестоко се лъжеш Grinning Успокой се, антибиотика не е фатален, забавянето не е фатално, при тогавашния ти пост щях да напиша, че и аз не бих дала, ей така на общо основание. А знаеш аз колко про-медицина съм.

Въобще антибиотици и ваксини са двете най-умни изобретения на човечеството, но с тях трябва да се подхожда внимателно и не на всяка цена йок-сега-веднага-щото-умряхме.

Аз пък навремето като направих сумарно един куп глупости за 24 часа и не съобразих, че повръщането на Ники може да не е от това, че простина в морето, а от вирус и забавих виждането му с лекар и кво...стигнахме до болница. Ето, научих се, сега внимавам. Знам, че се дават електролити, а не компот от малини за сваляне на температура, знам си, че при жълт сопол по-добре Тобрадекс навреме в носа, отколкото после седмица общи антибиотици за отит...въобще, която майка се е родила научена да си каже.
Затова,успокой се, ще се оправи детенце, а ти мисли за себе си и това в корема ти.

Ама днес каква съм бяла и добра....запишете ме някъде Mr. Green

# 449
Хм, с тази книга на Сиърс ме заинтригувахте. Аз подарих на мъжа ми "Първите стъпки на таткото" - още не я е свършил, но аз си я изчетох с удоволствие. Макар че нямаше в нея някакви практични съвети, а по-скоро за отношенията татко-бебе и татко-мама.  Но като подход ми харесаха възгледите и мисля, че "Книга за бебето" би ми допаднала..

Общи условия

Активация на акаунт