Сладкарничка за книги - тема 35

• 23 908
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
  • София

А,къде е Точ?
Скрит текст:

# 46
  • Пловдив
Кали, благодаря за темата   bouquet
Класната както винаги е много джиджана  newsm03

Авлига, много красива премяна си сложила.

Джой, твоята премяна е изкушаващо секси.

Дев, твоята е много нежна.

# 47
  • София
Евиланче, благодаря ти за милите думи. Hug Много се радвам, че книжката ти е харесала  Hug Аз изчетох почти всичко на този автор в търсене на друга подобна по проникновение книга, но не открих, само се разочаровах... Гушко е подобаващо накичен със зайчето, много му се радва. Другите мартеници не миряса, докато не ги свали от където можа, но тази си я държа в ръчичка  Joy
О, Нел, само въпрос на време е да се срещнем, живот и здраве и ако е рекъл Бог, ще го бъде  Hug
Отивам да почета в малкото свободно време тези дни - половин час да откача, пак ще ми легне сърцето на място....
Имаше интересни разговори тук - за извора на любовта към четенето, за зодиите, съжалявам че не успявам да се включа ....
Хубава ви вечер  Heart Eyes  Hug
п.с. Тоооочиии Joy 

# 48
  • Берковица
Камиче, Благодаря за предложението, много ще се радвам  да се видим.  Hug

# 49
Извинявам се, но именник е наръчник с имена, а именик - празнуващ именния си ден Rolling Eyes,
....
Абсолютно. И много се дразня на постоянните грешки къде ли не, изключая тук Hug
И не се извинявай Hug

Момичета, лека ви и сладка и мека Crazy, кака ви отива да чете и да спи, че утре е на работа Crossing Arms, уж за малко ама.... Close

# 50
Извинявам се, но именник е наръчник с имена, а именик - празнуващ именния си ден Rolling Eyes,
....
Абсолютно. И много се дразня на постоянните грешки къде ли не, изключая тук Hug
И не се извинявай Hug

Момичета, лека ви и сладка и мека Crazy, кака ви отива да чете и да спи, че утре е на работа Crossing Arms, уж за малко ама.... Close

Здравейте, момичета.

Извинявам се за намесата в темата ви, но според Речник на българския език на Института за български език, няма дума "имеНик", а само "имеННик" с две значения:

ЍМЕННИК1, мн. -ци, м. Лице в деня, когато се празнува именният му ден.

ЍМЕННИК2, мн. -ци, след числ. -ка, м. 1. Документ — формуляр, в който се вписват някои данни на лица, които постъпват в учебни заведения или на работа; 2. Истор. Средновековен ръкописен исторически паметник, в който са описани обикн. биографиите на владетелите.
 Peace

# 51
Нели, мисля ти питаше за идеи как да съчетаеш празникът на буквите с бухал-а.
Аз бух ги накарала да напишат Азбучна молитва, като го разделя на куплети, всеки куплет би бил страница от малка, ръмно подшита книга. Тази книжка бих пъхнала в кутия с формата на бухал
https://www.pinterest.com/pin/476466835550753417/
За книжката, шиенето е много лесно, а и с писането биха разбрали как се е разпространявала писмеността.

# 52
  • София

Леко да е на всички, на които им се налага да ходят на работа като мен днес!
На останалите пожелавам да помързелуват с книжка и за нас  Hug

# 53

Извинявам се за намесата в темата ви, но според Речник на българския език на Института за български език, няма дума "имеНик", а само "имеННик" с две значения...

Аз пък не се извинявам, но от 2012 г. включително, според последното издание на тълковния речни на БАН, което се явява най-актуално по отношение на правилата на българския език, положението е такова: именник е сборникът, именик е празнуващият.
Туйто ситуацията. Преди това е било с две Н Laughing, затова и в по-старите издания на речниците е така.

# 54
Добро утро  Hug

Почерпете се по едно кафе, има за всички  Heart Eyes

Днес ще се опитам да наваксам с темата, че нямах време тези дни. Сега изпращам ММ пак за София и съм решила да се пробвам да остана тук сама, т.е. с котката  Mr. Green По принцип съм си страхливка и не мога да оставам сама, но пък не ми се пътува вече  Tired

Кали много сладък тоя Гарфилд  Heart Eyes

Точ е с извинителна бележка не я закачайте  Mr. Green

# 55
  • София
И аз се извинявам, но вместо да се чудим с колко НН-та се пише имеН-Ник има чудесна и позабравена дума - именяк=човек, който има имен ден  Hug
Не знам защо не се използва напоследък...явно някой е решил, че не е в съответствие с евро-атлантическите ценности  Whistling

# 56
  • София
ДУ!
Не можах да спя и се излюпих рано, а вчера четох до късно  Rolling Eyes. Добре е, че има още почивни дни.

Аз харесвам думата "именяк" и я ползвам. Още повече, че зная как се пише и не трябва да ровя из главата за правилото  hahaha.
За протокола и аз се извинявам, но мисля, че Камиче е права. По едно време навсякъде се натъквах на обясненията за двойното н, особено в тези две думи.

# 57
  • в огледалото на живота
Здравейте момиченца  Hug
Някои почиват,други работят.
Кали,да е лека и спорна  Peace
Сутрин без кафе..какъв ужас... ooooh!Оказа се,че е свършилото моето в кутията и сега гледам лошо Crossing Arms

Аз да се похваля с нова книжна придобивка.Поръчах миналата седмица от бг.мама магазин/нИ мЪ бийте... Mr. Green/книжки и днес пристигнаха.
Който няма нищо за прочит предлагам веднага тази :
Скрит текст:
Аз имам да дочитам още от библиотеката.
Взех и 2 детски книжки и тъй като съм надхвърлила сумата от 15лв.имам и бонус  Laughing-диск с филм''Стандфордските съпруги'';книжка за оцветяване Спъндж Боб и няколко мостри на кремчета.
Ай...чувствам се оподарена... Crazy Mr. Green

При нас е ужасно мъгливо и студено.Време само за почиване  и четене на книжка  Flutter
Изчезвам за кафе,че да се подхраня малко кофеиново.
До после.

# 58
  • Пловдив
Добро утро и от мен.../хората как правят снимки на чаши с кафе  newsm78 аз да се похваля с моята пролетна  Embarassed хич не й се вижда красотата ама вие да си знаете, че е прекрасна/  Mr. Green

"Искате да бъдете щастливи? Тогава внимавайте с глупаците - това са всички, които ви крадат времето и настроението едновременно." - Гьоте

Относно думата...преди време я писах с едно "н", от скоро почнах с две...именяк, покрай мен никой не я употребява, дори я чух /видях/ тук за пръв път...

Снощи забравих да кажа, че си избрах датата 17.

Днес ще ходя към София по полу-семейни задачи...тамън мислих да питам за някоя четяща дама със свободни час-два и ми резнаха крилата Sad

# 59
ДУ Hug
Пак се беше позагубил тази сутрин платформата,ама здраве да е,свикнахме вече Simple Smile
Обаче можем поне да сме спокойни, че дори и да сбъркаме правописно, ни наблюдават и има кой да ни поправи Mr. Green
Аз работя Sad
До после....

Общи условия

Активация на акаунт