Сладкарничка за книги - тема 35

• 23 908
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • София
ДУ Hug
Пак се беше позагубил тази сутрин платформата,ама здраве да е,свикнахме вече Simple Smile
Обаче можем поне да сме спокойни, че дори и да сбъркаме правописно, ни наблюдават и има кой да ни поправи Mr. Green
Аз работя Sad
До после....
Joy  Joy  Joy ох, Гигич,  Joy и с онова "Недоклейша" съм се смяла като изоглавена  Joy  Joy  Joy опасна си  Grinning

# 61
  • София
Добро утро!
Днес ще миткам!

# 62
ДУ!
Благодаря за новата тема.   bouquet
Моя ден започна в 4 часа тази сутрин . Чак сега обаче успявам да пия кафе и да ви прочета.
Слив,приятно миткане! Днес времето е много подходящо.
Вече много ми се чете книга. Добре,че в момента чета "Човек на име Уве ",книга,която не те кара да тръпнеш от нетърпение ,за да видиш какво ще се случи,а позволява да я четеш бавно,сякаш постепенно опознаваш непознат човек. И те разсмива ,и те натъжава...
Хубав ден на всички!
 Hug

# 63
  • Варна
Добро утро  Flutter

Нещо имах проблем с форума ,сега уж е ок ...
Седнах да ви прочета с кафето ,бях в книжна дупка нищо не си бях купувала за четене ,но може и днес да счупя каръка въпреки че не ми се ходи до бившата работа....

Гигова  Hug всичко се следи а си сбъркал а са те поправили с червено  Mr. Green

Аз си избрах дата 4-ти сигурно цял ден ще вали  Laughing

# 64
  • на североизток от Рая
Обаче можем поне да сме спокойни, че дори и да сбъркаме правописно, ни наблюдават и има кой да ни поправи Mr. Green

Joy Joy Joy

Гигова, толкова си права! И ме разсмя.  Laughing

А днес няма ли именяци?  Rolling Eyes Или поне рожденици.  Thinking

Камиче,  Peace.

А аз да ви посъветвам да сте по-любезни, да посрещате както му е реда, защото да не бъдете цитирани после тук и там.  Twisted Evil

Добро утро! Пих кафе, сега пия чай.

Дев
, бих те черпила едно кафе, ааповядай! Hug

Правих милинки, сега готвя, май искам разходка.

Титина, много ти благодаря за идеята. Прекрасна е, толкова ми хареса. Ако не направя сега това, което предлагаш, ще го направя за 24 май, тогава празникът е още по-чудесен, тогава първолачетата ми завършват първата си учебна година. Този бухал съм го разглеждала как се прави, но останалата част от идеята много ми хареса. Благодаря отново, Титина!  Hug Hug

# 65
  • ГОре на черешата...
ДД  bouquet!

Благодаря за новата тема, пролетна и красива  bouquet!

Днес си поспах - до 9,10  Shocked...ама ММ се измъкнал по терлици, децата спят та и аз...сега разходих всички цветя навън да ги понапече и ще излизаме на разходка.

До после.

# 66
О, госпожо класна, че аз съм си така нелюбезна по принцип  Joy, в реалния живот също  Joy, не правя изключение за нови и стари в темата, ако съм станала с някои части нагоре. Пък и не само в темата, а и не само когато съм нагоре. Който ме познава по-отблизо си го знае и го има междунавпредвид. hahaha
Аз съм притежателка на специалната способност "ядосай непознато другарче за 5 минути" и рекордьорка по същата дисциплина, 5 за 3. #Crazy

# 67
  • вятър в маслините, вятър над хребета

Извинявам се за намесата в темата ви, но според Речник на българския език на Института за български език, няма дума "имеНик", а само "имеННик" с две значения...

Аз пък не се извинявам, но от 2012 г. включително, според последното издание на тълковния речни на БАН, което се явява най-актуално по отношение на правилата на българския език, положението е такова: именник е сборникът, именик е празнуващият.
Туйто ситуацията. Преди това е било с две Н Laughing, затова и в по-старите издания на речниците е така.

А кому е била нужна тази реформа? Аз го знам с 2 "н" и сега се чувствам неграмотна Laughing. Въобще се правят реформи, след които ние старите, дето сме се старали да се научим да пишем, ставаме неграмотни, а младите, които ги мързи да помнят правила, вече имат официално извинение да карат през просото.

# 68
# 69
И аз си мисля за Точ, но не искам да нахалствам, знам, че сега тя е щастлива.  Hug
Точ, къде си, бе?! Не прегря ли таз пералня у вас .Не й ли се разхлопа барабанът?  Mr. Green Laughing
Точке,ще изместите лагерите на центрофугате бре...а починете малко,хапнете,пийнете...тез три работи... Mr. Green Hug Heart Eyes
Точ е с извинителна бележка не я закачайте  Mr. Green

Тук съмммм  Hug Много сте слаТки  Heart Eyes
Добър ви ден  bouquet

Жива съм, здрава съм, цяла съм, преДоволна  Flutter
Всички части на пералнята са здрави и добре смазани  Mr. Green
Няма опасност от износване  Crazy
Зачервих бузи, накривих перчама - всичко е тип топ  Blush

Виждам много празнуващи е имало - честити да са всички   bouquet  bouquet  bouquet Няма да изреждам, че да не изтърва някого неволно  Embarassed Но съм ви изчела и съм се почерпила със сладки, торти и кафета  Hug

Виждам всички са здрави и са добре (или поне никой не се оплаква сериозни  Hug). Тук е слънчево днес и ми се излиза Sunglasses

Вчера сутринта си отворих плика изненада от Десссси. Вътре имам чудесна мартеничка гривна с бухалче, гривна с тюркоазени камъчета и водно конче и много мила картичка със страхотни пожелания. Да ти се връща тъпкано Дессси  Hug Hug Hug Hug Heart Eyes  bouquet А и едно пликче със стикери Била имаше вътре  Flutter

Камиче, междунавпредвид да те  Hug

Гледам имаме си коректори. Това е добре. Аз нямам претенции, че пиша много грамотно  Rolling Eyes Но се старая  bowuu

Правилото за две н-та при именик не върви нали така  newsm78 Значи е с едно  Thinking Аз пък защо знам, че е с едно  Thinking Даже за книга с имена - именник, не се бях сещала, че всъщност е с две Н-та  Thinking И ако трябва да го пиша, ще го пиша с две  Thinking newsm78
Я по-добре ми дайте някоя задача по математика за кандидат-гимназисти  Mr. Green  Joy   Peace

Вчера успях да прочета една книга. Последната, която си взех на Калофер Русев (за Вени - Пловдивски Mr. Green Hug). Добре, че отидох на работа, че да я прочета. У нас не ми остава време да прочета и ред последната една седмица  Crossing Arms Но пък е чистичко в къщи, всичко свети, едно такова добре изпрано е  Whistling bowuu

Отивам да се лакирам, че и за това не ми остава време  ooooh!

Лек работен ден на всички трудещи се и приятна почивка на всички като мен  Hug Hug Hug Hug Hug

Мери стой на място! Видях те! Ще те хвана!

# 70
Много съм загубена  ooooh!
Кали страхотна темичка си имаме отново  Hug Благодаря ти  bouquet
Талисманчето е  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Много се смях  Joy

# 71
Здравейте, момичета  Hug
А кому е била нужна тази реформа?

Как на кого!? Нали трябва да се оправдават заплати, бройки, щат.

Мери стой на място! Видях те! Ще те хвана!

Точ,  Joy Joy Hug

# 72
Нади  Joy   Hug

# 73
Ей луди  Heart Eyes Точ, Нади, Мери  Hug Hug Hug

Толкова хубаво слънце е изпекло навън, аз си свърших задачите за днес по дипломната /не мога да не се похваля, че е почти готова чакам само финална редакция от доцентката/ и се чудя какво да правя. Яд ме е че докато ММ беше тук 2 дни беше студено и имахме много задачи, а сега времето е хубаво а аз съм сама и няма какво да правя  Crossing Arms

# 74
  • Берковица
И тук е топло, минзухарите ми вече са цъфнали, дано се запазят за повече време, че имам две котки, които ровят в градината и унищожават всичко.  bouquet
Момичета,  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт