Сладкарничка за книги - тема 35

• 23 908
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Гигова,  fingerscrossed. Всичко ще е на ред Hug

И аз мисля, че Калунята е най-подходяща, но се сетих за една книга, в която с много чувство за хумор е описано българското село от 20-те години - "Преди да се родя и след смъртта ми" от Ивайло Петров. Преди години, когато синът ми беше в 8 клас, я купих, за да я прочете детето, но я четохме и аз, и баща ми. Интересна беше реакцията на три поколения читатели. Баща ми беше във възторг и дни наред говореше за нея, аз я харесах, но не чак така както него, а синът ми каза, че го караме да чете глупости Laughing За съжаление някъде пропадна тази книга и не мога да ти я изпратя. Сигурно я има във всяка библиотека. Намери му я, може да му хареса.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 20:02 от evilan

# 721
  • Сред лисици
Петя, да е живо здраво порастналото ти момче! Успехи във всичко му пожелавам!
Тitina, какви змии Shocked?! Къде ги откри, в градината ви ли? Завиждам ти за температурата при вас, а за ваканцията още повече. Благородно, разбира се! Hug
За Джой също имам фантазията, че живее на някакво приказно място. В Прага никога не съм ходила, но родителите ми бяха там на екскурзия преди доста години и бяха очаровани.
Гиговче, хубаво е, че поне имаш идея какво да подариш на татко си. Моята майка скоро щу има юбилей и със сестра ми сме в пълен блокаж какво точно да й подарим. Имаме още време да го измислим, дано ни споходи музата.
И стискам здраво палци за операцията на баба ти!
Миле, браво на момичето ти!
Днес бях на леко закъсняло тържество по повод  8 март в детската градина. Беше кратичко, не добре замислено, решено в последния момент (госпожите даже ни се извиниха), но децата (повечето) правеха всичко от сърце. Имаше интервюта с майки и деца, песни, танци. Моята срамежливка обаче некак не обича такива изяви и се чудеше как да бъде по-незабележима Rolling Eyes. Нито ръка вдигаше, нито участваше с ентусиазъм в забавленията. Тя по принцип никак не обича да ходи на детска градина и поведението й е съвсем различно там и у дома. Мисля, че госпожите така и не са усетили истинската й същност, не познават слънчевото й "аз". Вече даже изгубих надежда, че ще започне да ходи с желание на детска градина. Обмислям варианта есента да я преместя да кара предучилищната група в училището на кака й, но никак не съм сигурна, че това е по-доброто решение newsm78.

Последна редакция: пн, 09 мар 2015, 19:29 от Авлига

# 722
Гиговче, стиснала съм палците  Peace Heart Eyes
Гласувам за Калунята. Задължително виж Забравените!!! Възвишението ме мъчи нещо. Скоро пак ще я подхвана. А ми е скъп подарък - от едно Гиговче в първата ми игра  Heart Eyes

Как е малката ми адашка, Скарамуши Heart Eyes

Миленце, браво на твоята принцеса!

Деси, поради липса на време и концентрация  Embarassed - много хубав маникюр  Flutter Пожелавам ти някой ден да нацелуваш момата, дето те е оподарила с тези красоти  Whistling Blush Heart Eyes

Видях чудесни подаръци и изненади - честити да са ви децата и мъжете  Peace

Всички пак ви прегръщам и отлитам на маса  Mr. Green
 Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

ПП За Еви и останалите заинтересовани
http://www.helikon.bg/books/42/-%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8-% … D0%B8_121498.html

# 723
  • Пловдив
Точи, а дано  Hug Heart Eyes особено препоръчително е да се случи лятно време....Simple Smile

hahaha

# 724
  • София
Гиговче, така описа лагера в Чехия, все едно аз разказвах за този, на който съм била. Голям глад ни гонеше. Беше международен лагер и всички нации бяха в потрес от чешката кухня  hahaha Няма да забравя пържената риба с лук и течен карамел или чесновите питки с пълнеж от конфитюр. И тъй като бяхме в една станция на 15-тина километра от селото, се редувахме да ползваме едни колелета до там и да си пазаруваме храна от селското магазинче. Последните два дена на лагера бяхме в Прага и се радвахме като малки деца на едно KFC, което беше живо спасение. А като се обадих на мама да й кажа в колко часа точно да ме посрещнат в България, тя жената ме пита какво да ми сготви и аз като ревнАх  hahaha Поисках си само домашна питка и българско саламурено сирене с шарена сол.
За милата ти баба стискам силно палци утре да мине всичко по най-добрия начин!
И моят татко беше силно впечатлен от Трънските разкази. Не съм чела Калунята и Възвишение, пък и не съм чела нищо сходно, за да съм в помощ.

# 725
  • Benelux / Varna
Десиии, искрено се разсмях!

# 726
  • на североизток от Рая
  Hug Добър вечер!

Миле, много хубави емоции сте имали. Все така да ви радва детето. Пиши и споделяй още! Hug

Гигова, ще стискам палци, ще мисля скъпата ти баба с добро! Не се тревожи, с голяма сила са старите хора.  Hug

А за книгите, Гиговче, аз препоръчвам Забравените от небето. Няма начин баща ти да не я оцени. Това е силно въздействаща книга, трогателна, докосваща. Калунята - също, но е по-друг тип.
И с Еви съм съгласна за Преди да се родя. Дори скоро мислех пак да я взема да я чета, а и мъжът ми искаше да я чете отново. Е, вземи на баща си не само една книга.  Simple Smile

Деси, сладурче е това ококореното.  Party

Точке, как си, имаш ли мускулна треска, или не ти се отразяват физическите упражнения.  Whistling

Авлига, като чета за малката ти дъщеря, все едно чета за моя син. Такъв беше и той в градината, не искаше да ходи, не свикна, не му хареса до последно. Накрая обаче така рева, чак помислих, че ще припадне от мъка. Много трогателна му се видя раздялата. И на последните тържества беше себе си, иначе пълен пас през останалите години. Помисли кое е най-доброто за принцеската ти. Hug

Да ви гушна!  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Heart Eyes

# 727
Първо да не забравя да кажа на Милето: браво на твоето момиче и групата му, все така напред и нагоре и дано в Румъния да се представят блестящо и да спечелят първо място Hug

Кали Hug Laughing, да не сме били заедно на този гладен лагер hahaha, явно е бил за наказание, а не за забавление, да ни научи да ценим и малкото което имаме Grinning

Благодаря ви момичета за палчетата и за препоръките за книжките Hug Ще мисля, имам още време до 21-ви. Еви, Точи, погледнах я тази книжка, ще видим Thinking

Александра, а защо ако намеря Забравените, изчерпана ли е Thinking

Нелко, сега прочетох и твоят пост, преди да пусна, май след него ще се ориентирам наистина към Забравените, доверявам ти се Heart Eyes Hug

# 728
  • на североизток от Рая
Гале, преиздаваха Забравените. Провери в сайтовете.  Peace И в книжен пазар се намираше. Намериш ли я, вземай!  Peace Не си ли я чела, бе?!

# 729
  • София
Гиговче, стискам палци и желая успех  Hug!
Гани, не съм ти пратила книгата, че днес не стигнах до пощата  Whistling.
И майка ми беше в Чехия на екскурзия, когато бяхме деца. Чакахме я с нетърпение и се надявахме на подаръци. Донесе жената, но повече стъклария беше домъкнала  Mr. Green. И после все ни преследваше да внимаваме с чешката посуда.

# 730
  • на североизток от Рая
Вени, тази седмица ще ти пратя кашонче и аз. Искам да върна вече книгите. Имам още да пращам, но пак ми липсва организация. Сега с това заместване, така се изморих днес...пфу, а е понеделник още. Но имайте търпение, ще има скоро голямо жълто из България тук там.

# 731
  • София
Не се тревожи, Нели! И по-нататък да го пуснеш, когато си по-свободна, не е проблем  Hug.

# 732
  • София
И аз съм тук, много малко време имам  Hug Утре ще трябва да кажа какво съм решила Thinking Обаче в събота на срещичка  Party с най-голямо удоволствие ще дойда  Hug Само кажете къде и кога  Heart Eyes
Петенце, честит да ти е рожденника, много обич и радост да ти носи и все поводи за майчинска гордост  Heart Eyes
Гигич, стискам и аз палци  Hug  За мен 10 март е хубав ден, с хубави спомени го свързвам  Flutter
Миле, браво на малката талантлива умница  Heart Eyes
Точ  Hug
Всички  Hug  Hug  Hug

# 733
  • София
Мариш, като стане ясно къде и в колко, някой ще те информира на ЛС  Wink
Гиговче, стискам палци!!!

# 734
Скарамуши, да се оправя бързо Точицата Hug, нещо сериозно ли е?

Благодаря, Гиговче! Hug Hug Точ, Нези, Зори!

Скрит текст:
Точката е с много гаден конюкнтивит като лошто е, че мина по-малко от месец от предишния път, когато беше с конюнктивит. Сигурна съм, че е градински вирус, просто няма какво друго да е, но какво да се прави - това е положението явно. Антибиотици и така.

Еви, това място е приказно наистина! Ей сега ще прочета повече за него, как се пътува и т.н. Ти си ходила, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт