Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 609
  • 913
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте отново, момичета!

Има ли наскоро оперирани при доц. Сечанов?
Имам някои въпроси... Мама ще се оперира след няколко седмици. И малко ми е притеснено.

Желая здраве на всички   bouquet

# 361
Здравей, Шани! Аз съм тази, която ще се оперира при Сечанов. Какво те интересува? Питай! Каквото знам, ще ти кажа, въпреки че и на мен не са ми ясни някои неща. 

Последна редакция: чт, 07 май 2015, 16:04 от zornica123

# 362
  • Варна
Момичета,снощи се завърнах от прегледа си при проф.Хаджиева.
Каталясах,за едно денонощие Варна-София и обратно.Доволна съм,обяснява и въпреки,че малко се разсърди че съм отишла късно при нея ми обърна внимание.Според нея всичко е наред,точния и израз беше "За теб мача е свършил" Grinning.
Относно диагностиката на етап лечение сцинтиграфията била достатъчна,за контрола можело да се включи
spect ct.
Нейното мнение е,че малко вероятно това което се е видяло на сцинтиграфията да е метастази в лимфните възли,тъй като туморния ми маркер е нисък.

# 363
  • при моите деца .....
Ели, щом се налага операция - не се притеснявай.
Включвам се да споделя, че и аз бременея в момента, с почти изцяло отстранена жлеза.
Д-р Кънев ми остави малко, защото "съм млада и може да искам второ дете".
Не толкова млада реших да имам второ дете....
До скоро следях хормоните на 15 дни и ги гонехме, но вече са в норма.....
Вече съм в 16 г.с.

# 364
Боби,страхотна новина!Лека и безпроблемна бременност Hug
Глухарче,дишай с пълни гърди и давай смело напред:)
Геликааааа,как си? newsm51 smile3525

# 365
  • Варна
М Е А   bouquet

# 366
  • Варна
Юхууууууууу,ще си имаме бебе във темичката Hug  bouquet
Знаех си ,че няма невъзможни неща!!!

# 367
  • При розите и топлата вода ......!
Боби  Hug Heart Eyes  bouquetусмихна ми деня! Леко и безпроблемно бременеене и ни дръж в течение! Hug
Глухарче, много, ама много се зарадвах на добрата новина! Hug Успокой се вече и се радвай на живота!
МЕА, красавице! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Да кажем че съм добре. Вчера си направих изследвания за да ида при ендото и съм забравила да изследвам ТСХ. От липсата на жлеза ще да е мисля аз, не от ЕГН. Wink
K.Lera, тези неща влизат в норма бавно и трудно. Само не се шашкай и мисли позитивно. Всичко ще се оправи. По- ниското ниво на вит. Д може да е от липсата на слънце през зимата. Излагай се повече на слънце. За него е вързан и калция, но все пак ти е в норма. За холестерола не мога за преценя защото не знам референтните стойности при вас. Моят е бил 8 /< 5,2/. Вчера пак го изследвах и ще видим до къде сме го докарали. Иначе препоръчват пектин /на мен не ми е противен/, магданоз, овесени трици, ленено семе, Омега 3 /аз съм пила Омега 3 на Абофарма/, канела, ядки, сок от пресни луковички на левруда. От което и да хапваш все е здравословно. Нищо от резултатите и лекарствата не може да ти е пречка за постигане на целта! Действай и пробвай всички възможни пътища дори и неконвенциалните! Стискам ти палци и с надежда чакам Блага вест! Praynig Praynig Praynig
sisitons, обикновено при нисък калций фосфора е висок. Знам че вземаш много лекарства, но защо не си вземеш от аптеката нещо от рода на мента, глог, валериан. Ще ти отпуснат мускулатурата и може би ще намалеят боцканията. Можеш да пробваш и със селен- върши чудеса. С течение на времето ще намалеят симптомите. Повярвай ми. Hug
skabiela, аз не съм с наднормено тегло, но съм с висок холестерол, така че няма гаранция че ти ще си с висок. Grinning. Да не би да ядеш повечко солено и заради това да са отоците? Замени солта с хималайска.
Пепи съвсем се загуби! Да не са те грабнали за професионална певица, моля! hahaha

Желая ви една прекрасна съботна вечер! Сипете си чаша отпускаща течност по ваше желание / без Боби Naughty Laughing Hug/, седнете с любимите си хора, забравете проблемите и се чувствайте хепи!   bouquet

# 368
Боби, браво и честито  bouquet ще стискам палци и ще чакам с нетърпение!
ох Гелика, и преди 10г. ЕГН-то ни беше същото пък не забравяхме а  Laughing

Скабиела като каза подуване и се сетих за елдата - точно отводняващо действа. Има дъх на нафталин и почти същия вкус  ooooh! но твърдят че от нея се отслабва, аз си правя 2-3 пъти седмично. Попарвам вечер 2-3 супени лъжици, на сутринта изплаквам добавям 2-3 суп.л. овесени трици и прясно мляко. Ето темата тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=618741.0;topicrefid=3
А за витамин Д-то в темата за критическата пишат, че трябвало да се взима едновременно с магнезий, което за мен е ново 20 както се казва... взех си някакво магнезиево масло да се мажа. Сиситонс ти взимаш ли магнезий? било помагало при крампи запек, рак и какво ли още не  Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=820001.msg30770888#msg30770888
Скрит текст:
Тук Леми цитира Шоки "...Но пак да си кажа предупрежденията за вит. Д:
1. Трябва да се приема и магнезий, когато се приема вит. Д, защото магнезият позволява на вит. Д да се конвертира в активната си форма. За тази цел е необходим доста магнезий, а повечето хора си имат лек дефицит, така че е възможно вит. Д да изчерпи магнезия в организма и това да затрудни както по-нататъшното действие на витамина, така и други процеси в тялото. Един често срещан ефект е запек. И преди да възразите, че магнезий се набавя достатъчно от храната, подчертавам, че в днешно време не е така, защото почвите са обеднели откъм магнезий в целия сват, така че в храната няма достатъчни количества.
2. Когато се приема вит. Д, трябва да се приема и вит. К2 (защото усвоеният чрез вит. Д калций се нуждае от вит. К2, за да отиде в костите, а не в меките тъкани). Той може да се набави от храната, но само ако консумирате големи количества масло от крави, хранени с трева (не се знае дали маслото по магазините е такова) плюс големи количества от определени сирена (посочват бри и гауда, не знам дали българското сирене съдържа подходящите бактерии).
3. Освен това вит. Д действа заедно с вит. А, т.е. необходим е и вит. А, но той може да се набави с храната, ако поне веднъж седмично се яде черен дроб. За вит. А уточнявам също, че има растителни източници (червените и оранжеви зеленчуци и плодове - чушки, моркови, тиква) и животински източници (черен дроб). Само в животинските източници се съдържа "истинската" форма на вит. А, т.е. тази, която може да се усвои добре от човека (ретинол). В растителните се съдържа бетакаротен, който е нещо като предшественик на вит. А (провитамин) - той трябва да се конвертира до ретинол, за да може да се усвои, а при конвертирането голяма част се губи. Освен това, за да може въобще да се усвои този бетакаротен от храната, трябва морковите, чушките, тиквата и т.н. да се консумират с мазнина
"

# 369
Благодаря, Гелика, Фри, че сте загрижени. Мента, глог валериан не ми действа, в болницата го пиех. Гледам , че  трябва освен магнезий, витамин А и К, никой не ми е казал за това, гледам да ям сирене, сега съм си назначила малко вит В, той има отношение към нервните окончания и потрепванията на мускулите.

# 370
  • гр.Гоце Делчев
Боби чудесна новина леко бременеене и на финала едно чудесно бебче.Гелика ,чета ви почти редовно,но от доста време компа ми е развален,а Ели ми дава от време на време да поседя на лаптопа,но и той не е съвсем наред често прекъсва нета.Пък и току виж стана професионална певица и няма да ми остане време за вас  Joy

# 371
  Sisitons,пектина разбъркан с мед и канела е вкусен,но с кисело мляко и аз не го ям.
  Гелика на мен също ме изписаха селен ,но аз като го пиех нещо ми се замайваше главата и го спрях.Но аптекарката ми  е дала  от 100мг., след това уточних с лекарката трябвало 50мг..Но оттогава нищо не съм вземала, ще опитам с 50мг.За холестерола опитай с чист ябълков оцет,успешно се справя.
   К.Lera ,калция ми е 2,15/2,12-2,62/,фосфор 1,45/0,87-1,50/,тсх-1,32.Моят ендо ми казва, че при такива резултати да не пия нищо,освен хормона и за тези изтръпвания да търся другаде проблема.Но проблема е след операцията  newsm78.Сега пия по половин таблетка магнезий  и съм по-добре Laughing.Учудвам се ,че при теб засилват още повече терапията!
 Фри витамин Д така и не съм го изследвала, но вече е топло и по-добре да си го набавя от слънцето  Hug.

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 20:23 от gia_n

# 372
  • Милано
  Sisitons,пектина разбъркан с мед и канела е вкусен,но с кисело мляко и аз не го ям.
  Гелика на мен също ме изписаха селен ,но аз като го пиех нещо ми се замайваше главата и го спрях.Но аптекарката ми  е дала  от 100мг., след това уточних с лекарката трябвало 50мг..Но оттогава нищо не съм вземала, ще опитам с 50мг.За холестерола опитай с чист ябълков оцет,успешно се справя.
   К.Lera ,калция ми е 2,15/2,12-2,62/,фосфор 1,45/0,87-1,50/,тсх-1,32.Моят ендо ми казва, че при такива резултати да не пия нищо,освен хормона и за тези изтръпвания да търся другаде проблема.Но проблема е след операцията  newsm78.Сега пия по половин таблетка магнезий  и съм по-добре Laughing.Учудвам се ,че при теб засилват още повече терапията!
 Фри витамин Д така и не съм го изследвала, но вече е топло и по-добре да си го набавя от слънцето  Hug.
Gia_n,ендото ми каза,че иска да вдигна още малко паратхормона,сега е 18 (15-68)...Ще видя октомври(тогава съм пак на преглед)какво ще се случи..А ябълковият оцет как точно да го приемам за холестерола...?и моят е висок-263(тук е до 200).     

# 373
  Обезателно трябва да е чист ябълков оцет,ако може домашен.Но аз купувам тук на една фирма Лидия.Вземаш 1ч.л.оцет и 1ч.л.мед в чаша вода 2-3 пъти на ден.

# 374
  • Милано
  Обезателно трябва да е чист ябълков оцет,ако може домашен.Но аз купувам тук на една фирма Лидия.Вземаш 1ч.л.оцет и 1ч.л.мед в чаша вода 2-3 пъти на ден.
Благодаря ти,gia_n  bouquet HugМомичета,успешна нова седмица,пълна с положителни емоции!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт