Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 604
  • 913
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Благодаря на всички, които споделихте своя опит.
Дано всичко мине добре и при мен.
Има ли някой от вас, който да е опериран от доц. Сечанов в Бургас?
Но не е писало момичето скоро,дали се е състояла операцията нямам представа.

# 346
  • с/у ОколоМръсТното
Глухарче - мерси  Hug

Нейната операция ще е малко преди тази на мама... Simple Smile Демек, все още и тя търси отговори...  Grinning

# 347
Теди,трябва да те прегледа лекар....ние не можем да кажем от лкакво се дължи задиуха и болката ти!

Момичета,как сте?.....
Напълно си права. Просто се случи така,че единят каза,че няма общо с жлезата,а другият е на обратното мнение.. Та реших да попитам дали някой не е имал подобни симптоми преди операцията. След нея кръвното ви ок ли беше? Извинявам се за многото въпроси..

# 348
Аз се задушавах като легнех Теди, и трудно преглъщах и все едно имах нещо в гърлото съхнеше ми все едно няма слюнка в него. Не всички възли се виждат, горе писах тези зад хранопровода, не. На мен отвън нищо не ми се виждаше, даже едно ендо ме опипа и каза 100% съм сигурна, че сърцебиенето и кръвното не са от жлезата. Същото рече едно УНГ, щото все гърло лекувах, аз му викам , ей човек да нямам гуша , той вика ти луда ли си , е сега вече не съм луда, ама съм без жлеза, 6 месеца по-късно. И дължа да отбележа аз си се пратих на ТСХ. Та такива ми ти работи. След операцията съм с ниско кръвно, бях спряла хапчетата за кръвно, мислех и бета блокера да спирам, но ми казаха да изчакам. После се разболях от грип и се влачих 1,5 месеца, няколко пъти ме повтори. Тогава след няколко пъти главоболие се сетих да го премеря , беше пак височко за мене 140 на 90. Та сега го следя, но общо взето е ниско. Пия берлиприл при нужда. Но веднага след операцията рязко го свалих, днес цял ден съм с 90 на 60. Бета блокер пия малко четвъртинка бизохексал. Тук имаше много оплакали се от сърцебиене , идете при кардиолог да ви изпише нещо за сърцето и недейте да стоите така. Кардиолога ми обясни, че не бива да се случва това със сърцебиенето, думите му бяха сърцето ти е като часовник, но няма да е за дълго , той ми каза това е щитовидната не е за при мен, за което съм му много благодарна  bouquet.

# 349
Здравейте, момичета, пак аз с моите въпроси! Някоя от вас може ли да ми препоръча ендокринолог във Варна, който да ме следи след операцията, понеже към момента нямам Grinning

# 350
  • Варна
Райков!
Смея да твърдя ,че е на високо ниво.......нищо че не говори много😀

# 351
Ох, да на високо ниво е ама няма часове. Звънях днеска да си запиша час и ми казаха чак след 20 юни Grinning

# 352
  • Варна
Да,така е при него,но докато се запознае със случая ти и те поеме.Случва се,за да избегна чакането да ме извика в другия си кабинет в Транспортна болница,където е много спокойно.Аз също препоръчвам Райков с две ръце.
Аз съм с ниско кръвно,но и преди операцията бях така Rolling Eyes

# 353
  • Милано
Момичета,моят вит.Д пак е започнал да пада.... SadОт 47,5(30-60) сега е 33,9.Паратхормона пак си е 18.Калцият и той е паднал-преди 2 месеца беше 9,4)(8,4-10,4),а сега е 8,8.Холестерола ми се е повишил още повече от 244 на 266...Моля ви момичета,помагайте HugОт какво може да пада вит.Д?Как да намаля този холестерол?Имах малко нерви тези дни,но тихички,аз си изживявах проблема...може ли да е от тях? Hug на всичкиви и само хубави неща!

# 354
 K.Lera , аз съм в същата ситуация, парадхормона ми беше да кажем 9, а почва от 18. калция ми е нисък и на мене , витамин д не ми мерят, но ми мерят фосфор и той е във висините . Какво ти казаха на тебе , имаш ли паращитовидни жлези. Аз трябва да се изследвам чак юли на 6 месеца , тук е така, ама хич не се чувствам добре, а и не знам къде трябва да ида за тези жлези, ще изчакам юли. Не ми е добре в жегите, става ми лошо, трепери ми пред погледа и става по-светло. Иначе аз се блъскам с витамин Д три пъти по едно рокалтрол, това е витамин Д , ти какво пиеш. калция съм го намалила от три пъти по едно на три пъти по половинка, то взеха и бъбреците да ме болят. Боцка ме кожата и имам мравучкания, ама се чудя дали не е от липса на витамин В. Защото като го пех заради грипа и антибиотиците си бях добре, а при липсата му симптомите са същите като при липса на калций. Ти нали щеше да те изследват дали имаш жлезички, какво стана, не си писала и кога се оперира, че съм забравила и си без жлеза ли newsm78. Пожелавам ти да се оправиш от сърце Hug Hug Hug

# 355
  • Варна
Аз имам един леко тъп въпрос......вие задържате ли вода,аз се подувам от време на време.....

# 356
Аз се подувах, като ми беше малко хормона, сега се подувам като преям вечер късно или съм яла нещо солено...маслини, сирена.

# 357
  • Милано
K.Lera , аз съм в същата ситуация, парадхормона ми беше да кажем 9, а почва от 18. калция ми е нисък и на мене , витамин д не ми мерят, но ми мерят фосфор и той е във висините . Какво ти казаха на тебе , имаш ли паращитовидни жлези. Аз трябва да се изследвам чак юли на 6 месеца , тук е така, ама хич не се чувствам добре, а и не знам къде трябва да ида за тези жлези, ще изчакам юли. Не ми е добре в жегите, става ми лошо, трепери ми пред погледа и става по-светло. Иначе аз се блъскам с витамин Д три пъти по едно рокалтрол, това е витамин Д , ти какво пиеш. калция съм го намалила от три пъти по едно на три пъти по половинка, то взеха и бъбреците да ме болят. Боцка ме кожата и имам мравучкания, ама се чудя дали не е от липса на витамин В. Защото като го пех заради грипа и антибиотиците си бях добре, а при липсата му симптомите са същите като при липса на калций. Ти нали щеше да те изследват дали имаш жлезички, какво стана, не си писала и кога се оперира, че съм забравила и си без жлеза ли newsm78. Пожелавам ти да се оправиш от сърце Hug Hug Hug
Sisitons,оперирах се юни 2014,близо година съм след операцията.Тук паратхормона почва от 15,а моя е 18...Веднага след операцията ми беше по-малко от 3...След 2 месеца станас 14,после беше 19,а от наколко месеца е 18..При мен проблем май  е вит.Д.Когато почти го нямаше-12,3(30-60) се чувствах зле.Личната ми изписа освен Рокалтрол 2 х1 на ден и по 1 ампула вит.Д на 15 дни и така го вдигнах на 47,3.Но вчерашните ми изследвания показват че пак е паднал,макар да съм отново в норма-32,9.Калцият и фосфора и те са ми в норма,макар и калцият да е паднал малко.Ендото тук каза,че  още не е сигурна,че трябва да ми спре Рокалтрола и Калция.Казва,че иска да ми се покачи паратхормона още.Но ме притеснява този вит.Д много!Извинете ме,момичета за дългият пост...А нещо за намаляне на холестерола?

# 358
  • Варна
За холестерола  диета и то стриктна!Аз вероятно също съм с висок,първо защото съм много над нормалните килограми,и после ми излезе едно жълто петно на клепача.....било сигурен белег за висок холестерол

Сискоо,освен всичко и това подуване ме тормози,има дни в които приличам на голяма казаншлъшка поничка Mr. Green

# 359
Какво ти беше като нямаше витамин Д , в смисъл как ти беше зле, опиши ми симптоми. За холестерола, пектин, много гадно нещо, разбъркваш по една супена лъжица с кисело мляко и го ядеш, може и мюсли да добавиш, аз не можах да ям това чудо. Направо на забъркано за прасета ми прилича, но помага много, бях с една баба в болница и тя каза , висок холестерол, след като почнала да яде пектин, каза няма и помен от него. Дано и моя паратхормон се е качил, ще се успокоя малко. Hug. Не му се притеснявай на витамин Д , той е мастноразтворим и не пречи на бъбреците за разлика от калция. Въпреки, че моето ендо казва и да пиеш калция все е тая той се изпикавал за три часа. Та май само се тровя.
Скаби, ако можеш да намалиш вечер яденето, ще се чувстваш екстра, ама аз не мога все се заричам да спра да ям и все не мога. Но килата трябва да се свалят няма как да е иначе, ако се случи това мисля, че много ще съм по-добре....

Общи условия

Активация на акаунт