Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 671
  • 913
  •   1
Отговори
# 465
Здравеите на всички.Аз също имам един голям възел на единият лоб,а на другият три по малки.Ходих на две мнения и естествено и двете мнения за операция.Веднага и мен ме обвзе онзи страх.Как ще мине.Ще ми спасят ли поне малка част от жлезата или пак ще я махнат цялата,и най вече ме е страх за гласа.Имам много малко време за да реша каде да се оперирам дали вав Майчин дом може ви при Ганчев или пък във ВМА.За Ганчев разбрах благодарение на вас, но за ВМА не знам нищо.Някой може ли да ми препорача някой там.Моля ви пишете ми защото сам страшно объркана.

# 466
Мен ме оперираха във ВМА. От 6 възела на ехо-то 1 месец след операцията се разбра, че са ми "пропуснали" един - най-големия - 2 см.
Чувала съм, че там има и добри стаи, не знам как е сега, през 2011 хлебарките бяха по 5 см, леглата безкрайно неудобни, криви и твърди. Цитираха ми изказване на един от анестезиолозите там - "Щом сте стиснати и не плащате - ще ви боли"... Аз платих 500лв, но останах с впечатлението, че е грешка - трябвало било да ги платя преди операцията, а не след това....
По-добре не си прави експерименти и не рискувай с ВМА, това е много скромното ми мнение  Peace

# 467
Погледни от друга гледна точка.Моя възел 0.6 мм ,един единствен.Дали ще ме оперират,ако не излезе на биопсия,че не е обикновен възел.Щяха да кажат ще наблюдаваме.И аз ако махна с ръка и кажа ами то всяка втора жена има .....
не съм се объркала пише си 0,6 мм не см Hug. Даже си мисля , че е толкова, или не newsm78

# 468
  • Варна
Погледни от друга гледна точка.Моя възел 0.6 мм ,един единствен.Дали ще ме оперират,ако не излезе на биопсия,че не е обикновен възел.Щяха да кажат ще наблюдаваме.И аз ако махна с ръка и кажа ами то всяка втора жена има .....
не съм се объркала пише си 0,6 мм не см Hug. Даже си мисля , че е толкова, или не newsm78
Да грешката е моя 0,6 см. или 6 мм.  Laughing
Еййй даскалска му работа,ще ме върне на поправка хахахах

# 469
  • Варна
Юхуууу,дружки как я каратееее?

Така да ви кажа аз си дебелея....ма много лошо става.Сега Глухито ще скочи ,че м торти....ама не ям,почти не св храня,най-странното е че дебеле в корема,краката и задника ми /те си много големи/не са пораснли повече...
Въх ,скоро верно ще се търкалям

# 470
Аз спрях да дебелея, ама не мърдам каквото и да правя, но спря да ми става така лошо като съм гладна. ей Глухарче, ми аз съм си даскал бе, нищо, че съм инж по професия Joy

# 471
 Скаби как дебелееш при тсх 0,0....Мисля ,че така беше писала преди.Аз при тсх 0,03 свалих 5кг.Слава богу не съм ги качила оттогава!

# 472
  • Варна
A де,няма логика.…......е на ,сиатемата ми се бъгна.....ся да не съм болна от нещо друго.  newsm78

# 473
  • с/у ОколоМръсТното
Микроскопска картина: Т=16.9гр (не ми е ясно какво означава???)
Хистологична картина: Нодозна фоликуларна струма с огнищни дегенеративни промени.

Без да съм веща, мисля, че всичко е наред с мама.  Rolling Eyes
Остава да натрупа поне 5кг, че не върви да е под 50.

# 474
Здравейте отново, искам да помоля ако някои разполага с актуален емайл на Пандев, трябва да му изпратя изследвания, а имам два емайла които не отговарят. Благодаря
Аз разполагам с актуалния имейл на Пандев pandevrumen@outlook.com.
А това за колко струва при Пандев операцията...всичко зависи каква ще бъде операцията, моята за жалост беше над 3 часа, а аз очаквах да е кратка и бърза. Така че според мен гледайте да намерите доктор, на който де имате доверие, а "ценоразписа" идва по-късно.
Хубава седмица на всички!

# 475
  • някъде там
@LucyHope благодаря Simple Smile

# 476
  • с/у ОколоМръсТното
Момичета, моля споделете...
Първият преглед след операцията се прави до 30 дни след изписването? Или трябва да са минали 30 дни и тогава и редно да стане?
Операцията на майка ми беше на 26.05.
Изписаха я на 29.05.

Кога да отиде на контролен преглед?

# 477
  • Варна
При кого?хирург или ендокринолог?

# 478
според мен - контролен при ендо, при хирург има ли нужда?

Шани - +/- 3-4 дни не са от значение.  По-добре рано отколкото да закъснее и нещо недайсибоже  да се обърка Peace Може би трябва след това доста често да си прави ТСХ докато й налучкат хормона, да не стане като със Сисито. A също да добавя - и калция да си следи.

на вас за колко време ви се качи ТСХ след операцията? Моето беше 0,69 преди операцията, 0,93 1месец след операцията, за 2-3 години се качи до 2 и нещо. Но жлезата ми си стои, не е изрязана.

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 15:53 от Анонимен

# 479
  • с/у ОколоМръсТното
При кого?хирург или ендокринолог?

И при двамата Simple Smile

На епикризата пише:
"Имате право на 2 безплатни контролни прегледа в рамките на работното време в срок от 30 дни след изписването".

Това аз го разбирам, че до 29.06 трябва да е извършила този контролен преглед, нали така?  А не след 29.06?

Общи условия

Активация на акаунт