Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 660
  • 913
  •   1
Отговори
# 450
Скаби, жива и здрава малката краставичка, и майка й с нея да отгледа правнуци  bouquet
 MOJITO I , чакай си часа, важно е кой ще гледа биопсията, в ендокринологията на Александровска също има добри патоанатоми, за други места не знам. Ти си в ендокринологията на Майчин дом нали...

# 451
  • София
Благодаря Ви за отговорите bouquet
Нещо се замислих, че е много време до тогава и ме хвана страх да не стане по-лошо.
Да в Майчин дом ми записаха час.

# 452
MOJITO I, на мен също ми правиха биопсия в Майчин дом, но платена. И аз като теб се стреснах и когато ми казаха дата чак за след два месеца, аз попитах на частно дали мога да я направя и ми дадоха час още за следващата седмица. Е "удоволствието" ми струваше 250лв. Ако искаш се обади отново и си запази час, но ще трябва да плащаш. Това, обаче си има и предимство, защото ако си по здравна каса - първо: ще трябва да носиш направление и второ: ще те държат в болницата 3 дена (заради клиничната пътека), а самата биопсия става за 10 мин. Аз понеже съм от Бургас и не ми се оставаше три дни, а и да чакам два месеца - ми се видя много, та моя избор беше платената. Другото, което трябва да знаеш е, че ако си по здравна каса - резултата ще получиш след седмица - две, а в моя случай - на следващия ден сутринта епекризата ми беше готова, от там ме препратиха долу на консултация с хирург, за уточняване на дата за операция - късмет имах, че Сечанов беше там и така направо с него се уговорих и ме оперира в Дева Мрия в Бургас.
Сега се чувствам много добре, само 2 седмици след операцията.
Биопсията не е болезнена и не е страшна.
Късмет, каквото и да решиш.

# 453
  • Варна
Точно и аз това исках да напиша.То ще има чакане при личната за направления за изследвания и за хоспитализация.Ходене по лаборатории.Висене 3 дни в болницата и после чакане една седмица.
Обаче пък 250 лв. много бре,кое струва толкова.Иглите ли.
Тук във Варна на частно-процедура точно 10 мин.-65 лв.Лаборатория-35 лв.Резултат на същия или най-късно на другия ден.

# 454
Аз пък се чудя за какво е тази биопсия. Ако си за операция се оперираш, гефрир правят на място, ако няма да махат всичко, иначе не правят даже като оперират. На мен не са ми правили, защото са щели да махат всичко. Професора ми обясни, че биопсията изобщо не е надеждна и сигурна, каза лоша клетка може да има където не съм убол и какво правим.... Та, ако те съветват за операция, просто съвета ми е, че няма нужда от биопсия. И друго съм си мислила, аз за себе си, каква е гаранцията на убоденото нещо в каква посока ще тръгне, Може и да не съм права, аз си мисля на глас, кажете и вие. Hug

# 455
  • Варна
Погледни от друга гледна точка.Моя възел 0.6 мм ,един единствен.Дали ще ме оперират,ако не излезе на биопсия,че не е обикновен възел.Щяха да кажат ще наблюдаваме.И аз ако махна с ръка и кажа ами то всяка втора жена има .....

# 456
  • Варна
Сиско,тук вече не си права,след биопсията лошитв клетки не тръгва...
Аз не бях за операция,имах кисти който се склерозират и нямаше д а имам проблем,но доктора видя калцификат.
Ако не беше открил рака с тази биопсия ,аз все ище щях да си го нося.....за мен този метод е достатъчно надежден за да те насочи към диагноза

# 457
Ама аз не споря бе момичета, просто казвам какво ми казаха на мен. А и аз с моя 5 см възел какво да ми кажат естествено за операция, лошото беше, че разбрах за него едва като беше толкова голям.
Глухарче, ама как го видяха половин мм бе  newsm78, браво.
Скаби и ти сигурно си права Hug

# 458
  • София
Благодаря Ви момичета за съветите и мненията. Ще го мисля.
В Майчин дом кой хирург препоръчвате?

# 459
На мен биопсията ми я прави д-р Шинков, операцията доц. Сечанов, а ендокринолога, който ме изпрати за операция беше проф. Анна-Мария Борисова

# 460
  • Варна

Глухарче, ама как го видяха половин мм бе  newsm78, браво.

Съвсем ама съвсем случайно.Отидох на профилактичен преглед на гърдите.Доктора каза така и така си тук и подкара с ехографа бъбреци,стомах,щитовидна жлеза ......

# 461
възелчето на Глухарче е било половин см, предполагам, не половин мм...

# 462
  • Варна
Сисончето се е объркало ....случва се!

# 463
  • Варна
ilianagm моята биопсия беше същата.И аз и skabiela сме със същата диагноза и сме от Варна.Питай за всичко,което се сетиш,на среща сме.Като за начало от това няма да мрем.

След като разбрах, че няма да умирам скоро  Laughing да взема да питам:
1. Колко горе-долу струва операция при доц. Пандев? Трябва ли направление или е изцяло платена?
2. Ако имам йод терапия след това мога ли във Варна да я направя или трябва в Сф, където мисля да се оперирам? С направление ли е и в коя болница ?

Аз се надявам да ми направят частично изрязване, понеже възела ми е 3 мм, ама....

Не ми е ясно какво значи VI степен на папиларен рак. Нищо не намирам в интернет.

# 464
  • Варна
VI степен значи,че вероятността е голяма да е  папиларен аденокарцином.
До колкото знам при проф.Пандев отиваш с направление и допълнително плащаш избор за екип.Някой компетентен да сподели,аз не изтраях да отида до София,още на следващата седмица разкарах гадината от мен.
При 3 мм вероятността да се наложи лечение с йод е много малка.Едва ли е тръгнала гадината по лимфните възли.Да може да се направи във Варна в Терапията,не съм плащала нищо.Ако ти се наложи тогава ще ти дам подробности,само ти споделям че не е страшно.Пиеш една ампула и 3 дни гледаш филмчета.

Общи условия

Активация на акаунт