Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 652
  • 913
  •   2
Отговори
# 435
  • с/у ОколоМръсТното
Момичета, благодаря ви за подкрепата.

А витамини може ли да се пият?
Мама чувства, че се уморява по-бързо и иска да си пие живите Вита Слим...

# 436
  • Варна
Шани ще се уморява нормално е.Да си дава време за почивка.Не мисля,че е проблем да пие витамини.

# 437
Здравейте на всички! Имам отново въпроси: Сечанов ми изписа за белега Мадекасол или Дерматикс, кое от двете е по-добро? Също така ми каза, че мога да започна да се мажа след 20 - 30 дни, аз вече съм на две седмици от операцията, но веднага след като махнах превръзката започнах да се мажа с мас и невен, много ли избързах с мазането? Имате ли отзиви за домашния крем от мас и невен? Ох май вече прекалих, но последно - Сечанов е казал на момиче, с което сме оперирани заедно, че може да ходи на плаж и да стои на слънце, но това не е ли противопоказно за белега? Вие колко време се пазехте?
Момичета, извинявам се за многото въпроси, но ще съм ви благодарна ако споделите. Все още съм лаик по въпроса  Laughing
Чао и много много здраве!

# 438
  • Варна
Аз не се мажа с нищо,така или иначе всеки белег има нужда от "технологично време"за да избледнее!
Мен ме опериеаха зимата ...то тогава много слънце няма....
Не виждам какъв е проблема със слънцето ....освен ако операцията не е на няколко дена/да се инфектира,замърси /
Невена според мен ти стига....мехлемите не правят чудеса,с времето цикатрикса ще се свие и избледнее

# 439
  • с/у ОколоМръсТното
zornica123 ,  мама е лепена и твърди, че почти не й се вижда "резката". А и тя се подмазва с енйте си кремчета и дори си прави леки слънчеви бани в двора.

Глухарче - мерси. По много пъти й казвам да намали темпото и да се пази, но уви... баща ми нищо не може сам. И тя пак е на пълни обороти.

# 440
Витамините няма да помогнат Шани, това е липса на еутирокс, не знам защо първият месец не се пие от него, аз ударих тсх 33 на 20 -ят ден почна 50 мг и се пооправиха нещата.
Лично на мен абсолютно ми забраниха да се мажа с каквото и да е 2 месеца Peace, това хирурга.
После за слънцето, то е противопоказно и ако се излага трябва слънцезащитен с висок фактор крем, не си играйте с тези неща Peace. Поне 3  да не кажа 6 месеца без слънце и плаж. Аз лично ползвам крем с невен от аптека и ми е добре от него, другите най-вероятно са несъвместими със слънце, прочетете си.
zornica123 , бих се спряла малко с плажа, той и за хормона не е най-доброто нещо, а толкова скоро ... не знам все пак ти си решаваш. Аз съм токова зле от слънце, че да се изпъча на плаж, няма как , на мен само навън на слънце ми е зле, та камо ли на плаж , почвам да виждам треперене и светещи кръгове. Едвам от скоро ходя по слънце иначе само с такси и кола, а съм оперирана октомври. На всички пожелавам успех и скорошно оздравяване Hug

# 441
Сиси, това със слънцето на теб би трябвало да ти е от кръвното, не от жлезата.
zornica123 споко, след 1 месец ще си забравила и белега и операцията, след 1 година белегът почти няма да личи. Аз мазах няколко пъти с Контратубекс, но не редовно, а като се присетя. Доволна съм.
Шани, нормално е да се уморява, все пак е на възраст и е претърпяла и пълна упойка и какво ли не. А е и стресирана и е възможно и да си въобразява и да се притеснява ненужно. Относно мулти-витамини-минералите - да гледа дали в тях има йод, обикновено в такива препарати има. Йодът бил опасен при хипофункция.

# 442
Фри, може да си права, може да е от кръвното, но в болницата нямах кръвно и пак бях така, не ми понася слънцето и това е. Не знам хормон ли е, какво е юли ще знам като си направя пак изследвания.
На Шани за майката съм убедена, че вече е в хипофункция и затова няма сили, липсата на хормон ще е много осезаема в началото и ако я няма цялата жлеза нещата са трудни доста, тя не е и на малко години.
На мен Контратубекса ми го забраниха в хирургията, казаха ми само лигави раната Peace, ползвали сме го за една раничка за брадата на сина ми преди 20 год, нищо не помогна. Беше лепена раничка в Пирогов, сцепи си брадата на камък, още си седи белега, ама нали се бръсне вече не личи Grinning
Моят белег избледня и седи като косъм , само с мехлем от невен го мажа, но от аптека, на домашната мас й нямам вяра да ви кажа, хем е от свекърва ми....

# 443
  • Варна
АЗ пък не мажа и белега си избледнява сам.
Само да попитам,а защо не пиете веднага хормон.На мен още в болницата ми изписала Ел Тироксин и ми казаха да го почвам  Rolling Eyes
А плажа,плажа вече го открих Simple Smile.Е под чадъра,но на плажа  Wink

# 444
Това за хормона моят професор каза един месец нищо, даже 40 дни. Лазарова искаше след 3 месеца да ида при нея, рече декември, абе щях да фърля топа до тогава, добре, че беше доктор Серафимова от Перник, страшно ми помогна тази жена. Много съм й благодарна, беше ме гледала веднъж, но още в хирургия след като получих гърча все си говореше с мен по телефона, по половин час. Тя ми определи дозата на рокалтрола, тия хирурзи не се оправят с дози на лекарства, ако щете ми вярвайте, а съм била в университетска болница - Александровска. Ни знаеха колко витрамин Д да пия , ни колко калций и какъв, кошмара беше пълен. Ама и те не са ендокринолози де , те са хирурзи, да си свършат работата и айде. После в ендокринологията на същата болница доктор Гатева се справи перфектно. Та такива ми ти неща.

# 445
  • с/у ОколоМръсТното
Да, цялата жлеза й махнаха. Беше с хипер функция. С аденом и 2 възела. В петък ще ходя да й взема хистологията и епикризата.
Иначе си пие това, което й е изписал Сечанов. Но днес е едва 9-тия й ден от операцията... много малко време е минало. Пие хоромона от едва 5 дни.

Фри - това не го знаех за витамините. Ще четем внимателно... Мерси  Hug

# 446
  • Варна
Хайде да си сефлим белези ....ще си направим конкурс "най-невидим "белег,ще има и категория грозен.....
Във втората категория аз ще съм победител ,моята дамга е широка и гроза,причината е ,че носих на ръце дъщеря си /20кг/от третия ден ,а на десетия беше така мила да ме ритне😀

Да ви почерпя виртуално,краставичката ми стан на 3г.🍸🍸🍸🍰🍰🍰

# 447
  • Варна
Не ви разбирам,защо толкова сте се втренчили в този белег.За мен е по-важно под белега какво се случва,там всичко да е наред пък на белега май....та му.
skabiela нацелувай дупето на малката краставичка  Heart Eyes

# 448
  • София
  Здравейте   bouquet
Включвам се и аз в темата с много въпроси.
Имам от 6-7 год. възли на щитовидната жлеза. Не бях ходила на ехография Embarassed
Преди два дни отидох при Начев за единия възел каза, запиши си веднага час за биопсия.
Дадоха ми час за 23.07. Не е ли много далече във времето? Не че не съм била достатъчно дълго време безотговорна, но сега нещо се стреснах.......и сега се чудя дали мога някъде
другаде по-бързо да си я направя?

# 449
  • Варна
По принцип би могла в някой частен кабинет,където ендокринолога прави биопсии.
За Варна знам къде,но за София идея нямам!

Според мен изчакай часа си и не се притеснявай предварително!

Общи условия

Активация на акаунт