Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 699
  • 913
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Ок съм skabiela Hug  Не бях ви чела скоро, няма време.

# 541
Здравейте момичета,
благодаря ви че ви има. Досега следях само темата, понеже ми предстои операция,крайно време е да се включа. На 14 юли живот и здраве при доц. Пандев е насрочена операцията ми. Базедова болест, след 4 години неуспешен опит с медикаменти се реших на тази стъпка ,заради дъщеря ми,иска братче или сестриче Simple Smile
четох много, но все пак,какво да очаквам преди, по време и след операцията? Сигурно ви е омръзнало да споделяте с хората какво сте преживяли, но само вие можете да опишете точно всичко.

Благодаря ви предварително,
  bouquet

# 542
  • Варна
Деси,хич няма какво да го мислиш,преди операцията изследванията,по време на операцият спиш ,а след нея малко ще те боли гърлото ,но след 2ч си пушка,В ръцете си на много добър лекар,живота ти ще се промени към по добро......единственото което ще трябва да правиш е да пиеш една таблетка сутрин! Hug

# 543
  • Варна
Ами да споделя и аз, баш си е до организъм дозата хормон.Аз съм 54 кг. чак при доза 150 мг. успях да смъкна ТСХ на 0.14.Не мисля,че има съотношение килограми и доза.
Деси страшно няма !
Ели радвам се ,че всичко е наред при теб.
Да се оплача тези дни пак ме налегнаха черни мисли.Не спирам да се задъхвам при най-малкото натоварване.Не е всеки ден,има дни когато не се задъхвам изобщо,но има дни през които от най-малкото дъх не мога да си поема  Sad

# 544
Това за съотнощение кг мг ми го казаха в Александровска болница в ендокринологията, не съм си го измислила Peace

# 545
  • Варна
Това за съотнощение кг мг ми го казаха в Александровска болница в ендокринологията, не съм си го измислила Peace
Ясно е че не си го измислила, и аз съм го чувала от доктор.Но ето че практиката показва друго  Rolling Eyes

# 546
  • Милано
Здравейте,момичета HugКак сте?Тук е многооо горещо и по цял ден стоя затворена и не смея да изляза-кръвното ми е ниско,замаяна съм,а и коленете пак ме заболяха до невъзможност да клякам....ТСХ преди месец ми беше 0,71,докторката каза много добре.Но на 15 юни коригирахме дозата като намалихме от 3 на 2 дни x125mcg.Преди операцията изкарвах по цял ден на горещо,а сега като отшелник в къщи:((((.Имате ли идея как да се справя и с това?Имайте усмихнат следообед,момичета!П.С И ме извънете ако съм прозвучала мрънкащо....силно "човече" съм и търся решение,а и как иначе да си набавя вит.Д,стоейки в къщи със спуснати щори? #Crazy #Crazy #Crazy

# 547
  • Варна
Е ,съвсем спокойно можеш да излизаш сутрин по хладно и към 20 ч. примерно.
И на мен ми става кофти от жегата,и за това кат подхвана малката излизаме в 8-9ч и до 12 сме се прибрали/то тук във Варна все още бива/
Пък витамин Д пак ще си набавиш ....то не е казано да се пържиш на слънцето,просто трябва да излизаш на вън

Аз съм на лекар утре ,да стискате палци ще ми правят ехо ,дано всичко ми е наред

# 548
Днес ми стана лошо, завъртя ми се всичко, сърцебиене, жега не знам какво стана. Иначе пак съм с температура, ниска 37,4. Изследваха ми дишането на пулмолог, добре ми е . За това дето ме души , каза лекаря, че може да е хормона. Ама нещо и с дебелото черво като че ли имам проблем , не знам какво е , но имам дискомфорт. Слагам си едни свещички цикатридина и съм добре, после пак съм зле. Може и от това да е температурата.
K.Lera , ти беше с неработещи паращитовидни нали, и аз съм зле като тебе, но това си е сериозно и дават 60% инвалидност Sad. Сега в понеделник имам час при ендо и ще чуя присъдата, вече в сряда ще знам, ще пускам парадхормон. Дано да са проработили Praynig
Хубав ден на всички момичета Hug

# 549
  • Милано
Днес ми стана лошо, завъртя ми се всичко, сърцебиене, жега не знам какво стана. Иначе пак съм с температура, ниска 37,4. Изследваха ми дишането на пулмолог, добре ми е . За това дето ме души , каза лекаря, че може да е хормона. Ама нещо и с дебелото черво като че ли имам проблем , не знам какво е , но имам дискомфорт. Слагам си едни свещички цикатридина и съм добре, после пак съм зле. Може и от това да е температурата.
K.Lera , ти беше с неработещи паращитовидни нали, и аз съм зле като тебе, но това си е сериозно и дават 60% инвалидност Sad. Сега в понеделник имам час при ендо и ще чуя присъдата, вече в сряда ще знам, ще пускам парадхормон. Дано да са проработили Praynig
Хубав ден на всички момичета Hug
Успех!!!  bouquet  bouquet  bouquet EmbarassedИ Няма инвалидност....
Цитат
Болести на паращитовидните жлези
1. Хипопаратиреоидизъм:
      1.1. лека степен - латентна тетания с леки органни спазми: 10 %
      1.2. средна степен - манифестна тетания с редки карпопедални и висцерални спазми: 20 - 40 %
      1.3. тежка степен - манифестна тетания с карпопедални и висцерални спазми и психични нарушения: 50 - 80 %
      1.4. при деца - всички форми на хипопаратиреоидизъм: 70 - 80 %
2. Хиперпаратиреоидизъм:
      2.1. компенсиран (без риск от фрактури): 10 - 20 %
      2.2. декомпенсиран (с риск от фрактури, трайна хиперкалциемия): 50 - 80 %
      2.3. с прекарани множествени фрактури, хронична бъбречна недостатъчност (ХБН) и нефрокалциноза,
      кардиомиопатия: 100 %
3. Карцином на паращитовидната жлеза - приравнява се с т. 3 от
раздел II.

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 20:10 от K.Lera

# 550
  • Варна
Прегледа мина всичко е ок само дето чаках 3ч з да ме приеме .Тоз моя доктор дума не казва......няма такова чудо да знаете хахахаб,но въпреки всичко е добър!
Оказа се,че има 15мм останки от жлезата ...ама кво да се прави,не са ме одялкали качественно.
Днес мисля вече да натисна джипката по вратлето,един месец вече мибав документите за телк

Дами лек и нискорадиационен ден😁😂😂

# 551
  • Бургас
А, всъщност момичета каква стойност е нормална за TSH, сина ми му правих изследвания, че слабичък и не може да качва има 3.00, а аз с махната жлеза и на Еутирокс 100 имам 2.48? newsm78

# 552
  • Варна
А, всъщност момичета каква стойност е нормална за TSH, сина ми му правих изследвания, че слабичък и не може да качва има 3.00, а аз с махната жлеза и на Еутирокс 100 имам 2.48? newsm78
Сякаш до 4,5 - 5 беше  newsm78

# 553
Здравейте, момичета. Как сте? Аз вече съм без превръзка и остава само да заздравее. Казаха ми, че мога да мокря вече, ама мене ме е страх Grinning. Вие първия месец след операцията мазахте ли с нещо за белега? На някои им казвали един месец да не мажат с нищо, а на някой да мажат с контратубекс да заздравеело по бързо. Аз се чудя какво да правя - да мажа ли с нещо, и за този контратубекс не са много добри мненията май. Аз имам и синина около раната Grinning. Сигурно е нормално. Ако имате някакви препоръки с какво да мажа ще съм благодарна.
А кога се разбира дали има някакъв проблем с паращитовидните жлези? Усеща ли се нещо първите седмици след операцията или трябва да си направя някакво изследване, за да съм сигурна че всичко е наред?
Междудругото skabiela, при кой ендокринолог ходиш във Варна? И във Варна ли си направи операцията?

# 554
  • Варна
Ели ,аз нищо не мажа....то белега си има техническо време да се заличи
Аааа,моли се да не усетиш симптомите на засегнатите паращитовидни жлезе,проявява се още първите дни,изтръпване на крайницита ....та чак и до гърч/моа и систо/...имаш чувството ,че умираш😀....ама не,само се мъчиш хахаха,ако до сега не си имала изтръпване значи нищо ти няма
Аз съм при Райков ,много добър лекар ...но хич не му се говори на завалията.Оперираха ме във Варна окръжна болница доктор Славов.....с Глухарчето сме колежки по доктори

Общи условия

Активация на акаунт