Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 698
  • 913
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Браво ,Ели !
Много се радвам ,че всичко е минало добре!

# 526
  Радвам се за теб Ели!Хубаво е ,че  ти е оставил малко от жлезата!Дано сега и хормоните ти влязат в норма! Hug

# 527
Шани, еутирокс 100 е много висока доза затова ТСХ е ниско, аз пия например 75, а майка ти е и много слаба. На мен ендото ми обясни 1 мг на кг тегло, горе долу е така. А аз съм 90 кила и без жлеза. Ако нямаш жлеза защо ти изследват FT4 не знам и нямам обяснение newsm78
Браво Ели, страхотно е , че имаш жлеза. Hug

# 528
  • с/у ОколоМръсТното
. Ако нямаш жлеза защо ти изследват FT4 не знам и нямам обяснение newsm78

не знам, но фигурираше във изследването като стойност.
Бяхме на консултация при проф. Сабина Захариева и тя също изрази мнение, че от 100мг е висока доза, но да пие поне още 20-25 дни и след нови изследвания щяло да се премине на 75 или евентуално 50.
Иначе да, слаба е... твърди, че малко е качила..., но аз не бих казала. Около 50кг е...
Мерси систонс, че вземаш отношение   bouquet

Ели, радвам се за теб  Peace Hug

# 529
  • Варна
Хипоталамуса отделя хормони които стимулират хормоните на щитовидната жлеза
Когато щитовидната жлеза се отстрани остават клетки продуциращи хормони,идеята е да ае проследи колко отделят те за да се нагласи тсх и да влезе в норма

# 530
  • Милано
Здравейте,момичета HugРадвам се,че сте добре!Ели,чудесно е.че операцията ти е минала успешно!И аз мисля,че е добре,че имаш оставена част от жлезата Simple SmileУсмихнат да е денят ни,момичета,пълен само с положителни емоции Hug Hug

# 531
  Шани не разбирам логиката да имаш ниско тсх и да продължаваш да приемаш 100мг.еутирокс.Още повече,че майка ти не е първа младост и как ли се чуства.?!Казвам това защото аз пих 3м.100мг еутирокс и тсх ми падна на 0,03 и мога да ти кажа ,че си навлякох още куп негативи/болки в костите,прескачания на сърцето и др./.Навярно професорката има нещо друго предвид, за да поддържате тази доза!Успех!

# 532
  • София
Моето ТSH е 0,217 при доза 100мг Елтироксин. и според д-р Начев е идеално, а и аз се чувствам добре, за съжаление не отслабвам  Sad . След операцията проф.Пандев ми обясняваше, че след отстраняване на тумора, трябва TSH да се поддържа ниско, защото  така се подтиска развитието на раковите клетки. От деня след операцията ми беше предписан Елтироксин 120мг и 2 мес. по-късно, при TSH 0,02, ми го свалиха на 100мг - потвърдени от проф.Пандев, проф. Хаджиева и д-р Начев.

# 533
  • Варна
Мемчо,за нас това тсх си е идеално!
И аз мислех ,че ще отслабна ...но не би,даже качих доста😨

# 534
  • Бургас
Здравейте момичета как сте?  Hug Hug Hug

# 535
На Шани майката не е със злокачествено заболяване и аз не виждам защо пие толкова, но това мисля не го е предписал ендокринолог а хирург, те не се оправят много с лекарства, знам от личен опит Crazy

# 536
  • Варна
О,Вили......как си девойко Hug
 Laughing Laughing

# 537
Момичета, днес ме изписаха и се прибрах вкъщи. Мина ми дразненето в гърлото от тръбата, за това пък май съм понастинала и имам кашлица.... Казаха ми, че съм лепена и ме е страх като кашлям и се напрягам да не стане нещо... Grinning. Сложиха ми водоустойчива лепенка, ама пак ме е страх да се къпя с нея. Ще видим внимателно ще намеря начин да се изкъпя Grinning. Доцента ми каза вече да не пия пропицила и като ходя другата седмица сигурно ще ми обясни какво ще се случва оттук нататък. Явно сега се очаква жлезата, която е оставил да заработи нормално. Ще видим, дано стане както се очаква. Сега си седя вкъщи и не смея нищо да правя, казаха че трябвало да се пазим нали. Като цяло мисля, че добре минаха нещата, ще видим оттук нататък дано всичко минава по план.
С вас какво се случва, вие добре ли сте?
Благодаря на всички за подкрепата и за палците. В такива моменти човек има нужда от това.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 538
Здравейте, аз съм с изцяло отстранена жлеза, тежа 53 кг и пия 6 дена по 125 и 1 ден - 100. ТСХ -1,16. Явно всеки организъм е различен.  Simple Smile

# 539
Не е само до организъм,при жените от 45г. нататък тсх трябва да бъде в границите 2 до 4,за да се чустваш добре.Това е съвет от лекар.А при по-младите и тези които искат да станат майки  трябва да е по-ниско!

Общи условия

Активация на акаунт