Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 383
  • 913
  •   1
Отговори
# 795
  • Милано

innez  правят се изследвания ТСХ, ФТ3 и ФТ4.
Ако ТСХ ти е 0,63 то се води в норма, много е ниско, но е все пак в норма. Колко ти е пулса в покой? Ако е над 65 ще ти изпишат някакво лесно лечение.
[/quote]
 Фри,над 65 ли е високият пулс?Моят кардиолог каза,че пулс 60-90 е нормален..... newsm78 Аз преди лягане взимам 1 т.глог и се чувствам добре.Спрях тинктурата,защото валериана повишава стойностите на Асат и Алат...

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 16:02 от K.Lera

# 796
 K.Lera  - права си, така казват - 60-90. Но на мен ми изписаха бетаблокер при пулс 72, като ми намериха хиперфункцията. И всичките тези години след това, при пулс над 70 ми ставаше лошо.

# 797
  • Милано

K.Lera-При предозиране калцият се натрупва в  меките тъкани  и органи и когато е в излишък паратхормона следва да е нисък).Вливат ни калций без никакви допълнителни изследвания .
  Ето това е ужасно!При мен картината е сходна,още вечерта след операцията започна да ми изтръпва крака  и започнаха с вливания на калций.Но беше петък на следващия ден ,и аз исках да си тръгна,та ми изписаха таблетки.Аз също имах проблем с челюста ,незнайно откъде дойде това и с преглъщането,което и до ден днешен не мога да нормализирам! Hug
  Ето новите изледвания(след 21 дни): DIURESI mL 3100
U-CALCIO nelle urine cresoftaleina / complessonemg/dL4,7                                             Pari a mg/24h 145,7(100÷300 )
U-FOSFORO INORGANICO nelle urine fosfomolibdato UV mg/dL27,8                                             Pari a g/24h 0,86
 (0,4÷1,3)   BILIRUBINA RIFLESSA S-BILIRUBINA TOTALE  mg/dL0,44( 0,2 - 1)

S-TRANSAMINASI GO (АСТ)U/L 21( 3÷31)
S-TRANSAMINASI GP (ALT) U/L 22(3-36)      S-GAMMA GLUTAMIL-TRANSFERASI U/L28 (5÷36)
S-CALCIO mg/dL 8,9(8,4÷10,4)
S-FOSFORO fosfomolibdato UV mg/dL4,9( 2,7÷4,5)
S-TSH Riflesso S-TSH (tireotropina) 0.977      S VITAMINA D - 25-OH D totale (D2+D3) ng/mL 34.8(30-100)    S-PARATORMONE g/L 26(15÷68,3)
Паратхормона за 21 дни е паднал от 28 на 26 и вит.Д от 38.6 на 34.8.Явно дозата на вит.Д ми е ниска и недостатъчна newsm78 ТСХ от 1.118 сега е 0.977 без промяна в дозата ........нормално ли е?

Последна редакция: пн, 12 окт 2015, 16:48 от K.Lera

# 798
Пулс до 90 е нормален уж, но аз не се чувствам добре. Един добър кардиолог ще изпише бета блокер , за да пази сърцето, то няма дълго да е здраво Peace, така ми казаха и на мене още преди да открия къде е проблема. Сърцето трябва да се крепи, това бяха думите на кардиолога. Съветвам те категорично да се оперираш при хирург ендокринолог, чувам добри отзиви за Ганчев. Оня ден една приятелка ми каза за Сечанов, че жена не може да говори, само шепне нейна позната. Никой не може да ти даде отговор и решение, ти ще ги вземаш.
Лера, изчетох всичко, Шинков го бях чела, на някои въпроси не си отговарям, аз съм с нисък калций и с нисък паратхормон. Много под норма, това значи , че жлезите не реагират на ниския калций, така го разбирам. Освен това имам все пак някакви явно щом горе  долу се движа  #2gunfire. Аз вече си гълтам и не се давя, то и това остана, гласа ми отдавна е същия. Но почна пак да ме души, няма ми нищо на белия дроб, от липса на хормон или на калций е не знам точно на кое. Щом ми станаха в норма изследванията лятото спря душенето, но мисля, че калция не ми е влязъл в норма толкова бързо, щом почнах 100 мг еутирокс и спря да ме души. Ама ендото вика от калция е  newsm78, вие какво мислите за душенето....

# 799
  • Варна
sisitons днес като ме преглеждаха засегнах и този въпрос,защото и мен си ме души.Обяснението на доктора е,че е на психическа основа по-чувствителните(истеричните Laughing) хора го имали този проблем.Даже и не успях да му обясня спря ме и ме попита все едно нещо ти е стегнало гърлото и не можеш да си поемеш хубаво въздух.Аз се усъмних в думите му и го попитах защо преди не ми се е случвало,все пак не съм чувствителна от вчера и ми заяви,че сега имам травма там,операция и подсъзнателно съм травмирана.Не знам дали е така,но наистина се случва когато се ядосам или притесня.За мое успокоение ми чу дробовете и ми заяви,че нищо ми няма Simple Smile

# 800
Ми то много удобно, на мен цяло лято как не бях чувствителна , че сега бре станах Mr. Green

# 801
  • Варна
Абе да ти кажа и психиката ни е виновна,нещо като спра да му обръщам внимание и си ми минава от само себе си....

# 802
  • Милано
Абе да ти кажа и психиката ни е виновна,нещо като спра да му обръщам внимание и си ми минава от само себе си....
  Съгласна съм със с теб,Глухарче!Зависи как се чувствам емоционално...ако съм уверена,спокойна,сякаш и съм по-добре физически.

# 803
Здравейте момичета , както обещах  пиша ви вече от къщи -на 12 ме приеха в болницата,вчера ме оперираха ,днес ме изписаха.Бързичко ,нали Simple Smile За сега се чувствам добре ,малко ме стяга и опъва ,но то си е нормално -съвсем прясно е, калция ми е малко нисък от сутрешните изследвания ,назначиха ми само само някакви разтворими таблетки калций с витамин С .Не знам какво ме чака ,но да се надявам да е търпимо.Оказа се ,че кистите са по големи от това което се е виждало на ехографията ,махнати са и двете ,но има останала жлеза ,а и за сега изследванията са добри ,чакат окончателните ,но смятат че няма да има проблем.
Колко време след операцията могат да се появят проблемите ,като чета при някои от вас веднага са започнали Sad

# 804
  • Варна
Браво радвам се,че си добре.Повече почивка,поглези се.Много е добре,че са ти оставили жлеза,може да успее изцяло да поеме функциите си,а дори и да се наложи малко хормон не е фатално.Не мисли за проблеми сега я се появят я не.

# 805
Няма да имаш проблеми спокойно, не се притеснявай, радвам се за тебе, ти си млада и много ти трябва жлеза, успех Hug

# 806
Благодаря ви за топлите думи bouquet bouquetтя пустата жлеза на всички ни е нужна  Wink

# 807
  • Варна
Веси,много се радвам за теб! Hug

# 808
  • Милано
Веси,много се радвам за теб!  bouquet Hug

# 809
 bouquet HugБлагодаря...страхотно е ,че ви открих.Казвам го защото лично на мен  ми помогнахте ,макар и косвено.Вярвам ,че и на други ще е от помощ този форум ,а и най вече всички вие, които споделяте толкова открито преживяванията си.По някога е нужно съвсем малко за да се почувства човек по спокоен и да не се шашка толкова много Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт