Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 269
  • 913
  •   1
Отговори
# 855
  • Варна
ilianagm защо мислиш за сцинтиграфия,аз ли нещо съм пропуснала  newsm78

# 856
  • Варна
Глухарче, почнах да чета първите постове и се сетих, че никой не ми спомена за сцинтиграфия. Аз съм с папи ларна неоплазия - не е ли задължително? Как иначе ще разберат дали всичко е наред?

# 857
  • Варна
Е,аз също съм с папиларана неоплазия,зависи дали ще имаш разсейки,ако нямаш не те ти правят сцинти .....
Както ти казах всичко зависи от хистологията и стадия на неоплазията

# 858
  • Варна
ilianagm не не е задължителна,тя се прави в случай на разсейки в лимфните възли и след лечение с йод.Спокойно ако се наложи аз съм насреща ще ти обясня всичко.Чакай да мине операцията да видим хистологията и тогава ще умуваме и ще обесняваме.Ако все пак държиш да знаеш предварително ще обяснявам,няма нищо страшно.Освен сцинтиграфия се прави и ехография,също така се изследват туморни маркери,така че има начин да се разбере дали всичко е наред Simple Smile

# 859
  • Бургас
Здравейте момичета  Simple Smile
Имам 2 възела в ляв лоб, 12мм и 27 мм., Доктора ме остави за наблюдение за след 6мес., но ще трябва да се оперирам. Tsh ми е добре, само anti tpo е леко завишено.
Почвам да чета темата назад да се ориентирам за доктор.

# 860
И аз се записвам да следя темата. Бременна съм и покрай рутинните изследвания ми пуснаха ТСХ миналия месец - излезе 0.13( до тогава не съм изследвала). От там на еднокринолог и на ехограф. На ехографа изскочи малък възел в дясно и почти 4см в ляво Hug Ендокриноложката ме препраща да се свържа с някакъв доцент във Варна да каже дали би се наел да ми направи биопсия като съм бременна Tired Иначе другите показатели са ми в норма, а от миналата седмица и ТСХ се е покачило леко и вече е точно на границата - 0.27.
Връщам се назад да чета и аз, но съм силно притеснена Tired
vesyy, при кой се следиш в Бургас newsm78

# 861
  • Бургас
Цветна палитра, аз ходя  в Света софия при Лозанов (от Токуда), но идва само два дни в месеца.  Ти къде ходи на ехограф?
Би ли казала кой е доцента във Варна.
  Успех и не се притеснявай  Hug

# 862
Ехографията си я правих точно в Света София и аз. Иначе ме преглежда д-р Великова
Доцентът всъщност бил професор Христозов Embarassed

# 863
  • Варна
Ехографията си я правих точно в Света София и аз. Иначе ме преглежда д-р Великова
Доцентът всъщност бил професор Христозов Embarassed

Ще ти препоръчам д-р Райков за Варна.

# 864
Здравейте момичета, минаха 2 седмици от операцията и се чувствам отвратително  Sad Пълна каша,като разстроен механизъм съм....това нормално ли е ? Ще мине ли ?

# 865
  • Варна
Разбира се,че ще мине!Трябва време на организма за да свикне с новото положение,всичко ще се регулира и ще чувстваш отново добре.

# 866
  • Варна
vesi_and пиеш ли хормон,ако да колко ?
Всичко ще се нормализира.Организма е стресиран.За съжаление си има някои дребни неудобства,които си остават,но се свиква.
Трябва да ти напаснат хормона,а това изисква време Confused

# 867
vesi_and пиеш ли хормон,ако да колко ?
Всичко ще се нормализира.Организма е стресиран.За съжаление си има някои дребни неудобства,които си остават,но се свиква.
Трябва да ти напаснат хормона,а това изисква време Confused

Не пия още нищо,просто не са ми правили изследванията .Че съм стресирана ,очеизвадно е  Hug
Утре или в петък ще се видя с доктора и ще видим кога ще правя новите изследвания за да се знае ще пия ли нещо или не-ще пия сигурно ,но въпросът е колко .

Благодаря ви  bouquet

# 868
  • Варна
За това ти е зле.Дори и останала част от жлезата, толкова бързо не може да поеме производството на хормон на здрава жлеза.Спокойно като си пуснеш ТСХ и започнеш да пиеш Ел тироксин ще ти светне.
Миналия месец бях парцал без хормон.Мислех,че ще падна някъде и ще заспя,а за настроението ми да не ти говоря  Confused

# 869
Веси, иди още днес на лекар за да ти пусне направление с нещата за изследвания и да ги направиш утре рано сутринта на гладно. Резултатите ще станат готови до 3-4 часа и да идеш веднага при ендокринолога да ти изпише лекарствата. Иначе ще чакаш и събота и неделя и чак понеделника - много дни ще пропуснеш без лекарства.
Искай да ти пуснат и калций за изследване.

Общи условия

Активация на акаунт