Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 709
  • 913
  •   1
Отговори
# 555
Не са ти засегнати, мажи само със слънцезащитен крем. На мен ми казаха два месеца никакви контратубекси, сега слагам невен като ми е стегнато, мехлем де, изсъхва ми понякога.
Скаби, радвам се, че си добре Hug, аз съм в понеделник и съм решила да ида и на ехо , да видя аджеба какво пише и кое е вярно. Пише тотална / субтотална резекция, едното е останало от друг пациент и копи пейст, ама кое Crazy. Та ще ида и ми пусна всичко да изследвам, да ми стискате палци, че не знам Praynig Praynig Praynig

# 556
  • Варна
Не са ти засегнати, мажи само със слънцезащитен крем. На мен ми казаха два месеца никакви контратубекси, сега слагам невен като ми е стегнато, мехлем де, изсъхва ми понякога.
Скаби, радвам се, че си добре Hug, аз съм в понеделник и съм решила да ида и на ехо , да видя аджеба какво пише и кое е вярно. Пише тотална / субтотална резекция, едното е останало от друг пациент и копи пейст, ама кое Crazy. Та ще ида и ми пусна всичко да изследвам, да ми стискате палци, че не знам Praynig Praynig Praynig
Стискаме Praynig

# 557
Глухарче изписаха ли ти бетаблокер? като си с ниско тсх пулсът ти може би е ускорен>80-90 и затова се задъхваш + ти пушиш (а може би и пиеш кафе), което е допълнително натоварване на сърцето.

# 558
  • Варна
Глухарче изписаха ли ти бетаблокер? като си с ниско тсх пулсът ти може би е ускорен>80-90 и затова се задъхваш + ти пушиш (а може би и пиеш кафе), което е допълнително натоварване на сърцето.
Още не съм ходила при доктора,говорим си само по телефона,рано било за преглед.Интересното е че не се задъхвам постоянно,а просто има такива дни когато ми е по-задушно.А и все ми се струва,че тази доза си е множко за мен ....

# 559
не ендокринолог - при кардиолог иди, мой много скромен съвет. Не е постоянно задушаването, защото не е постоянна и аритмията, а при натоварване, притеснение...

# 560
  • Варна
не ендокринолог - при кардиолог иди, мой много скромен съвет. Не е постоянно задушаването, защото не е постоянна и аритмията, а при натоварване, притеснение...
Абсолютно точно  Peace
Страх мееее вечеее.Придобих синдрома на бялата престилка  Embarassed
А ти знаеш ли,че сега се светнах нещо.По едно време си мислих,че си внушавам защото докато си помисля ей сега ще се задъхам и наистина се задъхвах.Явно като си помисля и се притеснявам и за това се задъхвам.Голямо обяснение дадох.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 20:03 от Глухарче

# 561
Здравейте, не знам дали ми стискахте палци, но изследванията са ми зле. Досега холестерола ми беше в норма сега не е 6,24 при норма 5. ТСХ 8,38 при норма 4,2, калция естествено нисък 2, 00 от 2,12 до 2, 62, йонизираният калций ми е нисък 0,9 от 1, 12 почва , фосфора ми е висок 1,89 до 1, 5 е , това не знам до какво води и никой не ми го ояснява. Висок фосфор, нисък калций. Ааа и кръвната захар ми е 6,1 точно на горна граница  Grinning. Парадхормона утре ще е готов , но там очаквам стойност нула. Видно е, че не ми работят паращитовидните жлези за съжаление. Щв блъскам калций и рокалтрол цял живот и това е .
 Лера, защо да няма степен инвалидност не разбрах, защото не съм тежка форма ли, е че от това по тежка накъде....нямам налични от тези жлези Wink, явно. Имам някаква надежда давидя парадхормон утре , ама не вярвам в чудеса......

# 562
  • Варна
Лелее,Сиско какво е това тсх бе жена?Веднага да се обадиш на ендокринолога и да ти нагласи хормона!

# 563
sisitons как си? Излезе ли днеска хормона? Стискам ти палци да не е 0. И свърза ли се с ендокринолога си за тсх? Явно дозата ти не е точна и трябва да се коригира. Пиши като имаш някакви новини за хормона.
Другите момичета, как сте днес? Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 564
Ходих, сега се връщам. Парадхормона е 5 при норма от 15 до 65, беше 8 , та нищо обнадеждаващо, каза ми ще компенсираме с витамин Д увеличи и рокалтрола на 4 пъти. Увеличи ми хормона на 100 мг и на 30 пак ме вика. каза имаш работещи жлези, защото иначе няма да станеш от леглото, но не са достатъчни и затова ще се компенсират с витамин Д. Каза, че не е страшно толкова , ако са в норма  калция и фосфора. Няма да ми вреди на другите органи. И най-голямата изненада имам жлеза, в епикризата пише, тотална-субтотална резекция. Поисках ехограф и се оказа на 4 места по малко жлеза, каза ми около една трета. Та това е голямата изненада за сега каза няма възли  Grinning Grinning Grinning, то съм си за смях....

# 565
  • Варна
Здравейте.
Трябва да ходя да си подавам документите в пенсионното и са ми дали един списък от документи,от които половината идея нямам за какво става въпрос.Някой да помогне Praynig

# 566
Глухарче, не мога да помогна и се чудя дали и аз да не ида до ТЕЛК и да се пробвам, още от сега знам, че няма да ме огрее. Как сте с жгата ужас нали, аз едва се влача Wink, още съм на работа иначе ме занимава друго , де да ида на почивка  Party Party Party, всичката мара втасала, ама няма да умираме бе.... Laughing

# 567
  • Варна
Пробвай Сисито,но едва ли ще те огрее.На моето решение от Телк пише 70 % заради онкодиагнозата,а заради премахването на жлезата се полагат 30 %,та осреднено са ми дали 76 %.
Жегата ми се отразява и на мен зле.А почивката вече съм я измислила,то че все ще се мре е ясно,но дано не е скоро.

# 568
Глухарче - трябва ти трудовата книжка с "приключени" стажовете на всички места - ако някое място не ти е приключено трябва да идеш в съответната фирма да ти го оправят. Аз имам неприключени стажовете в две от фирмите от преди 1997г., но реших, че с тях или без тях - все тая  Mr. Green и се подписах, че съм съгласна на минимална пенсия, каквото и да значи това, чакам следв. седмица да излезе... Може би по-късно ще ида да си оправям тия стажове, + имам и работа известно време в чужбина, нищо чудно да ми вдигнат пенсията с 20-30 лв  Laughing
Трябват ти някакви УП-та- удостоверения от последната месторабота - кажи в счетоводството - те знаят. Аз като им казах на нашите - ги направиха - отне им 2,5 месеца ....  ooooh! най-добре се вдигни и иди в НОИ, там са любезни ще ти обяснят. Трябват ти и актовете за раждане на децата - копия и оригинали.

Сисито, ако събереш разни диагнози може и да ги направиш над 50%, но си е с доста разправии. Тъкмо сега с това можеш да се занимаеш през ваканцията Grinning

# 569
  • Варна
Аууу Фри предложението ти за отпуска към Сисито беше жестоко Grinning
Нямам неприключени стажове,с изключение на сегашната ми работа.То си е ясно,че ще е минимална пенсия,но то така е усложнено,че ти идва да се откажеш....

Общи условия

Активация на акаунт