Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 706
  • 913
  •   1
Отговори
# 570
Записвам се да следя темата.

Nature Sunny Пожелавам весело и  слънчево лято на всички!

# 571
Глухарче и  Сисито, не е чак толкова сложно колкото изглежда... Между другото аз съм с рак на гърдата и някакъв дребен радикулит + поорязана щ. жлеза - получих само 71%  Crossing Arms и то само за една година да не би да се гътна може би хах поне винетка и карта за градския транспорт ще взема  Mr. Green и някакъв минус от данъците.

# 572
Ох, може и да се откажа, щото ще взвма да набия някой от тоя ТЕЛК, дето ме убеждава, че съм здрава Mr. Green

# 573
  • Варна
Фри и на мен само за една година ми дадоха 76 %,вярвай ми не е заради гътването ами догодина ще ни кажат че сме здрави и ще смъкнат на 50 %.
Както и да е заинатила съм се да ги взема тез пари,ако ще и жълти стотинки да са.Малко ли съм си плащала данъците  Crossing Arms

# 574
  • Варна
1г ...какво е тва бе,след това кво? Умираме или оздравяваме?!
Фри ,поне на теб полагат ли ти се безплатни  изследвания,щот ни с Глухито си плащаме кат попчета....та с таз пенсия поне ехото и маркерите да си покрем😟

Тъпа ни е държавата ,на болните хора и доусложняват жвота с някви бюрократщини.....

Само за пример,свекър ми няма крак ,на всеки 3г ходи на телк ....случайно да не му е пораснал нов ,и да не е прецакал държавата!

# 575
Здравейте момичета да се включа и аз по въпроса за ТЕЛК . През април бях на ТЕЛК и като Глухарчето ми дадоха 76 %, но за две години, до колкото разбрах  първите две години е високия % ,след това две години малко над 50 % ,а петата иколо 30%.А в пенсионното е кошмар ,вече два месеца ме мотат .                                                                                                                                                                                         

Имам нужда от съвет момичета , от месец съм силни болки в областа на кръста и бедрените стави ,личната ме лекува за бъбреци и дикова херния ,от обезболяващите инжекции никакъв ефект мислители ,че може да е от ниското ТСХ ( 0,05)

# 576
  • Варна
Хммм аз съм пас,идея нямам  newsm78
Да попитам за пенсионното,трябва ли да мина през всичките си работодатели след 1997 г. да ми издадат УП 2 .
Абе Добка не трябва ли да ти се вдигне мъничко ТСХ-то.Хаджиева ми е писала да е в граници между 0,1 до 0,5

# 577
Здреавей Глухарче за ТСХ и аз мисля ,че трябва да е малко на горе , но ще видя какво ще каже Райков. За пенсионното мога да помогна . Аз подадох само трудови книжки и и тези УП които имах , а за липсващите писах да се ползва регистъра .Сега получих писмо от пенсионното с което ме информирата ,че са пуснали писма към работодателите да изготвят УП-та за стажа които не е наред.
Имам разминавания и грешки по трудивите книжки , а от регистъра си излиза всичко ,дори  извънреден труд.
Интересното е ,че ми намериха стаж  за които даже не знам   newsm78

# 578
  • Милано
Здравейте, не знам дали ми стискахте палци, но изследванията са ми зле. Досега холестерола ми беше в норма сега не е 6,24 при норма 5. ТСХ 8,38 при норма 4,2, калция естествено нисък 2, 00 от 2,12 до 2, 62, йонизираният калций ми е нисък 0,9 от 1, 12 почва , фосфора ми е висок 1,89 до 1, 5 е , това не знам до какво води и никой не ми го ояснява. Висок фосфор, нисък калций. Ааа и кръвната захар ми е 6,1 точно на горна граница  Grinning. Парадхормона утре ще е готов , но там очаквам стойност нула. Видно е, че не ми работят паращитовидните жлези за съжаление. Щв блъскам калций и рокалтрол цял живот и това е .
 Лера, защо да няма степен инвалидност не разбрах, защото не съм тежка форма ли, е че от това по тежка накъде....нямам налични от тези жлези Wink, явно. Имам някаква надежда давидя парадхормон утре , ама не вярвам в чудеса......
Съжалявам,мила Hug....А за инвалидността копирах само това,което е публикувано... NaughtyВярвам,че нещата при теб ще се наредят по най-добрият начин Hug Hug Hug

# 579
Здравейте, нямам възможност да прочета цялата тема, затова направо ще питам. Изследването само на TSH достатъчно ли е за да се определи дали имаш проблем със щитовидната? Бях на ендокринолог заради силен косопад и направо ме претупаха. Изследвах само TSH ( в норма е), въпреки че поисках да изследвам и Т3 и Т4. Нямала направления - така каза - и ако TSH не е в норма тогава щяла да ми пусне и хормоните. Даже и ехография не ми направи. И сега ме гложди мисълта, че може и да имам проблем със щитовидната защото някъде по форумите четох, че може TSH да е в норма, а хормоните не.

# 580
Така е аз бях за операция , а вторият път хормона беше в норма, на ехо се видя, вече съм оперирана.

# 581
  • Варна
Да,възможно е ТСХ да е в норма и пак да имате заболяване на щитовидната жлеза.По-добре да си платите пакет хормони,за да сте спокойна.

# 582
Благодаря ви за отговорите.
Още съм в чуденка дали да ги изследвам защото имам само косопад и никакви други симптоми, а изследването е 30лв за 2-та хормона. Четох, че или се отслабва много, или се качват килограми, също има нервност, сърцебиене...., аз нямам нищо такова.

# 583
А защо търсиш решението на проблема с косопада в щитовидната жлеза. По-скоро половите хормони си виж. Или пък вместо да се притесняваш -  ако се чувстваш добре си спести медицинските истории и вземи хранителни добавки + шампоан и балсам за косопад. Аз имах веднъж такъв проблем и се оправих с Фитовал и биотин.

# 584
А защо търсиш решението на проблема с косопада в щитовидната жлеза. По-скоро половите хормони си виж. Или пък вместо да се притесняваш -  ако се чувстваш добре си спести медицинските истории и вземи хранителни добавки + шампоан и балсам за косопад. Аз имах веднъж такъв проблем и се оправих с Фитовал и биотин.

Фри, косопада ми почна от март, ползвах първо Приорин, сега съм на Фитолиум, който е по-силен от Фитовал, обливам си косата с корени от коприва, пия витамини и продължава да пада (вярно по-малко отпреди, но пак е силен). Ходих да ми снимат зъбите, ходих на ендокринолог и нищо не се установи.  Не знам каква е причината. Може да се каже че съм под някакво напрежение защото не си харесвам работата ( работя в мол и дневната светлина страшно ми липсва особено през лятото). Освен от това да е и да сменя работата.

Общи условия

Активация на акаунт