Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 709
  • 913
  •   1
Отговори
# 585
И така,записах баба при проф.Пандев за преглед с ехограф,струва общо 60лева ако някой се интересува,в Дойче клиник...
Надявам се да ни даде надежди Simple Smile

# 586
Сега се връщам от ендокринолог. TSH - 2,46 ( реф. стойности 0.27-4.2). Поисках ехография, оказа се, че се заплаща отделно, кихнах 35лв за 5мин преглед - каза че всичко е идеално.

Да правя ли хормони, как мислите? Това TSH не ми харесва. Някъде четох, че над 2 не е добър резултат. Преди година и половина си правих в друга лаборатория и там беше 1,68, но не си спомням реф, стойности ( може да са по-ниски от тези) и по телефона отказаха да ми дадат информация. Клиниката мисля че беше Екзакта в Плевен.

# 587
ТСХ-то ти е идеално, също  Peace
А полови хормони изследва ли? тестостерон?

# 588
ТСХ-то ти е идеално, също  Peace
А полови хормони изследва ли? тестостерон?

Фри, миналата година преди около 8м. Тестостерона ми тогава е бил 0,52 ( реф. стойности - 0,22-1,67). Останалите полови хормони също бяха добре.

# 589
  • Варна
Аз залагам на стреса и нервите.Ако не ти харесва работата огледай се,намери си нова и я смени.Не рови излишно,заподозряла си хормони,изследвала си ги- наред са,спри до тук.Ще си докараш хипохондрия.

# 590
Аз залагам на стреса и нервите.Ако не ти харесва работата огледай се,намери си нова и я смени.Не рови излишно,заподозряла си хормони,изследвала си ги- наред са,спри до тук.Ще си докараш хипохондрия.

Дали е възможно ТСХ да се качва от стрес и може ли след това пак да падне?
И друго да питам - тези, които пиете Л-тироксин - постоянно ли го взимате, трябва ли да се почива понякога, как се отразява на черния дроб?

Не съм изследвала още всички хормони, все пак Т3 и Т4, както и антителата не е ясно в норма ли са. Така и така съм тръгнала, утре ще ги изследвам, иначе не ми дава мира.

# 591
Нищо ти няма, нали си правила ехо. Пие се без да спираш, не съм чула стреса да влияе пряко, но категорично засяга жлезата. Не съм питала как се отразява на черния дроб, но нямам и избор, почти с изрязана жлеза съм, без л тироксина ще умра, това е.

# 592
Нищо ти няма, нали си правила ехо. Пие се без да спираш, не съм чула стреса да влияе пряко, но категорично засяга жлезата. Не съм питала как се отразява на черния дроб, но нямам и избор, почти с изрязана жлеза съм, без л тироксина ще умра, това е.
Изкефи ме как си го написала sisitons! Понякога ми писва от тъпи въпроси на околните от сорта, защо не намаля хормона и не пробвам с алтернативни лечения. Като нямам жлеза, чудно как да набява нова и да си я лепна сама на гушата?  Mr. Green Всичко се отразява на всичко, има хора дето пият и пушат и пак до 100 години живеят, така че каквото ни се даде отгоре- това е! Ние правим каквото можем. Хубаво лято на вскички мои "колежки"!  Hug Hug Hug

# 593
Изкефи ме как си го написала sisitons! Понякога ми писва от тъпи въпроси на околните от сорта, защо не намаля хормона и не пробвам с алтернативни лечения. Като нямам жлеза, чудно как да набява нова и да си я лепна сама на гушата?  Mr. Green Всичко се отразява на всичко, има хора дето пият и пушат и пак до 100 години живеят, така че каквото ни се даде отгоре- това е! Ние правим каквото можем. Хубаво лято на вскички мои "колежки"!  Hug Hug Hug

И през ум не ми е минавало да ви предлагам или питам за алтернативни лечения.....Питах за натоварването на черния дроб, защото от години съм с друго хронично заболяване, заради, което пия всеки ден хапче....АСАТ-а ми е над норма и вече с нищо не може да се свали. Ако сега трябва да пия и хормони не ми се мисли, това е....

# 594

И през ум не ми е минавало да ви предлагам или питам за алтернативни лечения.....Питах за натоварването на черния дроб, защото от години съм с друго хронично заболяване, заради, което пия всеки ден хапче....АСАТ-а ми е над норма и вече с нищо не може да се свали. Ако сега трябва да пия и хормони не ми се мисли, това е....

Нашият хормон Л-тироксин го пием заради ТСХ и липсата на жлеза, затова ми е чудно защо изобщо го мислиш. Не искам да бъда груба към теб, извинявай, но недей да прибързваш с мислите относно бъдещо лечение и прочее, освен ако нямаш докторско образование, или назначено лечение, диагноза... Спокойно мини през всички варианти на проблема и съм сигурна, че ще намериш решение. Просто нека да има деликатност при въпросите, защото ние нямаме избор.

# 595
  • Варна
Y-em,много задълба,може да изобщо да не се наложи да пиеш хормони!
Всяко лекарство се отразява рано или късно ,хората който имат жлеза може би го спират понякога ,но за нас дето нямаме това е живото поддържаща терапия.
За косопада,може да е банална алопеция,пробвай с Тривитаминол/вртеринарен препарат/правят си маски на косата,казват че бил много ефикасен!

Сиско 😘
Лъки,леко и прохладно лято ти пожелавам! Hug

П.С Момичета ,от таз интубация се сдобих с вечно възпалено гърло!
Аааа,забравих да ви кажа ходих на ехо,всчко е наред ....но имам малко жлеза към 15мм,притеснявам се карцинома да не направи рецидив там newsm78

# 596
  • Варна
y_em абе момиче твоето ТСХ е 2.46 за какъв Ел тироскин си мислиш.
Аз имах предвид,че косопада ти се дължи на стреса,изобщо изключвам щитовидната жлеза.
И да ние ще пием Ел тироскин до живот,защото повечето нямаме изобщо щитовидна жлеза.
Помисли за някакви билкови успокоителни,вземи си отпуск и се успокой Peace

# 597
  • Варна

П.С Момичета ,от таз интубация се сдобих с вечно възпалено гърло!
Аааа,забравих да ви кажа ходих на ехо,всчко е наред ....но имам малко жлеза към 15мм,притеснявам се карцинома да не направи рецидив там newsm78
Оп айде и ти на успокоителни  Laughing

# 598
  • Варна
А,Глухиии ...ти забрави ли каква беше? Embarassed

# 599
  • Варна
А,Глухиии ...ти забрави ли каква беше? Embarassed
Не,не съм,затова си пия успокоителните редовно  Joy

Общи условия

Активация на акаунт