Операция на щитовидната жлеза -10

• 108 410
  • 913
  •   1
Отговори
# 750
И аз се зачудих и то три см не е чак кой знае колко, но тя казва, че й пречи на гълтането и я души, а това вече е за операция. Аз бях така с моите възли все ми присядаше храната и подкашлях, все ме душеше, сега не е така Heart Eyes

# 751
Асиметрична жлеза за сметка на увеличение на десен лоб дорзална поради кистоденомна формация 30.6/37мм с налично кръвоснабдяване във вътрешността на  разположена в долна половина.
Момичета,не знам какво да правя Sad сигурно е по добре да не ги оперирам ,но ако започнат да растат ,а и не знам какво значи всичко това Sad
Във вторник ги откриха ,в сряда определиха датата.Дали на докторите така им е по лесно ,а и ще си вземат пътеката ,или наистина се налага - кой да ти каже Sad
А и наистина не се чувствам комфортно -преглъщам ,няма проблем ,но душенето е неприятно,сърцебиенето също.Казаха ,че понеже са кръво снабдени ще продължават да растат и то навътре ,което пък от своя страна означава ,че ще ми пречат все повече и повече.
Пак вероятно ще се стигне до операция.

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 17:38 от vesi_and

# 752
  • Варна
Когато от кистата се източи кръвта се пълни със чист спирт,така тя слкерозира,прилага се 2 или 3пъти докато се намали обема и до прилично ниво.Ако е само киста не се подлагай на операця,не и толкова скоро !
Да,забравих да ти кажа че се взима и бопсия от кистата/така се прави/...манипулацията/слерозирщата терпия/ не е болезнена ,не се налага да лежиш в болница ......
Имаш време да си помислиш и да решиш ,поне направи консулт,дори и да се забавиш със седмица две това не е фатално

# 753
  • Милано
 Глухарче, вземи си болнични и не се измъчвай допълнително!
sisitons ,смяната на сезоните винаги ще ни влияе зле.И аз бях добре лятото!Но това с вит.Д можех да го направя много по-рано,но ендото тогава ме отказа.Прочети в нета какви са симптомите при недостатъчен вит.Д,същите ги изпитвам и аз.И ми казва ,че не мога да го почуствам.Не само се чуствам зле ,но и считам че това е резултата от травмираните ми паращитовидни жлези!
Отново съм с крампи и вземам сега  магнезий , започвам да се обърквам с цялата палитра от лекарства! Hug
Момичета,всички лекари казват,че не трябва да има симптоми....Но аз се заинатих....Рокалтрола е готовата форма вит.Д,а Дибазе е витД2-Д3 и след синтеза му в организма се получава формата на Рокалтрола(дано сте ме  разбрали с това объркано мое о обяснение Simple Smile  )Затова ви писах като ми назначиха Дибазе(при нисък вит. Д) и ми спряха Рокалтрола(при проблем с паражлези) и дано съм ви помогнала,момичета Hug

Последна редакция: сб, 10 окт 2015, 18:19 от K.Lera

# 754
Когато от кистата се източи кръвта се пълни със чист спирт,така тя слкерозира,прилага се 2 или 3пъти докато се намали обема и до прилично ниво.Ако е само киста не се подлагай на операця,не и толкова скоро !
Да,забравих да ти кажа че се взима и бопсия от кистата/така се прави/...манипулацията/слерозирщата терпия/ не е болезнена ,не се налага да лежиш в болница ......
Имаш време да си помислиш и да решиш ,поне направи консулт,дори и да се забавиш със седмица две това не е фатално

Благодаря ти за информацията, ще помисля и ще говоря в понеделник....може и да я отложим-операцията.

# 755
 Иди си се оперирай и няма какво повече да мислиш само да удължиш агонията, имам ученичка , уж кисти две , три години ги дондурка и накрая се оперира и какво мислите едното възелче най-малкото злокачествено. Я и без това си се навила отивай си да те оперират каквото ти подсказва сърцето това направи, но още едно мнение можеш да поискаш.
Витамин Д контролира усвояването на калция и фосфора в организма , а самият той се командва от паратхормона, от паращитовидните жлези. Щом няма витамин Д значи нещо не е наред с жлезите дори и да не са засегнати те може да са болни. Това е сложна биохимия, аз съм се отказала и не се надявам да се оправя ще си пия до края на живота ми като хормончето. Хубава вечер. Hug

# 756
  • Варна
http://raikovendo.dir.bg/sklero.html

Весе разгледай това

# 757
  • Варна
/PEI-перкутанна етанолова инжекция/.

Това е нехирургичен метод на лечение, при който всички манипулации във вътрешността на кистата или възела се извършват с пункционната игла под ехографски контрол. В медицинската литература е известен като PEI /перкутанна етанолова инжекция/.

Показания:

1/ Кисти на щитовидната жлеза

2/ Възли с преимуществено кистозна структура

3/ Възли със солидна структура /токсични и нетоксични/.

Противопоказания:

Съмнения за злокачественост на третираната кистозна структура.

Прилагам склерозиращата тепрапия от повече от 10 години. Твърдя, че тя е високо ефективна, лесно поносима от пациентите и малко агресивна методика при лечение на щитовидни кисти и възли с кистозна структура. В повечето случаи остава малко огнище от фиброзна тъкан на местото на кистата. То обаче е с минимални размери и след предварително доказана доброкачествена клетъчна структура /чрез биопсията/, то спокойно може да бъде контролирано чрез ехография дълги години.
Приложеният в кистозната кухина високопроцентен спирт предизвиква склероза на вътрешния, тапициращ пласт клетки /той секретира кистозната течност/; това води до слепване на стените и "свиване" на кистата.
Задължително извършвам пункцията на кистозната структура след предварителен ехографски преглед, както и под непосредствен ехографски контрол по време на самата манипулация. Този контрол ми дава възможност за :

1/ подбиране на възлите, подходящи за успешно прилагане на метода;

2/възможност за точна преценка на структурата на възела;

3/определяне на обема на възела и кистозната му компонента;
това  е важно за определяне на количеството спирт, което ще въведа;

4/ точно водене на иглата във вътрешността му.

Преди въвеждане на спирта задължително извършвам предварителна биопсия /под ехографски контрол/ на избраната киста или възел, като подбирам участъци със солидна структура или пристенен паренхим, защото аспирираната кистозна течност, обичайно, е диагностично малкоинформативна. При получаване на съмнителен за зло качественост клетъчен материал, аз насочвам пациента за оперативно лечение.
Преди започването на склерозиращата терапия на кистозната структура задължително прилагам локална анестезия. Тя осигурава минимални болеви усещания на пациента и така ми дава спокойствие за работа.
Извършвам PEI /перкутанната етанолова инжекция/ в кабинета си. Това е амбулаторна, извънболнична манипулация. Общото време, което отнема е между 15 и 20 минути. Пациентът запазва работоспособността си.
Единственото странично действие на описваната манипулация, което съм наблюдавал е преходна болка в областта на шията, която преминава за около 20-тина минути. Могат да бъдат прилагани обезболяващи, противовъзпалителни препарати /НПВС/. Обичайно постигам желаният резултат с една апликация спирт. При рецидив /ново "събиране на течност" в кистозната кухина/ повтарям описаната манипулация. След PEI е желателен контролен ехографски преглед след 30 дни и други, по уточнена схема.
Склерозиращата терапия /PEI/ може да бъде прилагана и при възли със солидна структура /"горещи" или "студени" - уточнени с хормонални изследвания и сцинтиграфия на щитовидната жлеза/. Тук, обаче, тя не е метод на първи избор.
От опита, който имам, мога спокойно да кажа, че склерозиращата терапия под ултразвуков контрол на щитовидни възли с кистозна структура и кисти е много добър и успешен метод на лечение. И в световната практика той е алтернатива на хирургичното лечение, като не отлага, а заменя хирургичното лечение; спестява болничен престой, средства и време за следоперативно възстановяване.Спестява и възможни странични последствия от щитовидната резекция..
Необходим е внимателен подбор /клиничен, ехографски, хормонален/ на кистозните структури, щитовидните кисти и възли със солиден строеж, които са "кандидати" за този метод на лечение.
Предлагам на Вашето внимание ехографии на щитовидна жлеза на две мои пациентки, при които съм използувал PEI. Случаите са демонстрирани при моето изложение на Националния конгрес по ултразвук в медицината - Боровец 2006

# 758
  • Милано
Витамин Д контролира усвояването на калция и фосфора в организма , а самият той се командва от паратхормона, от паращитовидните жлези. Щом няма витамин Д значи нещо не е наред с жлезите дори и да не са засегнати те може да са болни. Това е сложна биохимия, аз съм се отказала и не се надявам да се оправя ще си пия до края на живота ми като хормончето. Хубава вечер. Hug
[/quote]
Ниският вит.Д не винаги показва проблем със пара жлезите.60% от хората над 40 години не усвояват добре вит.Д.Над един милиард души в света имат изявен дефицит на витамин D.При пациенти в напреднала възраст вносът на 1000-1200 IU/ден, в допълнение на диетата и експозицията на слънчева светлина, се очаква да доведе до ниво на 25(OH)D>75 nmol/l (30 ng/ml).

При наличие на дефицит, се препоръчва по-агресивен подход с дози 50 000 IU веднъж или два пъти седмично (общо 8-12 дози). След корекцията на дефицита, е удачно да се приемат 1000 IU дневно или 50 000 IU веднъж или два пъти месечно(както правя аз в момента по препоръка на лекаря).Леките форми на хиповитаминоза D могат да протичат с безапетитие, диариен синдром, безсъние, зрителни нарушения. Изследването на серумните нива на 25-хидроксивитамин D е стандартен метод за определяне на витамин D статуса на пациента поради по-дългия му полуживот.

Нормалните нива на витамин D варират между 30 и 74 ng/ml (за обръщане в nmol/l, да се умножи по коефициент 2.496). Повечето експерти считат, че стойности между 35 и 40 ng/ml са приемливи за профилактика на хроничните заболявания.

Според други, витамин D има изразен протективен ефект срещу сърдечни и злoкачествени заболявания, когато серумните му нива достигат 50-70 ng/ml.Витамин D намалява клетъчната пролиферация и стимулира клетъчната диференциация, потиска неоваскуларизацията и има изразени противовъзпалителни свойства.

Голям брой клинични изследвания установиха връзка между ниските серумни нива на витамин D и повишения риск за неопластични заболявания, като зависимостта е най-изразена при колоректалния карцином.

Проучване на Creighton University показва, че жените в менопауза, приемали 1100 IU витамин D3 с калций, са имали със 77% по-нисък риск за поява на карцином през следващите четири години, съпоставени с контролите.Витамин D участва в калциево-фосфорната обмяна и костния метаболизъм. При много възрастни, хиповитаминоза D е свързана с повишен риск за фрактури.

Мета-анализ на данните от 12 клинични изпитвания показва, че добавките с 800 IU витамин D дневно намаляват честотата на фрактурите с 20%, но подобен ефект не е установен при дози от 400 IU дневно. Витаминът има изразен протективен ефект при дози над 700 IU, който нараства прогресивно с увеличаване на дозата.Продуктите с мултивитамини съдържат между 800 и 1000 IU витамин D. Мастноразтворимият витамин може да се приема и самостоятелно под формата на капсули, таблетки, капки.

В хранителните добавки витамин D е включен като витамин D2 (ергокалциферол) и витамин D3 (холекалциферол). Предпочита се използването на витамин D3, тъй като той е най-близък по химичен състав до ендогенния витамин D и по-бързо и ефективно повишава серумните концентрации(В Дибазе и ВИГАНТОЛ капки  формата е именно холекалциферол ) Най-общо, 100 IU витамин D дневно увеличават плазмените нива с 1 ng/ml след два до три месеца.

След постигане на желаната серумна концентрация на витамин D, тя може да се поддържа с дози от 800-1000 IU дневно. Не се препоръчва прием на дози, по-високи от 2000 IU дневно. Само при изявен дефицит (доказан след изследване на серумните нива) дозите могат да повишат до 3000-4000 IU, с цел възстановяване на ендогенните запаси.Затова при нисък вит.Д,са ниски стойностите и на паратхормона,но след възстановяване на ендогенните запаси се нормализира и паратхормона(ако няма заболяване на паражлезите).

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 00:40 от K.Lera

# 759
skabiela , за този метод бях чела,но лекарите са на различно мнение.Хубаво е като алтернатива,но нека vesi_and си вземе сама решение.Защото и той си има своите недостатъци!Аз мисля,пък и лекарите попитай,но сърцебиенето при нормално тсх, не е от жлезата.
 K.Lera ,тези оплаквания ги получих след операцията,както и ти.Освен това и двете сме оперирани при един същи хирург хахах !

# 760
skabiela, благодаря за линка,но още щом ми писа за метода го намерих .Последно реших да ме оперират и да не го отлагам .Методът е алтернатива ,но в някои случаи е само отлагане - и това прочетох.Приятел на брат ми ме заведе при хирурга ,който ще ме оперира и след като видя изследването от ехографа беше категоричен .Резултата от ТСХ още не беше излязъл ,а коментара му беше -"'сигурен съм ,че няма да има отклонения и ще е в норма".
Все пак е учил за доктор нали  newsm78
Благодаря на всички ви за коментарите и съпричастието.
Нормално е човек да се страхува от неизвестното ,но ми помогнахте морално да намаля напрежението.
Пожелавам на всички ви да се усмихвате повече ,да сте здрави и да се радвате на хубавите неща в живота  bouquet
Щом всичко мине ще ви пиша  Simple Smile

# 761
  • Варна
Щом си се доверила на доктора си,половината проблем си решила.Успех и не се страхувай,всичко ще мине по вода bouquet

# 762
vesi_and успокой се!

Девет противоракови храни, доказани, че предотвратяват и помагат за обрат на рак 11/10/2015 здраве, полезно Плодове-зеленчуци Все по-голям брой медицински изследователи разкриват сега, че повечето ракови диагнози са ФАЛШИВИ. Сега има тласък за прекласифициране на много ракови диагнози, защото тези „ракове“ изобщо не разполагат с потенциала да станат смъртоносни, ако не се лекуват. Много видове рак, диагностицирани в гърдата, белия дроб, щитовидната жлеза и простатата са наистина лениви лезии, които не представляват заплаха за човека. Състояния, които често са лекувани варварски и скъпо (с опустошителни резултати) изобщо не са канцерогенни или опасни. Милиардите долари, които се правят от хирургия, радиация, лекарства против рак и химиотерапия за доброкачествени заболявания, като дуктален карцином ин ситу (DCIS), високостепенна простатна интраепителиална неоплазия (HGPIN) и други лениви лезии, все допринасят за по-широкообхватния рекет, който мами милиони хора. Това е измама. На някои хора е казано, че имат рак, без да го имат. След като са опустошени от токсичната химиотерапия, пациентите, които са били лъгани, са оставени повече разбити и болни от всякога!

Връзка към публикацията: Девет противоракови храни, доказани, че предотвратяват и помагат за обрат на рак

Последна редакция: нд, 11 окт 2015, 14:02 от gia_n

# 763
Брей, вие сте си доктори направо Hug. Не съм казала да се опериран направо, казах да потърси второ мнение, смятам тази жлеза за най-важна , аз след операцията не съм същия човек.
 K.Lera , аз няколко пъти питах по колко рокалтрол пия и мога ли да се предозирам, отговора беше не Peace. Не знам за какво иде реч аз чета , че това е рокалтрол 0,25 микрограма идея нямам колко IU е това , а и никой не си прави труда да ми обясни. както и да е все от нещо ще се мре. Иначе паратхормона ми го няма 5 е , но аз като се тъпча с витамин Д колко да е , аз го получавам отвън Peace

# 764
Здравейте на всички, да разкажа малко и за мен... на 19 съм и от пролетта ( около бала ми ) започнах да се чувствам отпаднала, виеше ми се свят, сърцебиене. Личната ми ме прати на изследвания и желязото ми беше нисичко, свързахме всички оплаквания с това. Та пих каквото трябва, оправи се. Но оплакванията ми си продължиха и реших да отида на кардиолог. Той откри въпросната киста, прати ме на ендокринолог. И разбира се, ендокреноложката веднага ме прати да се оперирам. Но баща ми поиска да се консултираме и с друг лекар. Неговото мнение беше да не бързам с операцията, изписа ми Centrum и препоръча биопсия след месец. Но това виене на свят и отпадналост си продължават и вече адски много ме натоварват психически, чувствам се като парцал в 70% от времето. Доста от вас вече са преминали през това, и искам да попитам след операцията изобщо изчезват ли тези симптоми?

Общи условия

Активация на акаунт