Парфюмни размисли и страсти - 188

• 74 820
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • Germany

зелената Рокля на Герлен - също изобщо не ми допадна, мирише ми на нещо познато, преекспонирано през последните години и няма да си правя труд да я тествам повече

На общата парфюмна нотка на Ив Роше, поне на мен на това ми мирише  Peace

# 436
Момичета,знаете ли дали продават Шанел в бютизоната? Или само Сефора,Притишоп и Леро?

# 437
За пореден път пробвам Ed hardy love & luck и просто разбирам, че това е моят парфюм. Много свеж и траен едновременно.

От друга страна се напръсках с мостра на
Толкова откровено сладък е, че буквално ми се смеси с едно Рефанско менте на Black XS, с което бях напръскала банята. И в момента буквално ми тежи като лепкава мараня този парфюм. Исках да му видя съставките във Fragrantica, но странно, че там не го намерих това велико ароматно творение.

Една от Черните Рокли на Герлен си пръсках през уикенда. Стори ми се като малинова и пудрена с нещо доста остро и леко дразнещо носа, което се задържа доста дълго. А самият парфюм при мен се задържа сигурно повече от 8 часа. Изключително траен.

# 438
  • Belgium
Момичета,знаете ли дали продават Шанел в бютизоната? Или само Сефора,Притишоп и Леро?

Не продават.

Освен Сефора, Pretty Shop и Lero, Шанел има и в Prestige  Peace

# 439
Цитат на: Лу
Не продават.

Освен Сефора, Pretty Shop и Lero, Шанел има и в Prestige  Peace
[/quote
Мерси Лу  bouquet

# 440
  • София
Засърбя ме, като зачетох за новата Китайска Градина (или на г-н Ли).
Звучи безкрайно приятна. Много ли е в стила на останалите Градини?
Представям си нещо от рода на Акуа Алегория Мандарин Базилик и страхотно ми се прижела...

# 441
 Rafiqa, не се навивай така. Няма допирателна с Герлена.

# 442
Хм, в тази новата градина аз никаква мандарина не усетих.  Rolling EyesНе е като да не търся хубава мандарина. Наподобява ми Журовете по стил.

# 443
  • Belgium
Както писах при мен новата градина си е почти чиста мандарина  Laughing

Така че Rafiqua, направо го тествай, определено е до кожа  Peace

# 444
  • Благоевград
От друга страна се напръсках с мостра на
Толкова откровено сладък е, че буквално ми се смеси с едно Рефанско менте на Black XS, с което бях напръскала банята. И в момента буквално ми тежи като лепкава мараня този парфюм. Исках да му видя съставките във Fragrantica, но странно, че там не го намерих това велико ароматно творение.

http://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Si-18453.html

# 445
Както писах при мен новата градина си е почти чиста мандарина  Laughing
Еми, ще се офъщя сериозно някой ден да видим може да съм се объркала Grinning Hug
Всичко е до кожа. Нещо което почти бях сигурна че ще ми допадне - Batucada L`Artisan се разви доста зле на моята кожа добре че се сдобих с проба.  ooooh! Нещо газирано с лек тамян, поне аз така го усещам.
Пък за Лалето Бийредо дума няма да отварям,  hahahaсамо леко си мацнах даже до разносване няма да се стигне Simple SmileМного елегантен и стилен ама хич не  е мой.Лу Wink Crazy

# 446
  • Belgium
Хихи, raz_nejena, явно нямаме много общ парфюмен вкус, освен Ванилията на Серж разбира се  Grinning

Обаче за новата градина защо да си се объркала, може на твоята кожа да изкарва други нотки просто. Аз много се учудих, че при мен е фреш от мандарина основно, бях чела за съвсем други съставки. Дали пък това не е мириса на така мистериозния плод кумкуат?  Thinking

Нищо чудно да не ти харесва, като гледам преобладаващото мнение в темата е, че е безличен и нищо особено. За мен обаче е страхотен Laughing

# 447
Като споменахте Ванилията на Серж, да кажа, че ходих да пробвам всичко налично на бранда в МОЛ Сердика. И то само заради въпросната ванилия. На няколко пъти бях на косъм да я поръчам на сляпо, страшно ме впечатли описанието, но реших, че ако с Берлинчанката съм случила, тук може и да нямам този късмет.

И така, на блотер ароматът беше точно такъв, какъвто си го представях/бях чела: хубава, нехимична ванилия, кокос, който обаче никак не е просташки, а добре се слива с ванилията; още мед усетих, печени курабийки и сладкиши... На кожа обаче, и то още докато бях в магазина и разговарях с любезното момиче консултант, изби някакъв мирис на пушек, който преля в тютюн. Сякаш бях прекарала часове в задимена, тютюнена среда. Гледам в пирамидата на парфюма, че няма такова нещо. Не бих казала, че е непоносимо, просто изненадващо, странно, малко в повече.

Докато се дивях на тютюна в Serge Lutens Un Bois Vanille, бях много впечатлена от Chergui - парадоксално, в него никакъв тютюн не открих, а го има в описанията; на моята кожа изпъкна череша или по-скоро вишна, но не компотена, а дива, неокултурена, прекрасна. Толкова ми хареса Chergui, че забравих за Un Bois Vanille.

Обаче след няколко часа - нов развой настъпи. Un Bois Vanille възвърна прекрасния си аромат от блотера, улегна в хубава ванилия, без следа от пушеци и тютюни. Докато Chergui започна да мирише на кожата ми на нещо ... мръсно, нечисто в буквалния смисъл.

Консултантката ме предупреди за прекомерния характер на парфюмите на Serge Lutens, за това, че не на всекого пасват, защото са специфични. Предложи ми алтернативa на ванилията: някакъв аромат на Acqua di Parma, който не запомних - не беше лош, но след Serge Lutens ми се стори много посредствен.

Поради това съм в дилема: хем въпросният характер при Serge Lutens ме стряска (установих, че най-поносими за по-масов вкус са едни негови бели цветя и може би Берлинчанката, всичко останало идва прекомерно, подправково, със странни ароматни развои, с възможност за главоболие и пр.), хем след Serge Lutens всички останали брандове ми се струват бледи, безинтересни. Ето, няколко седмици минаха от пробите ми, и пак мисля за Ванилията, за Chergui  - нищо, че миришат на тютюн и мръсно.  Simple Smile

# 448
  • Варна
И на моята кожа Мосю Ли не показва капка мандарина, а при един от тестовете се полях обилно. Не е до количество, до химия е.

# 449
И при мен мандарина няма от Ли или поне не сочна и хубаво различима. Затова и споменах, че няма допирателна с Мандаринената Алегория на Герлен. Има цитруси и те са хубави, но звънлива, кисела мандарина не.

Общи условия

Активация на акаунт