Парфюмни размисли и страсти - 188

• 74 813
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • Belgium
Сега ще ме карате да я пробвам тази Мандаринена алегория, за да сравня с мосю Ли, точно звънлива ми е мандарината там  Laughing

Аглая Епанчина, аз като върл фен на Ванилията на Серж, бих те посъветвала да се сдобиеш с малка отливка и предпазливо да я разносиш. При мен няма грам пушек, но щом при теб избива такава нотка при едно малко по-дълго носене може и съвсем естествено да се откажеш от парфюма.

# 451
  • Germany

И така, на блотер ароматът беше точно такъв, какъвто си го представях/бях чела: хубава, нехимична ванилия, кокос, който обаче никак не е просташки, а добре се слива с ванилията; още мед усетих, печени курабийки и сладкиши... На кожа обаче, и то още докато бях в магазина и разговарях с любезното момиче консултант, изби някакъв мирис на пушек, който преля в тютюн. Сякаш бях прекарала часове в задимена, тютюнена среда. Гледам в пирамидата на парфюма, че няма такова нещо. Не бих казала, че е непоносимо, просто изненадващо, странно, малко в повече.

Това, което възприемаш като пушек вероятно е лакритцата (ликорис). Тя има такъв характерен опушено солен аромат и е много наситен в този парфюм. Винаги ми е странно, че повечето го определят за лесен за харесване и носене ванилов аромат, а това съвсем не е вярно. Ето, аз съм голям почитател на лакритца, но точно в този парфюм не ми харесва, заради комбинацията с ванилия. Като правило парфюмите на Серж са много комплексни, изискващи специална химия с тялото и време за носене.
Красотата на Chergui Serge Lutens открих в един дъждовен и мрачен ден, когато успя за ми се покаже прекрасния тютюн. Дотогава при няколкото проби не можах да го оценя, някак само подправките и тамянът доминираха, но в дъжда даде най-доброто от себе си. Хубав есенен парфюм е, бих заложила на него.
И като споменах за тютюн, не мога да не се похваля, колко съм щастлива, направо преливам от вълнение и любов, защото имам най-добрия за мен тютюн в парфюм The Odd Fellow Bouquet Atkinsons Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Crazy Crazy Crazy
Прекрасно съчетание от дърво, смоли, тютюн и хелиотроп. Нищо трудно няма в него, толкова е мек, но и вълнуващ, като успокояваща прегръдка на любимия ви мъж. Хем е секси, хем се чувствате спокойни и защитени. Началото му напомня силно на друг мой вечен любимец - Ирисът на Ван Клийф  Heart Eyes, но тук няма тамян, няма ванилия, а има най-прекрасния ароматизиран тютюн, силна пиперена нотка и лек акцент на маринован джинджифил, върху стабилна бензоинова основа. В базата омеква и се превръща в най-красивия тютюн, скъп, присъствен, изкушаващ, без нотки на пепелник. В един момент напомня и на ТВ, но без досадната натрапчива ванилена сладост и плодовете, които ме дразнят в него. Накрая остава почти моноаромат на Clan, толкова да ми харесва. Мисля си, че Deetron ще го хареса много и ще го оцени. Изненада ме, колко добре се разкри в това пролетно време. Мислех, че съм закъсняла с придобиването му, но се оказа, че точно това е неговото време. Много наситен и гушлив. Детето цял ден се гуши във врата ми и само повтаря, колко хубаво мириша. Изключителна трайност, пръснат вчера с пет шпритца, днес го усещам през целия ден без подновяване и ми идва сама да се гушна и нацелувам  Mr. Green С такива съвършени парфюми нямам нужда от никакви други пълнежи и заместители. Просто съвършен!

# 452
Какво красиво описание! Честит и много емоции да продължава да ти носи! Heart Eyes Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

# 453
Здравейте. Искам да попитам къде в София може да се намери Byredo? И ориентировъчни цени за 100мл и 50мл. Аз знам какви са цените на официалния сайт, но ме интересува дали и тук са същите.

# 454
И аз като Лу мисля, че новата градина не е безлична, а страхотна. Поне според мен и върху мен. Тй като е приятен и свеж, много често явно го определят и като елементарен, но спред мен просто е изпипан. Манималистичен точно като китайските градини за медитация, които представлява.
Цирусът в него не е манадарина, а точно кумкуат. Много е специфичен, но който не го познава може да го обърка. Като бях в Шри Ланка се запознах с него - в салата и на сладко.  Peace

Днес тествах Теракотата и Лис Солея на едната и на другата ръка, както и на блотер. Да си призная, въпреки различните нотки по описание, аз някаква разлика съществена не усетих. Дори в даден момент обърках кой блотер на кой парфюм е. А и по ръцете си бяха еднакви. Дори и други хора питах и бяха категорични, че им показвам един и същи парфюм. Предполагам за спецовете и големите носове има разлика, но аз не я усещам. Не можах да си оправдая покупка, поне не на този етап. Като ми свърши Алегорията, ако още я има Теракотата, може и да си я взема.  Mr. Green

Но нещо пак ми влезе мухата за California Reverie на Van Cleef & Arpels. Бихте ли споделили вашите впезатления от него, любопитно ми е.  Praynig

something new, мисля, че към момента Byredo не се предлага в България.

# 455
  • Belgium
Накрая остава почти моноаромат на Clan, толкова да ми харесва.

За Deetron не знам, но аз това от кога го търся  Party
Сега да видим как ще издиря парфюма за тест.

Ковачева, да ти е честит  Grinning

Мдам, знаех си аз, че не е чиста мандарина имаше и един леко сладък привкус, който ми се стори че ми напомня за Корфу, където сладкото от кумкуат е много популярно, но аз така и не го опитах като бяхме там. Следващият път ще поправя тази грешка.

Здравейте. Искам да попитам къде в София може да се намери Byredo? И ориентировъчни цени за 100мл и 50мл. Аз знам какви са цените на официалния сайт, но ме интересува дали и тук са същите.

Няма Байредо към момента в София. Преди няколко дни бях в Олфактив и нашият човек каза, че вносът за сега е спрян. Всичко на марката беше прибрано.

Направи ми впечатление, че имат цял щендер с козметика на Korres. Явно се налага да вкарат и някоя по-масова марка в портфолиото си.

# 456
  • София
Аз все още не съм тествала новите градини, така че нямам мнение.Надявам се другата седмица да имам възможност да го направя,както и да си закупя Теракотата на Гарлен.За мен тя е много различна от Лис Солея, да не отбелязвам факта,че последния има трайност час, преко сили два, на моята кожа.

Мдам, знаех си аз, че не е чиста мандарина имаше и един леко сладък привкус, който ми се стори че ми напомня за Корфу, където сладкото от кумкуат е много популярно, но аз така и не го опитах като бяхме там. Следващият път ще поправя тази грешка.

Лу, ако въобще има значение моето мнение за теб, бих ти казала,че нищо не си изпуснала като не си опитала сладкото от кумкуат - силно ароматно е,но пък е прилично нагарчащ самия плод в сладкото.Аз имам вкъщи,донесено от Корфу и специално при тестването на градините на Ли ще сравнявам после с блотера, защото има наистина значителна разлика между мандарина и кумкуат.

# 457
 Ковачева, благодаря за разяснението! Никога не бях чувала за тази лакритца; видях, че популярният български аналог е женско биле, но и него не познавам като миризма. Явно то дава аромата на пушек/тютюн. Не бих казала, че Ванилията на Серж не ми хареса, просто е особена, изисква възпитаване на сетивата; при мен поне още една проба. Но я мисля, както и Chergui. Бих ги взела и двата, ако ми попаднат изгодно.

# 458
Няма Байредо към момента в София. Преди няколко дни бях в Олфактив и нашият човек каза, че вносът за сега е спрян. Всичко на марката беше прибрано.
Точно четях в гайда от първата страница за Олфактив и се зарадвах прибързано. Поне сега няма да се разкарвам напразно.

Да се включа и аз по темата за омразните парфюми. Има доста, които не ми допадат, но само два са ми обръщали стомаха. Това са Womanity и Reveal CK (комбинацията от ирис и Ambergris ме докарваше да лудост). Другият ми непоносим е Perles De Lalique.

От тазгодишните пролетни си бях набелязала за проба Le Jardin de Monsieur Li, Le Parfum Resort Collection и La Petite Robe Noire Eau Fraiche, но май нито един не е достатъчно впечатляващ по описанията, които чета. Още не съм ги тествала, но вече си харесах Pulp Byredo и май ще е той.

Лакриц можеш да пробваш под друга форма. Има желирани бонбони с лакриц, които с доста силен аромат. Черни на цвят, няма как да ги сбъркаш. Има на Харибо или по моловете където продават бонбони.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 24 мар 2015, 23:36 от something new

# 459
Здравейте,някоя мама може ли да ми помогне с впечатление за Thierry Mugler Mirror Mirror Collection - Miroir des Majestes
http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Mirror-Mirror- … jestes-14720.html
Съответно къде мога да го намеря и предполагаема цена,защото ми привлече вниманието,а няма много написано за него като цяло  Hug

# 460
  • София
Интересна е цялата серия Mirror Mirror, за съжаление в България не може да се намери никъде. Характерни са и са изцяло по мюглерски необичайни. Някои имат препратки към други негови заглавия, но като цяло не са толкова агресивни и пренатегнати като блокбастърите Ейнджъл и Ейлиън. От време на време изпадат в ибей на цени около 250-300 лв за 100 мл.

# 461
Интересна е цялата серия Mirror Mirror, за съжаление в България не може да се намери никъде. Характерни са и са изцяло по мюглерски необичайни. Някои имат препратки към други негови заглавия, но като цяло не са толкова агресивни и пренатегнати като блокбастърите Ейнджъл и Ейлиън. От време на време изпадат в ибей на цени около 250-300 лв за 100 мл.
Благодаря ти Атти,скоро го гледах някъде в България,но не мога да се сетя в кой точно магазин беше?!?Сигурна съм само,че беше 50мл,но и на цената не обърнах внимание Sad

# 462
  • София
О, това е новина и ме радва много! Аз пък за грамажа изобщо не съм сигурна, може и 50 мл да е бил, но когато ги тествах, бутилката ми се стори доста голяма и тежка и са ми останали в главата големи милилитри.

# 463
Не съм пробвала новата Градина, все още не е пристигнала при нас.  Rolling Eyes Дано не ми хареса, защото само преди 10 дни си взех Средиземноморските и Мандорло, имам доста летни аромати и се чудя кой да нося по-напред.
Вчера придобих отдавна мечтан аромат- Traversee du Bosphore и то 100мл.  Heart Eyes
Опиянаена съм от щастие, това е най-прекрасната и любима кожа, която ми пасва идеално и запява върху мен.

Започнах и чистка на остатъци- от януари съм си поставила за цел да свършвам 2 бутилки на месец, и досега  вървя по план. Към днешна дата съм видяла 6 дъна, и съм избрала следващите 2 с около 15мл в тях, които ще получат предимство през Април. Да видим дали до края на годината ще имам 24 свършени шишета. Засега рекорда ми е 14 за една година.

# 464
  • София
kovatcheva - така красиво и омайно ги рисуваш парфюмите, че няма как да не му се прииска човек да ги подуши след твоите вълшебни описания Simple Smile
Ако беше консултант в някой специализиран магазин за вино, гарантирано щеше да си топ търговец  Grinning
Искрено се надявам да имам въпросния Atkinsons The Odd Fellow Bouquet. Много хубав звучи...

Общи условия

Активация на акаунт