Предстои ми инсеминация - тема 18

• 59 563
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Здравейте! Пиша отново! Направих 4 фоликула след стимулация с Мерионал. Мъжа ми е с 6 % морфология. Инсеминацията ще е края на седмицата.
Успех от мен. Нашето трето инсе, надявам се и последен АРТ опит, беше на 1 май. 4 фоликула в дясно и 6% морфология. Оплескахме въздържанието на ММ и беше над 7 дни. Чакаха ме два дни, защото естрадиола ми изхвърча в небето за инсе, над 3000 беше два дни преди прегнила.
Сега съм в 12-13 г.с. с момченце. Вчера се показа хубавичко да говидим, че е мъж. Беше зор в началото и си мълчах. Сега още ме е страх дали ще е ОК, но просто нямам сили да се страхувам повече. Дано да си седи в корема мишока и да си кротува до Януари.
Това ми е трето инсе при др.Емин във Варна.

# 661
Честито и лека бременност! Най-рисковият период е минал. Стискам палци всичко да е наред занапред и да пуснеш новата тема.

# 662
Здравейте, насочиха ме насам. Нова съм и се извинявам предварително, но малко трудно се ориентирам тук( за момента).  newsm03
На 24 години съм и идния месец, около 6-то число ми предстои първа инсеминация. Днес трябва да са готови цитологията и микробиологията, цветната снимка показа проходимост само в лявата тръба, дясната за жалост е непроходима. Напрегната съм, не зная какво да очаквам. Виждам, че рядко се получава от първия път.
Успех желая на всички бъдещи мами!  1stroller

# 663
Здравей Мони, къде ще я правите процедурата? При една запушена тръба инсеминация може да се направи само в случай, че фоликулите са в яйчника от към отпушената тръба. Говорили ли сте за лапароскопия, за да се види дали не може да се отпуши тази тръба и да се огледа другата (ако и тя има дефекти може да доведе до извънматочна бременност).

# 664
Здравей Мони, къде ще я правите процедурата? При една запушена тръба инсеминация може да се направи само в случай, че фоликулите са в яйчника от към отпушената тръба. Говорили ли сте за лапароскопия, за да се види дали не може да се отпуши тази тръба и да се огледа другата (ако и тя има дефекти може да доведе до извънматочна бременност).
Здравей, десния яйчник към тръбата липсва. Разполагаме само със здрав ляв яйчник и проходима лява тръба, изследванията ми бяха назначени в болница " Вита"- от доктор Даниела Велкова- уникално отношение! Иска да опитаме на следващата оволация, ще проследим и дано, дано да се получи. Не зная реда, за първи път ще ми е и наистина ще съм много благодарна на съвети.

# 665
Мони, няма да се притесняваш. Инсеминациите са много щадящи процедури. Обикновенно са безболезнени. Всичко става за секунди, после ще полежиш 10-15 мин и ставаш. Питай за всичко, което те притеснява. Стискам палци от сега  Wink

# 666
Няма кой знае какво за съветване.

Слушаш какво ти казва лекарят, изпълняваш и се надяваш да имате късмет и да се получи.

Ако му е дошло времето - ще стане. Ако не - не. Както при всички други методи.

# 667
Мони, няма да се притесняваш. Инсеминациите са много щадящи процедури. Обикновенно са безболезнени. Всичко става за секунди, после ще полежиш 10-15 мин и ставаш. Питай за всичко, което те притеснява. Стискам палци от сега  Wink
Hug  Освен ще изчакам и след процедурата ще пиша. Благодаря много!  Rolling Eyes

# 668
Момичета бихте ли ми казали добри ли  са стойостите на хормоите ми -
ЛХ- 10, 19 фол. фаза( 2,12 - 10, 89) , ову ( 19, 16 - 103,03) лут. ( 1,20-12, 86) мен.( 10. 87- 58,64)
Е2 - 53,2                    ( 27-122       ),           (95 - 433       )             (49 - 291    )         <40
Правени са 11 ден от МЦ ,  9 ден от стимулацията , същия в който сами  се спукаха фоликулите и направихме инсето.

# 669
  • В сърцето на любимия човек
Естрадиола е доста нисък, според мен.
Зряла яйцеклетка се отделя при стойности на естрадиола около 200.

# 670
  • София
Абсолютно!  Peace
Според мен опитът е трябвало да бъде канцелиран.
Търси се минимум 200 пикограма на милилитър естрадиол на всеки доминантен фоликул с размер над 18, както и началото на повишение на LH, за да се прецени дали наближава моментът на овулация. LH достига до 80 в пик. При мен изследваха и прогестерон, който също леко започва да се покачва преди овулацията и заедно с LH дават максимално точна прогноза кога ще настъпи.
Не че ми бяха успешни инсеминациите, но това и друга тема....

# 671
Здравейте отново от мен след втора инсеминация теста за бременност показа втора много бледа черта ,пуснах си ЧХГ кръвен и резултата е 22 и нещо,което ми казаха ,че е на границата сега и аз незнам какво да мисля. Някой някакво мнение ?

# 672
Гери, мнението ми е, че си за честито  Grinning Пусни след 48 часа още един, за да си сигурна, че се развива правилно  Praynig

# 673
Гери, мнението ми е, че си за честито  Grinning Пусни след 48 часа още един, за да си сигурна, че се развива правилно  Praynig

Казаха ми да пусна пак в петък,ако нямам кървене, но незнам дали ще издържа мозъка ми ще гръмне от мисли  Praynig

# 674
  • София
с малко уточнение, че зависи с какво е била стимулацията.

Общи условия

Активация на акаунт