Предстои ми инсеминация - тема 18

• 60 071
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • В сърцето на любимия човек
Аз избягах от Щерев след втората инсеминация - буквално ми я провалиха - направиха ми я на 5мм лигавица след втори пореден месец стимулация с Клостилбегит. Още на първата инсеминация се видя, че лигавицата реагира зле на кломифена, но въпреки това д-р Тимева реши, отново да ме стимулира с него. На всичко отгоре за да се спукат фоликулите ме изпратиха на вибромасажи на корема от които буквално бях мораво-синя и няколко дни едва ставах от леглото от синините. За капак на път за стаята където правят инсеминациите лекарката ми каза в очите, че и е неприятно да работи с мен, защото съм и задавала твърде много въпроси.

По-добре се насочи към Малинов или Надежда.
С инсеминация шансовете са успех са малко по-големи отколкото при естествено забременяване, но ако искаш да гледаш оптимистично, шансовете са 50% - или ще стане, или няма да стане  Laughing

# 646
Съжалявам за това ,което ти се е случило  Cry Тимева като цяло на мен не ми вдъхва доверие .От всичко ,което чета тези дни единствения извод до който стигам е че ако лекаря реши да си свърши работата както трябва ще го направи .Жалко ,но истина ,защото ако тя е обърнала внимание на реакцията на организма ти и е променила медикамента може би и там си щяла да успееш .Знам ли ?

# 647
А иначе онзи ден гледах за Надежда,обаче четох по форуми и т.н. и като цяло не ми прави впечатление Д-р Стаменов да има много успеваемост. За успеваемост аз имам в предвид не след 4-5 месеца опити чак тогава да се случи чудото ,защото психически човек вече е натоварен .

# 648
summer,  в щерев савова има добри отзиви, а от малинов беше доволна котенце като цяло, въпреки че и при нея беше станал проблем със стимулацията и бяха прекъснали една процедура/беше й направило приятно впечатление, че не я притискат да направи инсеминация, за да вземат парите, а й бяха обяснили какъв е проблемът и бяха прекратили стимулацията/. и в двата случаи нямам преки впечатления, просто това бяха писали момичетата.

# 649
  • В сърцето на любимия човек
Впрочем, ако смяташ, че една неуспешна инсеминация е психологическа травма, или посети психолог преди да започнеш процедура и сериозно промени гледната си точка, или изобщо не започвай. Казвам го най-отговорно. Лекарите не са вълшебници, които с магическа пръчка да те забременят. Дори в най-добрите световни клиники успеваемостта при ин витро за клинична бременност (т.е. положителен тест за бременност) е около 50%, а процента успеваемост по т.нар. "бебе в къщи" е около 30%.
За стимулирана инсеминация най-високата успеваемост за клинична бременност е около 25% .

Помисли сериозно над това имаш ли сили да се бориш за дете, защото повярвай ми, пътят може да е много дълъг, труден и болезнен и трябват много сили и воля за да го извървиш до край.

# 650
Здравейте! Както е ясно имам регистрация, но по този въпрос не съм готова да пиша "неанонимно". На 36 съм, и имам вече едно дете с увреждане. По принцип съм сама в живота, от време на време се появява някой приятел, но по една или друга причина, не се задържат в живота ми. С първото ми дете забременях много трудно /след 3 години/. Искам второ дете, но не се е получавало. Сегашния човек в живота ми, явно няма желание за дете /или поне не от мен, не знам/ и така и не стигаме дори и до опити. А на мен годините ми вървят.... Sad. Както и да е. Вие тук сте наясно по въпросите за инсеминация и надявам се, това че съм анонимна да не ви спре да ми отговорите по вече наболелите ми въпроси. И така:
1. В Плевен има ли къде да се направи инсеминация?
2. Такава може ли да се извърши, без от мен да се изисква да си осигуря донор, т.е. да е от анонимен донор както е по филмите
3. Тук въпросите ми са изцяло за процедурите, какво трябва аз да направя - от къде се почва, пъви стъпки.

Има много писано по въпроса тук и в темата и в раздела. Но ми се иска една такава систематизирана информация за мен. Аз през това време пак си чета тук и там, но като не ги разбирам нещата и всичко ми е непонятно.

Звуча объркано, но така се и чувствам. Просто живота ми е хаос...

# 651
  • От Луната
Здравей, Анонимна Wink
По първия въпрос  не мога да кажа, тъй като съм от София, но мисля че съм чувала, че има клиника в Плевен. Важното е да е клиника по репродуктивно здраве.
По втория. Да може! Ако не си в брак с някой не е нужно никакво съгласие. Избора на донор е малко странно преживяване, но няма голям избор. Внимавай с избора, искай замразен трансфер, а не пресен. Замразения трансфер означава че донора е дал проба, тя е била изследвана, той също. Резултатите са били готови и той е одобрен за донор. Знам че се практикува и пресен, т.е. викат донора в деня на трансфера, но тук се крие риск от половопредавани болести. Поне аз не бих направила този избор.
Процедурата започва с един най-обикновен преглед с ехограф на 1ви ден от МЦ. След това хормони на 2/3ти ден. На първи чист ден микробиология, цито ако не си правила скоро. Следва няколко прегледа за фоликули. Прегнил, за да се спукат (аз съм правила и без прегнил, понеже моите фукита се пукат много рано). Инсеминация в деня на О и ре инсеминация ако има нужда на следващия ден. Малко по-сложно е ако има стимулация. Повече изследвания и следенене. Задължително тест за проходимост на тръби (хидротубация, ЦС или лапароскопия). След това късмет!
Понеже си на 36, аз бих изследвала на предния МЦ Инхибин Б, АМХ за да се видят нивата и състоянието на яйчниковия резерв. Правят се на 3ти ден, и се чака около 2 седмици. Гледай лаб да ги праща в Германия за изследване. Със сигурност има детайли които пропукам, но всяка процедура се нагажда според организма ... ако има нещо момичетата ще ме поправят или допълнят! Успех!

# 652
Здравей Анонимна, в допълнение на Йоли, задължително отиди в репродуктивна клиника.В повечето случаи след 35 г. съветват за опит ин-витро на естествен цикъл вместо инсеминация, но това зависи също и от яйчниковия резерв (изследванията FSH, inhibin B, АМХ и брой антрални фоликули в началото на цикъла). Всичко това ще могат да ти го кажат в клиниката на базата на изследвания и прегледи и твоя конкретен случай. Много късмет и успех ти желая!

Последна редакция: пн, 06 юли 2015, 14:48 от Queen bee

# 653
  • От Луната
Инвитро на естествен цикъл не е рентабилно за донорска процедура. Лично мнение, при положение че плащаш соленичко за материала и да се оплоди само една две Я ми се струва неизгодно чисто финансово.

# 654
Йоли, това е така, ако приемем, че забременее от първата инсеминация, което естествено желая.
За съжаление някои статистики сочат, че след 35 години шансът е под 10 % при стимулиран цикъл.
http://www.advancedfertility.com/iui-success-rates.htm

# 655
  • От Луната
МММ да, за съжаление няма точна рецепта за никой ... ако имаше сега всички да бяхме бременни. Аз казах че не е рентабилно, аз бих събрала няколко Я и тогава да ги оплодим с материала. Но преживяемостта е по-малка при замразяване, та не знам, според мен като излязат резултатите за ЯР тогава ще може да се каже има ли шанс за ИНСЕ или по-добре да се мине на инвитро.
Аз се надявам на успех, но при 4 неуспешни инсета ще разчитам на фонда ... макар да нямам 30 години Sad Дефакто 4 инсета надхвърлят инвитрото и не знам! Обзели са ме някакви мисли, но ИНСЕта ще са. Поне после ще имам право на финансиране.

# 656
има някаква логика в инвитрото на естествен/лимитиран цикъл. ако направи два лимитарани цикъла без оплождане и без трансфер при първия/т.е. спестява донорския материал и част от процедурата/, в края може да се надява на 2-3 ембриона, които ще са достатъчни за трансфер, но всичко зависи от отговора на яйчниците, състоянието на яйцеклетките. няма как да спекулираме кой вариант би бил най-удачен без данни за хормоните, но е истина ,че след 35-36 не се препоръчват инсеминации поради много ниска успеваемост.

# 657
Благодаря Ви за отговорите  Hug. Ще видя от тук насетне как ще процедирам вече  Confused

# 658
Здравейте! Пиша отново! Направих 4 фоликула след стимулация с Мерионал. Мъжа ми е с 6 % морфология. Инсеминацията ще е края на седмицата.

# 659
светла успех има нужда от хубави новини стискам палци

Общи условия

Активация на акаунт