MasterChef България, Тема 1

  • 47 683
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
  • До сърцето...
  • Мнения: 5 425
Краси*, много си негативна  Grinning   Само се чудиш какъв кусур да намериш  Peace

# 316
  • Мнения: 349
И  аз да се запиша като фен на предаването.  Simple Smile

# 317
  • Мнения: 4 740
Охооо, направо за фен клуб на Мияби трябва да се запишем, ама да видим колко места са, че не е много голямо.  Mr. Green
И аз съм във фен клуба  Flutter

# 318
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
  • Мнения: 21 529
Очаквам актуална информация, моля bowuu Wink

Ще се постарая, но не мога да обещая.  Embarassed

# 319
  • Мнения: 5 435
Записвам се в темата, предаването ми е много интересно. И тримата шефове ми харесват, не им знам още имената.  Този по средата май играе ролята на най-добър?!

# 320
  • Мнения: 1 446
Леле, погледнах менюто на Chef's.....какво съм изпуснала, особено при десертите.  Crazy Crazy Crazy

# 321
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
В Хамачи веднъж се храних, но не ми хареса. Имам големи съмнения за това колко беше прясна рибата. Всичко се разпадаше. Не бих се върнала. От друга страна съм чувала доста добри отзиви, така че най- добре всеки да опита и състави собствено мнение.

В Шефс на Виктор Ангелов също съм се хранила, но не ме впечатли. Да, добре изглеждаше храната, личеше, че е ресторант с претенции /в добрия смисъл на думата/, но някак ми беше безвкусно. Дали, обаче, той е готвил в този ден не мога да съм сигурна. Може пак да отида като се позатопли и да видим този път как ще бъде.  

# 322
  • Мнения: 1 446
Вселена, на мен пък ми хареса прясната сьомга, наистина беше прясна. Явно си има дни и дни. Лично аз много мразя да се разочаровам, и качеството да не е едно и също, но в БГ явно толкова си можем.  Peace

# 323
  • София
  • Мнения: 6 663
И на мен Петър ми направи впечатление, че е по-негативен сякаш, но изобщо не мога да се съмнявам, че и тримата са си наистина шеф-готвачи. Име не се гради с нищо все пак.

Колкото до мусака и пълнени чушки, ами много ги обичам, но не бих искала да гледам нещо такова в подобен род предаване, както и не бих си поръчала такива неща в ресторант. Виж, ако имат задание, което предполага да приготвят нещо такова традиционно и не успеят да се справят, бих се разочаровала. А човекът с хамбургера мисля, че не е чак толкова обикновен, той беше приготвил телешката кайма при определена температура и време, което явно я беше направила сочна. Има си и майсторлък дори в приготвянето на хубав хамбургер (не е като в Макдоналдс).

Предаване ми харесва  и не се опитвам да намирам излишно кусури. Искам да го дават повече, че ми писна от съдби на кръстопът и тем подобни предавания.

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 16:56 от catty m

# 324
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Вселена, на мен пък ми хареса прясната сьомга, наистина беше прясна. Явно си има дни и дни. Лично аз много мразя да се разочаровам, и качеството да не е едно и също, но в БГ явно толкова си можем.  Peace

Уф, това е просто задължително за всички ресторанти в Бг, дори най- добрите. Другото правило е тел. месо да е отвратително в 90% от случаите. И това ще го потвърди всеки чужденец, осмелил се да хапне такова по нашите земи.

# 325
  • Мнения: 1 446
Аз не бих нарекла бургера "прост сандвич", но аз обичам бургери и разновидностите им....

# 326
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Аз не бих нарекла бургера "прост сандвич", но аз обичам бургери и разновидностите им....

Пробва ли бургерите в ресторанта в Ринг мол. Много са добри и големи.  Simple Smile

Момичета, извинете за офтопика, ама днес ми е ден само за плодове и поне тук да се "нахраня" виртуално. 

# 327
  • София
  • Мнения: 8 553
Щом въпросния татуиран екземпляр смята, че всичко е научил тогава просто не ми го хвалете. Той се е родил знаещ, можещ и едва ли не други около него няма.

Ама разбира се. Как може някой да има самочувствие на знаещ и можещ? Нищо, че се е доказал като професионалист. Не може да изпъква над тълпата, не може да може да надига глава. Какво си мисли той? Относно мусаките и ястията на баба еди коя си. В къщи мога и да ги ям, но когато отида на ресторант предпочитам да консумирам нещо различно, екзотично, интересно, нещо което аз самата няма да мога да приготвя.

Напълно съм съгласна, всяка средностатистическа домакиня би следвало да може да приготвя мусака и пълнени чушки за семейството си, но те нямат място в готварско предаване със състезателен характер.

Е и ... какво като се е доказал (не знам на кого си) като професионалист. Това му дава право да ми се прави на велик ли и да ме гледа като отровена жаба. Това е състезание за аматьори и начинаещи професионалисти, а не за корифеи и главни готвачи в изискано заведение в Париж. Плюс това никой не му пречи да си надига главата колкото си иска, друг е въпроса дали го прави на място като професионалист или като статист във филм. Аз пък предлагам тия тримата да приготвят по няколко ястия и после анонимно да минат на дегустация пред зрители да ги видя колко струват.

Освен това не давам нито една средно статистическа българска домакиня за тия прочутите и прословутите „доказали се“ професионалисти. Та ако ще последните да са готвачи и на френския президент. Хайде да не споменавам, че пък не всяка средно статистическа  домакиня може да готви мусака и пълнени чушки и че при тези ястия има тънкости и възможности за изява.

И накрая ето ви снимка на един от членовете на журито:

Последна редакция: чт, 05 мар 2015, 17:37 от дядо хаджия

# 328
  • Мнения: 4 740
Защо пък трябва да ги знае всяка една домакиня, като има на кой да се доказват?

# 329
  • София
  • Мнения: 45 067
Има и такова предаване - домакини срещу топ готвачи с анонимно опитване.
Но форматът на Мастършеф е такъв и това е.

Общи условия

Активация на акаунт