С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 968
  • 766
  •   1
Отговори
# 15
Въобще не се правя на ударена...  най-искрено си мисля, че е тъпо да се дразни човек от подобно нещо, вместо да се радва, че някой го е отменил в слугинажа.

Как не се правиш на ударена, като за трети път питаме каква отмяна е, когато ти си го свършил преди това?
Тактично отбягваш отговора и продължаваш да си мелиш твоето, защото е важно да се отбележи, че снахите са дребнави...  ooooh!
Та ще ми отговориш ли на въпроса: Как точно ме отменя свеки, като аз вече съм го свършила и тя просто маже след мен, за да покаже, че не съм го свършила добре???
От цитирания ми пост не съм влизала в темата, за какво отбягване на отговор говориш? И то с този тон!? Ако така разговаряте със свекървите или околните, ясно ми е защо сте все недоразбрани, недооценени и "тормозени" Tired

Та да ти отговоря на въпроса Laughing Надали Добра е чистила банята и тоалетната непосредствено преди заминаването. Със сигурност е било предишния ден, ако не и по-рано. После пак цялото семейство се е къпало и плискало вода и сапуни в банята, ползвали са тоалетна. Но и на зазоряване преди самото тръгване да ги е лъскала, за 10на дни отсъствие пак има какво.
Щом сте толкова чувствителни на тема "тя пък какво ми демонстрира с това", не можете ли просто да си кажете спокойно и категорично, че не искате тя да чисти у вас, не ви е приятно и дори ви обижда. Достатъчно сте устати в темата, би трябвало и наживо да можете да се справите Laughing

Рибозом, гадно е това, че не са помогнали в такъв момент, но пак зависи от отношенията помежду ви? Не помня какво си споделяла, дали сте близки или не, но в случая таткото е трябвало да помага, на него се сърди! Майка му...
И при нас се е случвало да сме натръшкани болни (всички при това!!!) и една супичка да не се сети да донесе... При съвсем прилични отношения помежду ни. Болно ми беше, ама го преживях. Откакто приех, че оттам помощ не трябва да очаквам, ми стана много по-спокойно.

# 16
Добра, ако свеки го е направила демонстративно, кажи и :"Чудесно, правиш го по-добре от мен. Вече само на теб ще разчитам да миеш банята." И си я пусни от едно ухо през другото.

# 17
Запис и от мен в новата тема и веднага скачам с оплакване ,но искам честно да ми кажете дали съм права Rolling Eyes
Преди няколко дни бяхме на рожден ден на другата снаха в рестоорант.Значи ,аз ,ММ,децата ,свекърите ,другата рода ,приятели ,общо 30 човека.Настанихме се ,аз като знам как свеки "гледа" децата ,не съм си и помислила ,че ще изкарам една приятна вечер на заведение,но все пак нали и ММ е там ,ще помага. И така си мина вечерта - аз ставам да се разхождам с малкото (близо 2 годишно е ,голямото си играеше кротко ),после мъжа ми обикаля с него.Свекито не стана и веднъж да види това внуче ,да си поиграе с него ,да го разходи (голям просторен ресторант,не е като да е било пълно с хора ,беше спокойно и приятно).Дядото излизаше през 15 минути да пуши ,но нито веднъж не се изправи поне за минута до децата ,за да може ние с ММ да пийнем по една вода и да си кажем 2 думи с другите хора.
КАжете сега ,има ли смисъл да се ядосвам ConfusedХем я знам ,че не е грижовната баба- мечта ,хем ми е обидно и ме е яд Flutter

# 18
КАжете сега ,има ли смисъл да се ядосвам ConfusedХем я знам ,че не е грижовната баба- мечта ,хем ми е обидно и ме е яд Flutter
     Данче, няма смисъл. И да се ядосваш и да имаш повече очаквания, твоята свекърва ще си остане такава каквато е. Не си струва да си хабиш нервите с нея. При следващо подобно мероприятие, ако имаш родители и са наблизо, поговори с тях да гледат децата, за да можеш да изкараш поне една спокойна вечер. Ако нямаш, далеч са или имаш друга причина да не им даваш децата, ще трябва да се примириш. Жалко е, но не си струва и нерви да хабиш заради неща, които не се променят.  Peace

# 19
  • при късмета
Данче, Хърмаяни е написала това, което и аз мисля

# 20
Ти защо не й остави бележка "А аз се храня тук"  Wink
     Ами бележки, съвсем ви липсва усет!   Naughty
      При следващите гащочорапи, най-любезно се кани на кафе комшийката леля Пенка (най-голямата клюкарка в махалата и близка до възрастта на свеки), сервира се до гащонещото. Поднася се подходящо извинение чий е домът, чии са вещите и защо не се пипат.  Mr. Green Останалото ще го стори мълвата. Wink

Велико   bouquet.
(ако договорим авторските права, ще го включа в книгата  с работно заглавие "Как да подобрим комуникацията със свекървата")

# 21
     Правата са твои, biborana, за общото благо.  Mr. Green Достатъчно е скромно отбелязване под черта "По идея на Хърмаяни". Друго не искам.

# 22
  • Варна
От цитирания ми пост не съм влизала в темата, за какво отбягване на отговор говориш? Ами той въпроса беше зададен и от мен и от Добра преди този твой "цитат". По повод "завистта" на Как'Сийка... Или щом не е насочен конкретно към теб въпрос, няма нужда да му се обръща внимание? И то с този тон!? Ако така разговаряте със свекървите или околните, ясно ми е защо сте все недоразбрани, недооценени и "тормозени" Tired

Та да ти отговоря на въпроса Laughing Надали Добра е чистила банята и тоалетната непосредствено преди заминаването. Със сигурност е било предишния ден, ако не и по-рано. После пак цялото семейство се е къпало и плискало вода и сапуни в банята, ползвали са тоалетна. Но и на зазоряване преди самото тръгване да ги е лъскала, за 10на дни отсъствие пак има какво. Ама разбира се, че има. Как да няма. Това са си 10 дена, как няма да отидеш да лискаш чуждата баня? ooooh!
Щом сте толкова чувствителни на тема "тя пък какво ми демонстрира с това", не можете ли просто да си кажете спокойно и категорично, че не искате тя да чисти у вас, не ви е приятно и дори ви обижда. Достатъчно сте устати в темата, би трябвало и наживо да можете да се справите Laughing

Тук вече се самоцитирам, защото явно четеш по диагонал, но това не ти пречи да си компетентна и да нареждаш....

Цитат
Едно време моята свекърва най-обичаше да влезе да "чисти" банята, след като аз съм го направила. Няколко пъти й намекнах тактично, че това ме обижда, но тя заявяваше, че ако банята не е полята обилно с белина, това не е никакво почистване. Накрая се наложи с доста твърд тон да й обясня, че от миризмата на белина ми става лошо и категорично ми е обидно да чисти веднага след мен. Попитах я направо за некадърна ли ме смята? Не било вярно, просто без белина банята все едно не била чистена... Е, сега си залива банята на село с белина на воля. Малко се скараха със сина си, когато той видя как е поразила чисто новите плочки, които той й сложи миналото лято, ама това са си техни работи - да се оправят....

# 23
Надали Добра е чистила банята и тоалетната непосредствено преди заминаването. Със сигурност е било предишния ден, ако не и по-рано. После пак цялото семейство се е къпало и плискало вода и сапуни в банята, ползвали са тоалетна.
Ами това са пак съчинения на тема. Всъщност това правим. Вечер натоварваме колата с багажа. Сутрин будим дребните, закусваме, душ, тоалетна и с ММ оправяме всичко. Тръгваме късно и не бързаме. Като се върнем да ни е приятно.
Последния път като се върнахме каза, че толкова и е харесало у дома, че мислели със свекъра да се нанесат при нас. Казах и да заповяда като и е мерак, оттегли офертата веднага. Всеки да си знаел къщата Simple Smile Децата няма да и осигурят спокойствието, на което е привикнала откакто нейните се отделиха.

# 24
Хайде пак лошо Simple Smile Жената те е похвалила съвсем директно, ти правиш някакви странни интерпретации и търсиш под вола теле!
За банята, извинете! На мен не би ми и хрумнало да търкам баня 10 минути преди заминаване Laughing И на повечето около мен. Като отговаряща за котките, рибките и цветята на доста приятелки, измити преди заминаването им бани не съм заварвала. Само изсипани гардероби по легла и маси Joy Голямо изключение си, ще знаеш!

# 25
И сега последно ,да се отделят ли  мъжете ви или да  тровят спокойствието на майките си?Така ми прозвуча ,като завист,че е спокойна.Пък защо да не каже,че и харесва у  вас ,дори само като комплимент.Ясно,че няма да се пресели ,и вие  не искате  и тя не иска.Че са сложни отношенията е ясно ,ама пък ми се струва че свекървите не ги мислят и  гадаят толкова.
Достатъчно ми е на мен когато идват да не ми вдигат нервите ,да се отнасят спокойно и си казват   културно исканията.И да не ми се ровят в живота-дали съм спокойна или не съм.След като съм на  доста километри и не се меся ,обаждам се  от време навреме да питам как са и  каквото кажат ,споделям каквото става при мен за да са в час.Изслушвам тях за да съм в час И не си давам нареждания ,бих искала и с мен да е така.Ще подскоча ако  почнат да   мрънкат как си живея живота ,защото аз си знам как е .Не  е розово.И им го спестявам.Прескачам грозното.Лично аз за себе си казвам ,че толкова много съм загубила от живота ,че каквото и да се добави като загуба,няма да го усета ...Да се уважаваме взаимно и  толкова..
Колкото за Данчето с трабантчето-с детенце поне да поиграя ще ми се иска ,дори да не ми мине през ума да си почиват  мама и тате и да се впуснат в купона.Не бих стояла далеч  поне за час..ако не може повече.И ако не съм заета аз с празинка-да организирам нещата.Но и тогава накрая  има време и за игра с мъника.На две години ходи стабилно , иска да го следваш.Не  е  много.

# 26
  • Бургас
Запис и от мен в новата тема и веднага скачам с оплакване ,но искам честно да ми кажете дали съм права Rolling Eyes

Данче, колкото по-скоро приемеш свекърите си такива, каквито са, толкова по-добре за теб ............и за нервите ти. Когато нямаш очаквания към хората, разочарованията са по-малко. Аз отдавна спрях да възприемам свекърите си като някакви близки хора, които ми дължат каквото и да е. Дори мъжа ми не ги приема за близки и чак им се подиграва понякога, когато за пореден път мислят само за гъ*а си и/или си правят тънките сметки за нещо.

# 27
Данче, и аз съм на мнението на Джули. Приемаш хората, такива каквито са и не си хабиш напразно нервите.
И моята свекърва е такава. Иначе на думи много обича детето, но делата не говорят същото. Аз все повтарям, че те губят хубавите моменти с децата. За мен няма проблем. Свикнала съм да не разчитам на нея. Въпреки че повтаря постоянно да й се обаждам при нужда.

# 28
Данче, и аз съм на мнението на Джули. Приемаш хората, такива каквито са и не си хабиш напразно нервите.
Само ако можех! Как да не се дразниш! Ходихме преди 10 дни, с хиляди обаждания и уговорки, всички да отидем. Мъжът ми е едно дете на майка си, имаме две дъщери/внучки на бабата и три правнука.
Приключва гостуването и на изпроводяк дава на двете си внучки по част от петела, който е приготвила. Може ли обаче да ги делиш така? На едната внучка половин, на другата 1/4?
Това го беше заявила, че така ще бъде на едната внучката и момичето и опонирало, че не е редно ама свекървата не и зачела мнението и затворила телефона.Бяхме се уговорили с нея да дойдат всички в къщи и аз да оправя нещата, но не се получи.
Та вчера си ходихме сами и аз най спокойно казах, тези неща да не се повтарят, защото не е приятно за никого. Жената отрича и накрая изтърси: Защото ти не го даде,затова съм правела така. Хайде оправи се с такъв човек! Няма на кого да разчита освен на нас, но няма оправия!

# 29
  • до едно тепе
Данче приемаш, че има и такива хора и спира да ти пука.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт