С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 410
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
И на мен ми се вижда прекалено  да се дразните заради чистене,пак ще се изцапа ,няма да е завинаги почистено.
Пъки  препаратът може да се използва ,кво му е ...
Моята свекърва  пипаше докато стъпиха децата на крака докато ги пуснах от ръцете си.После се прави на интересна,проверява тенджерите ,вдига капака и пуска и изчезва.Ако случайно няма наготвено си насоли крайщик хляб със шарена сол и  сирене и си решава проблема.Поради това ,че се надявам на нея  понякога ,все пак две  деца ,предпочитам тях пред печката,лошо.Писна му на мъжа им и нареди от днес готвя за утре,ако имам излишно,ще и нося ,като нямам да си соли хляба и това е .Свекърът като получи инсулт имахме две прасета,печено ,вино ,и на работа пазач .От сутринта до  вечерта .Повикаха ме като  му стана зле ,мина му ,наредих и да не го пуска да става ,но не чу.Как щяло така...След месец го повтори и 20 години нито  нормален нито  ненормален.Та заради него носех .Колко много съм искала да ме отмени в нещо дето ми е опротивяло ,аз друго да върша ,просто да сменя за малко работата,ама не...
Други пък искат да не им пипат нищо.Та и тя нищо не даваше да и се пипа,смешно е ...

# 736
Е, трудно е да обясниш някой неща на компетентните.
Да ми изчисти изчистеното 1 път за Х години не е отмяна, а демонстрация.
Да ме заведе и да ми покаже как е изчистила е демонстрация.
Не ми е много женствено да си мерим блясъка на WC-то.
Птичке, прави се на ударена както ти е приятно.
Бор_яна, май говорим за различни неща. Ние не живеем заедно, за да си шетаме една на друга и да сме си отмяна. Просто им оставяме ключ да светват лампите отвреме навреме.
Жестът с хладилника го правим и ние за тях когато пътуват. Намирам го за различно, защото нито те ме карат да ям каквото са приготвили, нито аз тях. Нека да има за след път, пък кой каквото му душа избере и ако ще.

# 737
Права си Добра ,ако е демонстрация  не е приятно.Все едно как си оставила ,чисто или не толкова.Ако не си помолила ,че в бързането има нещо да се махне,не е нужно.Наистина има разлика да сте едно домакинство.И отделни.А пък да продемонстрира  ,виж как става ,наистина е гадно и дразни,все едно ти не ставаш.По принцип си говорим ,а всеки знае  нещата си,няма да се избиваме ,но гадното  си е гадно.Навирането  в очите виж ме коя  съм аз.Пак ти не си...Бях в деветия  и тя влязла и видяла под леглото мъх,те едни железни табли   високи кревати ,после ги махнахме.Балканджийски им викаха ,явно със зърно са взети от балкана...Бе допотопни и  не съм се решила да се завирам отдолу,лежах все пак за задържане  два три пъти..И стаята и сега правя ,пръст е ,жълта пръсти  кравешки лайна се мажеше.От инат не даде да се направи нормален под.
Твоята пък демонстрира превъзходство ,демек виж как става...всеки луд с номера си...Сега ме е яд на нервите ,дето съм си правила ,но в момента няма начин да не се нервиш...Само като мине и замине  се учудиш  ,какво толкова било...

# 738
Оооооо, искам такова вмешателство- някой да измие вместо мен банята и тоалетната! Колкото си иска да е нетактичен, само да го свърши вместо мен!

И аз завидях.  Laughing
Хладилника сама ще си го напълня, само банята и тоалетната ако може...   Blush

# 739
Оказа се ,че банята е чиста ,само се демонстрира ,че може по-чисто.Което не е много хубаво.Ако е мълчешком е друго ,но да те заведат да видиш как трябва...няма да ви хареса...това разбирам от обяснението.

# 740
След 25 години брак знаеш ли как си мечтая някой да ми изчисти, пък да си демонстрира каквото ще.  Laughing
Отдавна съм минала периода да си меря домакинските умения с когото и да е. На когото не му харесва, да изчисти/сготви/изпере/изглади и т.н.
И съм си много рахат.  Simple Smile

# 741
  • Варна
И аз завидях.  Laughing

Оооо, не бързайте да завиждате, защото наистина има ситуации, когато едното почистване не е просто почистване. Едно време моята свекърва най-обичаше да влезе да "чисти" банята, след като аз съм го направила. Няколко пъти й намекнах тактично, че това ме обижда, но тя заявяваше, че ако банята не е полята обилно с белина, това не е никакво почистване. Накрая се наложи с доста твърд тон да й обясня, че от миризмата на белина ми става лошо и категорично ми е обидно да чисти веднага след мен. Попитах я направо за некадърна ли ме смята? Не било вярно, просто без белина банята все едно не била чистена... Е, сега си залива банята на село с белина на воля. Малко се скараха със сина си, когато той видя как е поразила чисто новите плочки, които той й сложи миналото лято, ама това са си техни работи - да се оправят....  Rolling Eyes

# 742
След 25-35 години е така ,пука ти каква оценка ти дават разни свекърви или каквито там има.Но когато си млад е друго.Сега се сещам,че се дразнех като мете след мен ...И си слага столовете  дето е решила ,демек аз съм ги преместила невъзможно ...Може и да е дразнещо било ,ама пък .. хайде  да не  са на  чак такава подредба  поне докато свикне булката къде стоят.Пък какво като ще стоят на ново място ,нов човек има в къщи ,и той да внесе нещо различно... ...Тъй тя ,аз като се ядосам мога да почистя тефлоновия тиган да свети...колко му е ... и няма да съм първата даже...

# 743
  • Пловдив
Оооооо, искам такова вмешателство- някой да измие вместо мен банята и тоалетната! Колкото си иска да е нетактичен, само да го свърши вместо мен!

И аз завидях.  Laughing
Таз пък, аз и хладилника не отказвам. Давайте насам!

(Ако може и прозорците да измие.......)

# 744
След 25-35 години е така ,пука ти каква оценка ти дават разни свекърви...
И тъкмо свикнеш да не ти пука и дойде някоя снаха, дето те проверява как чистиш, кога и дали... Не е една беля то  Joy

Птичке, прави се на ударена както ти е приятно.
Въобще не се правя на ударена, не се заяждам, нито критикувам. Смешно ми е. Чистене и пълнене на хладилника ни от майка, ни от свекърва съм видяла и най-искрено си мисля, че е тъпо да се дразни човек от подобно нещо, вместо да се радва, че някой го е отменил в слугинажа. Ама вие си избирате битките и пилите нервите, щом ви харесва, дразнете се Simple Smile

# 745
Ако се върнеш след морето и една седмица не можеш да си намериш гащите, друга песен ще запееш;)

# 746
  • Пловдив
Ако се върнеш след морето и една седмица не можеш да си намериш гащите, друга песен ще запееш;)
О, след морето и без това по една седмица нищо не намирам, без никой да е стъпвал у нас. "Великото преселение на народите".

# 747
Големи сте сладурки.Птице ,много си права...докато улегнат нещата и току виж ги отново разбъркани я от снаха ,я от зет.Това е положението.Но каквато ни е орисала ,такава ще е .Вече рядко хората живеят заедно.И пак са капризни на търпение,не могат и  да мълчат.За същото съм се ядосвала,само че не можеш да говориш.Иначе става сложен момент.
Знаете ли че не можеше да си купиш жилище някога без одобрение  или бележка , как да го кажа,разрешение  от общинския съвет.Не можеш и  да продадеш без тях ,те решават ..имаше такъв период.Предлагаха ми един празен двор накрая  на селището.Дебнехме  кой  продава.Толкова съм мечтала да си имам свое.Тъпкахме се в 22 кв.м.,за девера стоеше празна стая ,ако пък си дойде ,негова си е .Колко нерви ,и пак не си направих по вкус да ми е удобно и  функционално.Чак сега ...поне накрая  се надявам да вляза   в съвременно устроено  кътче...Утешавам се,че някои  и това не постигат...Радвам се на младите,да да умни и си спестяват неприятности.И унизителни моменти.

# 748
Не мие, не помага за децата, изобщо не прави неща, ако е помолена.
Не знам къде Птица прочете, че ме отменя в слугинажа! Като коментирате поне прочетете какво.

Веднъж ми беше важно да гледа само голямото дете за 3 часа, защото трябваше да ми правят изследване на кръвта с 3 проби през 1 час. С едно на 6 месеца и друго на 3г6м в лаборатория на другия край на града не е твърде весело. Помолих да и заведа само голямото, защото то изпадаше в истерии от лекарски униформи.
Отказа. Мотив - ще готви. Оттогава не се и опитвам. За щастие вече са големи и на клуб мога да ги оставя при нужда.
Пред нас редовно отказва да и водим децата, отказва директно и на голямото като и звънне по телефона. После се жалва на мъжа си, че не водим децата и не ги уважаваме. ММ има сериозни пререкания с нея, по повод честите и интриги. Намерихме и цаката за този номер, но това друга история.

# 749
dobra, явно проблемите са много по-сериозни от това, че е изчистила. Твоята свекърва е от онези, дето все страдат защото са прави и недоразбрани от всички около себе си.
Демонстрациите и аз не ги харесвам. Директно "режа" при такава. Бяхме заминали лятото за няколко дни с ММ и понеже имахме малко кученце, което трябваше да яде по 3-4 пъти на ден, свеки дойде да се занимава с кучетата и съответно да спи няколко дни вкъщи. Оставям изчистено винаги преди да тръгнем на почивка, но не ми останало време да измия кухнята. Прибираме се - кухнята изчистена... Еййй, много гадно ми стана - все едно ми е навлязла в личното пространство Crazy Ама жената поне нищо не каза. Изчистила е, но до там - сигурно се е и чудела какво да прави и си е уплътнила времето. И някакви цветя беше посадила в градината пак. Ама за градината си трая за сега - това лято започваме да строим и така или иначе едно цвете/дръвче няма да остане. После ще огранича достъпа и ще си садим с ММ само каквото ние искаме.

Общи условия

Активация на акаунт