С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 411
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • при късмета
  Я да питам-ваще разглеждат ли по гардеробите,по терасите?Бабет(на свекърва ми майката) преброила ,че имам 17 рокли!Отделно поли,зимни рокли,палта...от къде сме имали толко пари за дрехите ми.Изобщо купона е пълен.Това го изброила с военния бинокъл на свекъра от тяхната тераса на простора на  нашата (живеехме като в серила "Всички обичат Реймънд"-през една улица ).Може и списък да има с моите дрехи и аксесоари у тях Crazy
Joy Извинявай, сигурно не ти е смешно, но на мен направо ми оправи вечерта. Военния бинокъл ме разби  Joy

# 706
Е ,това исках да кажа...когато имаш  ангажименти ,гости ,готвене и подреждане ,не бива да забравяш себе си и отношенията с близките хора.И аз бях  уредна ,но до едно време.Според условията се нагодих.И не значи ,че ако някой  е  оставил две паници в мивката  яде от копанята.И е  праси.Представям си как сме седнали и аз издърпвам паниците и покривката от масата ,да изчистя ,...има да ме гледат  ококорени...
Те остават като дойдат и се съберат ,често е така,до 2 или 3 часа че и осъмват.Много по-добре е да си говорим ,пък на сутринта докато станат да е измито и прибрано ,това научих от живота,ценното са хората и отношенията.
Ами момиче да ти кажа ,то се разбра ,че свекърва ми  я няма вече от 4-5 години.Но ми е казвала,аз да си извадя роклите ,ти ще залезеш-това от яд и ревност.Мъжът ми купуваше от складове ,през соца си ходех доста добре облечена ,избираше ми ,негова роднина беше на склад.И ми ги броиха  и свои и и чужди.Не са само твоите ,ако това те успокоява.А аз бих се радвала снаха ми да има много дрехи.Тя си идва с по старички ,все пак е  село ,няма да се показва  тук ...Доволна съм ,че взема каквото и  купя  и все засмяна ,все точно това е искала.Пък после може да го хвърля в някой  кош ,но  пред мен е радостна.Също без подарък не са идвали ,те обикновено по празници идват ,иначе все имат работа или ходят  по спа ,курорти ,държави.

# 707
Ам не,мойта броила ,та да каже на мъж ми каква разсипница съм.То и друг път съм го казвала-някои хора толкова си могат.Като си няма друга работа и и е кеф да брои.ММ я питал от къде знае,тя му рекла ми гледам с военния бинокъл.Как сме се смели вкъщи на тоя лаф Embarassed  Последните година-две мирясаха,явно поостаряха или им писна.Не правят такива работи.Пък и се преместихме в къща.
Сега брои колко нови чанти имам и обувки.Интересно,че основно моите.Пък те са от Амазон и все на добри цени,аз много обичам да дебна намаления Crazy

# 708
  • София
Веднъж ми преброиха обувките. Не в нас, защото каня много рядко, но бяхме за няколко дни заедно на море. След което ми се изтърси репликата: "Жената трябва да има по един чифт за сезон", при което избухнах в смях, защото реших, че е майтап и попитах дали мъжът трябва да има по половин. Нямах представа, че са се водили записки какво обувам. Става въпрос за близки роднини на мъжа ми.

# 709
Рибозом, вече не броят, че са слезнали на по-нисък етаж и нямат видимост, хихи.
Случката ти ми напомни за едно мое бивше гадже, воайорстваше с бинокъл хората от съседния блок Mr. Green.
Аз се заглеждам в простряното пране, но съм маничка на темата, искам да ми е подредено по големина и цят (по възможност). Най-отпред простирам чаршафи, нарочно. Peace

# 710
В началото  съм вървяла с очи забити в земята ,броих плочките ,това помня.Защото не познавах никого и се срамувах.То на 20 ми бе сватбата и на 21 почнах работа.И съм пропуснала да кажа добър ден на свекъра като ме срещнал.Ами не към го видяла.
Тези изцепки са до време.
И баща ми  беше дето гаси лампи.Когато има хора,всичко свети.Сега само в тази стая,не ми трябват две  крушки.Сега и  рокли не ми трябват ,ходя с панталони ,за всеки сезон по два.И няма кой да ми ги брои,и да се намери  ,вече от нищо не ми пука.Не плащам данък обществено мнение.Но не беше така,изяждах се отвътре.За глупости.От днешна гледна точка глупости.Няма друго лекарство ,освен гордо вдигната глава и  майната му .Никой не е дошъл да ми свърши работата ,нито да ми реши проблемите.Никой не е дошъл да ми даде.Едно е да работиш на смени и да имаш бял ден ,друго  цял ден и в къщи също.Аз моята работа  я свърших ,представих се пред обществото ,вече живея  за себе си.Каквото откача.И да съм го направила по-рано.

# 711
На село не става с чаршафи отпред.Една дълга тел от край докрай на двора е .Но  пък като нямам свекърва ,съседката ,роднина е , ми занича и брои стъпките ,ако бях мъж ,щях да си го преместя.Въобще не и реагирам.

# 712
О,съвсем в началото и аз се връзвах.Вече 11 години сме женени,така съм претръпнала от техни глупости,че въобще не ми пука.Като не съм на кеф ни телефони вдигам,ни в къщи отварям.Някак като приех,че са такива и спря да ме интересува тотално какво мислят,какви ги говорят и други.Да се оправят.Като им се занимава с ровене и броене да си ровят.

Последна редакция: пн, 02 мар 2015, 00:20 от Рибозом

# 713
Моите неща не знам дали са ми броили, но на мен като млада снаха ми направи впечатление, че свекървата ми има много обувки и казах на ММ:- Майка ти има много обувки....Той пък да вземе да я попита ,за какво й са толкова чифта обувки. Свекървата му казала- " дойде снахата и почна да ми брои обувките." Не е трудно да се досети, откъде му са се отворили "очите".

# 714
Когато за 1 път дойдоха бабата и дядото на мъжа ми у нас на гости (тъкмо се бяхме оженили) и аз малко притеснена тичам насам-натам подреждам маса, чувам шумове от вратите на гардероба. Поглеждам - Ужас! Отворили гардеробите, шкафовете, да видят какво има. Само дето не припаднах, ама стари хора, какво да ги правиш. Свекърът и свекървата преди това са идвали няколко пъти, никога не са отваряли, нито пък след това гостуване. Но бабата и дядото - от вратата, хоп в гардероба. Иначе си ги обичаме, много са добри и повече изцепки такива не е имало.

# 715
Снаха ми отваря навсякъде,хладилници ,шкафове ,интересно  е .Особено в хладилника,но не ми пречи.Някак когато е в тази посока ,се приема   с усмивка.Ако аз и отворя ще е друго...то за това не ходя де...

# 716
  • Бургас
Моята свекърва не й прави нищо впечатление. Бяхме се преместили в нова квартира, когато дойде за първи път, събу се и седна на дивана. Мъжът ми я пита все пак какво мисли за новата квартира, а тя "Ми кво, същата като предишната"  Crazy Нищо, че предишната беше голям мезонет, а новата малък двустаен. Ама какво й пука на жената къде и как живее сина й. Тя бързаше да седне да гледа Биг Брадър. Добре, че поне не ми рови по шкафовете и не ми прави разбор на дрехите и обувките. В това отношение не мога да се оплача. Въобще не се меси и не дава акъли /може би от незаинтересованост/.
Иначе свекито на сестра ми всеки път като ме види ме сканира от глава до пети, после следва една тирада комплименти.
За отварянето на шкафове - аз лично не го приемам. Дори и когато отида в майка ми, където съм живяла толкова години, не отварям шкафовете й. Не ми е удобно. У дома също не ми е приятно да ми отварят шкафовете. Само ограничен кръг хора могат да го правят и то при определени обстоятелства.

# 717
Снаха ми отваря навсякъде,хладилници ,шкафове ,интересно  е .Особено в хладилника,но не ми пречи.Някак когато е в тази посока ,се приема   с усмивка.Ако аз и отворя ще е друго...то за това не ходя де...

Това е разликата.

# 718

Това е разликата.

По принцип за децата ни всичко може,така върви животът напред,ние  сме отзад и  трябва така да си остане.

# 719

Как ли пък няма да го приема с усмивка, ако ми дойде в дома и започне да отваря шкафове, гардероби и подобни. Още нямам снаха, но силно се съмнявам един ден да стана толкова бяла и добра, че да позволя подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт