С какво ви дразнят свекървите- 41

• 53 427
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Ами "поканили" сте я; поводът е без значение - дали ще кажете, че парите за бензин са проблем, или за инвитро, или за нещо друго, все тая. Вие решавате дали да споделяте такива подробности и съответно да рискувате такива съвети като за радиатора, или да мълчите повече. Мълчанието пак не е гаранция, де.

Ами ние живеем в дома й. Тя се прибира всеки месец за по 3-4 дена... Някакси би било доста трудно да укрием от нея всякаква информация за финансовия ни живот... Най-малкото в пощата пускат сметки, ние си говорим по между си... Не мисля, че трябва да се крием като престъпници, че сме взели решение да теглим кредит. Но има разлика от оплакване до използване на информация, която е научила случайно.
А колкото до липсата на пари за бензин, ММ й го е казвал няколко пъти, не толкова защото е истина, а защото се дразни, че го използва като маршрутка без да пита има ли възможност или не.

# 691
Още в самото начало свекъра веднъж каза с назидателен тон, че една вечер бил минал с колата и видял, че всички сати в апартамента светят. Въобще не го отразих, нито ни е плащал тока, нито сме му искали пари за каквото и да било, направих се че не го чувам. Повече не е имало подобни коментари

# 692
  • Пазарджик
Аз вече с никой не обсъждам. С мъжа ми двамата на саме и това е. А milenaka ме подсети и за неприятните разпити и подпитване. Това пък ми е супер неприятно.

# 693
Сещам се и за моя свекър, който  ни правеше забележки за неугасени лампи в празни стаи.  Тогава плащането на тока не беше никакъв проблем, защото струваше стотинки.  Дразнех се, но гледах да гася. Като заживяхме отделно след няколко години, аз не понасях светеща лампа в празна стая. И сега ги гася, ако видя, че не са необходими. Просто навик, който сега е и от значение при съвременните цени на тока. Друг случай. Спряла водата и аз оставям празна неизмита чиния в мивката. Влиза свекър ми и казва "Толкова ли нямаше вода в кофата, та да измиеш една чиния"?! И до днес не оставям празна  неизмита чиния, дори  и след 20 гости.  Докато не прибера масата, измия , изтрия и прибера всичко, не лягам. Майка ми пък не позволяваше размъкнато легло. От съвсем малка знаех, че леглото сутрин се оправя или ако седна и легна през деня, като стана трябва да опъна кувертюрата. И до ден днешен не оставям неоправено легло. Навици, за които сега  благодаря на свекър ми и майка ми!  

Последна редакция: сб, 28 фев 2015, 23:16 от K.A.G.

# 694
Аз пък мога да зарежа всичко за сутринта.Ходих в една лекарка ,някога ,не и  попречи да ме приеме в кухнята  по никое  време ,че холът зает.Имаше неизмити прибори ,но човещината и беше повече впечатлителна от тях.Няма да   я забравя.Също акъл от колежка-пък и  аз съм го изпитала на собствен гръб-като те повика мъжът ти да излезете,дърпай  щепсели , хвърляй метлата   и тръгвай.Работа ще има  и след сто години ,но нас няма да има.Няма да си простя ,едно миене на прозорци ,все едно ще се преместят за друг ден. Вече не правя  така,но късно е ...
Ако снаха ми не хареса моето ,да ме търпи ден до пладне и да си ходи на нейното хубаво и чисто и измито.Иначе ,аз в моята си стая  клепя и  не оправям.Докато  ми дойде музата и  оближа всичко.И не ми пука...

# 695
  • Пловдив
А, мерси, не искам такива навици. Имахме гости, миялната е повредена, мивката е пълна до ръба в момента. Ако имам подобни невротични навици сега щях да мия чинии до 2 часа. Пък аз спокойно си ги зарязах.

# 696
  • София
И ние с мъжа ми зарязваме чинии, ако на никого не му се занимава в момента. Няма да избягат. И леглото се е случвало да не оправим. Не виждам проблем.

# 697
А пък на мен ми пука. Държа в моята къща всичко да ми е подредено. Приятно ми е, когато всичко си е на мястото. Мога да оправям не само  до 2,  а и до 3 ,  но пък сутринта не бързам да ставам.

Честита Баба Марта! Бъдете бели  и червени!  

# 698
А пък на мен ми пука. Държа в моята къща всичко да ми е подредено. Приятно ми е, когато всичко си е на мястото.

+1, но жалко, че тези добри навици при теб са резултат от нечии безкрайно невъзпитани забележки.

# 699
И ние не се вманиачаваме в чистенето. Важно е да имаме чисти дрехи, нещо за хапване. Чиниите могат да почакат и за следващия ден, понякога в бързината не оправяме леглото сутрин. Имаме съдомиялна, така че чиниите не са някакъв особен проблем. Ако навън е хубаво времето, не си представям как точно сега ще чистя или пък ще вися на мивката, вместо да излезем тримата или пък с някоя приятелка с децаза. Все някога ще се приберем и ще свършим и тази работа

# 700
И ние не се вманиачаваме в чистенето. Важно е да имаме чисти дрехи, нещо за хапване. Чиниите могат да почакат и за следващия ден, понякога в бързината не оправяме леглото сутрин. Имаме съдомиялна, така че чиниите не са някакъв особен проблем. Ако навън е хубаво времето, не си представям как точно сега ще чистя или пък ще вися на мивката, вместо да излезем тримата или пък с някоя приятелка с децаза. Все някога ще се приберем и ще свършим и тази работа
  +1 !!!!!!!!!

# 701
А пък на мен ми пука. Държа в моята къща всичко да ми е подредено. Приятно ми е, когато всичко си е на мястото.

+1, но жалко, че тези добри навици при теб са резултат от нечии безкрайно невъзпитани забележки.

Що пък невъзпитани забележки?! Майка ми ме учеше от малка на ред и чистота.  Съжалявам само дето нямах време да се уча от нея да готвя, защото бях заета с училище, после студентка. Тя готвеше много вкусно. Като се омъжих, се учех да готвя от свекърва ми, от кулинарни книги, от приятелки и колежки. Свекър ми беше мноооого добър човек. Изкарваше парите с тежък физически труд и затова беше пестелив. Пък ние с мъж ми бяхме и двамата студенти без принос за плащане на сметки, а напротив, бяхме доста сериозен финансов разход, защото моите и неговите родители ни хранеха, докато завършихме. Та някаква си там забележка за неугасени лампи хич не я приемам за навъзпитана! Невъзпитано е да си вечна контра има няма защо.

# 702
Ако някой ми плаща тока и ми направи забележка за неугасена лампа, не само няма да му се обидя, ами и ще се почувствам неудобнп. виж ако аз си плащам тока и някой го дразни неугасената лампа, това вече си е негов проблем.

# 703
Е не,за лампи,вода и подобни и аз се дразня.Що да си давам парите на ЕРП и ВиК?Пестя колкото мога.Не свети там където ни няма,ползвам нощна тарифа за бойлер,миялна,сушилня,пускам винаги пълна пералня,простирам когато е хубаво времето навън.Иначе за друго не пестя,купуваме си хубава храна и каквото ни се яде,хубави дрехи и обувки.Ей сега преди малко си цъкнах миялната и да си мие докато си легна.
Иначе и аз не съм от чистофайниците.А преди бях...търках като луда-това да измия,онова да изгладя...докато една пролет не направих първия блокаж на краката.Изщрака ми кръста и установих,че не мога да движа десния си крак на никъде.Как не получих инсулт от нерви и страх тогава не знам.За 30 мин.докато си дойде мъжа ми в краката ми имаше две локвички пот от болка и страх.Лежах седмица като труп с две деца,чакаме да си дойде мъжа ми да сготви,да оправи децата.От тогава си казах -край!Стига,пазя себе си.Работа все ще има.Вече за трудоемката работа си викаме хора.За миене на прозорци,основни чистения и подобни.С 20-30-40 лв. дето ще ги дам ,нито ще обеднея,нито ще забогатея.

# 704
Тъй де,забравих да пиша с какво ме дразнят свекърва ми и майка й-та понеже викаме хора за тези неща съм наричана -"глезла" и "пловдивска кокона" и мъжа ми много ми ходел по акъла.Е да,ама не дойдоха да ми чистят и слугуват като лежах като труп,па и пари не им искаме.Ама нищо-те да си кажат мнението.Пускам си го да не казвам през къде  Mr. Green
Я да питам-ваще разглеждат ли по гардеробите,по терасите?Бабет(на свекърва ми майката) преброила ,че имам 17 рокли!Отделно поли,зимни рокли,палта...от къде сме имали толко пари за дрехите ми.Изобщо купона е пълен.Това го изброила с военния бинокъл на свекъра от тяхната тераса на простора на  нашата (живеехме като в серила "Всички обичат Реймънд"-през една улица ).Може и списък да има с моите дрехи и аксесоари у тях Crazy

Последна редакция: нд, 01 мар 2015, 23:08 от Рибозом

Общи условия

Активация на акаунт