С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 175
  • 766
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Боряна, не съм сигурна, че те разбирам, но явно е нещо лично, така че няма проблем, не си длъжна да отговаряш  Simple Smile

Благодаря, сега разбрах  Simple Smile

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 12:37 от milenaka

# 151
Всеки има по нещо  страшно в живота си..най-вече за другите страшно ,когато го живееш се налага да се справяш

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 12:35 от Бор_яна

# 152
K.A.G., убедена съм, че за нашите това е най-правилното и естествено нещо на света и им е било изключително приятно, че имат възможност да помогнат по някакъв начин. Просто аз съм определен тип чешит, който държи да има самостоятелност и да може да се справя сам. Simple Smile Но пък ако аз мога да помогна на някой няма да откажа или да се направя на луда. Вероятно съм го наследила от нашите това Grinning Предлагам помощ, но осъществявам само ако и отсрещната страна е съгласна, защото по себе си съдя, че не на всеки му е приятно да му "натрапват" помощ (не е това думата ама не мога да се сетя за по-подходяща сега). Иначе е факт, че не бих сменила родителите си с други. Факт е и че не знам след 20-25 години как ще реагирам аз спрямо моите деца и техните "проблеми" Simple Smile Ще поживеем и ще видим Simple Smile
За съжаление родители като моите и като теб самата явно не са много (и свекъри и тъстове). Както казваш - тази тема го доказва.

Бор_яна, минала си през много. Не са много хората, които могат да издържат на такова нещо - и психически, и физически. Много силна личност си, щом въпреки всичко си се справила и си дала на децата си добър старт в живота.

# 153
zhani , точно така е. Държа всичко да е по равно - за образование, за осигуряване на жилище, част от сумата за купуване на  коли, сватба на единия, ще има и за сватба на другия. Всичко е по наше желание. Никой не ни е молил. До сега е било и така ще бъде, ако съдбата го позволи. Живот непредвидим.
 Вече си стъпиха на краката и основата я имат. Остава да надграждат и слава Богу, го правят. Ние с мъжът ми също сме добре устроени и осигурени.
Кира, синовете ми печелят достатъчно, защото най-важната ни инвестиция в тях беше ОБРАЗОВАНИЕТО. Вече писах, че помощта ни не е натрапена, а съгласувана и приета, поради непланирани, но благоприятни обстоятелства за важна инвестиция. Изпусне ли се шансът, поради недостиг на пари, после и да имаш, дето се казва, моментът е отминал. Нека той да ги употреби за своята цел, а на  другия  ще дадем  същата сума, заради равнопоставеността. Той да прецени за какво да ги употреби, ако въобще приеме, защото още не сме приключили въпросната финансова операция. Но скрито-покрито, за тебе да, ама за него може и без, при мен не работи.

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 13:01 от K.A.G.

# 154
Аз като цяло май нямам особени оплаквания, но....
Аз съм втора съпруга. От първата има едно дете, което живее с майка си. Аз забременях, синът им им беше казал, че чакаме бебе. Мина сигурно пивече от месец, свеки един път не ми се обади да пита как съм, или нещо подобно. Но един красив ден ми звъни да ми каже, че са донесли искова молба от бившата му жена за повишаване издръжката на детето. И така сигурно половин час ми дрънка глупости. А тя даже на сина си не беше казала, първо на мен. Викам аз на няколко пъти „не ме занимавай”, тя продължава. На другия ден пак звъни. Аз в кабинета на АГ. Съответно не вдигам. Излизам, звъня й, тя милата се притеснила и пак почва глупости да плещи. Доста обидно ми стана. Че не ходих там няколко месеца.

# 155
Каква е причината за развода с първата съпруга?

# 156
  • в реалността
Моята мила свекърва сътвори поредната глупост навръх 8-ми март. Не живеем в БГ и тук 8-ми март не се тачи като никакъв празник (въпреки че аз го зачитам и тя знае това). И в БГ никога не го е празнувала. Въобще 8-ми март не значи нищо за нея (празнува чинно деня на майката както всички тук на друга дата и не дава да се пропусне) НО понеже видяла във facebook че българските й познати празнуват и понеже решила, че иска да ме засегне, казала на сина си, че иска да прекара деня с него. По принцип няма лошо, никога не съм го спирала да прекарва време с нея, така вкъщи на спокойствие мога да си почина или да поизчистя. Ядосах се обаче този път, че той ме лъже - щял да ходи да й помогне с нещо из къщата. Да ама стана, избръсна се, наконти се... а иначе като ходи наистина да помага навлича една стара тениска и това е. А тя прави това нарочно за да ме засегне, да ми покаже, че тя е по-важната - знае, че вчера цял ден имах работа, през седмицата се прибираме много късно и неделя е единствения ден, когато имаме малко свободно време. А навън е слънчево, 17 градуса, време за разходка. Въобще ядосана съм и на двама им в момента!

# 157
Не зная дали постъпката на свекърва ти е продиктувана от желание да те засегне, но синът и е постъпил като истински мамин Муньо. Има  за какво да го  bash

# 158
  • София
Аз първоначално реших, че тя живее в БГ и иска той с нея да прекара празника Joy

Ама наистина, в комбина двамата са ненадминати. Тя не знам какво е искала да ти навре в носа, но ТМ е за бой определено. В случая нея даже бих била склонна да я игнорирам. Даже ти се чудя ти мъжа си наистина ли го оправдаваш до толкова, че да се ядосваш само на нея?

# 159
Мирандина, не само свекърва ти е за бой. Мъжът ти е постъпил отвратително. Аз бих се ядосала повече на него, ако бях на твое място.

Моята мила свекърва онзи ден ме ядоса. Вчера трябваше да правят помен на свекъра (починал доста преди да се запозная с ММ). Онзи ден ми се примоли ако ходя до магазина да и купя нещо за подавките и да и го занеса. Времето беше ужасно и не искала да излиза. Аз имах да пазарувам и понеже съм с кола не ми пречи. Отивам да и занеса поръчката и тя ми казва, че трябвало на следващият ден да отида да я взема аз и да я закарам на гробищата. ММ щеше да ходи да до село да взима баба си, а зълва ми щяла да взима друга тяхна близка. Е, да ама аз съм болна и казвам на свеки, че понеже съм болна и не мога да пия лекарства заради бременността съм мислела изобщо да не ходя по студа на гробищата, а да си седя на топло вкъщи. Репликата беше "Аааа, ще ме закараш, а пък като искаш стой в колата!" Crazy Замълчах си, но вечерта казах на ММ за планираният от майка му ден... Както подозирах реакцията беше красива Mr. Green
ММ: "Как така ти ще я караш?! Никъде няма да ходиш по тия студове! Сестра ми да я вземе!"
Аз: "Ами сестра ти щяла да вземе леля"
ММ: "И какво от това?! Не може да вземе и майка ли?! Няма място в колата?!"
Аз: "Ами, не знам... Майка ти така каза."
Последва едно телефонно обаждане от ММ, в което свеки беше сиктирдосана. Тъй като помена се отложи за днес поради лошото време, снощи свеки се обажда на ММ, за да се уговорят. Явно пак си направи устата за мен, защото само чух от кухнята как ММ и се изрепчи "Абе не разбра ли, че е болна и няма да ходи никъде!? Въобще не я бройте!" Сега сигурно ще ми се сърди с дни, че съм и провалила плана всички да си имат лични шофьори ooooh!

# 160
Бременна жена няма място та гробища ,аз също не ходя ,за сватбата не ходих ,сега докато бебетата не станат на година ,ако е рекъл господ ,пак няма да стъпя. Освен ако стане нещо с много близък.да не дава господ. Живот и здраве ,да е наред на земята ,пък под земята със сигурност са наред.Твоята свекърва  къде живее ,дори да не е така прието е близко до акъла да не се ходи.Ако не е година ,просто тя няма оправдание. Хайде година на близък е друго ,тя може ад отиде и си направят  каквото имат .
 Ей ,смотани хора...

# 161
Аз не съм от суеверните. Знам, че има такова поверие и много хора го спазват. Включително знам и че близките на бременната не ходят докато бебето не навърши годинка. Не съм ходила откакто съм бременна, но и не се е налагало. Смятам, че това поверие е по-скоро заради стреса, който би изживяла една бременна жена. Но ако изгуби близък човек стресът е голям така или иначе и не се определя от това дали е отишла на гробищата, а от самата загуба.

# 162
Да зарежем суеверието, но да използваш бременна жена за шофьор...  ooooh! Това, че може да не и е добре, да има нужда от почивка...пффф

# 163
е па суеверие ,или не ,просто и суеверията имат причини и обяснения ,и си го обяснила.И аз не съм суеверна ,когато се отнася до мен не ми пука ,но сега  не искам да съм причина за беля. Дори да съзнавам ,че не е така ,че е  глупаво,аз снахата не беше снаха и дойде заради мъжа ми полагахме .Искаше да помага и я възпрях ,млад човек не е за такива работи. Има време кога.Случиха ми се доста  тъжни моменти ,но все пак бях минала 45 като започнаха ,и 50 най -тежките неща. На тази възраст е друго.Не бих накарала млад човек да се върти там ,,до теб ли е опряла ...От човещина поне да не те закача...Тя и казано и  повтаря и потретва ,дано мине...както щеш приемаш ,суеверно или не ,не ти е мястото на гробищата.Чак се ядосах

# 164
Каква е причината за развода с първата съпруга?
Бил е доста ранен брак и както обикновено с порастването и на двамата почват проблемите. Това знам аз, а какво е станало в действителност си знаят само те двамата.

Общи условия

Активация на акаунт