С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 985
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
Отдавна не съм писала в темата,но не мога да не се похваля,че "досадниците"т.е свекърите дойдоха на гости на обед....и хоп от вратата пак награбиха детето и като ги заболяха ръцете и свекито реши,че ще го приспива...Аз и обяснявам,че не го приспивам вечер,а най-малко пък да го уча на обяд,а тя продължава да го люшка и пее "мила,моя мамо"и се прави,че не ме чува.Ох...добре,че и на таткото му писна от техните "акъли" как да си гледаме детето,та взе забележка да им прави,не че мн мн ни отразяват ама пак е нещо.  Grinning

# 316
DiBi,адски си противоречиш. Първо казваш, че утях е бил леко хремав и се е влошил като си е дошъл в София. После пишеш защо майка му не му е обърнала внимание там( еми нали т при нея било лека настинка). В следващия момент казваш ,че в най-голямата буря е ходил за това е зле. Няколко изречения по-късно пишеш ,че сте отишли на концерта,защото не си знаела,че е зле( ти не си видяла,но виниш майка му,че не му е обърнала внимание). Или аз но не разбирам последователнстта или се опитваш леко незаслужено да обвиняваш жената.

# 317
Не му стига на магарето крастата ами и мухите го ядат.
Това е една народна поговорка ,груба и дори цинична.Но когато има човек проблеми  само му трябва нещо допълнително.Все повече се уверявам,че мълчанието е  доброто.По добре да упрекват някого в незаинтересованост ,отколкото да е на всяка манджа мерудия.За какъв дявол се обаждат ,нямат ли син да питат него и да филтрира той достъпа им.Много по-добре  е така.Когато  нивото на  дадени хора  е различно и тотално се разминават с разбиранията си за нещата ,когато не разбират от дума   да стоят по-далеч и толкова.Те се стараят да утешат ,да дадат надежда ,ама ...че засягат  и че е неуместно което казват със сигурност не усещат.Веднъж бива...иначе дотяга.Точно пък в такъв момент е гадно да се правят на велики.Данче , и това ще мине...

# 318
Данче, скорошно оздравяване на малчо и дано да няма нищо сериозно  Hug. Пращам ви цялата си положителна енергия. А на свекърите- знам, че ти е трудно да не им обръщаш внимание, но трябва да го постигнеш. Да си приказват.

# 319
  • София
Данче, прииска ми се да те прегърна.  Hug
Бъдете силни с малчо, а за тези простаци - игнор.  Naughty

# 320
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Данче,  дано  всичко е  наред  и  съвсем скоро    всичките  ти  тревоги  за детето  да  останат  в  миналото Hug
А  за тия  твоите  аз  отдавна   съм  ти  казала  какво  мисля-  те  са  уникално елементарни   същества  и  аз съм убедена, че  плащаш   огромна  цена  за това,  децата  ти  да имат  нормални  контакти  с  тези  си  "баба" и "дядо".

И аз да    се оплача.

Преди  три месеца  свекъра  получи инсулт, който  нямаше  да получи,ако  не  се беше  направил  на  интересен.Станало  му зле, извикали бърза помощ, откарали  го  в болница и  му обяснили, че  трябва  да  го  хоспитализират. Той   категорично  отказал, подписал  декларация  за  отказ  и  се  върнал на работа. Три часа  след това   получил  инсулта.
Та, сега  е  неподвижен  на  легло  и  ММ  всяка  сутрин и  вечер  ходи  да  сменя  памперси, да бръсне, да  къпе, да цепи  и качва  дърва  четири  етажа, без асансьор , и  изобщо- да  обгрижва  баща  си. Отделно от   това , свеки  му звъни  по 20 пъти  на ден  , за  да   ходи  да  й  купува  яйца, хляб, вода , кафе  и  каквото  се  сетите, защото  е  много  трудно  да  направи  списък  на  необходимите  неща  и  да  го  даде  да се купят  наведнъж; както и  защото  е  много  трудно  да   слезе  до  магазина  до входа   да си   купи   дребните  неща  сама. След всяко  посещение  у  родителите  си, ММ  се  прибира  разтреперан  от  бяс  и   нерви- от  една  страна, баща му го обвинявал, че  е   неблагодарник,  щото  не  му бил  давал  въже  да  се  обеси; не  му ли било жал  да му  гледа  мъките  и  прочие  глупости; от друга  страна, свекървата  го  обвинявала, че идвал, свършвал  си  задълженията  и  си  тръгвал.
Той , съответно, я попитал  дали  случайно  тя  не  желае  той  да  се  пренесе  у  тях, а  тя   най- безцеремонно  му заявила, че  щом трябва, ще  се пренесе ooooh!.
Тази вечер  не  издържал,  отворил  си устата  и  й казал  някои  неща, които  не  й  харесали  и  тя  тръгнала  да  си търси  хапчетата, щото  й бил вдигнал   кръвното Crossing Arms Обвинила  го, че иска  да  ги умори  и  двамата  и  не  се  държал  като  син.
Пояснявам- ММ има  сестра, която  също  живее  в града, но  която  е   толкова ангажирана  дама  и  толкова  специална, че  няма  време  да  полага   своя  дял  от  грижи.
Освен това, свекървата  не  давала и  дума  да  се  издума 
дъщеря  й  да бъде привлечена  като  помощник.

Не  знам  как  ще  се  развият нещата, само  знам, че  това  положение    трябва  да  се промени. Вкъщи  започнахме  да  се  караме непрекъснато, той е  изнервен, аз също. Отделно, че   не  му остава  време  да  се  съсредоточи върху  търсене  на  работа, след като  през ноември  го съкратиха  и  се  очертава, след като  му свърши обезщетението, цялата финансова  тежест  вкъщи   да поема аз. А и как  ще  започне  работа, дори  да си  намери, като   непрекъснато  го  дърпат  за нещо ooooh!

А тази ситуация може  да продължи  с години, че даже и  да  се  усложни....

# 321
Данче, дано да се оправи бързо детенце Hug А на свекърите не им обръщай внимание. Следващия път като се опитат да приказват глупости просто им затвори телефона. Нямат никакво право да разтройват детето и теб.

Бронте, не знам как да определя това, през което минавате. Май кошмар най-точно. ТМ не може ли да ограничи поне бягането през деня? Едно е да ходиш сутрин и вечер, друго е и през деня да те викат по 1000 пъти за 1000 дреболии (за ходене до магазина пък е идиотско направо). Пък и ако го направи от сега ще е по-спокоен, като започне работа. И не си съсипвайте отношенията заради тях. Може да прозвучи грозно, но те са възрастни и в един момент няма да ги има, така или иначе. Трябва вие да си запазите семейството. Далеч съм от мисълта, че трябва да ги зарежете, но не позволявайте да ви се качват на главата и да ви "разделят".

# 322
Благодаря на всички за милите думи ! Детето е по-добре ,днес официално го изписаха.Все още е под въпрос диагнозата ,но все пак  има огромна верояност да не е това ,което се страхувахме.
Свекитата са добре иначе  Laughing Днес станаха отново баба и дядо ,другата снаха ги дари с момченце  Blush Много сме щастливи ,но подозирам ,че не и те,защото детето не е кръстено на тях  Tired Одеве звънях да им честитя внука ,не знаеха къде се намрират.Ще видим сега какви циркове ще стават ,номерът с вдигането на кръвно вече не ваАжи hahaha
Еееййй,стринка съм бе  Crazy CrazyМного съм щастлива !

# 323
  • Бургас
Данче, честит племенник! Радвам се, че дребния е по-добре. Не се сърди на твоите свекъри. Явно са се опитали да дадат кураж на детенцето и да го разведрят, ама простотията леко им е попречила.

Бронте, мъжа ти да се разбере със сестра си. Свекърите ти разведени ли са. Защо мъжа ти го обслужва? При всички положения да тегли една майна на майка си, че е доста нагла. Не му стигат грижите по баща му. Що за майка няма да съжали сина си, че се разкъсва така. Че и обидена го раздава. Ако майка му няма да помага, да стои настрана и да се оправя сама вместо да тормози сина си.

# 324
  • София
Данче, честит племенник! Радвам се, че дребния е по-добре. Не се сърди на твоите свекъри. Явно са се опитали да дадат кураж на детенцето и да го разведрят, ама простотията леко им е попречила.

Бронте, мъжа ти да се разбере със сестра си. Свекърите ти разведени ли са. Защо мъжа ти го обслужва? При всички положения да тегли една майна на майка си, че е доста нагла. Не му стигат грижите по баща му. Що за майка няма да съжали сина си, че се разкъсва така. Че и обидена го раздава. Ако майка му няма да помага, да стои настрана и да се оправя сама вместо да тормози сина си.

Примерно тази, която е родила, за да има кой да ѝ е длъжен после.

# 325
Бронте ,съжалявам ,че преминавате през това Sad
Мен друго ме потресе,как така ще подпише документите и после ще си тръгне от спешното #CrazyЩо за хора са това ?Не знаят ли ,че имат деца и близки ,които се тревожа за тях ?
Свекър ми е такъв ,безхаберен по отношение на здравето си. Той е виден хипохондрик,все нещо го боли,все нещо му има ,но като отиде на лекар ,после не пие хапчетата и не спазва нищо като хората.След една седмица пак  е при лекар и пак наново прегледи ,изследвания и т.н. придружени с приказки ,че нямало кой да го погледне ,кой да го води ,кой да се грижи за него (на 60 години е ,има жена ,пуши по  2 кутии цигари на ден ooooh!) Като чета вас и си мисля какво ме чака занапред...как ще се грижим за тези хора ,които не искат само да помогнат на себе си?

# 326
Отгоре ,отгоре  се грижете...Много ги слушате вие  какво говорят и  мрънкат ,малко дистанция от грижите им.На 60  мъжете имат мацета на 23,какво го мислиш...Щом бяга от спешното ,нищо му няма или е решил да се затрива ,което не можеш да предотвратиш до него да си. Мъжа ми на 58 си отиде ,обаждам се на приятел да го вкарват по-бързо ,че се влошава ,беше дериват ,телефона ,той подслушвал ,привика ме  негов бил животът.Нищо не можах да направя ,не съм занимавала децата ,освен накрая в болницата ,че не искаше мен. Обидно му аз да съм там. Взе ми и моите парички дето си имах и замина.Осигурен за всички процедури и последици. И го докараха     без никакъв проблем ,всичките беше си решил ,аз да му мисля. Така че ,ми е  известно  нещо от   болести и болници ...и дебели глави... Според мен си гледайте живота  и ... всеки има определено какво да препати...няма да избяга никой от това.

# 327
  • Бургас
Примерно тази, която е родила, за да има кой да ѝ е длъжен после.

Очевидно хората с такова мислене и поведение са създали деца, за да им бъдат болногледачи след време.
Моите свекъри също нехаят за здравето си. Преди да се разболее свекито пиеше като смог и пушеше цигари. Сега не пуши и не близва алкохол. Направо е друг човек. Свекъра уж има захар, а опуква една кутия с вафли за отрицателно време. Тъпото е, че може да не им обръщаш внимание на мърморенето и опитите за манипулация, обаче като опре на живот и смърт, вече не може да си на принципа "Ами да се оправят".

# 328
  • София
Отгоре ,отгоре  се грижете...Много ги слушате вие  какво говорят и  мрънкат ,малко дистанция от грижите им.На 60  мъжете имат мацета на 23,какво го мислиш...Щом бяга от спешното ,нищо му няма или е решил да се затрива ,което не можеш да предотвратиш до него да си. Мъжа ми на 58 си отиде ,обаждам се на приятел да го вкарват по-бързо ,че се влошава ,беше дериват ,телефона ,той подслушвал ,привика ме  негов бил животът.Нищо не можах да направя ,не съм занимавала децата ,освен накрая в болницата ,че не искаше мен. Обидно му аз да съм там. Взе ми и моите парички дето си имах и замина.Осигурен за всички процедури и последици. И го докараха     без никакъв проблем ,всичките беше си решил ,аз да му мисля. Така че ,ми е  известно  нещо от   болести и болници ...и дебели глави... Според мен си гледайте живота  и ... всеки има определено какво да препати...няма да избяга никой от това.

Това какво означава?

# 329
Данче,чакай да ти разправя за бабата на ММ Mr. GreenТя от същата порода като твоите свекъри май...Та това лято влязохме с малкото в инфекциозна болница с жестоко повръщане и разстройство двамата.Детето се свърна за 5-6 дена,аз се оказах с ротавирус -температура,гадене не могат да овладеят,нищо не поемам,само системи.Та детето свали 3-4 кг,аз може би 7-8.Пък съм висока и бях станала ама като оглозган скелет.Прибрахме се вкъщи,голямото заточено на село.С малкото сме отпаднали още,само спим и от време на време ядем само солени бисквити и кисело мляко.
Та иде бабет на визита,видя ни там за половин час и рекла на мъжа ми-въй таз жена прежълтяла,хлътнала се,земята я тегли.Да се огледал ,да потърсел друга жена да не растели децата без майка Crazy,пааднах !
Викам -кажи й,че ако ме затегли земята ще се фана за нея,да си имам компания за към Св.Петър  Mr. Green Абе стари хора,какво им се връзваш,да си дрънкат.

Бор_яна,бая труден ще да е бил живота ти!Прегръдки от мен,личи си,че си добър човек!Късмет и много щастие-да дочакаш и внуци и правнуци!

Общи условия

Активация на акаунт