С какво ви дразнят свекървите – 42

• 56 966
  • 766
  •   1
Отговори
# 330

Викам -кажи й,че ако ме затегли земята ще се фана за нея,да си имам компания за към Св.Петър  Mr. Green Абе стари хора,какво им се връзваш,да си дрънкат.

Joy Рибозом, фен съм ти!

# 331
  Joy тая бабет е опаснааааа,а ти направо си я затворила с обиколка  Joy Joy

# 332
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Данче, честит  бебешок, много  да ви  радва Heart Eyes

Като  се чета,  наистина  неясно  съм  обяснила. Не  са разведени свекърите, живеят заедно,  но  свекървата  няма  как  да вдига  над стокилограмов  мъж да му  сменя  памперсите, нито  да  го  обгрижва физически.
По информация от  ММ, понеже  аз  съм спряла   напълно  контакти  с  тях  отпреди около  осем месеца- прекарвала  деня  си  в гледане  на  сериали, кавги  с  болния, пушене  и  ....пиене. От дъжд на вятър  сготвяла  нещо. ММ  носи храна  от нас; сестра  му  също  се  отчита  веднъж-дваж седмично, като  носи храна.
Проблема с пазаруването  е следния- свекървата   твърдо  стояла  на позицията, че  нито  за минута  не  смеела  да остави  мъжа  си сам. Та  даже  не  смеела  да  слезне  да  напазарува. Разбира  се, тъй като всеки  принцип има изключения, този  си принцип  тя  разваляла, когато  останела  без цигари. Ако  слугата- синът й- откажел  да   се  затърчи  да й достави  незабавно, нейно  величество   изприпквала  лично  до магазина  да  си купи.

В интерес  на  истината,  сестра му  е  дребничка  жена  и  не   може  да  полага физически  грижи  за баща  си. Но  пък  е  финансово  обезпечена, така  че би могла  да плати  на  някой  да поеме  нейния  дял от  грижи. И например  този някой  да ходи всяка   сутрин, а ММ  да ходи  всяка вечер. А  пазаруването  свеки може   напълно спокойно  да си го прави  сама.

Но, както  казах, свеки категорично  не  желае  да  ангажира дъщеря си. Що  дъщеря й  да плаща, като  синът й може  да  опъва  шията...Дъщерята  също   не  прявява самоинициатива. Единственото  решение  е  ММ   да заяви  категорично, че поема   ангажимент  веднъж дневно   и  по този начин  да принуди майката  и  щерката  да  помислят  за  допълнителен вариант.
Така виждам  аз нещата. Той също  ги вижда така, ама ....явно  не е  събрал достатъчно  гняв, че  да  подскаже   на  сестра  си  какво  се  очаква от нея.

Рибозом, страшна  си hahaha

# 333
Бронте,мъжа ти да говори със сестра си.Разбирам,че се дразниш,права си,но той е човека който трябва да изрази точно и ясно как да продължат нататък.Все пак свекъра ти е баща на две деца,не само на мъжа ти.

Инак аз съм такъв дебил с толкова чувство за хумор,че хорските дрънканици и простотии много рядко да ме ядосат.Най-често го обръщам на солени шеги с тях.

# 334
  • Бургас
Така виждам  аз нещата. Той също  ги вижда така, ама ....явно  не е  събрал достатъчно  гняв, че  да  подскаже   на  сестра  си  какво  се  очаква от нея.

Ами да почне да събира преди да са каталясали и него. Да говори със сестра си ако няма да участва физически,то поне да участва финансово.

Та иде бабет на визита,видя ни там за половин час и рекла на мъжа ми-въй таз жена прежълтяла,хлътнала се,земята я тегли.

Рибозомче, то егати земното притегляне, егати чудото  Crazy

# 335
Бронте,аз не бих ходила да пазарувам и 1 път при описаната ситуация,честно ти казвам. Бих ходила всеки ден по веднъж ,най-вероятно вечер,за да го обгрижвам за нещата,които жените не могат да свършат заради физиката си. Бих го правела без значение дали сестра ми го върши или не,за да ми е на мен чиста съвестта,тя с нейната сама да се оправя. В никой случай обаче не бих превърнала грижата за родителите в единствено занимание,пречещо на собственото ми семейство. Бих помогнала,но когато мога. Относно въжето-куче дето лае ,не хапе. Що мъжът ти не му даде един път наистина въже ,пък да видим ще направи ли нещо. Сигурна съм ,че не. Това манимулиране е много грозно от тяхна страна

# 336
  • Оптимист по принуда
. В никой случай обаче не бих превърнала грижата за родителите в единствено занимание,пречещо на собственото ми семейство.
Не можеш да бъдеш сигурна, докато /недай си Боже / ти се случи. Как се оставя родител да лежи в собствените си 'сосове' не знам. 

# 337
Demmy,този родител има и съпруга. А съгласи се,че "детето" има и свое семейство,трябва и на работа да ходи

# 338
  • Варна
...въй таз жена прежълтяла,хлътнала се,земята я тегли.Да се огледал ,да потърсел друга жена да не растели децата без майка Crazy,пааднах !

rotfImao rotfImbo rotfImbo
Това направо ме разби...

Моята пък си дойде за 8-ми март и успя да ми вдигне кръвното. Даже й повиших тон този път. Рядко си го позволявам, обаче този път много ме ядоса... Цопна се на масата за вечеря и взе да обяснява: "Те децата, които са дадени за осиновяване, всички са циганчета. Пък той гена си е ген. Не ви трябва да си слагате такъв таралеж в гащите и т.н."
Е ми избухнах... Казах й, че не е нейна работа да казва какво ние ще си слагаме в гащите и какво не. Поптах я също, като звънна предния ден на ММ да отидел да я вземе с колата от село, че да не се друсала по автобусите, хубаво ли й беше? И кой ще ходи след години да взима ММ от тук и да го кара там, ако има нужда? Щото тя е от хората дето смятат, че децата са длъжни да обгрижват родителите си, щом родителите са се грижили за тях като малки...  Mr. Green
Не знам, обаче се усещам, че почвам да изпитвам силно негативни чувства към тази жена... Много, много различни от раздразнение към битовизмите...  Tired

# 339
По принцип парите му бяха отделно ,знам къде са но нямам право да пипам.Аз харча до край ,той  спестява.Купуваше нещата с връзки ,за младите ,почти всичко беше с връзки.Знаем си мебелите кой какво е купил ,но той  организира ,доставя ,.Купувал ми е  е на мен от склад ,имаше братовчедка. Но не аз да пипам и да се разпореждам ,да и книги ми е купувал ,та  свекървата бе бясна.
Накрая си взех едни 500лв и ме  вбеси като се кара ,все пак бяха от крава ,дадена ми от моите родители. И когато вече опропасти спестяванията от инфлацията и не се съгласи да ги вложи или по никакъв начин запази ,започна да иска от мен. Вече  не работех и имах спестено ,Отиде на операция и  прибра всички пари от къщи.Дълго е ...Свързано е ...
 Същественото е ,че точно преди операция почина... Умря по ясно казано. Не са били  много парите ,просто човек оскотява със годините ..мисли само за себе си и заприлича на майка си основно. Което бе най -тъжното.Няма как да си разкажа живота...някои неща забравям и  по-добре,други още ме измъчват ,но вече е поносимо.Защото в един момент бях на ръба...и то след като остана сама ,тогава демоните идваха нощем...Пък и по всяко време...Знам,че не е за тази тема от млади хора ,но тук ме влече да пиша ,не ми обръщайте много внимание,...Написаното  е по страшно от действителността...Пазете си психиката ,ще ви трябва дълго...Като свекърва да си кажа назидателно...Другото се оправя...

Но исках с предния  пост да кажа ,че не можеш да навиеш на глупостта...А Аз децата си не съм занимавала ,правиха ми трепанация ,не съм им казвала даже,справих се сама.Мъжа и той  болен  и така.Не ми е ясно защо вие  трябва да водите свекъри в болница ,да пазарувате когато са двама ,не е сам човек ,има съпруг ,още по ясно казано. За какъв му е дявол ,ако не да се  обгрижват двамата ,на тези години.Няма и да разбера.Освен да е в неведение  какво да прави ,мозъчно увреждане някакво.

# 340
Здравейте,

Първи пост и то къде  newsm03

Накратко след 15 години съвместно съжителство без брак го хванах, че си има любовница.
Края беше неизбежен и той трябваше да се изнесе. Живеехме в мой наследствен апартамент.
Майка му беше ужасно тъжна, че сина и остава без нищо Shocked
Никога не сме имали проблеми с нея и я чувствах ужасно близка.. и такава реакция не съм очаквала..
не че изобщо е трябвало да реагира по какъвто и да е начин, но все пак.
Не се сети за глупостите, които сина и направи, а се сети, че той оставал без нищо.

# 341
Бор_яна,пиши си щом те разтоварва.Не го дръж в себе си.Знам,че не казваш на децата си,да не ги тормозиш и тях в тези стресови времена.Като ти стане криво си пиши.Аз си пиша на хартия като много ми натежи за нещо.Хем децата да не се притесняват,хем мъжа ми да не се чуди и той що ми е криво.После си ги горя писанията в котела.И ми олеква,много! Hug

ЕмаБо на твоя хубостник пък и дрехите щях да му изгоря.Да ти се изплюе така в лицето.Пухльо!Че и оставал без нищо...тц тц,освен да им припишеш апартамента да не се стесняват с любовницата по квартири,напрао падам!Бива то наглост,ама чак толкова!

# 342
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Относно въжето-куче дето лае ,не хапе. Що мъжът ти не му даде един път наистина въже ,пък да видим ще направи ли нещо. Сигурна съм ,че не. Това манимулиране е много грозно от тяхна страна

Гери, кандидат - самоубийците   не  са  за подценяване. Моят баща  заплашваше  с години- всеки път, когато  някой му накривеше  шапката  с нещо, той  заплашваше,че  ще  си  сложел въжето.
И накрая, когато  бяхме претръпнали  на  заплахите му, наистина   го направи- ама тертиплийската - с обвинително  прощално  писмо,  с което  ни  заклеймяваше  и  с което  даваше   указания  как   точно да  бъдат разпределени  общите  им имоти  с  майка ми- а   именно- да бъдат  незабавно след смъртта  му прехвърлени  на  първородния  му  внук- тоест , моя племенник, който  по онова време  беше  на  шест годинки:ooooh:

Та, ако ММ му даде  въже  и   свекъра  наистина вземе  да си посегне, става   страшно- ще ни влачат  по  следствия,  ще  докажат, че ММ  го  е улеснил, даже  могат да го обвинят, че той  го е  подтикнал / ще е  налице и  мотив- омръзнало  му  е да полага  грижи/   и т.н. Сърбала съм я  тая попара.
От друга страна, донякъде  разбирам   свекъра,  защото  той  беше много  деен  човек  и сега му е  непоносимо  да  бъде  напълно  безпомощен и  принуден   по цял  ден  да гледа  тавана.
Но, който   каквото  си направи  сам, цяло  село не може  да му го направи.

Кофтито  е, че  заради  неговата  безотговорност  сега   страда  цялото  ни семейство- и финансово , и емоционално. Защото  детето  го търси всяка вечер, когато  си ляга, а  той  през това  време  сменя памперсите  на баща  си  и  се прибира, когато  тя е  вече  заспала. През седмицата  се  виждат само сутрин- той я води  на  градина. Тя през ден е на тренировки и  когато  се върнем  в осем часа, той вече е  отишъл...Абе...кофти история.

Последна редакция: пн, 16 мар 2015, 17:00 от Бронте

# 343
Може и жена да сменя памперси.Не знаех докато не се налижи ,има си чалъм в извъртането ,не се надига човека ,а се обръща. Всичко може ,стига да иска човек.Каква дребна женица обгрижва една дебелана ,не ви е работа. А това с търсенето на друга не знам към какво спада,чер хумор или черна душа...

# 344
  • Оптимист по принуда
Demmy,този родител има и съпруга. А съгласи се,че "детето" има и свое семейство,трябва и на работа да ходи
Така е, Гери, но аз например, въпреки несправедливостите и т.н. ще се грижа, дано имам сили, ако ми се наложи.  В живота в повечето случаи става така - този, който не те уважава, накрая е зависим от теб. Сигурно и баба ми, която се отрече от нас с брат ми навремето и тя ще опре до нас скоро, защото на братовчедите ми не им пука за нея.

Общи условия

Активация на акаунт