С какво ви дразнят свекървите – 42

• 57 014
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
Ще и сготвя, ама друг път! Да върви у тях да си яде!  #Cussing out

Откакто моята С при поредно гостуване каза, че яденето не струвало, вече не каня на вечеря. Не се затормозявам излишно, даже като сме ходили на гости съм приготвяла салата, десерт и тн. Все нещо не харесва, било сурово,безсолно, може да се премълчи от елементарна любезност. Вече нищо не правя.  Mr. Green

# 751
  • в реалността
В интерес на истината той колкото и да се дразни от нейните постъпки, все гледа да й отстъпва. Майка му е, много труден характер е, и той все казва 'ами тя си е такава, не й обръщай внимание'.  Rolling Eyes

# 752
Да де, ама как да не й обръщаш внимание 11 астрономически часа?

# 753
  • Северозапада
Аз, ако има следващ път, щях да си върша заплануваното. Като е дошла извън уговореното време, не за първи път, тя ще се съобразява с моите планове.  Peace Много мразя да ми се развалят плановета. Направо побеснявам, дори да е от непредвидени обстоятелства Embarassed

# 754
В интерес на истината той колкото и да се дразни от нейните постъпки, все гледа да й отстъпва. Майка му е, много труден характер е, и той все казва 'ами тя си е такава, не й обръщай внимание'.  Rolling Eyes
     Ами тогава го остави той да "не й обръща" внимание цял ден. "Съжалявам скъпи, майка ти ще дойде на дойде на гости, но аз вече имах уговорен ангажимент, отивам на козметик, фризьор, пазар, детско парти ..... Пожелавам ви приятно прекарване на деня"  Flutter
     Шегувам се разбира се, не одобрявам решаването на проблеми по този начин. Но с бездействие всеки път ще ти става все по-неприятно и усещането, че твоите желания нямат значение ще се засилва. Познаваш мъжа си, направи най-подходящото за да те разбере правилно.

# 755
  • Бургас

Ами послушай го. Не й обръщай внимание. После мама като се обиди, че си си хванала чантичката и си излязла или си стояла в апартамента без да я отразиш за момент, кажи на мъжа си "Ами аз съм си такава".

# 756
Да де, ама как да не й обръщаш внимание 11 астрономически часа?

+1
Моята С така правеше миналото лято. Бях си вкъщи без работа, а тя си има уговорка с ММ да идва от време на време да се грижи за градината. Да, ама уговорката е правена, когато мен ме е нямало още. ММ ходи на работа, а тя ми се изтърсва без да се обади и седи цял ден. Ами, не ми е комфортно да има друг човек вкъщи по цял ден - не мога да мръдна никъде, трябва да приготвя нещо за обяд, да си говоря задължително с нея, не мога да си поканя гости, да си легна... Да не говорим, че ръцете ми не са наврени някъде и мога сама да оплевя 3 лехи с цветя и 5 с домати. За капак се научи, че ако се задържи до към 6-7 вечерта ще я закараме или ММ, или аз, защото е станало късно ooooh! Направо заявих на ММ, че това лято не я искам. Той ми каза "Е, какво толкова?". Попитах дали ако той си е по цял ден в къщи ще му е приятно през ден моята майка да е на главата му. Разбра ме и мисля, че ще имаме напредък Simple Smile

# 757
Спомням си ,когато дъщеря ми беше бебе в един следобяд на вратата се звъни  и аз отварям-свекъра и жена му. ShockedБили излезнали на разходка,минавали насам и решили да дойдат-ей така ,без уговорка,без нищо.Да ама аз не съм в настроение за гости, виеше ми се свят вече от седене вече в къщи с бебето,а и нямах нищо приготвено за ядене като за пред хора.Влезнаха ...изтраях половин час с тях и им казах,че искам да изведа бебето на разходка-съжалявам ,но друг път ще се видим за повече.Стегнах се и излезнахме....Усетих неодобрителните им лица,но в края на краищата не сме планували посещението-да се сърдят на себе си ако трябва,че така са се изтърсили.Проявих характер.Аз не се чувствам длъжна да си губя времето като седя с тях по принуда,без да сме се уговаряли и без да съм се подготвила.Къде по-освежаващо ще ми подейства една разходка в парка и т.н.Излезнах с количката и си ми беше супер-не се подчиних на принудителното посещение.Оставих мъжа ми да стои с тях...Мъжът ми каза,че са си тръгнали малко след това.След тоя случай не са ми идвали непоканени. Peace

# 758
  • София
Сещам се и за изписването с първият ми син. Нямах трудно раждане, но затова пък бях като чипровски килим... сещате се- не мога да седна Simple Smile Та идва една сюрия народ, наснимаха се... а аз не мога да ходя като хората, уморена, нервна... И изненадаааа: "идваме у вас". Чак се приготвили хората с питки и още незнам си какво... традиция било (изрично бях казала, че не искам подобни масовки). Та идват хората, а аз се чудя- кое къде бях оставила, къде е шишето за вода, има ли шише за хранене, има ли изварена вода за стерилизация на помпата... А бебето гладно, нямах кърма (за 2-3 часа на помпата стигах до няколко капчици), та се ошашквам- има ли адаптирано мляко, или пак да се насилвам и изцеждам колкото има... Тотална обърквация, която не ми е присъща. А от всякъде ми прииждат хора да ми помагали. Зълва ми (нямаща понятие от бебета) се върти около мен, тюхка се и вика "олеее, ами сегаааа" и подобни окуражаващи възклицания... Таман започвам да идвам на себе си и да се осъзнавам, когато започва офанзивата всички да се натресат в бебешката стая, да се порадват на (как беше?)- "новия бог"... А после се разсърдиха (всички, дори и майка ми), че не съм ги уважавала и разгеле се сетиха да си тръгнат (и не беше 20 мин. цялата лапордия, а близо 2 часа)
Не ме интересува повече- какво, кой, защо ... Не ме интересуват и традициите. Достатъчно ни е динамично времето, достатъчно нерви хабим, за да отделяме внимание И на хора, които ги е грижа повече "какво ще кажат хората", а не "какво ще каже моя човек".

# 759
molive, преживях абсолютно същият кошмар. После въпросната персона дойде да ми помага. Цели три дни вися у нас, изпокарахме се зверски и повече у нас за помощ не я искам.

# 760
Моята идва на втория ден в болницата да види новото човече и какво да ми каже, ами дъщеря и след раждането много отслабнала, ами нормално- минала е една година, не един ден.

# 761
Върха на безобразието на моята свекърва беше, като се изцепи, че пишонката на сина ми била малка. Това да не е катър за разплод!  #Crazy

# 762

Върха на безобразието на моята свекърва беше, като се изцепи, че пишонката на сина ми била малка. Това да не е катър за разплод!  #Crazy

Тия само зяпат децата...А пък лелята на мъжа ми отбеляза,че му била дълга. Техния род били явно надарени.hahaha Joy
Аман с техните глупостииии. Embarassed

# 763
Zhani, Сиво облаче, знам че не ви е било смешно в онези моменти, но честно аз се посмях на това с пишките. Simple Smile Не мога да повярвам, че се гледат и коментират такива неща. И в крайна сметка, колко се очаква да е голяма пишката на бебе 3кг?! newsm78

# 764
Така е, само да се намират на приказка тия свекърви. Пък защо очите му били сиви,  не сини (като на мъжа ми), а същата не се сеща, че собственият ѝ съпруг (свекър ми) също е със сиви очи. Ум да ти зайде!
Пък въобще не се сеща, че при комбинация кафяви и сини - могат да се получат различни вариации (включително и сиви очи).  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт