"Песен за огън и лед" - 17

• 34 912
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Не е така, търсим асоциация и алюзия, никоя приказка/предсказание не приемаме буквално... Мансовата е добър пример, чакам да видим и Серсей как ще се справи с предсказанията и.

# 361
  • Варна
Не е така, търсим асоциация и алюзия, никоя приказка/предсказание не приемаме буквално... Мансовата е добър пример, чакам да видим и Серсей как ще се справи с предсказанията и.

В случая не я приемаме буквално както и тази на Манс. Освен това Корин също знае за историята със скалната котка, т.е. вероятно е реално събитие..
Защо тази на Манс се приема за нещо случило се с него, а тази на Мерибалд е просто история?

# 362
Чакай сега малко, за коя история на Мерибалд говорим?
аз си говоря само за драконите, които цитирах.
Приемам историята за Манс, защото я разказва в 1л. ед.ч.

Също така Корин наистина спомена някаква скална котка, но за Манс ли беше, май не  newsm78
те вероятно са често срещани отвъд Вала

# 363
Много се обърках! ooooh!
Може ли да ме насочи някой къде да погледна за приказката на Манс?
Скрит текст:
Преди време четох някъде една теория( за мен е абсурдна), че е възможно Манс да е Регар.

# 364
Много се обърках! ooooh!
Скрит текст:
Преди време четох някъде една теория( за мен е абсурдна), че е възможно Манс да е Регар.

Не е абсурдна, коментирахме я надълго и нашироко теорията.

Оттук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=800345.msg29524501#msg29524501
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=800345.msg29524772#msg29524772

# 365
  • Варна

Също така Корин наистина спомена някаква скална котка, но за Манс ли беше, май не  newsm78
те вероятно са често срещани отвъд Вала

Да, историята на Мерибалд за черната глава на дракона, която след като преседяла във водата, била довлечена до Тихия остров, но вече била червена.
Когато я четох за пръв път тази история, за мен беше най-безсмисленото нещо. Тогава още не се беше появил Егон и Блекфирите бяха само в историята.
Приказката на Мерибалд разбира се не я приемам буквално, както не го правя с историята на Манс. По всичко изглежда, че Мерибалд казва, че на Тихия остров има  Таргариен (или Блекфир представящ се за Таргариен) и там е едната глава на дракона.). Възможно ли е това да е просто една история за ковач и ханджия?

В момента търся цитат от Корин, мисля, че точно този случай разказва на Джон, когато са преследвали скална котка в Пискливия проход.

Много се обърках! ooooh!
Скрит текст:

Да, за тази теория става дума. Според мен също е почти абсурдна. Допускам, че Регар може да е жив (бил жив след Тризъбеца), но не и че Манс е Регар.

# 366
Благодаря!
Чета и старите теми, но напредвам бавно. Laughing

# 367
  • Вестерос
Според мен Регар, ако е жив, ще го видим в новата книга. Сигурно ще отиде да види Егон, след като се разгласи кой е Егон. Така ще ни загатне Мартин в кой се е предрешил Регар. Но това само ако сметнем , че не е умрял. Интересното е, че реално ако е оживял, то Дани отдавна се появи на сцената и не би ли трябвало да отиде да я посети, не е задължително да се разкрива пред нея. Все пак му е сестра.

# 368
  • Варна
Според мен Регар, ако е жив, ще го видим в новата книга. Сигурно ще отиде да види Егон, след като се разгласи кой е Егон. Така ще ни загатне Мартин в кой се е предрешил Регар. Но това само ако сметнем , че не е умрял. Интересното е, че реално ако е оживял, то Дани отдавна се появи на сцената и не би ли трябвало да отиде да я посети, не е задължително да се разкрива пред нея. Все пак му е сестра.

Ако е на Вала (зад Вала) там още не се е чуло за Дани. Но мисля, че ако беше жив, Дани нямаше да сънува, че тя е последния дракон.

# 369
А дори Манс да е Регар, едва ли ще зареже всичко, с което се занимава за да хукне при Егон.

БР/КГ разчитам да си поиграе с пешките около Егон, вероятно чрез гарваните, след като Мелисандра изгори язовата горичка с ликовете в Бурен край, може да го направи като уроци към Бран, тъкмо повод да видим и Р+Л.

# 370
  • Варна
БР/КГ разчитам да си поиграе с пешките около Егон, вероятно чрез гарваните, след като Мелисандра изгори язовата горичка с ликовете в Бурен край, може да го направи като уроци към Бран, тъкмо повод да видим и Р+Л.

Ако Бран му позволи.  Mr. Green Едва ли все ще е пионка на КГ. Нямам търпение да видя как е се развие линията му. Може пък на Бран да му хареса Егон.

# 371

Да, историята на Мерибалд за черната глава на дракона, която след като преседяла във водата, била довлечена до Тихия остров, но вече била червена.
Когато я четох за пръв път тази история, за мен беше най-безсмисленото нещо. Тогава още не се беше появил Егон и Блекфирите бяха само в историята.
Приказката на Мерибалд разбира се не я приемам буквално, както не го правя с историята на Манс. По всичко изглежда, че Мерибалд казва, че на Тихия остров има  Таргариен (или Блекфир представящ се за Таргариен) и там е едната глава на дракона.). Възможно ли е това да е просто една история за ковач и ханджия?

Тихият остров го приемаш буквално, не разбирам защо  Thinking

Идеята е в символите
Според мен Тихият остров е Вестерос.
Реката е символ на времето/морето/бурните времена.
Егон Блекфир от миналото прекосява Бурята и се превръща в Егон Таргариен.

# 372
  • Варна
О, може би аз не обяснявам добре.  Blush
Съгласна съм, че вероятно няма никакъв Блекфир на Тихия остров. Но в такъв случай, защо приемаме разказа на Манс, толкова директно?Той разказва историята на човек, който вероятно е оцелял след като е променил самоличността си. Защо трябва да има нещо общо със самия Манс и  с Вала?
Искам да кажа, че в единия случай историята на Мерибалд трябва да я приемем съвсем абстрактно, а в другия случай трябва да приемем, че Манс е Регар под прикритие и разказва собствената си история.
Това са двойни стандарти. Laughing

Манс обича историите, нали е певец, обича да се отъждествява с Абел Барда, а защо не и с Регар?

# 373
Ами аз го написах също два пъти, защото Манс разказва история, която се случила на него.
А Марибалд преразказва стара история.

# 374
  • Варна
Ами аз го написах също два пъти, защото Манс разказва история, която се случила на него.
А Марибалд преразказва стара история.

Да, това го отчетох, но това ако приложим същата логика е, защото самия Мерибалд не е Блекфир.
Манс обича да си играе и да променя историите и да ги прилага към настоящи събития. От Баел Барда става Абел Барда, "Жената на дорнеца" става "Дъщерята на северняка" по време на розовата сватба. Написал е песен дори и за последния от великаните и я пее от собствено име..

Мерибалд много държи да разкаже тази история:
Цитат
Когато Подрик попита за името на хана, в който се надяваха да пренощуват, септон Мерибалд жадно се вкопчи във въпроса, навярно за да поразсее умовете им от зловещите крайпътни стражи.
Червена херинга ли е тази история и защо историята на Манс да не е също такава. (имам предвид, че  историята на Манс е основното "доказателство", че вероятно той  е Регар.)

Общи условия

Активация на акаунт