"Песен за огън и лед" - 11: В очакване на Ветровете

• 38 663
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
По принцип един рицар тренира от малък - носене на оръжие, бой с меч, езда, физическа подготовка (за да носи бронята) и т.н.  Повечето рицари са добре подготвени. Друг е въпросът, че сред северняците почти няма рицари. Иначе в тясна кула по стълбище рицар може да победен само по един начин - с арбалетчик. Арбалетът се зарежда бавно (поне четири -пет-шест минути), но пък стрелата е с голяма мощ пробива рицарска броня и е с невероятно точен прицел. Пускаш двама-трима души  напред да се млатят с рицаря, за да ти спечелят време, прицелваш се в него от пет-шест метра и....Хайде чао. Не е много почтено, но е страшно ефективно.

С лък няма да стане. Лъкът не пробива рицарски брони, макар да стреля по-бързо.

Става въпрос за битка на открито. Peace Мисля, че жителите на блатата използваха някакви стрели не с лъкове, а с тръби (дано не бъркам от друга книга Rolling Eyes)

# 616
Сред северняците няма рицари, защото са поклонници на Старите богове. Рицарските клетви се полагат в септа.

Не забравяйте, че единствения ни поглед към битката е от съня на Нед, който на всикото отгоре е с температура и е упоен.  Peace Разбъркани са му сънищата и нещо не е както трябва.

Другото е, че при вида на трима бели плащове (пред вратата на Робърт) се потриса, изпитва физически признаци на PTSD, (посттравматичен стрес), а при смъртта на Лиана му липсва паметта. Нещо доста безумно се е случило, за да превърти до такава степен, все пак не е малко момиченце.

# 617
  • Варна
Теорията на потребителката Modestymaltese относно плаща е следната:
Заменете животните и плаща с това което символизират. Според Модестималтийз, в история на плаща е скрито нещо друго.

Плащът е символ на.....елен, дива котка, нов плащ....ехм, ехм....
Прочетете го пак с новите образи наум. Peace

Мерси, разбрах символиката, но не разбрах каква е идеята. Embarassed

Сред северняците няма рицари, защото са поклонници на Старите богове. Рицарските клетви се полагат в септа.

В този ред на мисли е странно, че Рууз е искал да направи от сина си Домерик рицар. Може би е искал да подобри имиджа си сред южняците. Thinking

# 618
Джони ще те помоля да се спреш за малко.

СПОРЕД ТАЗИ ТЕОРИЯ ВЪОБЩЕ НЕ Е ИМАЛО БИТКА ПРИ КУЛАТА?!

Детето на Ашара е от Нед и затова наистина Артър го е нападнал.

Скалната котка е Ланистър, трите резки са Елия и децата
Плащът символизира семейството.
Самият героят на приказката е Регар, той явно е бил жив след тризъбеца и се е лекувал в Кулата?!
Там се е оженил за Лиана и това прави ДЖОН пълноправен наследник в случай че Егон е менте на Блекфир.
Излекувала го е дъщерята на "жена от Асшай"

Сега отивам да ровя в текстовете за Сенчестата кула на Вала и кои са там - всички оцелели от Кулата на Радостта?!

Историята за Манс като сирак от диваците я разказва само Корин никъде другаде я няма.

Ето за хералдиката на хората придружавали Нед вплетени в приказката
Скрит текст:

Proud Martyn Cassel, Jory's father; (

faithful Theo Wull;

Ethan Glover, who had been Brandon's squire;

Ser Mark Ryswell, soft of speech and gentle of heart;

the crannogman, Howland Reed;  

Lord Dustin on his great red stallion.

Последна редакция: пт, 21 ное 2014, 10:26 от Бумър

# 619
Идеята е, че е ловил елен (Баратеон), намесила се скалната котка (Ланистър) и разкъсала плаща на 3 (Елиа, Егон, Ренис), кървял по-лошо от елена, но другарите му го отнесли до Кулата (на Радостта), където го закърпили, оженили и зашили плаща (Джон).

Предполага се, че северните дървеняци им осигурили преход през земите им- погледнете кои са, от там на Вала и фалшива биография за оцелелите. БР се е погрижил за останалото. Рубин и т. н.

Рууз ми е странна птица и цялата му история е много мътна, кой знае какво е искал. Дали е вярно въобще, защото той нарочно заблуждава сина си чрез Теон като му подава фалшива информация.

Я, Бумър ме изпреварила.

И Манс не се киска, разказвайки историята. Mance chuckled.

# 620
  • Варна
ОМГ!!!
Регар да е бил жив? Да е все още жив? Shocked

# 621
И не само той.

# 622
# 623
ОМГ!!!
Регар да е бил жив? Да е все още жив? Shocked

Манс е Регар  #Crazy  Laughing
Това се връзва с пеенето  Whistling

# 624
  • Варна
Не, не , не! Категорично Манс не е Регар.

Но може би го познава.

# 625
 Стига бе, това вече ще ми дойде много! Първо Егон възкръсна, снощи четох че Варис бил трети син на Регар, сега и Регар да възкръсне. Е, не!  Ми то както сме я подкарали и Тивин и Нед ще възкръснат до края thumbsup bash smile3555.!

Тази теория определено не съм я чувал.Звучи интересно.

# 626
И моята реакция беше такава- абсурд! Нооо, като проследиш историята стъпка по стъпка, кой е Итън Глоувър, къде е  Мечия Остров, кой е командир на Стража (Дорнец), на Сенчестата кула, и кой би ги познал- доста хора- Ълмър, скуайър Далбридж....

Защо Станис не го изгори (Станис знае за подмяната), а нищо чудно Манс да не е полагал клетви на стража въобще. Корин е един от тримата плащове, може би. Но кой? Дълга черна плитка? Досещания?

Заслужава си спекулацията защото се основава на текста, не е wishful thinking.

Как ще е възкръснал Егон? Нали Варис размени детето за бутилка Арбърско вино.

# 627
  • Варна
Дези, я по-бавно Laughing, какво общо има Итън Глоувър?

Сега, единствения начин Регар да остане жив, е трупът му да бъде отнесен от реката. Иначе Робърт не би пропуснал да набучи главата му на кол и да изгори тялото.

# 628
Това е страхотна теория СТРА-ХОТ-НА
и ми харесва как е заровена дълбоко в ютюб,
признавам си как я подминах просто защото не ми се заредиха отговорите под клипа

Благодаря на Lynxxx   bouquet
и на Deckard Kaine, че ни обърна отново внимание.

Описанието на Манс

Цитат
Кралят отвъд Вала ни най-малко не приличаше на крал, а още по-малко — на дивак. Беше среден на ръст, строен, с остро лице, с проницателни кафяви очи и дълга кестенява коса, вече доста прошарена.

# 629
  • Варна
Описанието би могло да няма значение, ако са ползвали магия за смяна на външността.
Но характерът е това, което ме кара да мисля, че Манс не е Регар, но би могъл да го познава и да му се е възхищавал. Да го копира, както копираме идолите си.

Общи условия

Активация на акаунт