"Песен за огън и лед" - 17

• 34 896
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Вестерос
Не мисля, че Мартин ще го бастиса  Blush

# 406
  • Варна
Доста сте писали!!! Само да обобщя:

1. Манс не е Регар, освен ако БР по някакъв начи не го е накарал да се крие толкова години.
2. Според мен, Куентин си е истинския Куентин, и си умря изпечен в безумния си опит да подчини дракон.
3. Джон, та Джон - все си мисля, че той умря.

Иначе е ясно, всичко което ще се изясни ще дойде по линия Бран.

П.С. Напоследък ме мъчи един въпрос - Къде са парите на Севера? Близо 1/3 от целия Вестерос е под властта на Старк. Къде са им монетите?
И според мен Манс не е Регар.
 Куентин си е истинския Куентин, иначе защо Куайте ще споменава за "синът на слънцето"?
Джон не е мъртъв. На едно интервю са задали въпрос на Мартин защо е убил Джон, а той отговорил с контра въпрос: А, вие мислите че е умрял ли?
Северът е голям, но беден регион. Нямат монети. Джора затова се е принудил да продава хора в робство - от бедност, въпреки, че е лорд. Най-богатите в Севера вероятно са Мандърли - заради търговията в Бял пристан, но и те са принудени да вземат заеми от ЖБ.

Монети имат най-много ланистърите. Предела също е богат защото е плодороден.
 Останалите са слаба работа

# 407
  • HH
Хексе, така е. Но пък нали Робърт казваше, че Северът е голям колкото другите кралства взети заедно. Колко да е беден. По-скоро богатството е разпределено между много хора. Знам, че ми е тъпа логиката, но така го виждам аз.

# 408
  • Варна
Хексе, така е. Но пък нали Робърт казваше, че Северът е голям колкото другите кралства взети заедно. Колко да е беден. По-скоро богатството е разпределено между много хора. Знам, че ми е тъпа логиката, но така го виждам аз.

Рядко населен е (нали Робърт се оплакваше, че пътуването затова било скучно), освен това не би трябвало да е особено плодороден. Евентуално биха могли да имат някакви залежи на метали и добив на кожи.
Не се сещам какъв друг да им е бизнеса?

П.П.
Май имаме обнадеждаваща новина от Мартин - смята , че може да завърши книгата тази година. Grinning
Цитат
Not A Blog: http://grrm.livejournal.com/412882.html
My apologies to anyone who saw Saratoga on my Appearances page and planned to go in order to see me. I won't be there. Go anyway. You'll have a great time.
Also, I have decided against attending this year's San Diego Comicon. Same reason. But since Comicon was never listed on my Appearances page, scratching it is not as big a deal.

(Should I complete and deliver WINDS OF WINTER before these cons roll round, I reserve the right to change my mind)
.

Последна редакция: вт, 17 мар 2015, 07:24 от Хексе

# 409
Гледай ти! Чичо се е разписал! Браво!

Куентин се самоуби според мен. Не можа да понесе неуспеха.

# 410
  • Варна
Леле, не мога да ви изчета  Laughing
Аз пък имам друга теория за Манс. Корин ли беше или Кастър, който беше казал, че Манс е копеле на някакъв черен брат или нещо такова. Може ли да е копеле на Старк? И това да провокира интереса му към ЗХ - сам беше казал, че е ходил на пира, а и друг път явно е прескачал Вала и е набикалял натам. Връзките на Старките с Първите отвъд Вала са хм, меко казано подозрителни - кръвно родство и прочее, като спомена за оная девица, дето барда я раздевичил  Mr. Green
Та ако Манс има някакви мераци към ЗХ наистина той може да е писал розовото писмо с цел да вкара Джон (този който може да му подлее вода) в капана.

# 411
Манс търси рога на Зимата, а нищо чудно и да го намери в криптите. Рог е на корицата на Ветровете, може и да е въпросния.

# 412
  • Вестерос
Като ви казах аз, че тази година ще излезе. Ще видите, ще имаме коледно чудо

# 413
  • Варна
Ако Рога на зимата е в криптите, това допълнително налива вода в моята мелница - Старките имат неоспорима връзка със земите и хората отвъд Вала, иначе защо рога да е в ЗХ?
Интересно Манс откъде знае къде да търси? Масово са разравяли гробове, каза Игрит, и изведнъж започва да души около криптите... п-о-д-о-з-р-и-т-е-л-н-о  Joy

# 414
Маскара много добра идея за Манс, изобщо не се бях замислял, че може да тече кръвта на Старк във вените му  Peace Peace
А от Светът наистина стана ясно, че Старките са имали (и все още имат?) много общо със земите отвъд Вала. За мен едно е сигурно - Манс не е просто този, за когото се представя, има нещо повече около него  newsm78

# 415
  • Варна
Манс - Старк? Има хляб в тая теория.
Дали пък излизащата от горещия извор пред язовото дърво  бременна жена във видението на Бран не е майката на Манс?
Интересно е също защо никога не е срещал Бенджен.

# 416
 Парите на Севера са в Мандърли!
единственият пристанищен град. И единственият по-голям град. Самият Виман е доста богат, макар да не може да сес равнява с Тивин или Мейс Тирел.

# 417

Хммммм това при малкия брой на Стража си е направо постижение.

# 418
Манс - Старк? Има хляб в тая теория.
Дали пък излизащата от горещия извор пред язовото дърво  бременна жена във видението на Бран не е майката на Манс?

Хексе ако Манс е Старк - кой е баща му.?ЯСно че няма как да е Нед, Бенджен, или Бриндън (годините не стават). Рикард? - съмнително, та нали Манс щеше да е окрещял света кой е баща му. Видяхме как се разбра кой е бащата на Рамзи  Сняг, видяхме как се разбра кой е бащата на Джон Сняг, даже на Мия Каменна се знае кой е баща й. Ако Манс бе копеле на Рикард цялата област щеше да знае това, по един или друг начин. Най-малкото щяха да се виждат поне-един два пъти, или Манс да каже на някого - на някоя жена - тайната щеше да се разкрие.
Освен това ако той е Старк се обезсмисля до голяма степен  функцията на Джон. (тя се обезсмисля и ако той е Регар) тъй като той ще върви първи по наследство. В такъв случай защо не си поиска ЗХ?
Съмнява ме и Манс да е Регар - първо така съвсем се обезсмисля Джон като персонаж, второ Регар би могъл да дръпне Джон и да му дръпне едно слово "синко...аз съм баща ти" или да се разкрие през Станис, а не да върти такива сложни номера чрез Мелисандра, пък да смъква рубина, пък не знам какво си.
После Манс подлива вода на Джон с Розовото писмо и ровенето в криптите не ми мяза много на бащинско поведение. А това където на 16-тата година е решил да си прави нов син, при положение, че е знаел че Джон е жив и здрав (виждал го е поне два пъти) - ами това доказва че не е Регар.
Така че Манс не е нито Регар, нито Старк според мен, но наистина не е този за които се представя - той познава добре Корин, а Корин също не е кой да е, най-вероятно е Оукхарт. ( "дялан дъб")

# 419
  • Варна
Джони, не можах да ти схвана идеята.
Защо Манс трябва да е окрещял света, че баща му е Старк? И какво ако баща му е Рикард Старк? Манс вероятно е копеле, т.е. няма никакви права за наследяване.
Ако майка му е бременната жена в съня на Бран, тя се молеше на боговете за син и възмездие. А възмездието е храна, която се сервира студена. Не е нужно да се окрещява света преди да настъпи.

Общи условия

Активация на акаунт