"Песен за огън и лед" - 17

• 34 558
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Санса няма ясна цел (няма дори неясна), затова не плете мрежи. Ако не осъзнаваш какво искаш, не правиш нищо за осъществяването му.

# 676
  • Варна
Санса няма ясна цел (няма дори неясна), затова не плете мрежи. Ако не осъзнаваш какво искаш, не правиш нищо за осъществяването му.

Най-вероятно е това. Значи да чакаме да се появи катализатор.
Може би сериала ще ни подскаже.
Утре Мартин ще има четене, да видим какво ще каже.

# 677
Ако прочете още една глава ще е просто  Crazy

# 678
Рових за короната на Роб и такива неща намерих, че ми призля.  Sick
Лейди КС има короната не в послеслова на Мерет, а в последната глава на Бриен. Взела я е от Райман Фрей, който е обесила неотдавна, така че короната е намерена скоро, и няма индикации че знае за Санса.

# 679
  • Варна
Дези, ще се радвам да споделиш повече за короната на Роб.
Определено теорията е интересна. Кат има и потенциала да бъде фактор не само в Речните земи.
ББЗ и Торос са голям актив,  Кралеубиеца и наследничката на Тарт са се заклели да и служат, разполага също и с Джендри, който пък може да бъде узаконен като Баратеон.
Само дето не съм сигурна дали е способна да прави нещо повече от това да отмъщава на Фрей. Нали зомбитата на Р'хлор са фиксирани върху това, което са правили за последно.

# 680
Търся хипотезата и не мога да я намеря. Дали беше на Престън Джейкъбс или на някой друг, не мога да се сетя.
Това, на което се натъкнах вчера не е въобще ново, аз съм изпуснала доста съществена подробност в текста, от което съм така  Shocked.
Обяснявам си го с това, че ми е бедна фантазията откъм гаври, което е хубаво нещо. Вчера видях въпросната сцена между сър Райман и Джейми в съвсем друга светлина. Мислех, че Джейми го зашлеви защото нищо не е свършил, а то какво било.....

Това за зомбитата на Р'хлор откъде е?

# 681
  • Варна
Това за зомбитата на Р'хлор откъде е?

Фактът, че това което Берик  помни и прави е това, което е било последната му задача.
Цитат
. — Така че три пъти съм умирал от ръцете на дома Клегейн. Човек би си помислил, че съм се поучил…
Цитат
— Да не се занимаваме повече с това.

— Мога ли да се занимавам с нещо, което едва помня? Някога си имах замък на Блатата, имаше и една жена, за която се бях врекъл, че ще се оженя, но днес не бих могъл да намеря този замък, нито да ви кажа какъв беше цветът на косата на тази жена. Кой ме направи рицар, стари приятелю? Кои бяха любимите ми храни? Всичко ми се губи. Понякога си мисля, че съм се родил върху окървавената трева в онази изпепелена гора, с вкуса на огън в устата и дупка в гърдите. Ти ли си моята майка, Торос?

Забравих да те поздравя за конските лица на Уейнууд, и аз забелязах вметката, но не се досетих какво може да значи.

П.П. И Мартин пак ни дава надежди, че ще завърши книгата до края на годината.
http://www.ew.com/article/2015/04/03/george-rr-martin-winds-date
Цитат
Having The Winds of Winter published before season 6 of Thrones airs next spring “has been important to me all along,” says the best-selling New Mexico author. “I wish it was out now. Maybe I’m being overly optimistic about how quickly I can finish. But I canceled two convention appearances, I’m turning down a lot more interviews—anything I can do to clear my decks and get this done.”

# 682
За Берик не се бях сетила да го тълкувам така, мислех си че е страничен ефект от многократното връщане и от това, че няма къде да иде.

Много ми се иска Братството да се намеси в турнира, все пак Торос победи в мелето в ИнТ, а Том Седем Струни като нищо може да е инфилтрирал пира и да наблюдава танцуващата Санса. Много са встрани от главните герои и събития, време е да се съберат много от линиите вече.

Благодаря, все ми се въртеше репликата на Кат за наследниците в Долината, а в другия форум се опитаха да ме убедят, че нищо не означава. Интересно ми е що за птици ще се окажат, и дали лейди Аня не е като лейди Дъстин...

# 683
  • Варна
Много ми се иска Братството да се намеси в турнира, все пак Торос победи в мелето в ИнТ, а Том Седем Струни като нищо може да е инфилтрирал пира и да наблюдава танцуващата Санса. Много са встрани от главните герои и събития, време е да се съберат много от линиите вече.

Честно казано също очаквам нещо такова. Том Седемте Струни мисля, че е останал да шпионира Ланистър, все пак в Долината не обичат певците.
Джайм е твърде ценен за да бъде просто обесен от ББЗ, но твърде известен за да се появи на турнира.
Бриен е тази, която би могла да се появи, би трябвало да се е възстановила от раните си.
Всъщност очаквам и Сандор Клегейн да изплува при ББЗ ( те държат шлема му), а защо не и да се появи на турнира, носейки алибито си от Старшия брат, че няма нищо общо със събитията в Солниците.
 Турнира е удачна възможност да бъде място, където би могъл да обяви невинността си пред голяма група влиятелни хора, които не обичат Ланистър.

П.П. В сериала обаче този турнир ще се състои, за Сандор Клегейн е рано (твърде лоша физическа форма), Джайм е далеч, но Бриен е тази която може да вземе участие.

# 684
  • Варна
На няколко пъти се споменава за хубавата коса на Робин. Whistling
Лиса е червенокестенява, Джон Арин е бил рус... дали е възможно да е син на Кутрето?

П.П. През този сезон на сериала и ще научим доста за турнира в Харънхъл (Петир ще разкаже на Санса Rolling Eyes)

P.P.P.

Всъщност обзалагам се че Крилатите рицари на Робин ще бъдат 9, а не 8. Wink

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 12:55 от Хексе

# 685
  • Русе
Цитат
Sansa had one chapter removed from Dance and moved to Winds (and it’s rumored that this chapter was bumped from A Feast For Crows, as well. Poor Sansa!) and Martin has gone on record to say that it’s going to cause quite a stir once it sees the light of day and Sophie Turner, the actress playing Sansa, has teased that her storyline in Game of Thrones season 5 will include (and perhaps deviate from) “...one scene that I did do that was super, super traumatic, and I love doing those scenes. It was just really kind of horrible for everyone to be on set.”

The event Turner speaks of is not depicted in an Alayne/Sansa chapter released on George R. R. Martin's site on April 2, 2015.

Явно все пак сериалът ще ни 'спойлне' яката по отношение на Санса. Ще я изнасилват ли, що ли. Като знам колко я желае Кутрето и как в новата глава му се къса 'сърцето', че може да се наложи да остави друг да я има, за да си изпълни плановете за власт... да нямаме сцена като Визерис и Денерис, само че този път без Илирио да е наоколо да се намеси.

ПС: вместо да пише, нашият човек пак си мени плановете май Rolling Eyes

Цитат
Martin also said that he recently came up with a huge new plot twist:

“This is going to drive your readers crazy,” he teases, “but I love it. I’m still weighing whether to go that direction or not. It’s a great twist. It’s easy to do things that are shocking or unexpected, but they have to grow out of characters […] But this is something that seems very organic and natural, and I could see how it would happen. And with the various three, four characters involved… it all makes sense. But it’s nothing I’ve ever thought of before. And it’s nothing they can do in the show, because the show has already—on this particular character—made a couple decisions that will preclude it, where in my case I have not made those decisions.”

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 13:54 от Koronis

# 686
Хм, Д&Д ще правят каквото си искат, според мен Мартин си измива ръцете с втория цитат.

Ако Санса ще е в ролята на Джейн Пуул, може би става дума за брачната нощ с Рамзи и Теон.  Sick
Все едно, и без това сериала е само фен фикшън вече.

# 687
  • Варна
Може би травматичната сцена е леко пресилена (предвид щастливата физиономия на Софи, докато го казва) и факта, че казва, че и е харесало да я снимат.
Не мога да прогнозирам защо Санса би се оженила за Рамзи.
 За какво му е на Петир Севера след като може да има Долината? Много по-логично е да ожени Санса за Робин, който в сериала е здрав. Така може да има и Санса и Долината за себе си. (предвид възрастта на Робин)

# 688
Аз ще се пробвам да прогнозирам: Искат емоционална реакция от зрителя, и ще спестят от Джейн Пуул/Мандърли/лейди Дъстин. Джон ще се хвърли да спасява Санса (Ария?) Може би ще я представят за Ария... Thinking

И аз се чудя за какво му е на Питър да жени Санса....Много силна му е позицията в момента, а може и да подкрепи Егон с армиите на Долината. Ще се нагоди той според ситуацията, само да разбере за превземането на Бурен край. Ще импровизира.
А може би това е целта му от самото начало, всичко е от алибизъм- така искал да уреди брака, а горкия Хари, така лошо да падне върху меча на сър Лин. Ах, колко се обвинява, сякаш сам го е убил. Да му се доплаче на човек.... Mr. Green

# 689
  • Варна
Има податки в текста, които намекват, че сир Лин не обича наследниците и би убил всеки за дебела кесия злато.
Но е твърде рисковано за Петир , май.
Защо би искал смъртта на Хари, след като може да го има за заложник в гвардията на крилатите рицари?
Мичъл Редфорд според мен ще е другия избран за гвардията. И един Уейнууд.
Така Кутрето ще хване Долината за топките.  Mr. Green Поне за три години.

Общи условия

Активация на акаунт