"Песен за огън и лед" - 17

• 34 521
  • 739
  •   1
Отговори
# 720
Скуайърът вероятно е до рицаря си, това не е Джайм с няколко, които се чуди какво да ги прави.
Момичето е по-малко вероятно да е с лейди Аня.
Все пак тя е разумна, няма защо да развява връзките си с Фрей, всички ги презират. Не е ясно доколко близка и е била/е майка им Каролей?

Драконът е в много силна позиция срещу Орлово гнездо,
но като гледам описанието на Долината,
в останалата част спокойно при желание може да се води партизанска война подобна на Дорн.

Нямат причини да подкрепят Таргите.

# 721
  • Варна
Орлово гнездо и без това е неизползваемо през зимата. Peace

# 722
Все някой ще трябва да подкрепи Долината. Кутрето е почти изключено да свърне към Станис, трудно е да си представим, че ще се обявят и за Ланистърите. По метода на изключването нещата отиват към Егон. Сега, ако Кутрето се спомине и Северът се обяви за Станис, вече ще е друга работа.
Силно се надявам наистина да се намесят в голямата картина. Ако тази сюжетна линия във Ветровете премине само в интрижките на Кутрето за овладяване на Долината и свалките между Санса и Хари, за мен ще е разочароващо.

# 723
И аз съм съгласна че е крайно време Рицарите от долината да участват в предстоящата битка.Друг е въпроса дали Кутрето няма да надигне Севера в подкрепа на Санса,все пак тя е прекия наследник на Старк  Thinking (Джон е в НЩ,та го отписвам  Crazy).
Гледам не разисквате това че Кутрето си къта храната за зимата,сякаш само печалбата го интересува,дали има и скрит смисъл  newsm78.Добре че в Долината,Предела и Дорн има храна,че като дойдат Другите ще си умрат от глад,едва ли Мартин ще им даде толкова лесна смърт(говоря за Станис и хората в столицата  hahaha)

# 724
  • Варна
Все някой ще трябва да подкрепи Долината. Кутрето е почти изключено да свърне към Станис, трудно е да си представим, че ще се обявят и за Ланистърите. По метода на изключването нещата отиват към Егон. Сега, ако Кутрето се спомине и Северът се обяви за Станис, вече ще е друга работа.
Силно се надявам наистина да се намесят в голямата картина. Ако тази сюжетна линия във Ветровете премине само в интрижките на Кутрето за овладяване на Долината и свалките между Санса и Хари, за мен ще е разочароващо.

Главата на Санса трябва да се гледа много отвъд интрижките и свалките.
Според мен в тази глава няма нито една излишна дума и е много информативна.  Peace

Долината има причини да се обяви за Станис, но Кутрето би го направил само след смъртта на Станис. (макар Станис по всичко изглежда взе да става сговорчив.) Т.е. Кутрето би подкрепил Шайрийн или друг наследник на претенцията на Станис.
Имаме много потенциални наследници на Зимен хребет в Долината, Освен това имаме близки връзки Болтън/ Ризуел + Редфорт.

# 725
  • Варна

Гледам не разисквате това че Кутрето си къта храната за зимата,сякаш само печалбата го интересува,дали има и скрит смисъл  newsm78.Добре че в Долината,Предела и Дорн има храна,че като дойдат Другите ще си умрат от глад,едва ли Мартин ще им даде толкова лесна смърт(говоря за Станис и хората в столицата  hahaha)

Не съм сигурна, че навсякъде има храна. Според Графтън лордовете продават заради добрата цена.
Кутрето може би мисли да повтори тактиката на Тирел - да предизвика криза за храна, гладни бунтове и после да се яви като благодетел. Wink

# 726
Главата на Санса трябва да се гледа много отвъд интрижките и свалките.
Според мен в тази глава няма нито една излишна дума и е много информативна.  Peace
Абе за болни фенове като нас е ясно, че всичко ще приемем като топъл хляб и ще ни е супер интересно, но все пак, на фона на това как приключиха другите сюжетни линии, тази за Санса и Долината леко отстъпва. Предпоследна книга е това, няма време за много отплесване, краят трябва да се вижда. След противоречивите коментари за Пира и Танца, чичо е длъжен да размаже с Ветровете. С глави като тази (макар на мен също да ми беше супер интересна и информативна), това няма да стане.
Абе виждам аз как нещата ще отидат към осма книга...

# 727
Поразрових родословното дърво на Арин.

Интересно за отбелязване е, че имат бракове с поне една жена от Старк и поне една от Таргариен.

# 728
  • Варна
За осма книга нямам нищо против, стига да пише по-бързичко.

На мен тази глава ми допадна повече от главите на Тирион за Мийрийн, да речем. Санса нямахме вече 15 години.

П,П. Дъщерите и внучките на тази Старк, която се е оженила в Долината са се сродили с Уейнууд, Корбрей и Фрей минимум. Ройс също имат бракове със Старк.
А хубавата Валда Фрей е роднина на Хари Хардинг.

# 729
"She danced with all three Sunderlands, none of whom had webs between their fingers, though she could not vouch for their toes."

Дом Съндърленд са Блекфирски поддръжници. Хммм...Какво иска да каже чичо?
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Sunderland

Егон има свои очи в Долината.

# 730
  • Варна
"She danced with all three Sunderlands, none of whom had webs between their fingers, though she could not vouch for their toes."

Дом Съндърленд са Блекфирски поддръжници. Хммм...Какво иска да каже чичо?
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Sunderland

Егон има свои очи в Долината.

Мда, освен това са лично поканени от Петир, макар да не били добри в турнирите.

П.П. Попаднах на нова теория - Шадрич бил Хоуланд Рийд.  Laughing
Защо ни се навира непрекъснато, че бил дребен. Или е просто някой , който идва от Острова на ликовете. Бяла мишка с червени очи. Харънхъл.

# 731
Лично поканени от Петир, гледай, гледай!

За Шадрич го видях, но беше шега.

# 732
  • Варна
А правите ли асоциация с един друг турнир, една друга Старк, която трябва да се жени за женкар и накрая избягва с принца Таргариен?

Joy

# 733
  • Вестерос
Коронис, не мога да повярвам, че си свършил с цялата глава за една нощ. Браво, много добър превод! За тези, които вече са прочели главата, искам да уточня, че
Скрит текст:
английската дума joust има двустранно значение, което, за жалост, е невъзможно да се предаде на български. Освен че се превежда като мушкане по турнири (дуелиране), тя означава също и мушкане в леглото. Това предава двусмислие в репликата на Санса към Наследника: ”I hope you joust better than you talk." Ето защо Хари е шокиран отначало. А ние, читателите, разбираме, че Санса вече знае как да tease-ва мъжете  Sunglasses
Още веднъж, страхотна глава и страхотен превод. Благодарности на Коронис.
ахаа мерси за уточнението, че превода четох и ми хареса. Определено Петир понаучава Санса на това -онова.

# 734
  • Вестерос
Има една теория за лейди КС, според която тя знае къде е Санса и иска да я короняса. Затова и държи короната в ръцете си когато говори с Мерет. Ако има и грам вероятност, може да изпрати Бриен с Джейми на турнира.

Не съм чула за тази теория. Страхотна е!
Вече не искам Санса да убива Кутрето, искам Кат да го направи.  Twisted Evil
да, да с 2 ръце

Общи условия

Активация на акаунт