Съжалявам, че прочетох тази книга...

• 45 062
  • 349
  •   1
Отговори
Да пусна темата ме провокира мнение на читателка в една друга тема, за недочетените книги.
Тук предлагам да споделим разочарованията си от книги, които сме прочели докрай и с които само сме си загубили времето в търсене на някакъв смисъл до последната страница.
Ясно е, че дадена книга може в един период от живота ни да ни допадне, а в друг да ни отврати, че нагласите ни се менят с годините и в зависимост от моментното настроение.
Надявам се коментарите да спазват добрия тон, защото колкото глави, толкова мнения, са казали римляните   bouquet

# 1
Със сигурност има и други книги, които са ме разочаровали, но първата, за която се сетих е " Една женска усмивка".
Ще следя темата с интерес.   bouquet

# 2
  • Пловдив
Готина тема  Laughing
Записвам се с първата, изникнала в главата ми - Мо Йен - "Промяната"  ooooh! Абсолютно не моя книга  Peace

# 3
  • Ямбол
Последната, която дочетох от любопитство, понеже беше много хвалена и прехвалена, а на мен ми беше ужасно скучна и я минах малко по диагонал: "Човек на име Уве". Е, не е моята книга, не ми е интересен героя, твърде измислен и нагласен ми идваше.

# 4
  • София
Съжалявам всеки път, когато съм посегнала към категорията sick-lit  Sick
От "Преди да умра" на Джени Даунам до "Отива една жена при лекаря" и "Без нея" на Рей Клуун  Sick Sick Sick

# 5
Веднага се сещам за "50 нюанса сиво" Прочетох я до края с единствената цел, да видя до къде може да стигне глупостта на авторката.

Другата книга, за която съжалявам, че си изгубих времето да я чета е "Аз преди теб". Добра идея, добър замисъл, но толкова пошло изпълнение.

# 6
  • Ямбол
Другата книга, за която съжалявам, че си изгубих времето да я чета е "Аз преди теб". Добра идея, добър замисъл, но толкова пошло изпълнение.
При мен пък беше обратно - стилът и изпълнението като цяло ми допаднаха, но точно идеята ми беше противна.

# 7
Помня как един известен актьор разказваше за детството си и как веднъж на вечеря имал неблагоразумието да каже пред баща си, че не харесва Пикасо (ако не греша). Баща му го попитал колко негови картини е разглеждал и какво точно не му харесва в тях. Той не могъл да отговори и баща му го пратил в стаята да поразгледа малко картини гладен. Та така след като вече имал достатъчно информация, вече можел да се обоснове какво не му харесва, защо не му харесва и мнението му било прието.
Мисля, че и с нас, читателите, трябва да е така - аз не бих могла да кажа, че една книга не ми харесва, ако не съм я дочела докрай. Ако съм я захвърлила по средата, може би точно на следващата страница е било разковничето, което преобръща всичко и книгата от скучна става "МОЯТА книга".

Тук, с риск да ви скандализирам, ще сложа имената на две книги, за които не точно, че съжалявам за изгубеното време за прочит, но съжалявам, че не успях да намеря това, което повечето хора са открили в тях и превъзнасят до издигане в култ. Това са книги, които съм чела за пръв път на съвсем ранна възраст и после още няколко пъти, да се помъча, да им дам шанс. И все пак не стана, и у мен остава усещането, че аз съм сбъркана и не виждам кой знае какво.
Това са:

Малкият принц
Мечо Пух

Хайде, убийте ме с камъни Laughing

# 8
  • Ямбол
Къде да те убиваме, то и аз не ги харесвам особено тези книги. Принцът не съм я дочела, защото не виждам смисъл, но Мечо пух съм я чела на дъщеря ми и мога да кажа, че е ужасна или може би преводът не става. Това трябва да е книга, която да грабне, речта да е приковаваща. Да, има много интересни мисли, но само толкова. Като филм е по-интересно, но като текст е ужасна.

# 9
Montessori няма за какво да те убивам с камъни  Hug Аз също не успях да прочета историята на Мечо Пух, а Лиляна е права, че на филм е много по-интересна. Относно "Малкият принц" чак да съжалявам, че съм я прочела не, но не остави у мен такова огромно впечатление, каквото очаквах имайки предвид колко е възхвалявана тази история.

Другата книга, която не ме впечатли и определено считам времето си за загубено четейки я, е първата книга от фентъзи поредицата "Песен за огън и лед" - "Игра на тронове". Казвам първата, защото до там ми стигна търпението за четене, нямам намерение да продължавам с другите части. 

# 10
Мечо Пух и аз не го харесвам и не разбирам какво толкова се превъзнасят по него всички. Виж Малкия принц съм я чела като дете , спомените ми бяха за една ужасно скучна книга. Прочетох я пак като студентка втори курс.  Е няма такава готина книга, просто не трябва да се чете от деца, не е написана за деца според мен. Не знам защо я включена в програмата на такава възраст...
Иначе книгата, която на мен много не ми хареса "Захир" на Паулу, една приятелка много я харесваше, е няма такава книга, отказа ме завинаги да пробвам да чета други негови. Почнах и Любов на Елиф Шафак, но не можах да я довърша...не знам и дали ще успея, не ме грабва хич.

# 11
  • София
Е, за "Малкия принц" и "Мечо Пух" съм съгласна. Аз, която мога да чета всичко, не можах да се насиля да ги допрочета - дори и през безкрайните лета + "Алиса в страната на чудесата". От съвременните книги и автори - последно не дочетох "Хартиеното момиче" - Гийом Мюсо.
Улавям се и че съзнателно не дочитам истории, в които има близнаци, размени, недоразумения - прекратявам веднага четенето.

# 12
  • Ямбол
Има друга тема, в която се споделя за недочетени книги. Тази аз я разбрах по друг начин - прочетени, но съжаляваме за загубата на време.

# 13
И аз не харесвам "Малкият принц". Чела съм я много пъти, но никога не ме е докосвала. На ушенце да ви кажа, че я и преподавам. И учениците не я харесват. Не могат и да я разберат.
Сетих се и за друга книга, която съжалих, че съм купила- "Чочарка". Не съм гледала филма и реших да прочета книгата, а след това да сравня с филма. Ами скука ми беше. Почти няма действие. Все очаквах да се случи нещо. Случи се, но ме потресе.

# 14
  • вятър в маслините, вятър над хребета
"Планината Броукбек" и "Английският пациент"- и двете ми убиха красивото усещане от филма с директен натурализъм.

"Архипелаг ГУЛАГ"- толкова много еднакви страници  Tired

Общи условия

Активация на акаунт