Съжалявам, че прочетох тази книга...

• 45 085
  • 349
  •   1
Отговори
# 30
  • Ямбол
Аз имам генерален проблем със Стайнбек, пробвала съм да се преборя с "Улица Консервна", "Благодатният четвъртък", "Тортила флет"  /даже сглупих да си я купя, въпреки, че всичко вътре в мен крещеше "Неее, не го прави"/ и "За мишките и хората". Не се получава. Не харесвам героите, повествованието, между мен и Стайнбек няма  никаква химия, ни-как-ва.
"На изток от рая" беше последната капка. Измъчих се цял месец, докато приключа книгата. Няма да си причиня Стайнбек отново. Категорично.

# 31
Майола, "За мишките и хората" с какво те затрудни или не ти хареса? Първите три книги, които си изброила, и аз не можах да ги прочета.

# 32
  • Ямбол
Стигнах до средата на втора глава, спрях и след половин час вече бях забравила, че съм я захващала. Книгите не са ме затруднили, но наистина не ми харесаха.

# 33
Колко различен вкус имаме... и това е хубаво!  Twisted Evil

Не помня името на книгата, но помня автора - Тери Пратчет. Беше онази книга за живота, Вселената и всичко останало и отговор 42.
Много хвалена книга, а аз имах чувството, че автора се е напушил здраво и пише несвързано. Не разбрах за какво идеше реч.

# 34
  • Ямбол
Колко различен вкус имаме... и това е хубаво!  Twisted Evil

Не помня името на книгата, но помня автора - Тери Пратчет. Беше онази книга за живота, Вселената и всичко останало и отговор 42.

Всъщност книгата е "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс  Peace .

# 35
Благодаря за поправката, Майола!  Peace

# 36
  • Ямбол
О, да, припомних си и Изворът. Имаше интересни моменти, заради, които се заставих да прочета този огромен обем, но после съжалявах. Никога повече Айн Ранд.

# 37
"Бебето на Розмари" – Айра Левин
"Улица Консервна", "Благодатният четвъртък", "На изток от рая"... и аз съм от тези, които имат проблем със Стайнбек  Simple Smile
Харесвам Кинг, но съжалявам, че прочетох "Мъртвата зона", "11/22/63" и "Джойленд"
"Любовни истории на обикновената лудост" на Буковски (по принцип съм му фен)
"Защото те обичам" Гийом Мюсо
"Единайсет минути" Паулу Коелю
Трилогията "50 нюанса сиво". По принцип съм страшно търпелив човек и както е видно съм изчела доста книги, които не ми харесват, но това последното беше капката, която преля чашата. След нея като не ми допадне вече не продължавам. Искрено благодаря на авторката!

# 38
  • Варна
Моят черен списък е страшно дълъг, тук представям една много съкратена, орязана версия.
"Винаги в същия ден" - Дейвид Никълс
"Размерите на трагедията" - Ким Монзо
"Смях в залата" - Вешим
"Разкази под екстази" и "Почивка в кома" - Бегбеде
"Рай" - Радослав Гизгинджиев
"Защото те обичам" - Мюсо
"Ненагледна моя" - Ч. Паланюк
"Ключът на Сара" - Татяно дьо Роне
"Дълбоко в деколтето" - Ружа Лазарова
"Колибата" - Уилям Пол Йънг
"Къса памет" - Никола Рей

# 39
От Айн Ранд четох "Химн". Такава възхвала на капитализма не бях срещала досега. Е, това ми беше достатъчно. Не бих повторила този автор.

"Английският съсед" - Михаил Вешим . Разбирам опита за ирония, но не смятам, че българите сме толкова плоски, глупави и изостанали.

# 40
Това, което си спомням в момента е "А планините ехтяха" на Х. Хосейни - толкова дълго и с нетърпение я чаках, че по-добре да си бях останала с чакането.

"Любов" - заради нея не бих посегнала втори път към Елиф Шафак.

# 41
Пропуснах "Пътуване към себе си" на Блага Димитрова. Из нета циркулират много впечатляващи цитати от нея и реших да я прочета. Е няма такъв авто-садо-мазохизъм като на авторката! Мисля, че тази книга трябва да е забранена за жени под 30г., а мъжете никога не трябва да я четат, за да не решат, че всички жени са фантазьорки, които си "измислят" връзки и ги изживяват крайно драматично в главата си, дори в обективната действителност да не се случва нищо съществено.

За "Изворът" на Айн Ранд мога да кажа същото - главните герои се занимаваха главно с това да се измъчват, да страдат и да се нараняват. Книгата нямаше да загуби нищо, ако беше с 1/3 по-кратка.

За протокола - "Да дойдеш на света" на М. Мацантини също е мазохистична книга, героинята е безпощадна в самоанализа и самобичуването си, но много ми хареса.

# 42
Наскоро четох Робин Шарма- "Монахът, който продаде своето ферари". Окачествявам го като езотерична чалга Wink

И аз не харесвам "Малкият принц". Чела съм я много пъти, но никога не ме е докосвала. На ушенце да ви кажа, че я и преподавам. И учениците не я харесват. Не могат и да я разберат.
Винаги съм си мислела, че съм единствената, която не я харесва. Четох я като дете, и като студентка, не ме докосва.

# 43
Каква хубава тема. Добър ден на всички   bouquet

"За мишките и хората" на мен много ми хареса, прочетох я за два часа. Но всеки си има различен вкуси разбиране, естествено.

Като малка и аз не успях да прочета"Малкият принц". Преди 10 години я взех отново и я прочетох без проблем. Не съжалявам, хич. Но и помня само основното за лисицата, което така или иначе ме привлече да се опитам отново.

А по отношение на самата тема:
"Петата планина"
"Демонът и сеньорита Прим"
"Край река Пиедра седнах и заплаках"
всичките на Паулу Коелю.

Хареса ми "Алхимикът" и от там напазарувах каквото видях на Коелю, жестоко се измъчих, все се надявах да има някакъв дълбок смисъл, но лично за мен си останаха едни високопарни приказки и не помня абсолютно нищо от тези книги.

# 44
  • Пловдив
Оо, забравих Паулу Коелю - "Ръкописът, намерен в Акра" - най-великата глупост, която съм чела. И "Планината Броукбек"  Sick Също не открих нищо "свое" в "Нежна е нощта"  Tired

Общи условия

Активация на акаунт